Onko Hyundai ix35 hyvä auto?

Hyundai ix35

Hyundai ix35 on Hyundain vuodesta 2009 valmistama kompakti katumaasturi. Aikaisemmin ix35 oli maailmanlaajuinen malli, mutta Hyundai muutti Hyundai ix35:n nimen Hyundai Tucsoniksi länsimarkkinoita varten, jotta ostajien käsitys muuttuisi premium-luokan suuntaan. Joka tapauksessa Hyundai ix35 on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta onko Hyundai ix35 hyvä auto?

Sanoisin, että Hyundai ix35 on enemmän kuin vain hyvä auto, vaikka eri sukupolvien välillä onkin joitakin eroja. ix35 on aina ollut varsin tilava auto, jonka koko riittää neljän aikuisen ja melkoisen määrän tavaraa takapenkille. Tarjolla olevat moottorit ovat aina olleet tehokkaita, tehokkaita ja melko hienostuneita.

Muotoilullisesti aiemmat ix35-mallit näyttävät hieman ankeilta, sillä Hyundain aiempi muotokieli ei ollut mitään kehuttavaa. Kun kuitenkin vilkaisee nykyistä Hyundai ix35:tä Kiinassa, huomaa heti, että se noudattaa modernia Hyundain muotokieltä, mikä saa uuden, vain Kiinassa myytävän ix35:n näyttämään todella hyvältä sekä sisältä että ulkoa.

Luotettavuus on ix35:n kohdalla hyvä, mikä on aina ollut ix35:n kohdalla niin. Aikaisemmat mallit ovat nyt todella edullisia ja tarjoavat hyvää vastinetta käytettyjen autojen markkinoilla. Käytännöllisyys on todella hyvä, sillä tilaa riittää useimpiin tilanteisiin.

Hyundai ix35:ssä on myös joitakin ongelmia.

Hyundai ix35 – Voimansiirtojärjestelmä

Moottorivaihtoehtojen osalta voit valita joko bensiini- tai dieselmallin, sillä Hyundai-hybridimallit eivät olleet vielä ix35:n aikaan ajankohtaisia. Siitä huolimatta vain Kiinassa myytävässä nykyisessä ix35:ssä on joko pieni bensiinimoottori tai hybridimoottori. 1,6 litran 4-sylinterinen bensiinimoottori 135 hv on lähtötason moottori, kun taas 2,0 litran 4-sylinterinen moottori on huipputason moottori, sillä se tarjoaa 163 hv.

  Hyundai Tucson - yleiset ongelmat

Jos haluat mieluummin dieselpolttoainetta, voit valita 1,7 litran 4-sylinterisen 116 hv:n tai 2,0 litran 4-sylinterisen 136 hv:n tai 184 hv:n huipputehokkaan mallin. Vakiovaihteistovaihtoehtona ix35:een tarjottiin 6-vaihteista manuaalivaihteistoa, mutta halutessasi voit valita myös automaattivaihteiston.

Etuveto on kaikkien ix35-mallien vakiovaruste, kun taas AWD on joko mukana huippumalleissa, joissa on automaattivaihteisto, tai se on saatavana lisävarusteena pienemmillä moottoreilla varustettuihin pienempiin malleihin. MPG-mielessä bensiinimoottoreilla 25-35MPG on vaihteluväli, kun taas dieselmoottorit voivat parhaimmillaan tuottaa yli 45MPG.

Hyundai ix35 – muotoilu ja ajaminen

Muotoilullisesti voi heti huomata, että Hyundai ei ollut kiinnostunut tekemään edistysaskeleita vanhemmissa ix35-malleissa, koska ne näyttävät hieman tylsiltä eivätkä ole kovinkaan mieleenpainuvia. Sisätilat ovat hyvin pitkälti sama tarina, sillä ne eivät tee mitään erityisen erikoista, vaan näyttävät työkalulta. Uudemmat Hyundai-mallit, mukaan lukien ix35 China -malli, ovat paljon paremman näköisiä kaikin puolin.

Ajokokemus ix35:llä on samanlainen kuin millä tahansa muulla kompaktilla katumaasturilla, mikä tarkoittaa, että se rullaa hieman, eikä se tunnu yhtä vakaalta kuin esimerkiksi sedan tai urheiluauto. Lisäksi se on melko mukava auto ja sitä on helppo ajaa, varsinkin AWD-automaattimallia.

Hyundai ix35 – luotettavuus ja yleiset ongelmatekijät

Luotettavuudessa ix35 ei tuota pettymystä, sillä se onnistuu pysymään melko luotettavana autona suurimman osan käyttöiästään. Toki vanhemmat, enemmän ajetut mallit ovat paljon herkempiä, mutta se on järkevää, sillä kaikissa autoissa on jossain vaiheessa ongelmia. Oli miten oli, tämä ei tarkoita, että ix35 olisi täysin virheetön, sillä se on ennenkuulumatonta minkään auton kohdalla.

  Onko Hyundai Ioniq 6 hyvä auto?

Yleisimmät ongelmat liittyvät jousituksen narahduksiin, holkki- ja tasapainovipuongelmiin. Sähköt voivat olla hankalia, ja myös turvavöiden esikiristimet aiheuttavat ongelmia. Polttoainevuodot olivat iso juttu vuosien 2011-2015 malleissa, kun taas kytkin ja vaihteiden hyppiminen olivat tavallisia kaikissa vanhemmissa ix35-malleissa, erityisesti niissä, joissa oli manuaalilaatikko.

Hyundai ix35 – Arvo ja käytännöllisyys

Nykyään voit ostaa käytetyn ix35:n lähes ilmaiseksi, mikä tekee siitä todellisen löytötavaran verrattuna joihinkin uudempiin autoihin. Toki aiempi ix35 ei koskaan tunnu yhtä erikoiselta kuin uusi katumaasturi tuntuu, mutta voit ostaa muutaman käytetyn ix35-mallin yhden uuden Hyundai Tucsonin hinnalla.

Käytännöllisyys on myös hyvä, sillä ix35:een mahtuu neljä ihmistä ongelmitta, kun taas viisi ihmistä on hieman ahtaalla takana. Takana on paljon tavaratilaa, kun taas näkyvyys on myös todella hyvä. ix35:een on helppo nousta sisään ja ulos, ja sisätiloissa on runsaasti säilytystiloja.

UKK-osio

Miksi Hyundai lopetti ix35:n tarjoamisen?

Kuten tässä artikkelissa on mainittu muutaman kerran, Hyundai tarjoaa ix35:tä edelleen Kiinan markkinoille, kun taas maailmanlaajuiset mallit on nimetty uudelleen Hyundai Tucsoniksi. Tämä tarkoittaa, että ix35 ei ole oikeastaan kadonnut, sillä on nyt vain uusi nimi. Kun kuitenkin vertaamme kiinalaista ix35:tä maailmanlaajuiseen Tucsoniin, voimme nähdä niiden välillä koko joukon eroja.

Onko Hyundai Tucson parempi kuin kiinalainen ix35?

Monet sanovat, että ix35 on periaatteessa vain kiinalainen versio Tucsonista, mikä ei kuitenkaan pidä aivan paikkaansa, sillä Tucson on kokonaisuudessaan kehittyneempi auto. Kun katsoo sekä sisä- että ulkosuunnittelua, huomaa heti, että Tucson on paljon nykyaikaisempi auto, vaikka nykyinen ix35 julkistettiin vuonna 2017, kun taas Tucson julkistettiin kaksi vuotta myöhemmin.

  Onko Hyundai Genesis hyvä auto?

Kiinalainen ix35 on jossain Tucsonin toisen ja kolmannen sukupolven välissä, ja uutta Tucsonia pitäisi nähdä tulevana vuonna tai parina.

Onko Hyundai ix35 turvallinen?

Todella tärkeä osa vanhemman käytetyn auton ostamista on se, kuinka turvallinen se on, sillä Hyundailla ei ollut kaikkea turvallisuusoppia ja -teknologiaa vuonna 2009. Siitä huolimatta ix35:lle myönnettiin viiden tähden turvallisuusluokitus kautta linjan, mikä tarkoittaa, että se on todella turvallinen auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z