Onko Jaguar F-Type luotettava auto?

Yksi Jaguarin maantiepetoja ja kauniita luksusautoja on F-Type. Se on pidetty ja omistajien arvostelujen mukaan melko luotettava auto. Se ei ole täysin ongelmaton, mutta siinä on vähän ongelmia verrattuna muihin malleihin tai merkkeihin. J.D. Power antoi vuoden 2020 F-Typelle 2 tähteä 5 tähdestä ja vanhemmille malleille 3 tähteä luotettavuudesta.

F-Typen luotettavuus perustuu kuluttajien arvosteluihin.

Jaguar F-Type, kuten useimmat muutkin Jaguar-mallit, ei ole saanut luotettavuutta koskevia tietoja NHTSA:lta tai IIHS:ltä. Siksi on hieman hankalaa sanoa, onko auto luotettava vai ei. Jopa J.D. Powerilla ei ole luotettavuustietoja useimmista F-Typeistä, lukuun ottamatta vuoden 2020 mallia, jolle he antoivat luotettavuusarvosanaksi 2 pistettä viidestä tähdestä. Muut mallit saavat JDP:ltä useimmiten 3 luotettavuusluokitusta 5:stä.

Kuluttajien arvioiden perusteella F-Type on kuitenkin erittäin luotettava. Monet käyttäjät sanovat, että heillä on ollut vain vähän tai ei lainkaan ongelmia auton kanssa. Suorituskyvyltään auto on vastannut Jaguarille synonyymiksi muodostunutta nimeä – tiedemoni. Eikä voi unohtaa kaksioviseksi autoksi naamioidun F-Typen tyylikkyyttä; se on vaikuttava.

On kuitenkin joitakin asioita, joista monet kuljettajat eivät pidä F-Typessä, ja omistajat ovat valittaneet joistakin autoon liittyvistä yleisistä ongelmista. Nämä valitukset koskevat vuodesta 2013 tähän päivään mennessä valmistettuja F-Typejä.

Asiat, joista ihmiset eivät pidä Jaguar F-Typessä

Jaguar F-Type on saanut huonoja arvioita sekä kuljettajilta että yrityksiltä. Ei välttämättä siksi, että se olisi epäluotettava, vaan siksi, että se ei täytä useimpien kilpailijoidensa standardeja. Myös auton hinta on ongelma.

Toiseksi ihmiset ovat tyytymättömiä matkustamoon ja tavaratilaan. Toinen F-Typelle ja useimmille Jaguareille yhteinen asia on huonot sisätilat. F-Typen sisätiloissa on käytetty huonompia materiaaleja ja outoja ominaisuuksia. Käyttäjien mukaan auto on liian ahdas ja epämukava, ja siinä on sekä hyödyllisiä että hyödyttömiä ominaisuuksia.

  Dodge Charger Luotettavuus

Omistajat ovat valittaneet myös lisäpaketin mukana tulevista lisämaksuista. Jos haluat tehokkaimman F-Typen, joudut maksamaan ylimääräistä. Tarvitsetko lisää ominaisuuksia? Hintalappu nousee.

F-Typeen liittyvä ongelma

Yksi merkittävimmistä F-Typen ongelmista on käsiteltävyyden heikkeneminen, kun suorituskyky kasvaa. Toinen ongelma on kuljettajan toiminnallisuuteen liittyvä ongelma.

Tehon ja nopeuden lisäämiseksi Jaguar syrjäytti tavallisen RWD:n ja korvasi sen AWD:llä. AWD puolestaan aiheutti kuljettajille aliohjautuvuutta. Aliohjautuvuusongelman jälkeen kääntyminen suurella nopeudella muuttui ongelmaksi, koska auto on altis lisääntyvälle takapyörien liukumiselle, kun se kaartaa suurella nopeudella.

Lisäksi tämä suorituskyvyn lisääntyminen aiheuttaa merkittävää kulumista tehtaan renkaille. Pirelli P Zero -renkaat, jotka tulivat F-Typen vakiorenkaina, alkoivat kulua paljon ennen kuin renkaiden mitoitusarvo oli 25 000 kilometriä.

Kuluttajat ja ajoasiantuntijat totesivat, että Jaguaarit pakottivat voimaa, jota ajoneuvo ei kestänyt. Tämä jätti auton alttiiksi monille kuljettajan toimivuusongelmille. Koska sisätilat olivat jo valmiiksi ahtaat, Jaguar joutui ahtauttamaan ohjaamoon joitakin ominaisuuksia.

Mittaristo on ahdas. Myös jarrun ja kaasupolkimen välinen tila on ahdas. Unohtamatta myöskään ahdasta keskikonsolin asettelua, joka ei juurikaan paranna auton suorituskykyä. Tämä on suurin syy siihen, miksi F-Type on saanut monia negatiivisia arvosteluja.

Muita F-Typeen liittyviä yleisiä ongelmia ovat mm:
● Vialliset O2-anturit
● Varhaiset kytkinongelmat
● Etsivä polttoainesuodattimen kaula
● Imuventtiilin korkin halkeama, joka johtaa sylinterin pään uudelleenrakentamiseen matkustajan puolella
● Jäähdyttimen vikaantuminen
● Vialliset potkulevyt
● Syövytetty maajohto
● Huono audiojärjestelmä
● Tasauspyörästön meluongelmat
● Kuolleet akut
Monet näistä ongelmista liittyivät kuitenkin enimmäkseen vanhempiin malleihin, eikä niitä ole enää havaittu uusimmissa malleissa. Esimerkiksi manuaalivaihteistoon liittyvä kytkinongelma poistettiin vuoden 2020 F-Typestä, koska siinä ei ole enää manuaalivaihteistoa vaan automaattivaihteisto. Ei manuaalivaihteistoa, ei kytkinongelmia.

  Kia Stinger Luotettavuus

On myös syytä huomata, että osa edellä mainituista ongelmista ei ole valmistajan vikoja. Jotkut johtuvat tehottomasta, riittämättömästä ja väärin ajamisesta. Kuolleet akut ovat esimerkiksi tyypillinen esimerkki ongelmasta, joka johtuu siitä, että autolla ei ajeta pitkään aikaan tai että lisävarusteet jätetään päälle ajoneuvon ollessa pitkään pysäköitynä.

F-Type Ulkopuoli ja sisätilat

Jaguar F-Typen ulkopuoli on valmistettu kevyestä alumiinista, joka tarjoaa vaikuttavan painonpudotuksen, mikä edesauttaa F-Typen nopeutta. Siinä on myös täydelliset bi-xenon-ajovalot, täydellinen LED-taulu takana ja integroidut LED-DRL-valot. F-Type coupe vastaa aerodynamiikkaa sisäänvedettävän takasiiven spoilerin ansiosta myös suurilla nopeuksilla.

Nelisylinterisissä F-Typeissä on yksi pakoputki, kun taas V8-malleissa on useita pakoputkia. Jaguar rakensi F-Typen vain kahdelle matkustajalle. Sisätiloissa on nahkaverhoilu ja painikkeita kojelaudan eri puolilla. Keskikonsoliin sijoitettu infotainment-järjestelmä on myös vakiovaruste, jossa on erilaisia toimintoja.

Vuoden 2020 F-Typeen kuuluu vakiovarusteina nahkaistuimet ja ovissa olevat alumiinipainikkeet. Äänenlaatua on parannettu 12 kaiuttimen avulla. Siinä on myös vaikuttavammat kattoluukkuvaihtoehdot, käynnistyspainike ja sisätilat ovat hiljaisemmat.

Suorituskyky ja moottori

F-Typeen on saatavana erilaisia moottorivaihtoehtoja. Käyttäjille, jotka haluavat nopeutta yhdessä paremman polttoainetalouden kanssa, F-Type lupaa 25-35 mpg, vaikka sen moottori on tehokas. Perusmalli, jossa on 2,0 litran V6-moottori, tuottaa jopa 296 hevosvoimaa, ja sen huippunopeus on 160 km/h.

Toisaalta R-malli, jossa on 3,0-litrainen V6-moottori, vapauttaa 380 hevosvoimaa, ja sen huippunopeus on 170 km/h. V8-mallin 5,0-litraisella ahtimella varustetulla V8-moottorilla käyttäjät saavat 575 hevosvoimaa, ja sen huippunopeus on 180 km/h. Lopuksi RWD- ja AWD-mallien erottamiseksi toisistaan tulevissa malleissa käytetään uutta kahdeksanvaihteista vaihteistoa.

  GMC Canyon luotettavuus

FAQ

Kuinka paljon Jaguar F-Type maksaa?

Vanhemmat F-Type-mallit ovat yleensä markkinoilla käytettyinä autoina. Niitä myydään 36 000-60 000 dollarin välillä auton kunnosta riippuen. Uusimpien F-Typen lähtöhinta on kuitenkin 62 000 dollaria, ja se voi nousta jopa 104 000 dollariin varustuksesta ja moottorista riippuen. Jos valitset lisäominaisuuksia, voit lisätä hintaa vielä vähintään 3100 dollaria.

Kuinka monta eri versiota F-Typessä on?

Uusimmassa Jaguar F-Typessä on viisi varustetasoa. Niihin kuuluvat perus-F-Type, R-Dynamic, R, SVR ja uusin Checkered flag. Jokaisella varustetasolla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja moottorikokonsa, minkä vuoksi myös hinnat vaihtelevat.

Onko F-Type nopea auto?

Kyllä, F-Type on nopea auto, mikä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset rakastavat sitä. V8-moottorilla varustettu vuoden 2020 Jaguar F-Type tuottaa jopa 575 hv, ja sen nopeus 0-100 on jopa 3,5 sekuntia. Tähän ei moni muu auto luokassaan pysty.

Pitäisikö minun ostaa käytetty vai uusi Jaguar F-Type?

Se riippuu täysin siitä, mitä tarvitset. Säästät kustannuksia, jos valitset vanhemman mallin. Uusilla malleilla saat kuitenkin käyttöösi F-Typen uusimmat ominaisuudet, ja uudemmissa autoissa on yleensä vähemmän ongelmia verrattuna vanhempiin autoihin. Lisäksi useimmat vanhempiin F-Typeihin liittyvät valmistajan virheet on korjattu uusimmassa mallissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z