Onko Kia Picanto hyvä auto?

Kia Picanto

Kia Picanto on mukava kaupunkiauto kaupunkikäyttöön tai jopa moottoritielle. Useimpien kilpailijoidensa tavoin tämä auto on tehokas, taloudellinen, käytännöllinen, luotettava ja hauska ajaa. Mutta onko Kia Picanto hyvä auto?

Kyllä, Kia Picanto on hyvä auto, jos etsit kompaktia, luotettavaa, taloudellista, suorituskykyistä, käytännöllistä ja hauskaa ajettavaa autoa. Toisaalta tämä auto ei ole ihanteellinen sinulle, jos haluat suuremman, tilavamman, kehittyneemmän ja suorituskykyisemmän auton.

Kia Picanton historia

Kia Picanto on Kian valmistama kaupunkiauto. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2003 tähän päivään asti. Sitä kutsutaan myös nimellä Kia Morning Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Hongkongissa ja Chilessä. Vietnamissa se tunnetaan nimellä Kia New Morning ja Malesiassa siitä käytetään nimitystä Naza Picanto tai Naza Suria.

Lisäksi tämä auto on tuotettu Etelä-Korean ”kevyiden autojen” luokan mukaisesti, joka tarjoaa verokannustimia autoille, joiden ulkomitat ovat alle 3600 mm pitkiä ja 1600 mm leveitä. Kaiken lisäksi Kia Picanto on kolmannessa sukupolvessa, joka on ollut tuotannossa vuodesta 2017 tähän päivään asti.

Kia Picanton ominaisuudet

Ulkonäkö

Kia Picanto voi olla pieni, mutta se ei tarkoita, että se olisi huonosti muotoiltu tai epämukava. Yllättäen Kia Picanto on kauniisti muotoiltu, ja uusimmissa malleissa on päivitettyjä ominaisuuksia.

Joitakin ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen, ovat sävytetty lasi, korinväriset puskurit, vakioväri, automaattinen ajovalojen säätö, nopeussäädettävät etupyyhkijät, 15-tuumaiset pyörät ja korkealle asennettu jarruvalo. Myös sisätilat näyttävät näyttäviltä ja tilavilta. Siinä on ominaisuuksia, kuten ohjauspyörän kallistussäätö, liukuvat ja käännettävät etuistuimet sekä ohjauspyörään kiinnitetyt hallintalaitteet.

  Kia Soulin yleiset ongelmat

Kia Picanton akseliväli on 94,5 tuumaa, pituus 141,5 tuumaa, leveys 62,8 tuumaa ja korkeus 58,5 tuumaa.

Suorituskyky

Mitä suorituskykyyn tulee, se riippuu valitsemastasi varustevaihtoehdosta tai moottorista. Perusmoottori on 1,0-litrainen Kappa II 3-sylinterinen monipistesuihkutusmoottori, 1,0-litrainen Kappa II 3-sylinterinen turboahdettu suoramoottori ja 1,2-litrainen Kappa II 4-sylinterinen moottori. Huomaa, että kahden ensimmäisen moottorin mukana tuli 5-vaihteinen manuaalivaihteisto, kun taas 1,2-litraisessa moottorissa on valinnaisena 4-vaihteinen automaattivaihteisto.

Jos haluat parhaan suorituskyvyn, kannattaa harkita Kia Picanto GT-Line S -varustuksen hankkimista. Sen huippunopeus on jopa 112 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 9,9 sekunnissa. Se on kuitenkin myös paljon kalliimpi kuin muut versiot, sillä siinä on lisäominaisuuksia, kuten autonominen hätäjarrutus.

Mukavuus ja tavaratila

Kia Picanto saattaa olla kaupunkiauto, mutta se on silti melko tilava verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Tähän autoon mahtuu jopa viisi matkustajaa, ja sen tavaratila on jopa 255 litraa. Jos kuitenkin taitat takaistuimet kokoon, saat yhteensä 1010 litraa tavaratilaa.

Polttoainetehokkuus

Tehokkuuden suhteen Kia Picanto on erittäin taloudellinen. Tämä johtuu siitä, että sen hyötysuhde on noin 48,7 mpg kaupungissa, 65,7 mpg maantiellä ja yhdistetty 58,9 mpg. Tällaisilla luokituksilla tämä on erittäin tehokas kaupunkiauto.

Turvallisuus

Kia Picanto on myös melko turvallinen auto. Tämä johtuu siitä, että siinä on paljon turvavarusteita. Osa niistä on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, jarruavustinjärjestelmä, hätäpysäytysmerkkivalo, mäkilähtöavustin ja rengaspaineiden valvontajärjestelmä.

  Kia Forte Koup luotettavuus

Aktiivisen turvajärjestelmän lisäksi tässä autossa on myös passiivisia turvajärjestelmiä, kuten törmäyksen tunnistava ovien automaattinen lukituksen avaus, ympäriinsä korkeussäädettävät pääntuet, ISOFIX-lastenistuimen yläkiinnitystarvikkeet ja -kiinnikkeet ja paljon muuta.

Hinta

Vaikka Kia Picanto on hieman kalliimpi kuin jotkut sen kilpailijat, kuten Hyundai i10, se on kohtuullisen edullinen. Sen hintaluokka on 16 290-20 790 dollaria. Näin edulliseen hintaan käyttäjä saa paljon edistyksellisiä ominaisuuksia ja poikkeuksellisen suorituskyvyn.

FAQ

Onko Kia Picanto hyvä auto?

Kyllä, Kia Picanto on markkinoiden parhaita kaupunkiautoja. Siitä huolimatta jotkut ihmiset eivät ehkä pidä sitä investoinnin arvoisena. Kia Picanto on loistava auto, jos etsit tehokasta, kompaktia, käytännöllistä ja hauskasti ajettavaa kaupunkiautoa. Toisaalta se ei sovellu, jos etsit mukavaa, ylellistä ja tilavaa autoa.

Mitkä ovat Kia Picanton yleiset ongelmat?

Jos haluat investoida Kia Picantoon, on ratkaisevan tärkeää selvittää joitakin yleisiä ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Joitakin näistä ongelmista ovat kampiakseliongelmat, epätasainen tyhjäkäynti, takajarrujen ääni, polttoainepumppuongelmat, nariseva ääni ohjauksen aikana, polttoaineen paineensäätimen vikaantuminen, halkeilleet kumiletkut ja vaikeudet vaihtaa vaihteita.

Kuinka nopea Kia Picanto on?

Kia Picanto on nopeampi kuin useimmat sen kilpailijat, kuten Hyundai i10. Kia Picanto 1.0 T-GDi GT-Line S on nopein varustevaihtoehto. Tässä vaihtoehdossa on 3-sylinterinen turbomoottori, joka tuottaa jopa 99 hv ja 172 Nm vääntöä. Sen huippunopeus on jopa 112 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 9,9 sekunnissa.

  Onko Kia Seltos hyvä auto?

Onko Kia Picanto hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Kia Picanto on loistava päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että tämä auto on polttoainetaloudellinen, kompakti ja käytännöllinen. Kaupunkiautona Kia Picanto on helppo liikkua liikenteessä ja pysäköidä julkisiin pysäköintialueisiin. Lisäksi tämä auto on edullinen ylläpitää, joten et joudu käyttämään paljon rahaa pitääkseen sen päivittäin liikenteessä.

Kumpi auto on parempi – Hyundai i10 vai Kia Picanto?

Hyundai i10 ja Kia Picanto perustuvat samaan alustaan. Siksi toisen valitseminen on melko haastavaa, sillä niillä on paljon yhteisiä ominaisuuksia. Hyundai i10 on kuitenkin hieman etulyöntiasemassa Picantoon nähden, koska siinä on laajempi moottorivalikoima. Kia Picanto on kuitenkin tilavampi, nopeampi ja sen tavaratila on suurempi.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen Kia Picanto on erinomainen auto henkilöille, jotka etsivät tyylikästä, kompaktia, luotettavaa, tehokasta ja käytännöllistä autoa. Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen henkilöille, jotka etsivät tehokasta, ylellistä, tilavaa ja edistyksellistä autoa. Oikealla hoidolla ja huollolla Kia Picanto on auto, joka kestää yli 250 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z