Onko Hyundai ix20 hyvä auto?

Hyundai ix20

Hyundai ix20 on pieni kaupunkiauto, joka perustuu tavalliseen Hyundai i20-malliin, mutta siinä on lisää tilaa ja yleistä käytännöllisyyttä. Hyundai teki tämän laajentamalla ix20:n sisätiloja ja antamalla sille pidemmän akselivälin. ix20 on myös hieman korkeampi kuin tavallinen i20, mikä parantaa näkyvyyttä. Onko Hyundai ix20 siis hyvä auto?

Hyundai ix20 on kohtuullisen hyvä auto siihen nähden, mitä se on, sillä se onnistuu tietyissä asioissa, mutta toisissa asioissa se on myös suhteellisen epämääräinen. Moottoreiden osalta ix20 saa tehokkaat ja hienostuneet moottorit, mutta useimmat ovat samaa mieltä siitä, että ne ovat pääasiassa heikkoja ja niistä puuttuu kaikenlainen jännitys ja kuljettajan sitoutuminen.

Muotoilullisesti ix20 on ihan ok, mutta siitä puuttuu myös luonnetta ja identiteetin tuntua. Sisätiloihin saa kaiken, mitä tämäntyyppiseltä autolta voi odottaa, mutta kokonaissuunnittelussa ei ole mitään ylpeyden aihetta. Ajokokemus on todennäköisesti ix20:n epämääräisin osa-alue ylipäätään, mikä tarkoittaa sitä, että sitä ei saa suorituskykyisenä lainkaan.

Luotettavuus on hyvä, mutta useimmat tämän aikakauden Hyundai-mallit ovat vielä parempia. Arvoltaan ix20:n saa nykyään todella tavoiteltavaan hintaan, ja käytettyjen markkinat ovat täynnä vaihtoehtoja. Käytännöllisyys on hieman parempi kuin tavallisessa i20:ssä, mutta se ei silti ole auto, jota on suunniteltu ihmisten usein tapahtuvaan kuljettamiseen.

Hyundai ix20 – Voimansiirtojärjestelmä

Kaasumoottoreiden osalta ix20 tarjoaa joko 1,4-litraisen 4-sylinterisen rivimoottorin, jossa on 90 hv ja 101 hv vääntöä, tai 1,6-litraisen 4-sylinterisen rivimoottorin, jossa on 126 hv ja 115 hv vääntöä. Jos haluat diesel ix20:n, voit valita myös kahden moottorin välillä. Alkutason dieselmoottori on 77 tai 90 hv:n 1,4 litran 4-sylinterinen moottori, jonka vääntömomentti on 177 lb-ft.

  Hyundai Kona Luotettavuus

Huipputason dieselmoottori on 110 hv-128 hv 1,6 litran 4-sylinterinen moottori, jonka vääntömomentti on 191 lb-ft. Bensiinimoottoreilla pääsee jopa 40MPG:n kulutukseen, kun taas dieselvaihtoehtojen kulutus on parhaimmillaan noin 60MPG. Kaikkien ix20-mallien vakiovarusteena on FWD, eikä AWD-järjestelmään ole päivitysmahdollisuutta.

Auton vakiovarusteena on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, mutta voit halutessasi vaihtaa 6-vaihteiseen automaattiin. Kaiken kaikkiaan nämä moottorit ovat auton kokoon ja käyttöskenaarioon nähden ihan ok, mutta monet arvostaisivat mahdollisuutta valita tehokkaampi N-Line-malli.

Hyundai ix20 – muotoilu ja alusta

Nykyaikainen Hyundain ulkomuotoilu on todella hämmästyttävää, sillä nykyaikaiset Hyundai-mallit näyttävät sekä futuristisilta että ensiluokkaisilta. Valitettavasti ix20 on suunniteltu eri aikakaudella, jolloin Hyundailla ei todellakaan ollut mielenkiintoista muotokieltä. Sisätilat ovat hyvin pitkälti sama tarina, sillä ne eivät näytä mitenkään erityisen erikoisilta.

Ajokokemus on sitä, mitä tämän kokoiselta autolta voi odottaa, sillä ix20 pyrkii olemaan mukava ja helppokäyttöinen. Tämä tarkoittaa sitä, että Hyundai on tarkoittanut ix20:n olevan massatuotantoauto, joka ei tule valloittamaan suorituskyvyn harrastajien sydämiä lainkaan.

Hyundai ix20 – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

Luotettavuuden osalta ix20 pärjää todella hyvin suurimmalle osalle kilpailijoistaan, mutta monet Hyundain mallit ovat ix20:aa parempia. Tämä johtuu siitä, että Hyundai tunnetaan yleisesti melko luotettavien autojen valmistajana, joten mallit, jotka eivät ole useimpien Hyundain tasolla, vaikuttavat joskus huonolaatuisemmilta, mutta silti paremmilta kuin alan keskiarvo.

  Hyundai Accent Luotettavuus

Sinänsä yleisimmät ix20:n ongelmat liittyvät avaimenperän rikkoutumiseen uskomattoman helposti, ongelmiin, jotka liittyvät veden ja kosteuden pääsyyn autoon, ohjaustehostimeen, sähköihin ja joskus manuaalivaihteistoon.

Hyundai ix20 – Arvo ja käytännöllisyys

Hyundai ix20:n saa nyt vain muutamalla tuhannella dollarilla 2. käden markkinoilla, mikä tekee siitä erittäin edullisen auton. Sinänsä arvoa ei todellakaan voi arvostella, varsinkaan jos olet muutenkin tämäntyyppisen auton perässä.

Sisätilojen osalta ix20 on parempi kuin tavallinen i20, mutta sitä ei silti ole suunniteltu useiden henkilöiden usein tapahtuvaan kuljettamiseen. Tavaratila on auton kokoon nähden melko tilava, ja näkyvyys on erinomainen. ix20:ssä on tiettyjä perheystävällisiä ominaisuuksia, mutta siitä puuttuu uusinta tekniikkaa, kuten useita latausportteja.

UKK-osio

Miksi Hyundai lopetti ix20:n valmistuksen?

Hyundai lopetti ix20:n tarjonnan vuonna 2019, koska auto tuli elinkaarensa päähän ja koska se ei myöskään ollut erityisen suosittu. Hyundai tietää, että nykyajan asiakas on enimmäkseen kiinnostunut crossovereista ja katumaastureista, minkä vuoksi Hyundai keskittyy valmistamaan enemmän katumaastureita ja crossovereita.

ix20 ei koskaan eronnut aidosti tavallisesta i20:stä, sillä molemmat jakavat suuren määrän osia keskenään. On myös todella vaikeaa erottaa i20 ja ix20 toisistaan sellaiselle, joka ei tunne Hyundain malleja.

Minkä tyyppinen auto on Hyundai ix20?

Hyundai ix20 luokitellaan pieneksi monikäyttöautoksi eli MPV:ksi, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa samanlaisen jalanjäljen kuin Ford Fiestan kaltaiset autot, mutta on kuitenkin korkeammalla maasta tarjotakseen enemmän istuin- ja tavaratilaa. Nämä pienet monikäyttöautot eivät ole koskaan olleet kovin suosittuja missään, minkä vuoksi niitä ei nähdä kovin usein.

  Hyundai i40:n yleiset ongelmat

Jotkut jopa sanovat, että ix20 on ”supermini” MPV, mikä hieman kumoaa MPV:n tarkoituksen. MPV:n luulisi olevan sisältä valtava, mutta ix20 on vain hieman parempi kuin tavallinen i20.

Onko Hyundai ix20 sen arvoinen?

No, se riippuu siitä, mitä haluat autolta. Jos etsit pientä kaupunkiautoa, joka on halpa ostaa, halpa ajaa, tarjoaa riittävästi tilaa eikä aiheuta liikaa ongelmia, ix20 on varmasti sen arvoinen. Jos et kuitenkaan ole tottunut ajamaan tämänkaltaisilla autoilla, sinun kannattaa kokeilla koeajoa ennen ostamista.

Jos olet myös tottunut kalliimpiin autoihin ja autoihin, jotka tuntuvat tuntuvammilta ratin takana, ix20 ei ole sinulle sopiva auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z