Onko kompakteissa autoissa nelivetoa?

Nelivetojärjestelmät otettiin käyttöön 1980-luvulla, ja siitä lähtien yhä useampia autoja on tarjottu nelivedolla joko vakiona tai lisävarusteena. Näitä ovat pikkuautot, keskikokoiset autot, suuret autot, superautot, kaikenkokoiset maasturit ja jopa tila-autot.

Monet pikkuautot tarjoavat nykyaikaisia nelivetojärjestelmiä lähes kaikissa hintaluokissa. Jos olet kiinnostunut viistoperän ostamisesta, tutustu Mazda 3:een, mutta jos haluat jotain erikoisempaa, tutustu Audi A3 Quattroon.

Kompaktit sedanit, kuten Subaru Impreza, ovat vakiovarusteena nelivedolla, mikä tekee niistä hyvän tarjouksen. Siitä huolimatta parhaat nelivetoiset viistoperät ovat tällä hetkellä Audi A4 Quattro, upouusi Mercedes C-luokka 4Matic ja BMW 3-sarjan xDrive.

Paras edullinen kompakti SUV/Crossover nelivedolla on Hyundai Tucson, mutta jos haluat ylellisemmän tuntuisen kompaktin SUV:n nelivedolla, kannattaa tutustua Porsche Macaniin.

Mazda 3

Mazda 3 on yksi markkinoiden luotettavimmista viistoperäisistä autoista tällä hetkellä, ja jos siihen yhdistetään ihastuttavan näköinen ulko- ja sisätilojen muotoilu, Mazda 3 vaikuttaa erittäin houkuttelevalta tarjoukselta. On syytä mainita, että Mazda 3:ssa ei ole vakiona nelivetoa, ja jos haluat sen, joudut maksamaan 1400 dollaria lisää.

Tehtaalta Mazda 3:een saa monia hyödyllisiä teknologia- ja turvallisuusominaisuuksia, mutta jos haluat enemmän tekniikkaa, sinun on valittava korkeamman varustetason malli. Tästä huolimatta uutta Mazda 3:a on vaikea moittia, sillä se on yksi parhaista viistoperäisistä autoista tällä hetkellä.

Audi A3 Quattro

Uusi Audi A3 Quattro on muotoilultaan ja tekniikaltaan suurin edistysaskel edelliseen malliin verrattuna, mutta monien mielestä uusi A3 ei ole läheskään yhtä hyvin rakennettu kuin vanha. Jos olet yksi heistä, viimeisimmän sukupolven A3 on edelleen ihastuttava premium-luokan hatchback.

  Mistä tiedän, jos hybridin akku on kuolemaisillaan?

Jos kuitenkin haluat uusinta ja edistyksellisintä, uusi A3 ei jätä juuri toivomisen varaa. A3:ssa ei myöskään ole vakiovarusteena nelivetoa, ja joudut maksamaan jopa 3000 dollaria, jos haluat nelivetojärjestelmän, mutta sinun kannattaa, sillä Audi Quattro -järjestelmä on yksi markkinoiden parhaista nelivetojärjestelmistä.

Subaru Impreza

Kun kyse on hinta-laatusuhteesta, Subaru Impreza on kiistatta markkinoiden paras tarjous juuri nyt. Luotettavuudeltaan se on yksi luotettavimmista taloudellisista autoista, joka on koskaan ollut maan päällä, ja jos siihen lisätään alle 20 000 dollarin lähtöhinta ja vakiovarusteena oleva neliveto, Impreza on todellinen no brainer.

Etenkin kun otetaan huomioon, että Subarun symmetrinen nelivetojärjestelmä on yksi parhaista liukkaissa olosuhteissa. Impreza ei ehkä ole markkinoiden jännittävin sedan, mutta se on paljon enemmän kuin mitä se painaa.

Mercedes C-luokka 4Matic

Uusi vuoden 2021 Mercedes C-luokka ei ole vielä saapunut Yhdysvaltain markkinoille, mutta siihen ei mene enää kauan. Monien mielestä uudesta S-luokasta on hiljalleen tulossa hieman liian tarpeeton, sillä muut Mercedes-sedanit, kuten C-luokka ja lopulta uusi E-luokka, tarjoavat aivan samaa muotoilua ja tekniikkaa paljon halvemmalla.

Tämä näkyy heti, kun uuden C-luokan sisätiloihin pääsee, sillä se näyttää todella siltä, että uusi S-luokka on sovitettu uudelleen pienemmälle alustalle. Tämä tarkoittaa, että uusi C-luokka on teknisesti edistyksellisin kompakti sedan markkinoilla tällä hetkellä.

  Ovatko hybridiautot halvempia vakuuttaa?

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson kulkee samanlaista polkua kuin Mazda 3, sillä se on yksi segmenttinsä luotettavimmista autoista, se näyttää hyvältä ja tarjoaa uudenlaisen lähestymistavan hieman tylsään merkkiin. Uudemmista japanilaisista autoista on tulossa yhä luotettavampia, mutta ne tarjoavat silti paljon vastinetta rahalle.

Vakiovarusteena ei ole nelivetoa, ja se maksaa noin 2 000 dollaria, mutta nämä hinnat vaihtelevat sen mukaan, mistä ja milloin sen ostaa. Uusi Tucson on kuitenkin ihastuttava katumaasturi.

Porsche Macan

Porsche Macan on kompakti katumaasturi, jolla on kaksijakoinen persoonallisuus. Toisaalta se on erittäin tyylikäs ja hyvin rakennettu katumaasturi, joka pystyy lievään tai keskinkertaiseen maastokäyttöön. Toisaalta se on myös erittäin urheilullinen ja mukava katumaasturi, jota on hauska ajaa mutkaisilla teillä ja moottoritiellä.

Vaikka Macan maksaa melko paljon rahaa, on ymmärrettävä, että kyseessä on kuitenkin Porsche, ja on myös mukava kuulla, että kaikissa Macan-malleissa on neliveto. Valittavana on monia varustetasoja riippuen siitä, haluatko maksimoida Macanin urheilullisuuden vai mukavuuden.

FAQ-osio

Kuinka tarpeellinen neliveto on?

Olipa nelivedosta mitä mieltä tahansa, sen hyödyllisyyttä ei voi kiistää, mutta samalla sitä on vaikea kutsua välttämättömyydeksi. Kaikki tämä riippuu siitä, mitä haluat autolta, missä asut ja millainen auto on kyseessä.

Jos haluat viistoperän, ei ole tarpeen valita nelivetoa arvon säilymisen kannalta, mutta jos kyseessä on suuri katumaasturi, on parempi valita neliveto. Lisäksi, jos asut alueella, jossa on säännöllisesti epäsuotuisia sääolosuhteita, muista valita neliveto.

  Kuluttaako neliveto enemmän bensaa?

Miksi kaikissa autoissa ei ole vakiona nelivetoa?

Koska kaikki ihmiset eivät halua nelivetoa. Saattaa tuntua turhalta, että esimerkiksi Volvo XC90:n kaltainen suuri katumaasturi on saatavana etuvetoisena autona. On kuitenkin ihmisiä, jotka eivät halua käyttää muutaman tuhannen dollarin hintaa nelivetoon, koska he ajattelevat, etteivät he tarvitse sitä.

Oli miten oli, etuvetoista XC90:tä on vaikea myydä, joten on parempi valita neliveto, jos olet kiinnostunut XC90:stä.

Ovatko nelivetoiset autot turvallisempia?

Jos ne on varustettu asianmukaisilla renkailla, nelivetoiset autot ovat huomattavasti turvallisempia kuin FWD/RWD-rattaat. Älä kuitenkaan odota minkään nelivetojärjestelmän olevan riittävän turvallinen, jos sitä ei ole varustettu asianmukaisilla kumeilla.
Nelivetoiset autot tarjoavat paremman pidon, mikä on erityisen tärkeää talvella. Ne kiihtyvät nopeammin ja luottavat paremmin kaarteisiin, mikä kaikki lisää turvallisuutta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z