Onko käytetyn BMW:n ostaminen huono ajatus?

Onko käytetyn BMW:n ostaminen huono ajatus?

Se, onko käytetyn auton ostaminen hyvä idea, riippuu edellisen omistajan ajotyylistä ja siitä, miten autoa on huollettu ja hoidettu. Mallista ja merkistä riippumatta, jos auto on huonosti huollettu, sitä ei kannata ostaa. Yleensä käytetyn BMW:n ostaminen on huono ajatus korkeiden korjauskustannusten ja yleisten autovikojen vuoksi.

Miksi käytetyn BMW:n ostaminen on huono ajatus?

Vaikka BMW valmistaa luksusajoneuvoja ja on ollut markkinoilla jo pitkään, kokeneet mekaanikot ja autoharrastajat väittäisivät, että käytetystä BMW:stä kannattaa pysyä kaukana mallista riippumatta. Nämä autot eivät vanhene hyvin. Toki sääntöön on joitakin poikkeuksia, kuten E90 330i ja vuosien 2006-2008 3-sarja yleensä.

Huonot ajotavat ja aggressiivinen ajaminen

Me kaikki tiedämme, miten BMW-kuljettajat eivät vilkuta kääntyessään. Kaikkien vitsien takana on jonkin verran totuutta. Monet aggressiiviset kuljettajat hyppäävät BMW:n rattiin. Tutkimukset osoittavat, että miehet, jotka raivoavat liikenteessä eniten, istuvat BMW:n takana. Aggressiivinen ajotapa liittyy joskus myös ajoneuvon huonoon huoltoon, joten pysy kaukana siitä.

BMW:t ovat hienoja, kunnes ne eivät ole sitä.

Nämä autot ovat nopeita, ylellisiä ja tuntuvat hyvältä ajaa. Toisaalta, kun olet päässyt lähelle puolta takuukilometreistäsi, tulet todennäköisesti kokemaan joitakin moottoriongelmia ja elektroniikkavikoja sekä kytkin- ja vaihteisto-ongelmia.
Sen lisäksi näiden osien korjaaminen tai vaihtaminen on melko kallista, joten jos takuu on umpeutunut, kadut todennäköisesti sitä, että olet ylipäätään ostanut ajoneuvon.

Käytetyn auton kohdalla BMW saattaa tarkoittaa Break My Wallet (Riko lompakkoni).

BMW:tä huolletaan keskimäärin 18 000 dollarilla 10 vuoden aikana, mikä on lähes kaksinkertainen määrä kaikkiin muihin liikenteessä oleviin autoihin verrattuna. Tämä luku kasvaa myös melkoisesti, jos autosi on ollut toisen omistajan käytössä eikä sitä ole huollettu alun perin hyvin.
BMW puskee jatkuvasti insinööritaitojensa rajoja, mikä saattaa johtaa joihinkin innovaatioihin, mutta myös moniin vikoihin ja odottamattomiin vikoihin autoissaan. BMW:t on suunniteltu suorituskykyiseen ajamiseen, ei luotettavuuteen ja huollettavuuteen.
Jos sinulla ei ole varaa upouuteen BMW:hen, sinulla ei todennäköisesti ole varaa myöskään käytettyyn BMW:hen, koska se tulee sinulle pitkällä aikavälillä vielä kalliimmaksi.
Jos BMW:tä huolletaan asianmukaisesti, se voi olla luotettava auto, joka on yhtä luotettava kuin mikä tahansa muu tiellä liikkuva ajoneuvo. Korjauskustannuksille et kuitenkaan voi tehdä mitään. Huhujen mukaan BMW on viime vuosina tienannut varaosien myynnillä lähes yhtä paljon rahaa kuin uusien ajoneuvojen myynnillä.

  Kumpi auto heikkenee nopeammin - Mercedes vai BMW?

Milloin käytetyn BMW:n ostaminen on hyvä idea?

Osta ystävältä, joka on pitänyt autosta hyvää huolta.

Kuten mikä tahansa muukin auto, BMW voi olla luotettava, jos sitä on huollettu asianmukaisesti, huolimatta sen tavallista suuremmista korjauskustannuksista ja polttoaineen kulutuksesta. Jos tunnet ostettavan ajoneuvon omistajan ja olet hyvin perillä hänen ajotavoistaan ja huollostaan, olet hyvässä turvassa.

Ota yhteyttä valtuutettuun BMW-mekaanikkoon

BMW-autojen suorituskyvystä nauttiminen alennettuun hintaan ostamalla sellainen käytettynä ajoneuvona on hyvä ajatus, jos voit olla varma, että sitä on huollettu asianmukaisesti eikä sitä ole käytetty äärirajoilla. Varmista siis ennen vanhan ajoneuvon ostamista, varsinkin jos se on ollut liikenteessä yli viisi vuotta, että palkkaat erikoismekaanikon tarkastamaan ajoneuvon.
Mekaanikko voi antaa rehellisen mielipiteensä siitä, onko auto rahan arvoinen vai ei. Tunsitpa omistajan tai et, ota yhteyttä ammattilaiseen, joka saattaa lopulta säästää paljon rahaa tai jopa säästää sinut turvallisuutesi vaarantamiselta.

Etsi luotettavia BMW-malleja

Jos haluat ostaa käytetyn BMW:n suorituskykyä ja nautintoa varten sen lisäksi, että varmistat, että se on huollettu hyvin, harkitse mallia. Joitakin luotettavimpia malleja ovat mm:

  • 3-sarja 2006 – 2008
  • Useimmat mallit vuosilta 1996 – 2006
  • 318i, 32i ja 330i.
  • Vuoden 2019 E90
    Hyvin harva autonomistaja on katunut näiden mallien ostamista, sillä ne ovat erinomaisia autoja, joissa on luodinkestävät moottorit. Yleisestä harhaluulosta huolimatta hyvin huollettu BMW voi ajaa jopa 200 000 kilometriä.
  Paras öljy BMW X3:een ja BMW X5:een

Hanki vanha BMW, jos olet mekaanikko ja pystyt korjaamaan auton itse

Jos olet mekaanikko ja osaat korjata käytetyn autosi, voit leikata huomattavasti vanhan BMW:n omistuskustannuksia ja päästä nauttimaan sen loistavasta suorituskyvystä suurella alennuksella, sillä ne menettävät nopeasti arvonsa ensimmäisen omistajan jälkeen.
Jos et pysty korjaamaan autoa itse, varmista ainakin, että saat sen takuuseen, jos mahdollista, sillä yksinkertaiset korjaukset saattavat maksaa yli 1 000 dollaria ja monimutkaisemmat korjaukset, kuten moottorin osien vaihtaminen, jopa 5 000 dollaria.

Käytettyjä BMW:itä koskevat usein kysytyt kysymykset

Miksi jotkut käytetyt BMW:t ovat niin halpoja?

Syy tavallista käytetyn auton hintaa paljon halvempaan hintaan johtuu useimmiten viasta. Lue luetellun auton kuvaus huolellisesti ja palkkaa mekaanikko tarkastamaan se ennen ostoa. Käytetyt BMW:t ovat yleensä halpoja, koska markkinat ovat kyllästyneet tällaisten ajoneuvojen tarjontaan ja koska vanhempien BMW:iden huoltokustannukset nousevat jatkuvasti.

Mitkä ovat hyviä vanhempia käytettyjä BMW-malleja ostettavaksi?

Yleisesti ottaen kaikki 3-sarjalaiset vuosilta 1996-2006 ovat luotettavia ja niissä on luodinkestävät moottorit. E39 M5, E36 3-sarja ja 2003-04 E46 ovat myös hyviä. Tärkein syy siihen, että vanhemmat BMW:t ovat luotettavampia kuin uudemmat mallit, on innovatiivinen tekniikka, jota BMW usein kokeilee uudemmissa malleissaan. Tämän lisäksi BMW näyttää nostaneen näiden autojen korjausosien kustannuksia ja voittoja huomattavasti viime vuosina.

  Kannattaako ostaa käytetty BMW 3-sarja?

Mitkä ovat parhaita autoja ostaa käytettynä?

Vuosien 1996 – 2006 BMW 3-sarjan lisäksi on muitakin merkkejä ja malleja, joita kannattaa harkita ennen ostoa. Esimerkiksi Kia Riolla on Toyota Corollan ja Hyundai Sonatan ohella erittäin luotettava. Kaikki nämä ovat osoittautuneet varsin luotettaviksi eikä niiden korjaaminen ole kallista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z