Onko Kia Forte hyvä auto?

Kia Forte

Kia Forte tunnetaan Etelä-Koreassa myös nimellä K3. Tässä keskikokoisessa sedanissa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, mutta kohtuuhintaan. Se on myös luotettava, ja siinä on moderni ja upea sisustus. Mutta onko Kia Forte hyvä auto?

Kyllä, Kia Forte on erinomainen auto ihmisille, jotka etsivät polttoainetehokasta, luotettavaa, turvallista, mukavaa, käytännöllistä ja edullista keskikokoista sedania. Mutta se ei ole hyvä auto ihmisille, jotka haluavat suorituskykyisen, ylellisen ja erittäin kehittyneen auton. Sitä paitsi sen käsiteltävyys ei ole luokkansa parhaita.

Kia Forten historia

Kia Fortea valmistaa eteläkorealainen autonvalmistaja Kia. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2008 tähän päivään asti. Lisäksi se korvasi Kia Spectran. Valmistaja tarjoaa tätä autoa neliovisena sedan-, kaksiovisena coupe- ja viisiovisena viistoperäversioina. Kuten aiemmin todettiin, tämä auto tunnetaan Etelä-Koreassa nimellä K3.

Kiinassa siitä käytetään kuitenkin myös nimitystä K3 tai Shuma ja Etelä-Amerikassa, Venäjällä, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa nimitystä Cerato. Se on myös läheistä sukua Kia Ceedille ja Hyundai Elantralle. Lisäksi valmistaja tarjoaa tätä autoa eri moottorivaihtoehdoilla, kuten 1,6-litraisella Gamma MPi I4-, 2,4-litraisella Theta II MPi I4- ja 1,6-litraisella U II CRDi I4 -moottorilla.

Kia Forten ominaisuudet

Ulkonäkö

Kia Forte näyttää näyttävältä ja modernilta. Joitakin auton ulkoisia kohokohtia ovat 15-tuumaiset teräsvanteet, aurinkosuojalasi, takavalot, korinväriset ovenkahvat, kevyesti sävytetty lasi, musta säleikkö kromiympyröillä ja kirkaslakkausmaali.

Myös Kia Forten sisätilat näyttävät vaikuttavilta minimalistisen muotoilun sekä laadukkaiden ja ensiluokkaisten materiaalien ansiosta. Joitakin sisätilojen ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen, ovat 8-tuumainen kosketusnäyttö, 4,2-tuumainen mittariston näyttö, kallistettava ja teleskooppinen ohjauspyörä sekä kudotut kangasistuinverhoilut.

  Kia K900 Luotettavuus

Kia Forten akseliväli on 106,3 tuumaa, pituus 182,7 tuumaa, leveys 70,9 tuumaa ja korkeus 56,7 tuumaa. Huomaa, että mitat voivat vaihdella sen mukaan, onko auto sedan, hatchback tai Kiinassa valmistettu.

Suorituskyky

Jos etsit suorituskykyistä keskikokoluokan autoa, Kia Forte ei ole sellainen. Tämä johtuu siitä, että sen moottori ei ole yhtä tehokas kuin useimpien luokkansa autojen. Siitä huolimatta Kia Fortea on saatavana eri varustevaihtoehtoina, kuten LX, LXS, GT-Line ja GT.

Perusmalli on varustettu 2,0-litraisella nelosrivimoottorilla, joka tuottaa jopa 147 hevosvoimaa ja 132 newtonmetrin vääntömomentin.

Mukavuus ja tavaratila

Kia Forte on mukava ja käytännöllinen auto. Siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa, ja siinä on runsaasti jalkatilaa. Tilavan matkustamon lisäksi Kia Fortesta löytyy myös suuri tavaratila, johon mahtuu jopa seitsemän käsimatkatavaralaukkua. Kiitos takakontissa tarjotun 15,3 kuutiometrin tilan.

Turvallisuus

Kuten useimmat Kia-mallit, myös Kia Forte on erittäin turvallinen, ja siinä on useita vakiovarusteena olevia turvavarusteita. Niihin kuuluvat muun muassa kaistaseuranta-avustin, kaistanpitoavustin, taka-ajovaroitin, automaattinen hätäjarrutustekniikka ja kuljettajan huomiovaroitus.

Sen lisäksi, että Kia Forte sisältää elintärkeitä turvallisuusominaisuuksia, siinä on myös alan johtava 10 vuoden/100 000 mailin takuuohjelma.

Polttoainetehokkuus

Kia Forte kuuluu luokkansa polttoainetehokkaimpiin autoihin. Kiitos EPA-luokituksen, joka on 31 mpg kaupungissa, 41 mpg maantiellä ja yhdistetty 35 mpg. Joillakin sen kilpailijoilla, kuten Volkswagen Jetta, on samanlainen hyötysuhde, mutta ne ovat parempia kuin Honda Civic, jonka yhdistetty 40 mpg.

  Kia Soulin yleiset ongelmat

Hinta

Kia Forte on erittäin edullinen ja täydellinen päivittäiseen ajoon. Siitä huolimatta tämä auto on myös edullinen ja hauska ajaa. Perusversio, joka on Kia Forte LX, maksaa 19 490 dollaria alkaen MSRP. Huippuversiot, kuten Kia Forte GT Manual, maksavat kuitenkin 24 890 dollaria.

FAQ

Onko Kia Forte ostamisen arvoinen?

Jos etsit edullista, mukavaa, turvallista, luotettavaa, tehokasta ja käytännöllistä keskikokoista sedania, Kia Forte on täydellinen auto sinulle. Mutta jos etsit ylellistä, suorituskykyistä ja erittäin kehittynyttä keskikokoista sedania, Kia Forteen ei kannata investoida.

Mitkä ovat Kia Forten yleiset ongelmat?

Kia Forte on laadukas ja mukava ajettava. Siihen liittyy kuitenkin myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tiedostaa. Kia Forten yleisiä ongelmia ovat moottoriongelmat, viallinen lamppukytkin, nestevuodot, vaihteiston toimintahäiriöt, vuotava sisätila, ääniongelmat ja ulkovalaistusongelmat.

Kuinka nopea Kia Forte on?

Kia Forte ei ole poikkeuksellisen nopea. Tämä johtuu siitä, että siinä ei ole kovin tehokasta moottoria. Sen sijaan siinä on 1,6-litrainen turboahdettu nelisylinterinen moottori, joka tuottaa jopa 201 hv ja 137 lb-ft vääntöä. Tämän auton huippunopeus on myös 120 km/h, ja se kiihtyy 0-100:een 6,8 sekunnissa.

Onko Kia Forte hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Kia Forte on hyvä päivittäinen kuljettaja, sillä se on erittäin tehokas, mukava, tilava, käytännöllinen, luotettava ja edullinen. Ja koska se on sedan, tämän auton liikuttelu kaupungissa tai liikenteessä on erittäin helppoa. On kuitenkin myös syytä huomata, että suorituskyky ja käsiteltävyys ovat ala-arvoisia.

  Kia Cadenza Luotettavuus

Mikä on luotettavin Kia Forte -mallivuosi?

Kia on valmistanut monia poikkeuksellisia Kia Forte -malleja vuodesta 2008 tähän päivään asti. Kaikki Kia Forte -mallit eivät kuitenkaan ole luotettavia, sillä joitakin niistä vaivaa monet ongelmat. Luotettavimman Kia Forte -mallin titteli menee mallivuodelle 2016. Tästä huolimatta myös mallivuodet 2017 ja 2018 ovat erittäin luotettavia.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen Kia Forte on yksi markkinoiden myydyimmistä Kia-sedaneista. Tämä keskikokoinen auto on tilava, käytännöllinen, luotettava, mukava, turvallinen, polttoainetehokas ja edullinen. Sen sijaan sen ajo-ominaisuuksien laatu on kyseenalainen. Lisäksi tämä malli ei suoriudu poikkeuksellisen hyvin, sillä useimmat sen kilpailijat suoriutuvat paremmin.

Odotetusti Kia Forteen liittyy myös muutamia ongelmia, joita käyttäjien tulisi olla valmiita käsittelemään. Mutta oikea-aikaisella huollolla ja korjauksella Kia Forte on yksi parhaista valtavirran sedaneista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z