Onko Hyundai Veracruz hyvä auto?

Hyundai Veracruz

Hyundai Veracruz on täysikokoinen seitsenpaikkainen perhemaasturi, joka oli tuotannossa vuosina 2006-2016, jolloin se korvattiin Hyundai Palisadella. Veracruz ei välttämättä ole kaikkein kiinnostavin katumaasturi, koska se ei tee mitään erityisen erikoista, mutta internet on täynnä ihmisiä, jotka sanovat, että Veracruz on yksi parhaista autoista, jonka he ovat koskaan omistaneet. Onko Hyundai Veracruz siis hyvä auto?

Kyllä, Hyundai Veracruz on hyvä auto, koska siinä on tehokkaat moottorit, paljon tilaa ja se on todella luotettava auto. Käytettyjen autojen hinnat ovat nyt todella edullisia, mikä tekee tästä 7-paikkaisesta katumaasturista edullisen niille, jotka haluavat puolimodernin auton, mutta joiden budjetti on tiukka.

Muotoilullisesti Veracruz ei ole missään nimessä hyvännäköinen auto, mutta se ei myöskään loukkaa ketään. Sisätilat ovat todella laadukkaat, jopa niin laadukkaat, että ne voivat kilpailla premium-merkkisten autojen kanssa. Luotettavuus on myös todella tärkeä syy siihen, miksi Veracruz on niin suosittu. Toki joitakin yleisiä ongelmia esiintyy, mutta mikään niistä ei ole todella vakava.

  1. käden hinnat ovat nykyään uskomattoman edullisia, mikä tarkoittaa, että tässä hintaluokassa ei ole kovin montaa muuta katumaasturia. Käytännöllisyys on erinomainen, koska Veracruz on suuri 7-paikkainen katumaasturi, jossa on hyvä näkyvyys ja hehtaareittain säilytystilaa. Veracruziin on myös uskomattoman helppo päästä sisään ja ulos sen suuren maavaran ansiosta.

Hyundai Veracruz – Voimansiirtojärjestelmä

Hyundai Veracruzissa on kaksi eri moottorivaihtoehtoa, joista toinen on diesel ja toinen bensiini. Bensiinimoottorin iskutilavuus on 3,8 litraa ja se on 6-sylinterinen moottori. Se tuottaa 260hv ja 256lb-ft vääntöä ja on vakiona FWD. AWD oli saatavana lisävarusteena kaikkiin malleihin ja varusteluihin.

  Hyundai Veracruz Luotettavuus

Dieselmoottori on 3,0 litran V6-moottori, jonka teho on 240 hv ja vääntömomentti vaikuttava 331 lb-ft. Tämäkin moottori oli vakiovarusteena FWD, mutta AWD oli saatavana lisävarusteena. Nämä täysikokoiset katumaasturit eivät ole tunnettuja tehokkuudestaan, joten sinun pitäisi odottaa parhaimmillaan noin 20MPG:n kulutusta. Kaikissa versioissa on 6-vaihteinen automaattivaihteisto.

Hyundai Veracruz – muotoilu ja alusta

Mielestäni Veracruzin suurin ongelma on ulkoinen muotoilu, sillä se ei näytä lainkaan jännittävältä. Veracruzissa ei todellakaan ole mitään, mikä huutaisi ”designia”, ja se jättää vain kaipaamaan enemmän. Nykyaikaiset Hyundain suuret katumaasturit, kuten Santa Fe ja Palisade, näyttävät miljardi kertaa paremmilta, koska niillä on todella vankka muotoilullinen identiteetti.

Sisätilat ovat muotoilun kannalta enemmän tai vähemmän samanlaiset, mutta kukaan ei voi kieltää, etteikö Veracruzin sisällä käytetyt materiaalit ole vertaansa vailla. Jousituksen ja alustan virityksessä on keskitytty mukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen, mikä tarkoittaa, että Veracruz tuntuu hieman tylsältä ratin takana, mutta se tuntuu myös turvalliselta ja hyvin hallitulta.

Hyundai Veracruz – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuudeltaan Veracruz on todella hyvä. Useimmat pitkäaikaiset Veracruzin omistajat kertovat, että auto on uskomattoman luotettava ja kestää vuosia jatkuvaa käyttöä tarvitsematta suurempia peruskorjauksia. V6-moottorin huolto maksaa hieman enemmän ja varaosat ovat hieman kalliimpia verrattuna tavallisempiin 3- ja 4-sylinterisiin Hyundai-moottoreihin.

  Onko Hyundai Elantra hyvä auto?

Yleisimpiä Hyundai Veracruz -ongelmia ovat moottorin, vaihteiston, O2-anturin, sähköjen ja eri varusteiden ongelmat. Jos huolehdit Veracruzista asianmukaisesti, ei ole mitään syytä, miksi se ei kestäisi sinua vuosikymmeniä.

Hyundai Veracruz – Arvo ja käytännöllisyys

Voit nyt hankkia vuoden 2012 Hyundai Veracruzin jo 4 000-5 000 dollarilla, mikä on ehdoton löytö. Auto on menettänyt arvoaan niin paljon, että se on nyt yhtä kallis kuin keskikokoinen roskakori. Useimmissa ”premium”-autoissa, joiden arvo laskee, on ongelmana se, että sisäänpääsyhinta on alhainen, mutta ylläpitokustannukset pysyvät silti pilvissä. Näin ei ole Veracruzin kohdalla, koska se on edelleen melko halpa maasturi.

Käytännöllisyys on myös erinomaista, sillä autossa on seitsemän istuinta, ja kahdella eturivillä on runsaasti tilaa. Takaistuimet on varattu vain lapsille, mutta näin on aina ollut seitsemänpaikkaisissa katumaastureissa. Tavaratila on myös todella suuri, mikä tarkoittaa, että Veracruziin voi pakata paljon tavaraa ja silti on tilaa, varsinkin jos laskee kolmannen istuinrivin alas.

UKK-osio

Miksi Hyundai lopetti Veracruzin valmistuksen?

Veracruz yksinkertaisesti tuli elinkaarensa päähän, ja oli aika korvata se jollain uudemmalla ja paremmin muiden täysikokoisten katumaastureiden kanssa samassa linjassa olevalla. Tässä vaiheessa Hyundai Palisade tuli kuvioihin ja muutti Hyundain täysikokoisten katumaastureiden tarjonnan täysin. Palisade näyttää paljon päättäväisemmältä ja on sellaisenaan paljon mielenkiintoisempi auto omistaa.

  Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Hyundai luopui myös Veracruzista moottoreiden takia, jotka eivät pystyneet täyttämään kaikkia Euroopan tehokkuusvaatimuksia. Kaiken kaikkiaan Hyundai tiesi, että sen oli aika tarjota jotain uudempaa, kiinnostavampaa ja enemmän muun alan kanssa samassa linjassa olevaa.

Onko Hyundai Veracruz hyvä käytetty auto?

Hyundai Veracruz on hyvä käytetty auto, sillä se tarjoaa uskomatonta arvoa. Jos etsit seitsemänpaikkaista luotettavaa katumaasturia, joka ei riko pankkia, ei todellakaan ole monia muita vaihtoehtoja, jotka pääsevät edes lähelle Hyundai Veracruzia.

Toisaalta, jos olet tottunut ajamaan premium-luokan täysikokoisilla laatikkomaastureilla, et luultavasti pidä Veracruzista. Veracruzin huonoin puoli on se, että se ei tee mitään erityisen erikoista.

Kuinka kauan Hyundai Veracruzin pitäisi kestää?

Jos teet kaikki määräaikaishuollot ja huolehdit Veracruzista asianmukaisesti, ei ole mitään syytä, miksi se ei kestäisi vähintään 250 000 kilometriä ilman suurempia peruskorjauksia. Jotkut omistajat kertovat ylpeinä, että heidän Veracruz-maasturilleen on kertynyt yli 300 000 kilometriä ilman, että he ovat käyttäneet liikaa rahaa huoltoon.

Veracruz on todella laatutuote, jonka pitäisi kestää ajan testin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z