Onko Jeep Grand Cherokee hyvä auto?

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee on yksi markkinoiden hienoimmista Jeep-maastureista. Tässä keskikokoisessa maasturissa on tehokas moottori, tilavat sisätilat, korkealuokkainen matkustamo ja helppokäyttöiset tekniset ominaisuudet. Se on myös luotettava ja sen ulkomuoto on erinomainen. Mutta onko Jeep Grand Cherokee hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Siitä huolimatta Jeep on poikkeuksellinen maastokelpoinen katumaasturi. Se sopii erinomaisesti ihmisille, jotka etsivät suorituskykyistä, luotettavaa ja mukavaa maastokelpoista maasturia. Toisaalta se ei ehkä ole ihanteellinen henkilöille, jotka etsivät autoa, jossa on runsaasti tavaratilaa ja edullinen lähtöhinta.

Vaikka Jeep Grand Cherokee on tehokas maastoauto, se on hieman kallis verrattuna kilpailijoihinsa, kuten Volvo XC60, GMC Terrain, Ford Edge ja Hyundai Santa Fe Sport.

Jeep Grand Cherokeen historiaa

Jeep Grand Cherokee on Jeepin valmistama keskikokoinen katumaasturi. Tämä malli on ollut tuotannossa vuodesta 1992 tähän päivään asti ja se on viidennessä sukupolvessa. Nykyään käyttäjillä on mahdollisuus valita joko kaksirivinen Jeep Grand Cherokee tai kolmosrivinen vaihtoehto. Se on myös Jeep Cherokeen isompi sisarus, joka on kompakti katumaasturi.

Kaksirivinen Jeep Grand Cherokee kootaan Jefferson Northin kokoonpanotehtaalla, kun taas kolmirivinen malli kootaan uudessa Mack Avenuen kokoonpanokeskuksessa Detroitissa. Lisäksi kolmosrivinen Jeep Grand Cherokee on nimeltään Jeep Grand Cherokee L, joka tuli myyntiin kesäkuussa 2021.

Jeep Grand Cherokeen ominaisuudet

Ulkonäkö

Jeep Grand Cherokee on kauniisti muotoiltu ja siinä on paljon houkuttelevia ja ylellisiä ominaisuuksia. Myös sisätilat ovat ensiluokkaiset ja ylelliset. Lisäksi ostajalla on mahdollisuus valita joko kaksi- tai kolmosrivinen vaihtoehto. Vaikka Jeep Grand Cherokeen kilpailijat valmistavat myös tyylikkäitä autoja, Jeep Grand Cherokee on suunniteltu erinomaisesti.

Suorituskyky

Jeep Grand Cherokee on yksi luokkansa suorituskykyisimmistä autoista. Toisin kuin useimmat Jeep-maasturit, tämä auto toimii poikkeuksellisen hyvin. Se on varustettu 3,6-litraisella V6-moottorilla, joka tuottaa maksimissaan 293 hv ja 257 lb-ft vääntöä. Hyvä uutinen on se, että Jeep Grand Cherokee -mallissa on useita varusteita, joista käyttäjät voivat valita.

Jeep Grand Cherokeen perusversio on Altitude 4X2, kun taas kehittynein Jeep Grand Cherokee on Grand Cherokee Trailhawk 4X4. Huomaa, että mitä korkeampi trimmi, sitä kalliimpi auto.

Mukavuus ja tavaratila

Mukavuuden osalta Jeep Grand Cherokee on yksi luokkansa mukavimmista ja ylellisimmistä autoista. Tämän mallin eri varustelujen ansiosta. Lisäksi siinä on lisävarusteena kolmas rivi, johon mahtuu 6 tai 7 henkilöä tarpeidesi mukaan.

Sen lisäksi, että tässä keskikokoisessa luksusmaasturissa on tilava ja korkealuokkainen matkustamo, siinä on myös kunnollinen tavaratila, vaikka se onkin melko pieni verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Siinä on yhteensä 37,7 kuutiometriä tilaa, joka voi kasvaa 70,8 kuutiometriin, kun sekä toinen että kolmas rivi taitetaan kokoon.

Polttoainetehokkuus

Kun polttoaineen hinta on lähes kaksinkertaistunut viime vuosina, on ratkaisevan tärkeää hankkia polttoainetehokas katumaasturi. Vaikka Jeep Grand Cherokee ei ole polttoainetehokas, se on silti yksi markkinoiden tehokkaimmista keskikokoisista katumaastureista. Sen EPA-luokitus on 19 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja 22 mpg yhdistettynä.

  Jeep Commander Luotettavuus

Hinta

Jeep Grand Cherokee ei ole halpa keskikokoinen katumaasturi. Tämä johtuu siitä, että siinä on paljon korkealuokkaisia ja ylellisiä ominaisuuksia. Se on myös erittäin edistyksellinen, ja siinä on hyvin järjestetty infotainment-järjestelmä. Perusmallin (Altitude 4X2) hinta on noin 45 200 dollaria, kun taas korkein versio, Summit Reserve 4X4, maksaa noin 66 500 dollaria.

Kun verrataan Jeep Grand Cherokeen hintaa sen kilpailijoihin, kuten Ford Edgeen, Honda Passportiin, Hyundai Palisadeen ja Kia Tellurideen, huomaat, että ne ovat tavallaan ominaisuus, mutta samanlaisilla ominaisuuksilla.

FAQ

Onko Jeep Grand Cherokee luotettava?

Kyllä, Jeep Grand Cherokee on erittäin luotettava katumaasturi. Itse asiassa Jeep Grand Cherokee on yksi luotettavimmista Jeep-malleista. Luotettavuuslaitokset, kuten J.D. Power ja Consumer Reports, luokittelevat Jeep Grand Cherokeen luotettavuuden keskimääräistä paremmaksi. Sitä paitsi se rekisteröi vähemmän ongelmia kuin useimmat Jeep-maasturit.

Mitkä ovat Jeep Grand Cherokeen yleiset ongelmat?

Jeep Grand Cherokee voi olla loistava maastoauto, mutta siihen liittyy myös erilaisia ongelmia. Joitakin Jeep Grand Cherokeen yleisimpiä ongelmia ovat TIPM-vika, moottorin sammuminen, sytytyskytkimen toimintahäiriö, viallinen generaattori, sähköongelmat ja ikkunan säätimen vika.

Kuinka nopea Jeep Grand Cherokee on?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk on yksi markkinoiden nopeimmista keskikokoisista katumaastureista. Sen huippunopeus on 180 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 3,5 sekunnissa. Huomaa, että tämä huippunopeus ja kiihtyvyys koskevat Jeep Grand Cherokee Trailhawkia eikä kaikkia muita varusteita.

Mikä on Jeep Grand Cherokeen keskimääräinen käyttöikä?

Jos pidät hyvää huolta Jeep Grand Cherokee -autostasi, se voi kestää yli 200 000 kilometriä. Jotkut käyttäjät ovat kertoneet ajaneensa yli 250 000 kilometriä, mikä on erittäin vaikuttavaa. Tämä edellyttää kuitenkin, että käyttäjä noudattaa hyviä ajotapoja ja noudattaa valmistajan suosittelemia huoltopalveluja.

Jeep Grand Cherokeen keskimääräinen käyttöikä on kuitenkin 150 000-200 000 kilometriä.

Minkä vuosimallin Jeep Grand Cherokee rekisteröi vähemmän ongelmia?

Jeep Grand Cherokeella on ollut vuosien varrella poikkeuksellisia malleja. Luotettavin mallivuosi, jossa on vähän ongelmia, on kuitenkin 2010-malli. Sitä seuraavat tiiviisti vuosimallit 2018, 2009 ja 2016. Jeep Grand Cherokee 2010 rekisteröi vähemmän ongelmia kuin kaikki mallivuodet.

Vaikka 2010 Jeep Grand Cherokee on luotettavin mallivuosi, kannattaa välttää vuosimalleja 2005 ja 2011. Näissä kahdessa mallissa on paljon ongelmia, ja niitä tulisi välttää, tai joudut käyttämään enemmän rahaa niiden asianmukaiseen ylläpitoon.

Minkä vuoden Jeep Grand Cherokee -mallia minun pitäisi välttää?

Sinun tulisi välttää Jeep Grand Cherokee -vuosimalleja, joissa on paljon asiakasvalituksia, kalliita korjauksia ja korkeita ylläpitokustannuksia. Tietojen mukaan vuosimallit 2005, 2011 ja 2014 ovat huonoimpia Grand Cherokea, jonka voit ostaa.

  Jeep Compass Luotettavuus

Mikä on Jeep Grand Cherokee Overland -paketti?

Päivitykset Limited 4×4:stä tai Overland 4×4:stä maksavat noin 8 000 dollaria. Grand Cherokee Overland -pakettisi sisältää päivitetyn ulkokuoren, kaksoissuojalevyisen aurinkokaton, nahkaistuimet ilmanvaihdolla, päivitetyt HID-ajovalot ja 20-tuumaiset vanteet.

Mikä Grand Cherokee on ylellisin?

Summit-malli on ylellisin. Kaikkien aikojen ensimmäinen kolmirivinen Grand Cherokee tarjoaa ensiluokkaisen matkustamokokemuksen poikkeuksellisilla materiaaleilla, korkeatasoisella käsityötaidolla ja innovatiivisella muotoilulla. Summit-malli sai ylellisimmän ajoneuvon tittelin.

Mikä Jeep Grand Cherokee Overlandissa on erityistä?

Vuoden 2021 Jeep Grand Cherokee Overlandissa on mukautuva vakionopeudensäädin ja LED-valaistus. Sen voimanlähteenä on 295 hevosvoimaa tuottava V6-moottori ja 8-vaihteinen vaihteisto. Uudessa Overlandissa on läheisyysanturit ja 20-tuumaiset vanteet. Ajoneuvossa on myös kaistavahtijärjestelmä.

Mikä on paras vuosi ostaa käytetty Jeep Grand Cherokee?

Grand Cherokeen vuotta 2010 pidetään luotettavimpana ja parhaana. Vuosi 2010 oli Grand Cherokeen paras vuosi. Niissä oli vähemmän ongelmia kuin kilpailijoissaan. Jos et löydä vuoden 2010 mallia, myös vuosimallit 2009, 2010 ja 2016 ovat vaihtoehtoja. Ne ovat edullisia.

Mikä on paras moottori Jeep Grand Cherokeessa?

6.2L Supercharged, 6.2L V8 tuottaa eniten hevosvoimia ja vääntöä kaikista 2020 Grand Cherokeen moottoreista.

Voiko Jeep Grand Cherokee -mallilla ajaa maastossa?

Kyllä, voit varmasti offroadata Grand Cherokeen useilla versioilla. Jeep Grand Cherokeen offroad-varusteita on kolme vaihtoehtoa: SRT, Trailhawk tai Trackhawk. RWD-mallit Overland Limited, Summit, Summit ja Laredo voidaan päivittää nelivetoisiksi.

Mitä eroa on Jeep Grand Cherokeen korkeus- ja ylämäkiominaisuuksilla?

Molemmat versiot tarjoavat lämmitettävät etuistuimet ja lämmitettävät ohjauspyörät. Altitudessa on kuitenkin suurempi 8,4 tuuman kosketusnäyttö. Altituden kosketusnäyttö on suurempi kuin Uplandissa, jossa on pienempi 7 tuuman näyttö.

Mikä maasturi on parempi kuin Jeep Grand Cherokee?

Samankaltaisia katumaastureita ovat:

  • GMC Terrain.
  • Ford Edge.
  • Toyota 4Runner.
  • Nissan Pathfinder.
  • Lexus GX.
  • Land Rover Discovery.
  • Hyundai Santa Fe Sport.
  • Volvo XC60.

Onko Grand Cherokee luksusmaasturi?

Kyllä, se on varmasti luksusauto. Vaikka Grand Cherokee on luksusmaasturi, se tuntuu silti Jeepiltä. Grand Cherokeen maasto-ominaisuudet ovat erinomaiset, ja kuljettajat voivat odottaa maksimaalista suorituskykyä. Tarvitset tehokkaan moottorin, jotta autosi voi saavuttaa täyden potentiaalinsa.

Missä Jeep Grand Cherokeessa on V8-moottori?

Grand Cherokee SRT(r), jonka voimanlähteenä on 6,4 litran V8-moottori, palkitsee sinut rataominaisuuksilla, jännittävällä kiihtyvyydellä ja erinomaisella käsiteltävyydellä. Katumaasturin suorituskykyisiin ominaisuuksiin kuuluvat Launch Control -järjestelmä, Brembo-jarrut ja Brembo-jarrut uskomattomaan jarrutustehoon.

Onko Grand Cherokeessa led-ajovalot?

Kyllä, siinä on led-ajovalot. Grand Cherokee rakastaa valokeilaa. Premium Lighting Group tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua näkemään selvästi. Näihin kuuluvat automaattiset kaukovalot ja Bi-Xenon-korkeavalot, LED-sumuvalot, LED-päiväajovalot ja Bi-Xenon-korkeavalot.

  2022 Mercedes G Wagon vs. Jeep Wrangler

Kuinka kauan Grand Cherokee SRT kestää?

Tietojen mukaan Grand Cherokee voi kestää sinua jopa 300 000. On olemassa joitakin Grand Cherokea, jotka voivat kestää yli 300 000. Asiantuntijat suosittelevat, että ostat Grand Cherokeen, jonka mittarilukema on alle 300 000.

Onko vuoden 2020 Grand Cherokee ja uudemmat mallit varustettu Android Auto -järjestelmällä?

Vuoden 2020 Grand Cherokee sisältää uusimmat teknologia- ja turvallisuusominaisuudet, jotka ostajat ovat oppineet tuntemaan ja rakastamaan, kuten Android Auto ja Apple CarPlay.

Taittuvatko Jeep Grand Cherokeen takaistuimet alas?

Kyllä, siinä on alas taitettavat takaistuimet. Kolmannen rivin istuimen takana on 17,2 kuutiometriä tavaratilaa. Voit taittaa kolmannen rivin istuimen alas, jolloin saat 46,9 kuutiometriä tavaratilaa. Kun taitat toisen ja kolmannen rivin istuimet kokoon, saat hämmästyttävät 84,6 kuutiometriä kuormatilaa ja maksimoit näin vuoden 2021 Jeep Grand Cherokee L:n kuormatilan.

Onko Grand Cherokee takavetoinen?

Vakiovarusteena perus-V6-moottorissa on takaveto. Grand Cherokeen voi kuitenkin saada nelivedon joko V8- tai plug-in-hybridivoimansiirrolla varustetuista Grand Cherokeen ajoneuvoista. Tarjolla on monia nelivetovaihtoehtoja, kuten elektronisesti lukittu rajoitetun luiston tasauspyörästö.

Onko kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto hyvä?

Kahdeksanvaihteinen vaihteisto on erittäin tehokas ja tarjoaa kuluttajalle monia etuja. Tärkein hyöty on polttoainetehokkuuden paraneminen. Se voi lisätä polttoainetaloutta 11 % verrattuna vanhaan 6-vaihteiseen vaihteistoon ja jopa 14 % verrattuna nykyaikaiseen 5-vaihteiseen vaihteistoon.

Onko Grand Cherokeessa ilmajousitus?

Grand Cherokee -mallit, joissa on Quadra Lift -ilmajousitus. Quadra-Lift-ilmajousitus on saatavana Summit-, Overland- ja Trailhawk-malleihin. Se on saatavana myös Grand Cherokeen Limited-varusteluun tietyin lisävarustein.

Onko Grand Cherokee 7-paikkainen?

Istuinrivit: Palkitussa katumaasturissa on nyt kolme istuinriviä, joihin mahtuu jopa seitsemän henkilöä, ja siinä on luokkansa paras jalkatila toisessa rivissä.

Onko Jeep Cherokeessa pysäköintianturit?

Pysäköintianturit takana: ParkSense(r), Rear Park Assistance with Stop 7 -järjestelmä sisältää neljä anturia, jotka on rakennettu ajoneuvon takaosaan. Nämä anturit hälyttävät, jos auto tulee liian lähelle tai vaarallisesti.

Bottom line

Jeep Grand Cherokee ei ole vain tyylikäs ja tehokas katumaasturi, vaan se on myös tilava ja monikäyttöinen. Kaiken lisäksi siinä on edistyksellisiä ominaisuuksia ja se toimii poikkeuksellisen hyvin. Tämä auto on myös luotettava, ja sen vetokyky on erinomainen.

Siinä on kuitenkin myös erilaisia ongelmia, kuten moottorin sammuminen TIPM-vika, viallinen generaattori, ikkunan säätimen vika ja sähköongelmat. Kaiken kaikkiaan se tarjoaa hyvää vastinetta rahalle, sillä se on myös nopeampi ja turvallinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z