Onko Kia Stinger hyvä auto?

Kia Stinger

Kia on tunnettu laadukkaiden osien ja käsityötaidon luomisesta. Lisäksi heidän autonsa ovat erittäin luotettavia ja tehokkaita. Kia Stinger ei ole poikkeus, ja se on loistava vaihtoehto kalliille luksussedaneille. Mutta onko Kia Stinger hyvä auto?

Kia Stinger on hyvä auto niille, jotka etsivät korkealuokkaista keskikokoista sedania, mutta kohtuuhintaan. Se on myös mukava, tilava, käytännöllinen ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Toisaalta, jos kaipaat tehokasta, ylellistä tai hienostunutta keskikokoluokan sedania, kannattaa katsoa muualle.

Kia Stingerin historia

Kia Stinger on Kian valmistama keskikokoinen sedan. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2017 tähän päivään asti. Se on etumoottorinen ja siinä on vaihtoehtoina joko takaveto tai neliveto. Kia Stingerin juuret juontavat vuoden 2011 Frankfurtin autonäyttelyn GT-konseptiin ja vuoden 2014 Pohjois-Amerikan kansainvälisen autonäyttelyn Kia GT4 Stingeriin.

Kia Stingeriin on valittavissa myös kaksi moottoria: 2,0-litrainen turboahdettu nelisylinterinen moottori, joka tuottaa jopa 252 hv, ja 3,3-litrainen V6-tuplaturbomoottori, joka tuottaa jopa 365 hv. Siitä on myös useita vaihtoehtoja: GT-Line, GT1 ja GT2.

Kia Stingerin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Kia Stinger näyttää näyttävältä ja houkuttelevalta. Se on yksi luokkansa parhaiten muotoilluista autoista. Sen muotoilu huokuu tyyliä ja eleganssia. Eräitä erinomaisia ulkoisia ominaisuuksia ovat muun muassa 19-tuumaiset alumiinivanteet, täysin galvanoitu teräs, LED-jarruvalot, tumma kromattu säleikkö, laminoitu lasi ja paljon muuta.

Myös sisätilat ovat tyylikkäät ja niissä on paljon erinomaisia ominaisuuksia. Merkittävimpiä sisätilojen ominaisuuksia ovat kuitenkin kaksi LCD-näyttöä edessä, urheilulämmitetty nahka, nahkaverhoilu-ovien sisäkoriste, täyskankainen kattoverhoilu, Nappanahkaiset istuinverhoilut, häivytettävä sisävalaistus ja paljon muuta.

  Kia Cadenza Luotettavuus

Kia Stingerin akseliväli on 114,4 tuumaa, pituus 190,2 tuumaa, leveys 73,6 tuumaa ja korkeus 55,1 tuumaa.

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta Kia Stinger suoriutuu huomattavan hyvin. Siitä on eri versioita, joista GT2 on suorituskykyisin. Kia Stinger GT2 AWD -mallissa on 3,3-litrainen V6-tuplaturbomoottori. Moottori tuottaa jopa 368 hv ja 376 lb-ft vääntöä.

Perustason variantit, kuten GT-line RWD -auto, on varustettu 2,5-litraisella turboahdetulla nelosrivimoottorilla. Se tuottaa myös jopa 300 hv ja 311 lb-ft vääntöä.

Mukavuus ja tavaratila

Koska Kia Stingerissä on tilava matkustamo, sillä siinä on yhteensä 93,8 kuutiometriä tilaa. Siksi siihen mahtuu viisi ihmistä mukavasti. Siinä on myös kunnollinen jalkatila edessä ja takana. Edessä on kuitenkin enemmän jalkatilaa kuin takana.

Toisin kuin useimmissa kilpailijoissaan, Kia Stingerissä on kunnollinen tavaratila. Siinä on yhteensä 23,3 kuutiometriä tilaa. Tällaisen kunnollisen tilan ansiosta Kia Stinger on erittäin käytännöllinen auto ja sopii hyvin pitkien matkojen kulkemiseen.

Turvallisuus

Kia Stinger on myös turvallinen auto, sillä siinä on useita turvallisuusominaisuuksia. Näitä ovat muun muassa kaistaseuranta-avustin, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, kuolleen kulman törmäyksenestoavustin, pysäköintietäisyysvaroitin, etutörmäyksenestoavustin, kaistaltapoistumisvaroitin, törmäyksenvaimennin ja kuljettajan seurantahälytys.

Polttoainetehokkuus

Kia on tunnettu tehokkaiden autojen valmistuksesta, mutta Kia Stinger ei ole kovin tehokas. Tämä johtuu siitä, että perusmallin EPA-luokitus on 22 mpg kaupungissa, 32 mpg maantiellä ja yhdistetty 25 mpg. Sitä vastoin huippumallien, kuten Singer GT2:n, luokitus on 17 mpg kaupungissa, 24 mpg maantiellä ja yhdistetty 20 mpg.

  Kia Sedona Luotettavuus

Hinta

Kia Stinger on melko kallis verrattuna muihin valtavirran sedaneihin. Siitä huolimatta se tarjoaa enemmän ominaisuuksia, mikä tekee siitä hyvän vastineen rahalle. Perusmalli eli GT-line maksaa noin 37 435 dollaria ja GT2 AWD noin 54 835 dollaria.

FAQ

Onko Kia Stinger ostamisen arvoinen?

Kia Stinger kannattaa ostaa, jos kaipaat suorituskykyistä, mukavaa, luotettavaa, tilavaa ja käytännöllistä keskikokoluokan sedania. Päinvastoin, tämä ei ole oikea auto sinulle, jos etsit ylellistä, tehokasta tai edullista sedania.

Tämä auto on kuitenkin ostamisen arvoinen, sillä se tarjoaa enemmän ominaisuuksia verrattuna muihin saman hintaluokan autoihin.

Mitkä ovat Kia Stingerin yleiset ongelmat?

Jos aiot hankkia laadukkaan käytetyn Kia Stingerin, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Joitakin niistä ovat huono polttoainetehokkuus, epämiellyttävät hajut, jarruongelmat, sähköongelmat, koliseva ääni ja rakenteelliset ongelmat. Mutta asianmukaisella huollolla useimmat näistä ongelmista voidaan välttää.

Kuinka nopea Kia Stinger on?

Kia Stinger GT2 AWD on kiinnitetty 3,3-litraisella twin-turbo premium-lyijyttömällä V6-moottorilla. Tämä moottori tuottaa jopa 368 hv ja 376 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on 167 mph ja se kiihtyy 0-100 vain 4,4 sekunnissa. Tämä on poikkeuksellista ja yksi luokkansa parhaista.

Onko Kia Stinger hyvä lumessa?

Kaikki Kia Stingerit eivät ole hyviä lumessa. Jos aiot ajaa Stingerillä lumisissa olosuhteissa, harkitse AWD-järjestelmällä varustetun Kia Stingerin hankkimista. Sitä paitsi AWD-järjestelmällä varustettu Kia Stinger GT2 on paras lumessa. Tämä johtuu siitä, että siinä on adaptiiviset ajovalot, jotka näkevät läpi raskaimmankin lumisateen. Ja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi voit kiinnittää talvirenkaat parempaa pitoa varten.

  Kia Stinger Luotettavuus

Onko Kia Stinger hyvä päivittäinen kuljettaja?

Useimpiin sedaneihin verrattuna ei. Tämä johtuu siitä, että se ei ole polttoainetehokas. Jos kuitenkin haluat tyylikkään, suorituskykyisen, mukavan ja käytännöllisen auton päivittäiseen ajoon, Kia Stinger on loistava valinta. Sitä paitsi sen polttoainetehokkuus on samaa luokkaa kuin useimpien luokkansa autojen.

Johtopäätös

Kia Stinger on hyvä auto. Se on tyylikäs, mukava, käytännöllinen, edistyksellinen ja luotettava. Mutta kuten odotettua, siinä on myös useita ongelmia, joita käyttäjien pitäisi olla valmiita käsittelemään. Useimpien näiden ongelmien välttämiseksi tarvitaan oikea-aikaista huoltoa ja korjausta. Hyvällä huollolla Kia Stinger voi kestää yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z