Onko Kia Telluride hyvä auto?

Kia Telluride

Jos etsit markkinoiden parhaita keskikokoisia katumaastureita, Kia Telluride on yksi parhaista autoista, joita kannattaa harkita. Tässä katumaasturissa on useita korkealuokkaisia ominaisuuksia, tilava matkustamo, suuri tavaratila, huippuluokan turvallisuusominaisuudet ja tasainen ajo. Mutta onko Kia Telluride hyvä auto?

Kyllä, Kia Telluride on poikkeuksellinen auto. Se tarjoaa suuren mukavuuden jopa kolmannen rivin istuimilla ja siinä on runsaasti jalkatilaa. Se on myös tilava ja sillä on valtava vetokyky. Se on myös turvallinen, luotettava ja halpa huoltaa. Jos kuitenkin etsit ylellistä, nopeampaa ja suorituskykyisempää autoa, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Kia Telluriden historiaa

Kia Telluride on Kian valmistama keskikokoinen crossover-maasturi. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2019 tähän päivään asti. Toisin kuin Kia Sorentossa, Kia Telluridessa on kolmannen rivin istuimet. Kia Telluride on saanut nimensä Coloradon Telluriden kaupungin mukaan. Lisäksi se on suurin Yhdysvalloissa valmistettu Kia-malli.

Kia Telluride on saanut useita huippupalkintoja, kuten vuoden 2020 World Car of the Year ja Motor Trends SUV of the year. Tässä autossa on 3,8-litrainen Lambda II GDi V6 -moottori ja 8-vaihteinen A8LF1-automaattivaihteisto. Käyttäjä voi valita joko etu- tai nelivedon.

Kia Telluriden ominaisuudet

Ulkonäkö

Kia Telluride ei ehkä ole luokkansa komein keskikokoinen katumaasturi, mutta se on yksi parhaista. Hyundai Palisade näyttää houkuttelevammalta, mutta Kia Telluride näyttää näyttävämmältä kuin Toyota Highlander. Kaiken kaikkiaan se näyttää tyylikkäältä ja siinä on paljon moderneja ominaisuuksia.

  Kia Carnivalin yleiset ongelmat

Eräitä poikkeuksellisia ulkoisia ominaisuuksia ovat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, kromatut ovenkahvat, täysin galvanoidut teräspaneelit, ihastuttava musta säleikkö, jossa on kromattu kehys, ja automaattiset projektorivalaisevat halogeeniajovalot, jotka toimivat päiväsaikaan.

Sisätilat ovat tilavat ja niissä on paljon moderneja ja edistyksellisiä ominaisuuksia. Joitakin erinomaisia sisätilojen ominaisuuksia ovat muun muassa nahkainen ohjauspyörä, täyskankainen kattoverhoilu, vakionopeudensäädin, integroitu navigointijärjestelmä, mattolattian verhoilu ja häivytettävä sisävalaistus.

Kia Telluriden akseliväli on 114,2 tuumaa, pituus 196,9 tuumaa, leveys 78,3 tuumaa ja korkeus 68,9 tuumaa.

Suorituskyky

Kia Telluridessa on useita varustevaihtoehtoja, kuten LX, S, EX, X-Line, SX, X-Pro ja SX-Prestige. Huomaa, että kaikissa edellä mainituissa lisävarusteissa on V6-luokan imumoottori, joka tuottaa jopa 291 hv ja 262 lb-ft vääntöä.

Nopeuden ja suorituskyvyn osalta useimmat sen kilpailijat suoriutuvat paremmin. Sitä paitsi Kia Telluride ei tunnu reagoivan kaasun painalluksiin kovin herkästi alhaisemmilla nopeuksilla kuin useimmat sen kilpailijat.

Mukavuus ja tavaratila

Mukavuudeltaan Kia Telluride on luokkansa paras. Siinä on kahdeksan istumapaikkaa, ja se on luokkansa suurin. Toisin kuin muissa seitsemän- tai kahdeksanpaikkaisissa katumaastureissa, Kia Telluride on erittäin mukava, ja jopa aikuiset voivat istua kolmannella rivillä ilman suurempia epämukavuuksia.

Turvallisuus

Kia Telluride on melko turvallinen auto. Siinä on useita vakiovarusteena olevia kuljettajaa avustavia ominaisuuksia, kuten kaistavahti, etutörmäysvaroitin, kaistalla pysymisen avustin, kuolleen kulman valvonta, automaattinen hätäjarrutus eteen, ristikkäisliikenteen varoitin takana, pysäköintianturit takana ja paljon muuta.

Polttoainetehokkuus

Kia Telluride ei ole kovin taloudellinen auto. Tämä johtuu siitä, että useimmat sen kilpailijat ovat paljon polttoainetehokkaampia. Kia Telluriden EPA-luokitus on 20 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja yhdistetty 23 mpg. Päinvastoin, sen kilpailijat, kuten Toyota Highlander, ovat erittäin tehokkaita, sillä EPA-luokitus on 36 mpg kaupungissa, 35 mpg moottoritiellä ja yhdistetty 36 mpg.

  Onko Kia Rio hyvä auto?

Hinta

Vaikka Kia Telluridessa on 8 istuinta, se on silti erittäin edullinen auto. Tämä johtuu siitä, että se on samassa hintaluokassa kuin useimmat sen kilpailijat, mutta se tarjoaa paljon enemmän. Vuoden 2023 Kia Telluriden perushinta on 37025 dollaria, kun taas Hyundai Palisaden perushinta on 36 545 dollaria ja vuoden 2023 Toyota Highlanderin hinta on 37 755 dollaria.

FAQ

Kannattaako Kia Telluride ostaa?

Kyllä, Kia Telluride kannattaa ostaa, sillä se tarjoaa enemmän arvoa kuin sen todellinen hinta. Tämä auto on erittäin käytännöllinen, luotettava, tehokas, mukava ja edullinen. Siinä on myös poikkeuksellinen vetokapasiteetti, joten se on ihanteellinen esimerkiksi vapaa-ajan ajoneuvojen ja veneiden vetämiseen.

Jos kuitenkin haluat ylellisen, tyylikkään ja erittäin tehokkaan katumaasturin huipputeknisine ominaisuuksineen, Kia Telluride ei ole sinulle paras mahdollinen valinta.

Mitkä ovat Kia Telluriden yleiset ongelmat?

Kia Telluride on epäilemättä yksi markkinoiden parhaista katumaastureista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö siinä olisi ongelmia. Joitakin Kia Telluriden yleisimpiä ongelmia ovat heikko tuulilasi, ajovalo-ongelma, vaihteisto-ongelma, sähköongelmat, kylmäkäynnistysmoottorin vinkuminen, LD-näytön tyhjentyminen sekä tuulen aiheuttama melu ja ääniongelmat.

Kuinka nopea Kia Telluride on?

Kia Telluride on varustettu 3,8-litraisella V6-moottorilla, joka tuottaa jopa 291 hv ja 262 lb-ft vääntöä. SX AWD on suorituskykyisin varustelu, ja sen huippunopeus on 141 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 7,1 sekunnissa.

  Onko Kia Soul hyvä auto?

Tämä on paljon nopeampi kuin Toyota Highlander, jonka huippunopeus on 118 mph, mutta hieman hitaampi kuin Hyundai Palisade, jonka huippunopeus on 145 mph.

Kumpi auto on parempi – Kia Telluride, Hyundai Palisade vai Toyota Highlander?

Kaikki nämä autot ovat omalla tavallaan poikkeuksellisia. Jos haluat tehokkuutta, Toyota Highlander on paras valinta. Jos taas haluat suorituskykyä ja voimaa, Hyundai Palisade on hieman parempi kuin Kia Telluride. Mutta jos haluat mukavuutta ja erinomaista vetokykyä, Kia Telluride on paras valinta.

Yhteenveto

Kia Telluride on yksi markkinoiden hienoimmista keskikokoisista katumaastureista. Se on myös mukava, tilava, käytännöllinen, hauska ajaa, turvallinen ja edullinen. Siitä huolimatta siinä on myös muutamia seikkoja, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää. Siitä huolimatta Kia Telluride kestää asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla hyvin pitkään.

Kia Telluride on siis hyvä auto perheelle. Kahdeksan istumapaikan ja runsaan tavaratilan ansiosta tämä auto sopii myös pitkille matkoille ja piknikille. Sitä voidaan hyödyntää myös veneiden ja matkailuajoneuvojen vetämiseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z