Onko käytetty Porsche Boxster hyvä ostos?

Käytetty Porsche Boxster voi olla hyvä ostopäätös, koska Porschen arvo ei laske kovin paljon muihin merkkeihin verrattuna. Lisäksi Porsche Boxster tarjoaa uskomattoman ajokokemuksen niin ylhäältä kuin alhaaltakin.

Boxster/Cayman-alustan dynaamiset ominaisuudet ovat varsin vaikuttavia. Kevyen rakenteen ja tehokkaiden moottorivaihtoehtojen ansiosta useimmat uudemmat Boxster-mallit kykenevät kovaan vauhtiin, jopa niin kovaan, että voit pysyä perässä joukon 911-malleja.

Malleja on paljon, ja jos haluat pienikokoisen edullisen urheiluauton, joka ei silti kärsi huonosta luotettavuudesta, vanhempi 986 Boxster on loistava valinta. Toisen sukupolven 987 Boxster tarjoaa kasan päivityksiä, mutta 3. sukupolven 981 Boxster on luultavasti paras sukupolvi ostettavaksi.

Arvonalentuminen ja arvo

Kun olet ehkä ostamassa käytettyä autoa, budjetti on luultavasti tärkein huolenaiheesi. Haluat kuitenkin myös varmistaa, että käyttämäsi rahat eivät haihdu muutamassa vuodessa. Boxster on koko pienikokoisten urheiluautojen segmentissä se, jonka arvon aleneminen on lievintä.

On arvioitu, että Porsche Boxster menettää noin 26 % alkuperäisestä arvostaan kolmen ensimmäisen omistusvuoden aikana. Audi TT menettää noin 37 prosenttia ja Mercedes SLC noin 33 prosenttia alkuperäisestä arvostaan.

Ensimmäisen sukupolven 986 Boxster on niin halpa kuin Porscheja voi saada, ja kunnollisen 986 Boxsterin saa noin 15 000 dollarilla. 987 on hieman kalliimpi kuin 986, mutta se tarjoaa silti hyvää vastinetta rahalle. 981 Boxster maksaa huomattavasti enemmän kuin kaksi ensimmäistä sukupolvea, noin 30 000 dollaria, mutta se tarjoaa paljon parannuksia.

  Onko Porsche superauto

Porsche 718 Boxster on elinkaarensa päässä, ja uusi 5. sukupolven Boxster on tulossa. Tämä tarkoittaa sitä, että 718 ja kaikki edellisen sukupolven Boxster-mallit tulevat todennäköisesti syöksymään arvossaan lisää heti uuden saapuessa. Tästä huolimatta kunnollisen 718:n voi ostaa noin 40 000 dollarilla.

Urheiluautoilu

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi Boxsterin ylipäätään ostaisi, on se, että Boxster tarjoaa baby 911 -ajo-ominaisuudet. Vaikka Boxsterin alusta on keskimoottorinen ja 911:n moottori istuu takana, Boxsterin/Caymanin alustan pätevyys ei ole kaukana 911-alustasta.

Useimmissa Porsche Boxster -malleissa on samanlainen tasakuutosmoottori kuin nipussa 911-malleja. Varhaisimmat Boxster-mallit puskevat ulos 200-300 hv, ja myöhemmät mallit nostivat tehot kohti 420 hv:n rajaa.

On syytä mainita, että joissakin uudemmissa 718-malleissa on tavallisempi 4-sylinterinen moottori, joka on paljon ympäristöystävällisempi, mutta ei yhtä rakastettu kuin imusarjainen tasakuutosmoottori. Tämän vuoksi 981-sukupolvi näyttää olevan joukon paras valinta astumatta uusimpiin luontaisesti hengittäviin GTS/Boxster Spyder -malleihin.

Cayman/Boxster-alusta on jatkuvasti voittanut joukon ylivoimaisia urheiluautopalkintoja, mukaan lukien Evo car of the year -palkinnon, joka on yksi arvostetuimmista autolehtien palkinnoista koko urheiluautoharrastajien yhteisössä.

Luotettavuus ja huolto

Vaikka joitakin Boxster-malleja voi ostaa pikkurahalla, nipun Porsche-malleihin liittyvät 3 vuoden huoltokulut ovat joskus arvokkaampia kuin itse auto. Tämä johtuu siitä, että useimmat Porsche-mallit on rakennettu kestämään hämmästyttäviä luotettavuustuloksia, ja autoa on huollettava asianmukaisesti juuri tästä syystä.

  Mikä on 7-vaihteinen Porsche Doppelkupplung?

Useimmat omistajat ovat yleensä samaa mieltä siitä, että 1000-2000 dollarin vuotuiset huoltokustannukset ovat melko tarkat. Ja se on melko ymmärrettävää, koska kaikki urheiluautot tarvitsevat enemmän hellästi rakkautta ja huolenpitoa tavalliseen autoon verrattuna. Mutta jos maksat tällaisen summan, saat saumattomasti luodinkestävän auton, joka kestää pitkään.

Useimmat Porsche-asiantuntijat suosittelevat, että käytät aina aitoja Porsche-osia, ja niin sinun todellakin kannattaa tehdä. Mitä huoltoliikkeisiin tulee, joidenkin säännöllisten huoltojen yhteydessä Boxsteria ei tarvitse viedä asiantuntijalle, mutta kaikkien vakavien töiden osalta Porsche-asiantuntijan käyttäminen on erittäin suositeltavaa.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa käytetty Boxster vai Cayman?

Kuten aiemmin mainittiin, molemmat jakavat suurimman osan osistaan, joten lopullinen kokemus on melko vertailukelpoinen, mutta näiden kahden välillä on joitakin huomattavia eroja. Ensinnäkin Boxster antaa sinulle mahdollisuuden laskea katon alas, joten jos pidät ajamisesta ilman kattoa, Boxster on varma valinta.

Mutta jos asut ilmastossa, joka ei suosi avoautoja kovinkaan paljon, sinun kannattaa valita Cayman, koska Cayman-mallit ovat yleensä hauskempia ja käytännöllisempiä vaihtoehtoja. Ne ovat myös arvoltaan melko vertailukelpoisia, ja niiden luotettavuus on melko samanlainen.

Pitäisikö minun ostaa käytetty Boxster vai pitäisikö minun valita BMW/Mercedes/Audi-vaihtoehto?

Vaikka Audi TT, BMW Z4 ja Mercedes SLC tarjoavat hienoja kokemuksia, ne kaikki pelaavat enimmäkseen Porsche Boxsterin perässä. Ne eivät ole yhtä kyvykkäitä tai arvostettuja kuin Porsche Boxster -mallit, joten sinun kannattaa luultavasti pitäytyä Boxsterissa.

  Kannattaako Porsche Macan ostaa?

Audi TT:n korkein varustelu on Audi TT RS, ja uusimmassa TT RS:ssä on äänekäs R8-vauvan 5-sylinterinen moottori, mutta Boxster Spyderin 911-hankkeesta peräisin oleva 6-sylinterinen on yhtä vaikuttava. Korkeimman varustuksen Z4- ja SLC-mallien moottorit eivät ole läheskään yhtä jännittäviä.

Minkä sukupolven Boxster pitäisi ostaa?

Paras valinta riippuu toiveistasi ja budjetistasi. Jos voit käyttää huippurahaa, kannattaa todennäköisesti valita uusin Boxster Spyder, koska se tarjoaa parhaan Boxster-kokemuksen ikinä. Jos budjettisi on hillitympi, myös 3. sukupolven Boxster on varteenotettava vaihtoehto.

  1. sukupolven Boxsterit eivät ole kovin erikoisia, mutta hinta huomioon ottaen ne saattavat joissain tapauksissa olla paras vaihtoehto. Myös 2. sukupolvi tarjoaa paljon vaihtoehtoja suhteellisen edulliseen hintaan. Kannattaa myös mainita, että 718 GTS on myös loistava 718 Boxster -vaihtoehto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z