Onko Hyundai Venue hyvä auto?

Hyundai Venue

Hyundai Venue on pienikokoinen SUV/crossover, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2019 ja on edelleen tuotannossa. Se on halvin ja pienin katumaasturi, jonka voit ostaa Hyundai-merkillä, mikä merkitsee paljon ottaen huomioon, kuinka suosittu merkki on ja kuinka suosittuja katumaasturit yleensä ovat. Onko Hyundai Venue siis hyvä auto?

Hyundai Venue on todella hyvä katumaasturi siihen nähden, kuinka paljon se maksaa. Se saa kunnon moottorin, joka ei ehkä nyt ole kaikkein jännittävin moottori, mutta se hoitaa varmasti työnsä ongelmitta. Muotoilu on henkilökohtaisesta mausta kiinni, mutta Venue näyttää aidolta katumaasturilta, mitä ei voi sanoa monesta muusta tämän segmentin katumaasturista.

Hyundai Venue on luotettavuudeltaan todella hyvä, mutta on vielä liian aikaista sanoa, miten hyvin se pärjää pitkällä aikavälillä. On joitakin puhumisen arvoisia ongelmia, jotka liittyvät erityisesti turvavöihin, vaihteistoon, sähköihin ja ulkovalaistukseen.

Arvo-opillisesti Venuella saa todella paljon, koska se maksaa alle 20 000 dollaria. Käytännöllisyys on kunnollinen, mutta takapenkillä matkustavat tuntevat todennäköisesti olonsa hieman ahtaaksi. Näkyvyys on erinomainen, samoin autoon nouseminen ja sieltä poistuminen.

Hyundai Venue – Voimanlähde

Hyundai Venue on saatavana kolmella eri moottorivaihtoehdolla markkinoista riippuen. Kaksi näistä moottoreista on bensiinikäyttöisiä, kun taas yksi versio saa dieselmoottorin. Yhdysvalloissa saamme vain 1,2-litraisen bensiinikäyttöisen rivinelosylinterisen nelosmoottorin, jossa on 121 hv ja 113 hv vääntöä. Tämä on ihan ok autolle, mutta ei todellakaan mikään kehuttava.

  Hyundai Equus Luotettavuus

Nopeus 0-100 km/h kestää alle 9 sekuntia, mikä on hyvä, mutta huippunopeus on rajoitettu vain 115 km/h:iin. Moottori on yhdistetty 7-vaihteiseen CVT-automaattivaihteistoon, mutta muilla markkinoilla on myös manuaalivaihtoehto. Venue on tiukasti FWD-auto, mikä tarkoittaa, että se ei todellakaan ole maasturi sen varsinaisessa muodossa, sillä sitä ei ole suunniteltu lainkaan maastoajoon.

Kaiken kaikkiaan Venuen voimansiirto on tämäntyyppiseen autoon nähden kunnossa. Meidän on myös otettava huomioon alkuperäinen hintalappu, sillä tällä hinnalla ei todellakaan voi ostaa montaa muuta katumaasturia.

Hyundai Venue – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta Venue näyttää kaikin puolin kelpo näköiseltä, mutta se ei myöskään ole mitään erikoista. Se on suunniteltu näyttämään Hyundailta, mutta se ei ole yhtä jännittävä kuin jotkut muut isommat Hyundai-maasturit. Sisätilat ovat hyvin varustellut, jotkut saattavat jopa sanoa, että hintaansa nähden liian hyvin. Kaiken kaikkiaan ulkonäöllisesti Venue ei herätä huomiota, mutta se ei myöskään loukkaa ketään.

Alustan ja jousituksen viritykset on suunniteltu yksinomaan mukavuuden ja helppokäyttöisyyden näkökulmasta, mikä tarkoittaa, että Venue rullaa mutkissa melko paljon. Painonsiirron kyllä huomaa, kun kulkee nopeammin mutkissa, mikä kertoo heti, ettei kyseessä ole missään nimessä urheilumaasturi.

Hyundai Venue – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta Venue on erinomainen, sillä se onnistuu saavuttamaan lähes huipputason kokemuksen tähän asti. Tämä ei tule yllätyksenä, sillä Hyundai on tunnettu luotettavien autojen valmistajana. Näin oli ja on edelleen lähes kaikissa Hyundain nykyaikaisissa malleissa. On kuitenkin joitakin asioita, joista kannattaa puhua tarkemmin.

  Hyundai Palisade - yleiset ongelmat

Ensinnäkin autolla on taipumus kärsiä erilaisista moottoriongelmista, kuten turvavöihin liittyvistä ongelmista. Hyundai jopa kutsui Venuen takaisin juuri tästä samasta syystä. Muita ongelmia ovat muun muassa himmeät ajovalot, aktiivisten turvajärjestelmien ongelmat ja CVT-vaihteiston ongelmat.

Hyundai Venue – Arvo ja käytännöllisyys

Alle 20 000 dollarin lähtöhinnallaan Venue on yksi halvimmista SUV:ista, joita voit ostaa juuri nyt, mikä vaikuttaa varmasti lupaavalta. Käytettyjä malleja voi saada jopa 14 000 dollarilla tai jopa alle, mikä on hyvä arvo. Kaiken kaikkiaan 20 000 dollarin SUV:lta ei voi odottaa liikoja, mutta Venue tarjoaa monia mukavuuksia, mikä yllättää.

Käytännöllisyys ei ole huippuluokkaa, mutta se on odotettavissa pieneltä katumaasturilta. Etuistuintila on enemmän kuin viihtyisä, kun taas takamatkustajatila on hieman ahdas. Tavaratilaa riittää, näkyvyys on todella hyvä, ja autossa on melko paljon perheystävällisiä ominaisuuksia.

UKK-osio

Mikä Hyundai Venue -malli minun pitäisi ostaa?

Kannattaa tehdä kaikkensa ja ostaa 24 000 dollaria maksava huipputason Limited-malli, sillä siinä on kaikki, mitä saa alemman hintaluokan malleissa, lisäksi paljon paremman näköiset ulkovärit ja sisätilojen verhoilumateriaalit. Saat myös navigointijärjestelmän, langattoman latauslaitteen, lämmitettävät etuistuimet, 17-tuumaiset pyörät ja siistit istuinkangasverhoilut.

Jos valitset alemman hintaluokan mallit, kokemuksesi heikkenee melkoisesti. Toki 24 000 dollaria ei ole yhtä ”halpaa” kuin 20 000 tai 21 000 dollaria, mutta voit todennäköisesti heti todeta, että muutaman tonnin lisämaksu oli sen arvoinen, varsinkin jos aiot käyttää autoasi päivittäisenä kuljettajana.

  Hyundai Azera Luotettavuus

Kuinka tehokas Hyundai Venue on?

Tehokkuus on uskomattoman tärkeä näkökohta nykyaikaisessa sarjatuotetussa autossa, mikä tarkoittaa, että myös Venue on melko tehokas. Voit odottaa saavasi noin 29MPG kaupungissa ja 33MPG maantiellä, mikä on kohtuullista, mutta on olemassa muita tämän segmentin autoja, jotka pystyvät vielä parempaan.

Esimerkiksi Nissan Kicks voi saavuttaa jopa 31MPG kaupungissa ja noin 36MPG maantiellä. Vaikka ero ei ole valtava, eron huomaa kyllä.

Saako Hyundai Venueen Apple CarPlayn ja Android Auton?

Hyvä uutinen on se, että sinun ei tarvitse päivittää saadaksesi Apple CarPlayn ja Android Auton Hyundai Venue -autoosi, sillä molemmat ovat saatavilla jopa perustason malleihin. Sinänsä kaikki Venue-mallit saavat 8-tuumaisen kosketusnäytön suoraan tehtaalta, mitä ei saa kaikkiin tämän segmentin autoihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z