Onko Hyundai Kona hyvä auto?

Onko Hyundai Kona hyvä auto?

Hyundai Kona on Hyundain vuonna 2017 valmistama pienikokoinen crossover-maasturi. Kona on ollut jatkuvassa tuotannossa siitä lähtien, ja näyttää siltä, että se myy edelleen kuin hullu. Se on saatavana joko tavallisena polttomoottoriautona, hybridinä tai jopa täysiverisenä sähköautona. Onko Hyundai Kona siis hyvä auto?

Hyundai Kona on todella hyvä auto siihen nähden, mitä se on, mikä tarkoittaa, että jos tämäntyyppiset autot kiinnostavat sinua, tulet viihtymään Konassa. Ensinnäkin se, että Konan voi saada joko bensiiniautona, hybridiautona tai sähköautona, kertoo paljon siitä, miten monipuolinen auto on. Se näyttää myös todella modernilta, koska se sopii nykyajan kaupunkiautojen muotokieleen.

Luotettavuudeltaan Kona on todella hyvä, mutta on olemassa parempia Hyundai-malleja. Yleisimmät ongelmat liittyvät auton moottoriin, EV Konan akkuun, nopeudensäätö- ja sokea-avustinjärjestelmien sähköisiin ongelmiin sekä jarrujen ongelmiin. Jos huollat autoa, sinun pitäisi olla siihen enemmän kuin tyytyväinen.

Arvoaspekti on todennäköisesti yksi tärkeimmistä syistä, miksi Kona myy niin hyvin. Se yksinkertaisesti antaa paljon vastinetta rahoillesi. Käytännöllisyys on myös todella hyvä luokkaansa nähden, mutta se ei yleisesti ottaen ole mitään erityistä. Kaiken kaikkiaan Kona on todella monipuolinen auto, jolla on paljon tarjottavaa monille tässä markkinasegmentissä vaaniville ostajaehdokkaille.

Hyundai Kona – Voimanlähde

Hyundai Konan moottorivalikoima käynnistyy 1,0 litran 3-sylinterisellä rivimoottorilla, jossa on 120 hevosvoimaa ja 126 hevosvoiman vääntömomentti. Tämä moottori on yhdistetty 6-vaihteiseen manuaalivaihteistoon ja pysyvään FWD-vaihteistoon, ja se pystyy tuottamaan jopa 45MPG yhdistettyyn kulutukseen. Seuraava moottori on 1,6 litran 4-sylinterinen rivimoottori, jossa on 177 hv ja 195 lb-ft vääntöä. Tämä on varustettu 7-vaihteisella automaattivaihteistolla, AWD-vaihteistolla ja saa yhdistetyn enimmäistuloksen 35MPG.

  Hyundai Venue Luotettavuus

Voit saada 1.6L:n myös hybridinä, jossa on sähkömoottori, joka tarjoaa myös 141hv ja 195lb-ft vääntöä, mutta MPG on enintään 50MPG yhdistettynä. Lopuksi voit valita myös kaksi sähkömallia, joiden akkukoot ovat 39 kWh tai 64 kWh. 64 kWh:n akku on varustettu 205 hv:n moottorilla, kun taas 39 kWh:n akku on varustettu 135 hv:n moottorilla.

Voit odottaa saavasi noin 279 mailin toimintasäteen suuremmalla akulla tai 180 mailia pienemmällä akulla. Molemmat ovat nelivetoisia. Kaiken kaikkiaan Konasta on saatavilla monia eri variaatioita, mikä tarkoittaa, että on melko helppoa löytää malli, joka sopii henkilökohtaiseen käyttöskenaarioosi.

Hyundai Kona – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta voidaan helposti sanoa, että Kona sopii nykyaikaisten trendikkäiden crossovereiden maailmaan, mutta se ei myöskään välttämättä ole mikään ulkonäkökeskeinen. Auto näyttää ihan hyvältä, mutta siinä ei ole mitään erityistä. Se on enemmän tai vähemmän sama kuin sisätilat. Jos haluaa paremman näköisiä Hyundain malleja, kannattaa huomio suunnata Ioniq-mallistoon.

Ajotuntumaltaan Kona ajaa ilman erityistä painotusta mitään. Se on kohtuullisen mukava auto, mutta se ei ole lainkaan luksusauto. Se ei myöskään ole erityisen urheilullinen, mikä tarkoittaa, että et todellakaan tule rakastumaan Konaan mutkaisella tiellä.

Hyundai Kona – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuus on Konan kohdalla melko kunnollinen, sillä auto onnistuu pysymään tällä hetkellä erossa suurista ratkaisemattomista ongelmista. Hyvä uutinen on se, että Konan huoltaminen ei ole kallista eikä vaikeaa, minkä vuoksi useimpien pitäisi huoltaa se helposti. Jos et tee niin, tulet kokemaan joukon ongelmia, mutta se on odotettavissa.

  Onko Hyundai Ioniq 4 hyvä auto?

Yleisimmät ongelmat liittyvät auton jarruihin, sähköjärjestelmiin ja antureihin, kuten auton kuolleen kulman ja mukautuvan vakionopeudensäätimen järjestelmiä ohjaaviin antureihin. Moottori on altis syttymään tuleen, ja Kona EV:n akun tiedetään myös joskus syttyvän tuleen ilman näkyvää syytä.

Hyundai Kona – Arvo ja käytännöllisyys

Voit odottaa maksavasi tavallisesta Konasta 20 000-23 000 dollaria, kun taas Kona EV -mallit alkavat yli 30 000 dollarista, erityisesti suuremmasta akkuversiosta. Tähän hintaan on järkevää valita Konan polttomoottori- tai hybridiversio, kun taas Kona EV on hieman liian kallis ollakseen helposti suositeltava.

Käytännöllisyys on yhtä hyvä kuin kaikilla muillakin tämän segmentin autoilla eli se voisi olla parempi, mutta auto tarjoaa kaiken tarvittavan ja on myös kelpo perheauto.

FAQ-osio

Mitkä autot kilpailevat Hyundai Konan kanssa?

Totesimme jo, että tämä on yksi suosituimmista autosegmenteistä, mikä tarkoittaa, että monet ihmiset ovat kiinnostuneita ostamaan tällaisia autoja. Konan vakavimmat kilpailijat ovat Kia Seltos, Ford EcoSport, Chevy Trax, Jeep Renegade, Fiat 500X, Toyota CH-R, Honda HR-V ja Nissan Kicks.

Kaikki nämä autot jakavat saman markkinafilosofian ja ovat monin tavoin samankaltaisia, mikä tarkoittaa sitä, että merkkiuskollisuudella on suuri merkitys, kun on kyse ostopäätöksestä.

Onko Hyundai Kona suurempi kuin Kia Sportage?

Ei, Kia Sportage on kaikin puolin suurempi katumaasturi, mikä tarkoittaa, että se on suurempi, leveämpi, pitempi, pidempi ja painavampi. Se tarjoaa myös enemmän istuintilaa ja huomattavasti suuremman tavaratilan. Jotkut vertailevat näitä kahta päätä vasten, mutta todellisuudessa Kia Sportage on Konaan verrattuna korkeamman markkinasegmentin auto.

  Onko Hyundai Equus hyvä auto?

Mitä eroa on Hyundai Kona SE:n ja Hyundai Kona SEL:n välillä?

Hyundai Kona SE on alempi trimmimalli, koska SEL-malliin saa erilaisia turvallisuusominaisuuksia, joita SE-mallit eivät saa. Avaimeton käynnistys ja läheisyysavain-toiminnot ovat myös vakiona SEL-mallissa, mutta puuttuvat SE-mallista. Voit valita myös Limited-varustetason, joka on Kona-mallin ylin varustetaso. Limited-varusteluun kuuluu vakiona suurempi moottori ja kattoluukku.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z