Onko Kia EV6 hyvä auto?

Kia EV6

Kia EV6 on Kian ensimmäinen täyssähköauto. Kia on tunnettu siitä, että se on luonut joitakin markkinoiden luotettavimmista ja luotettavimmista autoista. Mutta onko Kia EV6 hyvä auto?

Kyllä, Kia EV6 on hyvä auto, jos etsit tilavaa, tyylikästä, tehokasta, mukavaa, turvallista, luotettavaa ja edullista täyssähköistä kompaktia crossover-maasturia. Päinvastoin, se ei ehkä ole niin houkutteleva henkilölle, joka etsii ylellistä, erittäin kehittynyttä ja suurta katumaasturia.

Kia EV6:n historia

Kia EV6 on akkusähköinen kompakti crossover-maasturi. Sitä valmistaa Kia ja se on ollut tuotannossa vuodesta 2021 tähän päivään asti. Sitä paitsi se on Kian ensimmäinen täyssähköauto, ja se perustuu Electric Global Modular Platform (E-GMP) -alustaan, joka on samanlainen kuin Hyundai Ioniq 5.

Lisäksi Kia EV6 on ensimmäisiä malleja, jotka nimetään Kian sähköautojen mallistolle suunnitellulla uudella nimikkeistöllä, joka ulottuu EV1:stä EV9:ään. Lisäksi Kia EV6 nimettiin vuoden 2022 eurooppalaiseksi autoksi.

Kia EV6:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Kia EV6 näyttää näyttävältä ja tyylikkäältä. Kiitos ominaisuuksien, kuten tyylikkään etusäleikön, upotettujen ovenkahvojen, mattamustien ulkokoristeiden, 19-tuumaisten kevytmetallivanteiden, LED-takavalojen, takaspoilerin ja tyylikkäiden, sähköisesti taittuvien sivupeilien ansiosta. Se on yksi luokkansa komeimmista autoista.

Sen lisäksi, että autossa on hieno sisustus, se näyttää myös ulkoisesti erinomaiselta, sillä siinä on kaksi 12,3-tuumaista panoraamayhteyttä, Apple CarPlay, 6-kaiutinäänijärjestelmä, kaksivyöhykkeinen automaattinen ilmastoinnin säätö, kallistettava ja teleskooppinen ohjauspylväs, langaton puhelimen laturi ja 5 USB-porttia.

Kia EV6:n akseliväli on 114,2 tuumaa, pituus 184,8 tuumaa, leveys 74,4 tuumaa ja korkeus 61,0 tuumaa. Huomaa, että joissakin varustevaihtoehdoissa on eri pituudet, leveydet ja korkeudet. Esimerkiksi Kia EV6 GT:n korkeus on 60,8 tuumaa.

  Kia Rio Luotettavuus

Suorituskyky

Vaikka Tesla tarjoaa joitakin parhaita suorituskykyisiä täyssähköisiä katumaastureita, Kia EV6 ei ole kaukana siitä. Tämä johtuu siitä, että siinä on valittavana erilaisia varustetasoja, joiden suorituskyky vaihtelee. Jos haluat suorituskykyisimmän varustuksen, harkitse Kia EV6 GT -mallin valitsemista. Tämä auto tuottaa jopa 576 hevosvoimaa, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 3,2 sekunnissa.

Toisaalta perusversio, joka on kevyt versio pienemmällä akulla, tuottaa jopa 167 hv. Lisäksi se kiihtyy 0-100 km/h yli 4,5 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Kia EV6 on varsin tilava auto, sillä matkustamossa on yhteensä 103 kuutiometriä tilaa. Siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa ja siinä on kunnollinen mutta ei suuri tavaratila. Tämä johtuu siitä, että siinä on yhteensä 28 kuutiometriä tilaa takaistuinten takana ja 54 kuutiometriä tilaa, kun takaistuimet on taitettu kokoon. Ja vaikka tavaratilan alla on tilaa, se ei ole yhtä suuri kuin useimmissa sen kilpailijoissa.

Turvallisuus

Kia EV6 ei ehkä ole yhtä turvallinen kuin Tesla tai Mercedes, mutta siinä on myös kourallinen turvaominaisuuksia. Siinä on useita kuljettajaa avustavia teknologioita, kuten automaattiset kaukovalot ja automaattinen hätäjarrutus. Muita tarjolla olevia turvallisuusominaisuuksia ovat vakiona oleva mukautuva vakionopeudensäädin, kaistalla pysymisen avustin, vakiona oleva kuolleen kulman valvonta ja takana tapahtuvan risteävän liikenteen varoitus.

  Onko Kia Niro hyvä auto?

Kantama ja tehokkuus

Kia EV6:ssa on kaksi akkuvaihtoehtoa: pieni 58,0 kWh:n akkupaketti ja suurempi 77,4 kWh:n akkupaketti. Pienemmän akun EPA-luokituksen mukainen toimintasäde on jopa 232 mailia, kun taas isomman akun toimintasäde on jopa 310 mailia. Jos kuitenkin valitset suorituskykyisen Kia EV6 GT -mallin, saat 206 mailia.

Hinta

Kia EV6 on tarjolla samassa hintaluokassa kuin kilpailijansa. Perusversio, joka on kevyt malli, maksaa noin 43 000 dollaria, kun taas suorituskykyinen versio, joka on GT, maksaa noin 69 000 dollaria.

FAQ

Onko Kia EV6 ostamisen arvoinen?

Kyllä, Kia EV6 kannattaa ostaa. Sen erinomaisen toimintasäteen, nykyaikaisten ominaisuuksien, tilavan matkustamon, mukavien istuinten, tehokkuuden ja tyylikkään ulkomuodon ansiosta. Lisäksi tämä auto on halpa ylläpitää, nopea ja hauska ajaa. Jos kuitenkin etsit edullista autoa, Kia EV6 ei ole niin edullinen kilpailijoihinsa verrattuna.

Kuinka nopea Kia EV6 on?

EV6 GT:n kaksimoottorisen nelivetojärjestelmän luoma voima ja vetovoima mahdollistavat todella loistavan suorituskyvyn. Kia EV6 GT kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 3,2 sekunnissa. Lisäksi Kia EV6:n nopeus on noussut 114 km/h:sta 161 km/h:iin. Tämä on yksi parhaista täyssähköisistä kompaktista crossover-maasturista.

Mitkä ovat Kia EV6:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit Kia EV6:een, on myös tärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Joitakin Kia EV6:n yleisiä ongelmia ovat näkyvyysongelmat, jarrutusongelmat, rakenteelliset ongelmat, tuulilasin haasteet, yhden polkimen ajo-ongelmat ja Kia-jälleenmyyjän hylkäykset.

  Kia Selton yleiset ongelmat

Kuinka kauan Kia EV6:n akku kestää?

Kia EV6:ssa on yksi markkinoiden parhaista akuista. Täyteen ladattuna Kia EV6 kestää jopa 310 kilometriä. Kaikki versiot eivät kuitenkaan kestä näitä kilometrejä, sillä jotkin versiot käyttävät enemmän akkuvirtaa kuin toiset. Oikein huollettuna Kia EV6:n akku kestää vähintään 40 000 kilometriä.

Mikä Kia EV6 -malli on paras?

Kia EV6:sta on saatavana erilaisia varustevaihtoehtoja. Niitä ovat Light, Wind, Wind AWD, GT-Line, GT-Line AWD ja GT. Jos haluat suorituskykyisimmän varustevaihtoehdon, GT-vaihtoehto on paras. Se tuottaa maksimissaan 576 hv, ja se kiihtyy 0-100 km/h 3,2 sekunnissa.

Sitä vastoin, jos haluat parhaan kantaman ja suorituskyvyn, Kia EV6 wind AWD -trimmi. Tässä trimmivaihtoehdossa on kaksoismoottori ja se tuottaa yhteensä 320 hv.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan Kia EV6 on markkinoiden parhaita täyssähköisiä kompakteja crossover-maastureita. Tämä auto on tyylikäs, tilava, tehokas, moderni, turvallinen ja sillä on erinomainen toimintasäde. Mutta kuten tavallista, siinä on myös useita ongelmia, joista suurin osa on tosin vähäisiä. Vaikka tämä auto on käytännöllinen, sen tavaratila on rajallinen, eikä sen infotainment-järjestelmä ole kovin moderni.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z