Onko Kia Niro hyvä auto?

Kia Niro

Kia Niro on erinomainen crossover-maasturi, sillä se tarjoaa erinomaisen käsiteltävyyden, mukavat istuimet, polttoainetaloudellisuuden, intuitiiviset tekniset ominaisuudet ja se on luotettava. Mutta onko Kia Niro hyvä auto?

Kia Niro on hyvä auto, jos etsit tyylikästä hybridicrossover SUV:tä, jonka hinta on edullinen ja polttoainetehokkuus erinomainen. Se on myös hauska ajaa ja halpa ylläpitää. Päinvastoin, tämä auto ei sovi henkilöille, jotka etsivät suorituskykyistä, turvallista tai ylellistä crossover SUV:tä.

Kia Niron historia

Kia Niro on Kian valmistama kompakti crossover-maasturi. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2017 tähän päivään asti. Kia tarjoaa kolme versiota, mukaan lukien Kia Hybrid, Kia Plug-in Hybrid ja ad akkusähköiset vaihtoehdot. Ensimmäisessä sukupolvessa oli 1,6-litrainen Kappa II GDi I4 -moottori joko 39,2 kWh:n tai 64 kWh:n sähkömoottoreilla.

Toisaalta toisen sukupolven malli, joka on valmistettu vuodesta 2021 tähän päivään asti, tulee 1,6-litraisella smart stream G1.6 GDi PHEV I4 -moottorilla. Siinä on myös kolme sähkömoottorivaihtoehtoa, mukaan lukien 42 kWh, 83 kWh ja 150 kWh.

Kia Niron ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäön osalta Kia Niro näyttää näyttävältä sekä sisältä että ulkoa. Ulkopuolella on kiehtovia ominaisuuksia, kuten projektorivalot, 16-tuumaiset Aero-pyörät, takaspoileri ulkopuolella ja LED-valonheittimet. Toisaalta sisätilat ovat varsin tilavat ja niissä on paljon laadukkaita ominaisuuksia.

Joitakin merkittäviä sisätilojen ominaisuuksia ovat muun muassa manuaalisesti säädettävät etuistuimet, kaksivyöhykkeinen ilmastointi, 4,2-tuumainen kuljettajan tietonäyttö, vakionopeudensäädin ja avaimeton sisäänpääsy. Lisäksi sisätilat ovat erittäin tilavat ja mukavat.

  Kia Sedona Luotettavuus

Kia Niron akseliväli on 107,1 tuumaa, pituus 174,0 tuumaa, leveys 71,9 tuumaa ja korkeus 62,4 tuumaa.

Suorituskyky

Kia Niron suorituskyky riippuu valitsemastasi vaihtoehdosta. Perusmallissa, joka on Kia Niro LXS FWD, on 1,6-litrainen nelosrivimoottori, jossa on 11,1 kWh:n litiumpolymeeriakku. Näin se tuottaa jopa 139 hv ja 195 lb-ft vääntöä. Lisäksi siinä on 6-vaihteinen automaattivaihteisto.

Jos kuitenkin haluat suorituskykyisen vaihtoehdon, sinun on ehkä valittava vuoden 2022 Kia Niro Premium FWD -vaihtoehto. Siitä huolimatta sinun on oltava valmis maksamaan enemmän.

Mukavuus ja tavaratila

Kia Niro voi olla kompakti crossover-maasturi, mutta se ei ole yhtä tilava kuin jotkut kilpailijansa. Siitä huolimatta siinä on mukava ja moderni matkustamo, jossa on paljon huipputeknisiä ominaisuuksia. Tähän autoon mahtuu jopa viisi matkustajaa, ja siinä on kunnon tavaratila.

Sen tavaratilassa on yhteensä 19,4 kuutiometriä tavaratilaa. Kun takaistuimet taitetaan kokoon, käyttäjät saavat kuitenkin yhteensä 54,5 kuutiometriä tilaa.

Turvallisuus

Vaikka Kia Niro on turvallinen, se ei ole yhtä turvallinen kuin useimmat kilpailijansa. Jos siis etsit turvallisuutta kompaktilta hybridicrossover-maasturilta, kannattaa harkita muita autoja. Joitakin Kia Niron tarjoamia huipputurvallisuusominaisuuksia ovat elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, kaistaseuranta-avustin, etutörmäyksenestoavustin, kaistaltapoistumisvaroitin, kuolleen kulman törmäysvaroitin sekä ABS & Driveline Traction Control.

Polttoainetehokkuus/alue

Kia Niro on erittäin taloudellinen auto. Tämä johtuu siitä, että sen hyötysuhde on 51 mpg kaupungissa, 46 mpg maantiellä ja yhdistetty 49 mpg. Lisäksi 64 kWh:n litiumioniakulla varustettu Kia Niro EV tarjoaa jopa 239 mailin toimintasäteen täysin sähköllä.

  Kia Stinger Luotettavuus

Hinta

Kia Niro on varsin edullinen auto. Hinta kuitenkin vaihtelee valitsemasi vaihtoehdon mukaan. Vuoden 2022 Kia Niron hinta vaihtelee 25 985 dollarista 33 280 dollariin. Tämä on varsin edullinen hinta verrattuna useimpiin sen kilpailijoihin.

FAQ

Kannattaako Kia Niro ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit polttoainetehokasta, edullista, mukavaa, luotettavaa ja kompaktia katumaasturia, Kia Niro on erinomainen valinta. Mutta jos etsit suorituskykyistä, ylellistä, nopeampaa ja turvallisempaa autoa, katso pois.

Mitkä ovat Kia Niron yleiset ongelmat?

Kia Niro on markkinoiden parhaita kompakteja hybridimaastureita. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää. Näihin ongelmiin kuuluvat vaihteisto-ongelmat, ylikuumeneva sähköinen rele, jarrutehon menetys, moottoriongelmat ja kytkimen toimilaitteen öljyvuodot.

Kuinka nopea Kia Niro on?

Huolimatta siitä, että Kia Niro on varustettu kaasu- ja sähkömoottorilla, se ei ole yhtä nopea kuin useimmat sen kilpailijat. Tämä johtuu siitä, että 39 kWh:n akulla varustettu e-Niro tuottaa huippunopeuden jopa 96 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0 km/h nopeuteen 9,5 sekunnissa. Sitä vastoin 64 kWh:n akulla varustetun e-Niron huippunopeus on 104 km/h ja se kiihtyy nopeudesta 0:sta nopeuteen 7,5 sekunnissa.

Mitkä Kia Niro -mallivuodet ovat luotettavuudeltaan parhaat ja huonoimmat?

Kia Niro on ollut markkinoilla vuodesta 2017 tähän päivään asti. Tänä aikana Kia Nirolla on ollut poikkeuksellisia ja kyseenalaisia mallivuosia. Parhaat Kia Niro -mallivuodet ovat 2021 ja 2022. Näissä on raportoitu muutamasta nollaan asti ongelmia. Sitä vastoin epäluotettavin Kia-mallivuosi on 2017-malli.

  Kia Spectra Luotettavuus

Onko Kia Niro hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Kia Niro on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on erittäin tehokas, kompakti, edullinen, mukava ja hauska ajaa kaupungilla. Kaiken lisäksi se on erittäin luotettava ja halpa ylläpitää. Näin ollen se ei maksa paljon, jos omistaja aikoo käyttää sitä päivittäin.

Yhteenveto

Kia Niro on yksi markkinoiden hienoimmista hybridicrossover-maastureista. Se on tyylikäs, tehokas, mukava, edullinen ja luotettava. Se ei kuitenkaan ole myöskään kovin turvallinen, siinä on pieni kuormatila ja sen jarrujärjestelmä on heikko.

Näitä edellä mainittuja ongelmia lukuun ottamatta Kia Niro on hämmästyttävä auto ja hyvä päivittäiseen ajoon. Oikealla hoidolla ja huollolla tämä auto kestää pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z