Onko kaikissa Mercedeksissä nahkaistuimet?

Kaikissa Mercedeksissä ei ole nahkaistuimia. Vain kalliimmissa, korkeamman hintaluokan Mercedes-malleissa on vakiona nahkaistuimet. A-luokan, B-luokan, C-luokan ja jopa E-luokan ja GLE-luokan kaltaisissa malleissa on joillakin markkinoilla edelleen vakiovarusteena kangas-/MB-Tex-istuimet.

Tämä on joissakin tapauksissa jopa parempi vaihtoehto. Esimerkiksi taksinkuljettajat ja muut työhön liittyvät Mercedes-autot valitsevat yleensä kangasistuimet, koska ne kestävät pidempään, eikä kalliisiin nahkapaketteihin tarvitse käyttää enemmän rahaa.

Näin tekevät myös muut premium-luokan autonvalmistajat, kuten Audi ja BMW. On syytä mainita, että jopa GLA-, GLB- ja GLC-maastureissa on joillakin markkinoilla vakiona kangasistuimet/MB-Tex. Kankaisia istuimia ei ole saatavana S-luokan, CLS-, AMG GT-, G-luokan ja GLS-luokan huippumalleihin.

AMG-nahkapaketti ja Designo Nappa -nahkapaketti.

Yhdysvalloissa C-luokan kaltaisissa malleissa on vakiona Mercedes MB-Tex -verhoilu, joka sisältää istuimet ja ovien sisustukset. Jos haluat Mercedesiin nahkaistuimet, valitse AMG Leather Package -vaihtoehto tai Designo Nappa -nahkapaketti. Molemmat näistä paketeista maksavat 2 000-4 000 dollaria.
AMG-nahkapaketti koostuu laadukkaista nahkaistuimista, nahkaisesta ohjauspyörästä, nahasta ovissa ja joissakin tapauksissa myös käsinojissa ja kojelaudassa. Pakettiin kuuluu myös sisätilojen alumiiniverhoilu, joka myös auttaa kirkastamaan sisätiloja entisestään.

Designo Nappa -nahkapaketti maksaa 3 800 dollaria, ja se sisältää Designo Platinum White Pearl/Black Nappa -nahkaa, ylhäältä ommellut MB-Tex-yläosan kojelaudan ja ovien verhoilut sekä AMG-kohtaisen nahkaisen ohjauspyörän.

Nämä paketit parantavat huomattavasti C-luokan ja kaikkien muidenkin Mercedes-mallien sisätilojen laatua, sillä ne tarjoavat myös paremman näköiset, kauniisti muotoillut tikattuja istuimia ja tikattuja ovi-inserttejä.

  Ylellisin Mercedes-maasturi?

MB-Tex Mercedes sisustus

MB-Tex on vinyylistä valmistettu keinonahkainen materiaali. Monet uudemmat Mercedes-mallit on varustettu MB-Tex-verhoilulla, ja joissakin malleissa MB-Texiä on myös istuimissa. On syytä mainita, että MB-Tex on tehty näyttämään aivan tavalliselta nahalta, mutta se maksaa vähemmän ja on myös kestävämpi.

Monet ihmiset luulevat MB-Texiä oikeaksi nahaksi, koska se todella näyttää oikealta nahalta. Mercedes kuitenkin sanoo, että tämä materiaali kestää 20 vuotta ilman minkäänlaisia halkeamia. MB-Tex on ollut osa Mercedes Benzin historiaa jo jonkin aikaa, joissakin malleissa oli MB-Tex jo 1960-luvulla.

Mercedes käyttää MB-Texiä vakiomateriaalina sisätiloissa monissa eri malleissa, myös korkeamman hintaluokan malleissa, kuten GLE:ssä tai E-luokassa. Jotkut kiistelevät keinonahan houkuttelevuutta 60 000 dollarin Mercedeksessä, mutta tämä materiaali on todellakin paljon kestävämpi ja helpompi puhdistaa tavalliseen nahkaan verrattuna.

Monissa 70-luvun Mercedes-malleissa on käytetty MB-Texiä, ja nykyään näiden autojen sisätilojen laatu on paljon parempi kuin 70-luvun nahkavarusteisessa autossa. Lisäksi monet vegaanit ja kasvissyöjät suosivat myös MB-Texiä, koska tässä materiaalissa ei käytetä mitään eläinperäisiä tuotteita.

Maybach Designo Nappa -nahka

Maybach on Mercedeksen ylellinen alabrändi, ja Maybachin tavoitteena on tarjota ylellisyyttä ja materiaalien laatua korkeimmalla tasolla kaikista muista markkinoilla olevista Mercedes-malleista. Maybach käyttää S-luokan ja GLS-malleissaan yleensä hienointa Nappa-nahkaa ja hienoimpia puuverhoiluja.

  Mikä on paras Mercedes nuorille kuljettajille?

Maybach S-luokan nahkapaketti on paljon laajempi kuin tavallisessa S-luokassa. Maybach-versiossa jopa A-, B- ja C-pilarit on päällystetty kokonaan nahalla. Käytännössä kaikki pinnat, joihin saatat koskea Maybachin sisällä, on päällystetty hienoimmalla Nappa-nahalla.

Myös koko kattoverhoilu on päällystetty nahalla. Maybachin sisäpuolella oleva nahkapaketti on ommeltu huolellisesti, jotta nahkaverhoilu olisi korkeinta tasoa. Maybach täydentää nahkaa myös hienoilla, ikääntyneillä lakatuilla puukoristeilla, jotka muistuttavat enemmänkin luksusjahteja.

Sama pätee sekä S-luokan Maybachiin että GLS Maybachiin, sillä molemmat ovat Mercedeksen ylellisyyden huippua, ja lähes jokainen sisätilojen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Lisäksi molemmissa malleissa on bonuksena jopa mittatilaustyönä valmistetut Mercedes-nahkatyynyt.

Asioita, jotka on hyvä tietää nahkaverhoilluista autojen sisätiloista

Mitkä ovat nahkaistuinten edut?

On selvää, että nahkaistuimet ovat muhkeat, ja ne näyttävät yleensä paljon hienommilta kuin kangasistuimet. Nahkaistuimet ovat myös tahrankestävämpiä ja helpompia puhdistaa verrattuna kangasistuimiin. Mitä tulee hajujen kestävyyteen, nahkaistuimet ovat paljon parempia kuin tavalliset kangasistuimet.
Istuinlämmittimet sopivat paremmin nahkaistuimiin, ja käytettyjen autojen markkinoilla suositaan yleensä nahkaistuimia tavallisia kangasistuimia enemmän.
Nahkaistuimet eivät kuitenkaan ole yhtä mukavat kesällä, varsinkin jos ne ovat suorassa auringonvalossa, jolloin ne voivat kuumentua polttavan kuumiksi. Ne eivät myöskään ole yhtä kestäviä eivätkä naarmuuntumattomia.

Nostavatko nahkaistuimet auton 2. käden markkina-arvoa?

Joidenkin verkkokauppojen mukaan enintään 5 vuotta vanhan auton nahkaistuimet lisäävät jälleenmyyntiarvoa yleensä jopa 600 dollaria. 600 dollarin säästö ei ole paljon verrattuna hintaan, jonka maksat etukäteen, mutta periaatteessa sama juttu koskee lähes kaikkia muita 2. markkinoilla olevia varusteita.

  Mitkä Mercedes-Benz-mallit ovat kovakattoisia avoautoja?

Autot menettävät arvoaan kokonaisuutena, joten kaikki, millä tahansa varustat autosi, menettää myös arvoa auton mukana. Tästä huolimatta 2nd hand -markkinat eivät suosi autoja, joissa on kangasistuimet, sillä ne ovat yleensä yleisempiä alemman hintaluokan malleissa, eikä 2nd hand -markkinoilla ole paljon eroa alemman ja keskitason autojen välillä.

Onko MB-Tex parempi kuin Mersun nahka?

Riippuu siitä, mitä suosit enemmän: rauhoittavaa seikkaa, että istut todella muhkealla Nappanahalla, vai sitä, että se, minkä päällä istut, kestää todennäköisesti yhtä kauan kuin auto.
Mercedeksen nahassa on yleensä laadukkaammat ompeleet, istuimen ääriviivat ja alumiiniset yksityiskohdat, joten koko istuin näyttää tasokkaammalta, vaikka materiaali itsessään on melko samanlainen.
On syytä mainita, että 99 prosenttia ihmisistä ei pystyisi erottamaan MB-Texin ja nahan välistä eroa, jos heillä ei olisi aiempaa kokemusta MB-Texistä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z