Onko Kia Seltos hyvä auto?

Kia Selton

Kia Seltos on yksi Kian uusimmista malleista. Muiden Kia-maastureiden tapaan myös Kia Seltos on luotettava, tilava, mukava ja kestävä. Mutta onko Kia Seltos hyvä auto?

Kyllä, Kia Seltos on hyvä auto. Se on nimittäin luotettava, tilava, edullinen, tehokas, turvallinen ja tilava. Toisaalta jotkut saattavat pitää sitä epämiellyttävänä, jos he etsivät suurta, edistyksellistä, nopeampaa ja ylellistä katumaasturia.

Kia Selton historia

Kuten aiemmin mainittiin, Kia Seltos on yksi markkinoiden uusimmista Kia SUV-malleista. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2019 tähän päivään asti. Ensimmäinen mallivuosi oli Lähi-idän markkinoille, eli 2020 Kia Seltos. Toisaalta ensimmäinen mallivuosi Pohjois-Amerikan markkinoille on Kia Seltos 2021.

Kia Seltos on pienikokoinen crossover-maasturi, josta on kolme variaatiota. Se on isompi kuin Kia Soul, Stonic ja Sonet, mutta melko paljon pienempi kuin Kia Sportage. Eri variaatioiden lisäksi Kia tarjoaa myös eri moottoreita, kuten 1,4-litrainen Smartstream G1.4 T-GDi I4, 1,5-litrainen, 1,6-litrainen ja 2,0-litrainen Nu MPi I4 -moottori.

Kia Selton ominaisuudet

Ulkonäkö

Kia Seltosissa on tyylikäs ulkomuoto ja viihtyisät sisätilat. Ulkonäkö on rohkea, moderni ja lihaksikas. Merkittäviä ulkoisia ominaisuuksia ovat arvoituksellinen tiikerinokkainen säleikkö, LED-projektorilla varustetut 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, kromilistat, integroitu spoileri ja kattokaiteet.

Myös Kia Seltosin sisätilat on valmistettu hyvin ja niissä on erinomaiset materiaalit, jotka tekevät siitä mukavan ja tyylikkään. Merkittäviä sisätilojen ominaisuuksia ovat muun muassa valtava 10,25-tuumainen kosketusnäyttöinen infotainment-järjestelmä, 7-tuumainen digitaalinäyttö, keinonahkaverhoilu, tuuletetut etuistuimet, 8-kaiutin BOSE-äänentoistojärjestelmä ja ääniohjattava elektroninen kattoluukku.

  Kia Sportage Luotettavuus

Kia Seltosin akseliväli on 102,8-104,3 tuumaa, pituus 169,9-172,8 tuumaa, leveys 70,9 tuumaa ja korkeus 63,0-64,8 tuumaa.

Suorituskyky

Jos etsit suorituskykyistä pienikokoista katumaasturia, Kia Seltos ei ole paras vaihtoehto. Siitä huolimatta tämä auto suoriutuu erinomaisesti useimpiin kilpailijoihinsa verrattuna. Auto suoriutuu eri tavalla riippuen valitsemastasi moottorivaihtoehdosta.

Esimerkiksi vuoden 2023 Seltos S IVT FWD -mallissa on 2,0-litrainen nelivetoinen rivimoottori, joka tuottaa jopa 146 hv ja 132 lb-ft vääntöä. Mutta jos haluat suorituskykyisimmän vaihtoehdon, voit valita 2023 Kia Seltos GTX Plus -mallin.

Mukavuus ja tavaratila

Kia Seltos on erittäin käytännöllinen auto, sillä siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Lisäksi matkustamo on tilava ja mukava. Lisäksi siinä on paljon tavaratilaa, sillä siinä on yhteensä 26,6 kuutiometriä tilaa, joka voidaan kasvattaa 62,8 kuutiometriin, kun takaistuimet taitetaan kokoon. Siksi Seltos on loistava katumaasturi pitkien matkojen kulkemiseen.

Turvallisuus

Yksi Kia Seltosin myyntivaltti on auton huippuluokan turvallisuusominaisuudet. Tämä maasturi on varustettu ABS & Driveline Traction Control -järjestelmällä, kuolleen kulman törmäyksenestoavustimella takana, kaistalla pysymisen avustinjärjestelmällä, törmäyksenvaimennuksella ja elektronisella ajonvakautuksella.

Polttoainetehokkuus

Kia Seltos on erittäin tehokas auto, sillä sen EPA-luokitus on 29 mpg kaupungissa, 35 mpg maantiellä ja yhdistetty 31 mpg. Auto ei siis kuluta paljon polttoainetta, kuten useimmat sen kilpailijat.

  Onko Kia Niro hyvä auto?

Hinta

Jos etsit luotettavaa, käytännöllistä, tehokasta, mukavaa ja edullista pienikokoista crossover-maasturia, Kia Seltos on hyvä vaihtoehto. Valitsemastasi vaihtoehdosta riippuen voit joutua maksamaan 24 000-28 000 dollaria.

FAQ

Kannattaako Kia Seltos ostaa?

Kyllä, Kia Seltos kannattaa ostaa. Tämä johtuu siitä, että se on edullinen, tehokas, tilava, erittäin edistyksellinen, mukava ja siinä on paljon turvallisuusominaisuuksia. Lisäksi tämä auto on luotettava ja käytännöllinen. Jos kuitenkin etsit ylellistä, suurta ja nopeaa katumaasturia, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Mitkä ovat Kia Selton yleiset ongelmat?

Kia Seltos on yksi markkinoiden parhaista kompakteista crossover-maastureista. Se on edullinen, tehokas ja käytännöllinen. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Osa näistä ongelmista liittyy moottoriin, jousitukseen, vaihteistoon ja sähköjärjestelmään.

Jos sinun Kia Seltoksesi kärsii jostakin edellä mainituista ongelmista, se kannattaa korjata ajoissa, jotta vältät lisävahingot ja kalliit korjaukset.

Kuinka nopea Kia Seltos on?

Kia Seltos on melko nopea auto. Sen huippunopeus on 125 kilometriä tunnissa. Samassa yhteydessä se kiihtyy vain 8,6 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h. Vaikka autossa on kaksi moottorivaihtoehtoa, tätä kykyä odotetaan molemmilta moottoreilta. Tämä koskee myös vakiovarusteena olevia 2,0- ja 1,6-litraisia moottorivaihtoehtoja.

Mikä on Kia Selton korkea ajokilometrimäärä?

Tämä on melko haastava kysymys, sillä Kia Seltot eivät ole olleet markkinoilla pitkään. Kun kuitenkin verrataan Kia Seltosin luotettavuutta muihin vastaaviin Kian maastureihin, kuten Kia Souliin ja Kia Sportageen, on syytä olettaa, että Kia Seltos kestää jonkin aikaa ennen vakavien ongelmien kehittymistä.

  Hyundai Tucson vs. Kia Sportage - kumpi on parempi?

Tämän vuoksi Kia Seltosin korkea ajokilometrimäärä tulisi olla noin 120 000 kilometriä. Huomaa, että se riippuu myös mallivuodesta ja variantista.

Mikä on paras Kia Seltos -vaihtoehto?

Paras Kia Seltos -vaihtoehto on Kia Seltos GTX Plus. Se on myydyin variantti, koska siinä on parhaat turvallisuusominaisuudet. Se on myös yksi markkinoiden myydyimmistä Kia Seltos -muunnoksista. Jos kuitenkin haluat erinomaista vastinetta rahalle, kannattaa harkita Kia Seltos HTK:n hankkimista.

Kia Seltos HTK:ssa on tehokas moottori, erinomaiset takatilat, hiljainen matkustamo, suuri tavaratila ja useita uusimpia tekniikoita.

Bottom line

Kia Seltos on erinomainen auto ihmisille, jotka etsivät kaunista, kompaktia, tehokasta, tilavaa, edullista, käytännöllistä ja luotettavaa kompaktimaasturia. Mutta kuten odotettua, Kia Seltosissa on myös joitakin takaiskuja, jotka voi hoitaa ajoissa, jotta kalliilta korjauksilta vältytään pitkällä aikavälillä.

Kaiken kaikkiaan Kia Seltos on edullinen ja luotettava auto. Siinä on myös uusinta tekniikkaa, ja se on mukava perheauto, sillä siinä on runsaasti matkustamo- ja tavaratilaa. Huolehdi vain siitä, että se huolletaan kunnolla, jotta se kestää ja palvelee sinua paremmin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z