Onko Lexus halvempi ylläpitää kuin BMW

Luotettavuudesta puheen ollen, Lexuksen arvioidaan olevan kolmanneksen eli 33 prosenttia luotettavampi kuin keskimääräinen BMW. Vaikka 2 halvinta ylellisysautoa ylläpidettäväksi ovat BMW:t, yleensä Lexus vie paljon vähemmän rahaa vuodessa ylläpidettäväksi, noin 500 dollaria, kun taas BMW:n hinta on jopa 1500 dollaria vuodessa.

Ovatko BMW:t halvempia ylläpitää kuin Lexukset?

Kun puhutaan luksusajoneuvoista, kaksi halvinta BMW-mallia ylläpidettäväksi ovat 2021 BMW 330e ja BMW X3 xDrive30e. Taulukon perässä seuraa 4 Lexus-mallia, ES 300h, NX 300h, RX 450h ja UX 250h. Kyllä, on olemassa joitakin BMW-malleja, joiden ylläpito on halvempaa kuin Lexuksen. Mutta yleisesti ottaen japanilainen autonvalmistaja tekee luotettavampia autoja, jotka ovat paljon halvempia ylläpitää.

Vaikka Lexus on Toyotan valmistama, se ei ole läheskään yhtä halpa kuin huollettava. Korjauspal-asteikon perusteella Lexus-valmistaja on sijoittunut kuudennelle sijalle korjauskustannuksissa vuodessa, jotka ovat keskimäärin 551 dollaria ja kasvavat vähitellen auton iän edetessä.

Ajoneuvosi korjauskustannukset riippuvat suuresti ajoneuvotyypistä, mallista ja siitä, miten olet huoltanut sitä tähän mennessä.

Etsitkö edullista luksusajoneuvoa?

Jos etsit parasta luksusajoneuvoa pienellä budjetilla, Lexus on epäilemättä parempi valinta kuin BMW. Vähemmällä rahalla saat enemmän ominaisuuksia ja mukavuutta luopumatta kuitenkaan ajamisen ilosta, tyylistä ja statuksesta. BMW:n autokorjaus on yksi markkinoiden kalleimmista, kun taas Lexuksen autot ovat paljon luotettavampia.

Jos budjetti ei haittaa, BMW dominoi Lexusta useimmissa luokissa joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, jotka näet alla olevassa artikkelissa lueteltuina.

  Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha BMW?

Lexus vs. BMW yleinen vertailu

Sen pohtiminen, kumman auton ylläpito on halvempaa, ei sisällä kaikkea, mitä sinun tarvitsee tietää ajoneuvomerkistä, jonka haluat valita omaksesi. On joitakin muitakin näkökohtia, jotka sinun on tarkasteltava ennen oikean päätöksen tekemistä. Kukin autonvalmistaja johtaa tietyillä autosegmenteillä

Missä segmentissä kukin valmistaja on parempi?

Riippuen siitä, minkä tyyppisen auton haluat hankkia, kukin valmistaja johtaa eri segmenteissä. Esimerkiksi Lexuksen LFA on paljon edellä BMW:n yrityksiä hybridisuperauton osalta, kun taas BMW:n 1-sarja on yksinkertaisesti hämmästyttävä pienikokoiseksi autoksi. Näillä segmenteillä molemmat valmistajat hallitsevat:

BMW
● Pienet luksusautot
● Kompaktit katumaasturit
● Keskikokoiset katumaasturit
● Suuret katumaasturit
● Keskikokoiset luksusautot
● Pienikokoiset katumaasturit
● Urheiluautot

Lexus:

● Superluksusautot
● Ylellisyysurheiluautot
● Sähköautot ja hybridit

Monipuolisuuden kannalta BMW on siis voittajamme. Jos etsit maasturia, BMW on epäilemättä fiksumpi valinta. Vaikka Lexuksella on varmasti etunsa.

Luotettavuus

Lexus voittaa
Luotettavuudesta puhuttaessa voit odottaa BMW:n toimivan ongelmitta vielä takuuaikana ilman ongelmia, kun taas Lexus voi jatkaa toimintaansa pitkään sen jälkeen. Suurin syy tähän on hajoavat muoviosat, joita saksalaiset autonvalmistajat käyttävät moottoreissaan. Saksan hallitus on asettanut ilmastotoimenpiteitä, jotka estävät autonvalmistajia käyttämästä hajoamatonta muovia, mikä lyhentää saksalaisten autojen moottoreiden käyttöikää maapallon vuoksi.

  Miten BMW:n plug-in-hybridi toimii?

Molemmat ajoneuvot voivat saavuttaa helposti 100 000 mailin ja jopa 200 000 mailin matkan, jos niitä huolletaan asianmukaisesti.

Turvallisuus

Tasapeli (Lexus voittaa hieman)
Ajoneuvojen välillä ei ole suuria eroja turvallisuuskysymyksissä. Molemmat ajoneuvomerkit ylittävät NHTSA:n (National Highway Traffic Safety Administration) ja Insurance Institute for Highway Safety (IHS) asettamat standardit.

Yleisesti ottaen Lexus on edullisempi ja turvallisuusominaisuuksiltaan hieman kilpailijaa eli BMW:tä edellä.

Tyyli ja ulkoasu

Tasapeli (BMW voittaa hieman)
Mitä tulee tyyliin, useat Lexus-mallit on nimetty vuoden kauneimmaksi autoksi jo muutaman vuoden ajan. Toisaalta ihmiset harvoin kääntävät päätään katsomaan ja näkemään Lexusta, kun taas jos ohi suhahtaa upouudella BMW:llä, asiat näyttävät aivan erilaisilta. Useimmat kriitikot ovat yhtä mieltä siitä, että BMW johtaa tätä luokkaa.

Suorituskyky

BMW hallitsee (BMW voittaa selvästi)
Kun puhutaan urheilullisesta suorituskyvystä ja silkasta ajamisen ilosta, BMW on kuningas. Useimmat BMW-mallit saavat ajosuorituskyvyssä vähintään 9 pistettä 10:stä, kun taas Lexuksen mallit saavat keskimäärin vain 7 pistettä 10:stä.

Vaikka tämä saattaa kuulostaa tärkeältä, ajosuorituskyky ja ajamisen ilo eivät ole tärkein kriteeri ajoneuvon hankinnassa, ellet ole todella innokas kuljettaja, varsinkaan jos olet perheenjäsen.

FAQ

Ovatko Lexus-autot yleisesti ottaen hyviä autoja?

Lexus on valmistaja, joka on Toyotan sisaryhtiö. Heiltä voit odottaa samaa luotettavuutta kuin Toyotalta, mutta paljon ylellisemmän tuntuisena ja kehittyneempien ja innovatiivisempien ominaisuuksien kanssa. Lexus-autot ovat yksi edullisimmista luksusajoneuvoista ja myös yksi halvimmista ylläpidettävistä.

  Mikä on BMW:n luksusversio?

Kuinka kauan Lexus-autot kestävät ajokilometrejä?

Jos huollat Lexuksesi kunnolla ja huollat sen aikataulun mukaisesti, voit helposti päästä yli 200 000 kilometrin ajokilometriin. Useimmat arvostelijat kertovat ajaneensa jopa yli 120 000 mailia ilman suurempia ongelmia. Jos et kuitenkaan huolla ajoneuvoasi, saatat joutua vaihtamaan voimansiirtojärjestelmän alle 120 000 kilometrin rajan.

Mitkä ovat hyviä ja huonoja Lexus-malleja, jotka kannattaa pitää mielessä ostettaessa?

Lexus-malleja, joita ostettaessa kannattaa olla varuillaan, ovat Lexus GS 450h, LS 460, Lexus IS 350 ja IS 250. Syy tähän on se, että näissä ajoneuvoissa on urheilullinen aggressiivinen muotoilu, mutta ne tuottavat paljon vähemmän suorituskykyä kuin miltä ne näyttävät. BMW:n urheiluautoihin verrattuna nämä häipyvät vertailussa. Jos kuitenkin etsit hyvää yleismallia, nämä mallit ovat ihan ok.

Parhaita Lexus-autoja ovat Lexus GX, RX, LS XF40 ja IS 300. Nämä autot antavat sen, mitä väittävätkin, ilman takaiskuja – ylellisen kyydin tyylillä, vertaansa vailla olevan luotettavuuden ja keskimääräistä paremman suorituskyvyn.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z