Onko kaikissa Mercedeksissä kattoluukut?

Vuonna 2021 lähes kaikki Mercedes-mallit voidaan varustaa kattoluukulla. Riippuen kyseisestä mallista, jotkut niistä tarjoavat perinteisen kattoluukun, toiset kaksoiskattoluukun, ja on jopa joitakin malleja, jotka tarjoavat täyden panoraamakattoluukun, joka kattaa suurimman osan katon pinta-alasta.

Monissa malleissa on vakiona kattoluukku, ja ne voi myös päivittää täydelliseen panoraamakattovaihtoehtoon. Joidenkin Mercedes-mallien korkeammissa varusteluokissa panoraamakatto on vakiovarusteena. Joka tapauksessa törmäät todennäköisesti Mercedekseen, jossa on jonkinlainen kattoluukku.

Mercedes esitteli ensimmäisen kattoluukun vuonna 1932, ja siitä lähtien Mercedes on parantanut kattoluukkuteknologiaa. Nykyään Mercedeksen kattoluukku on melko monimutkaista tekniikkaa, jonka tarkoituksena on valaista matkustamoa ja tehdä sisätiloista paljon miellyttävämmät.

Mercedes panoraamakatto

Mercedeksen panoraamakatto päästää matkustamoon runsaasti valoa. Tämä tekee sisätiloista paljon valoisammat ja paljon miellyttävämmän paikan viettää aikaa. Panoraamakatto tarjoaa hyvän olon tunnelman vain napin painalluksella.

Useimmat panoraamakatot voi myös avata, jolloin voit päästää raikasta ilmaa matkustamoon. Vaikka katto olisi avattu, voit silti käyttää aurinkosuojaa varjostamaan sinua auringolta. Mercedes on tuonut markkinoille myös yksivärisen kattovaihtoehdon, jonka avulla voit muuttaa lasin läpinäkyvyyttä auringolta suojaamiseksi.

Panoraamakatolla varustetun auton omistaminen vähentää kuljettajan klaustrofobista tunnetta, ja se tuottaa myös vähemmän tuulen melua verrattuna avattuun ikkunaan. Voit myös hyödyntää panoraamakaton avaamista, mikä voi olla myös kustannustehokkaampi tapa jäähdyttää matkustamoa ajon aikana.

  Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Mercedeksen panoraamakaton turvallisuus ja luotettavuus

Monet suhtautuvat panoraamakattovaihtoehtoon epäilevästi, sillä se varmasti lisää katon monimutkaisuutta, mikä voi joissakin tapauksissa lisätä mahdollisia kustannuksia, jotka liittyvät tämän ominaisuuden sisältävän auton omistamiseen.
Useimmat panoraamakatot tarjoavat saman kestävyyden kuin etu- tai takatuulilasit. Tämä tarkoittaa, että nämä lasipinnat ovat melko naarmuuntumattomia ja särkymiskestäviä. Lisäksi lasipinnan vaurioitumiseen tarvitaan melko paljon voimaa, joten vaikka et omistaisikaan panoraamakattoa, voima riittää vaurioittamaan tavallisemman kattopinnan.

Jotkut epäilevät myös joidenkin Mercedes-mallien vanhempien kattoluukun mekanismien tiivisteitä. Ja on olemassa monia dokumentoituja tapauksia, joissa omistaja valittaa kattoluukun vuotamisesta. Nykyaikaiset Mercedeksen panoraamakatot ovat kuitenkin melko luotettavia vuotojen suhteen, sillä verkossa ei ole dokumentoitu kovinkaan monia vuoto-ongelmia.

Mercedeksen kattoluukku/panoraamakatto käytännöllisyys

Toinen keskeinen näkökohta panoraamakattoihin liittyvässä keskustelussa on käytännöllisyys, sillä useimmat panoraamakatot vievät melkoisen osan monien Mercedes-autojen pääntilasta. Lisäksi panoraamakatto painaa paljon enemmän kuin tavallinen katto, eikä korkeamman painopisteen lisääminen ole hyvä vaihtoehto suorituskykyiselle autolle.

Tästä syystä monissa suorituskykyisissä autoissa on hiilikuitukatto, jolla painopiste saadaan matalammaksi ja käsittelyominaisuudet paremmiksi. Jotkut myös miettivät, voiko panoraamakattoon laittaa kattolaatikoita, ja vastaus on useimmissa tapauksissa kyllä.

Sinun on varmistettava, että voit asentaa kattopalkit turvallisesti katolle. Jos onnistut kiinnittämään sen valmistajan suosittelemalla tavalla, mahdollisista ei-toivotuista seurauksista ei ole huolta. Mitä ikinä päädytkin tekemään, varmista vain, että noudatat valmistajan suosituksia.

  Onko Mercedes A-Class naisten auto?

UKK-osio

Vähentävätkö panoraamakatot auton rakenteellista kestävyyttä?

No, panoraamakatto on pohjimmiltaan suuri reikä katossa, joten kyllä, panoraamakatto aiheuttaa jonkin verran huolta koko ajoneuvon rakenteellisesta eheydestä. Lasilla itsellään on kuitenkin joitakin rakenteellisia ominaisuuksia, mutta nämä katot eivät ole rakenteellisesti vakaita kuten tavanomaisemmat katot.

Tämän ei pitäisi aiheuttaa ongelmia suurimmalle osalle ajoneuvoista, vain joissakin suorituskykyisissä malleissa on havaittavissa eroa, kun ne on varustettu panoraamakatolla. Tämä johtuu siitä, että näissä autoissa ei ole ainoastaan rakenteellisesti vähemmän jäykkä alusta, vaan ne ovat myös paljon painavampia, sillä peltikatto lisää jopa 200 kiloa painoa.

Pitäisikö minun ostaa panoraamakatto?

No, tämä riippuu monista eri tekijöistä. Ensimmäinen on tietenkin hinta, ja Mercedeksen panoraamakatto, jos se ei ole vakiovaruste, maksaa 1 000-3 000 dollaria. Jotkin premium-merkit, kuten Ferrari, myyvät panoraamakattovaihtoehtoa yli 15 000 dollarilla.

Suurin kysymys on kuitenkin se, aiotko edes käyttää panoraamakatosta? Panoraamakatot ovat melko samanlaisia kuin avoautot siinä mielessä, että monet ihmiset ostavat avoautoja ajatellen, että ne ovat koko ajan ylhäältä alas käännettävissä, mutta todellisuudessa on aina liian kuuma tai liian kylmä tehdä niin.

Vain harvoissa tapauksissa voit hyödyntää peltikaton koko potentiaalia. Esimerkiksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa panoraamakaton omistaminen ei ole yhtä järkevää kuin aurinkoisessa Etelä-Kaliforniassa.

  Paras Mercedes Youngtimer

Paljonko maksaa rikkoutuneen Mercedeksen panoraamakaton vaihtaminen?

Vuonna 2020 Mercedes joutui kohtaamaan 200 miljoonan dollarin kanteen ”räjähtävän” kattoluukun skenaariosta. Eräs asiakas koki ”aurinkokattoräjähdyksen” Mercedes-maasturia ajaessaan, mutta toistaiseksi tästä tarinasta ei ole uutisia, eikä Mercedes ole virallisesti vastannut tähän asiaan.

Jos panoraamakattosi kuitenkin rikkoutuu, saatat joutua maksamaan todella suuren laskun. Joidenkin raporttien mukaan kyseessä on 2 000 dollarin lasku, toisten mukaan 9 000 dollarin lasku. Olivatpa todelliset kustannukset mitkä tahansa, ne tulevat varmasti olemaan tuhansia euroja.

Mutta jos et valitse panoraamakattoa, et joudu koskaan kohtaamaan tällaisia ongelmia. Tästä huolimatta panoraamakatto on mukava ylellisyysominaisuus, ja jos löydät vakuutuksen, joka kattaa panoraamakaton ongelmat, ja aiot todella käyttää sitä, osta se.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z