Onko Mercedes C-luokassa tuuletetut istuimet?

Mercedes-Benz C-luokka on ollut jo vuosia myydyimpien luksusautojen listan kärjessä. Vuonna 2014 lanseeratussa Mercedes-Benz C-luokassa on joitakin kompaktien sedanien hienoimpia ominaisuuksia. Huolimatta monista poikkeuksellisista ominaisuuksista, onko Mercedes C-luokassa tuuletetut istuimet?

Kyllä, Mercedes C-luokassa on tuuletetut istuimet. Ne eivät kuitenkaan ole vakiovaruste vaan valinnaisvaruste. Jos siis haluat Mercedes C-luokan, jossa on tuuletetut istuimet, joudut maksamaan enemmän saadaksesi tällaisen ominaisuuden. Sitä paitsi Mercedes tarjoaa vain tuuletetut etuistuimet eikä tuuletettuja takaistuimia.

Miten Mercedeksen tuuletetut istuimet toimivat?

Mercedeksen tuuletetut istuimet tarjoavat kolme eri jäähdytystasoa. Lisäksi ne toimivat yleensä siten, että ilma kiertää kevyesti istuimessa ja selkänojassa olevien reikien kautta. Lisäksi niissä on käännettävät tuulettimet, jotka auttavat vetämään lämpöä pois lyhytaikaisesti. Näin ne auttavat pitämään kuljettajan tai matkustajan viileänä.

Mercedes C-luokan ominaisuudet

Vakiovarusteet

Tuuletettujen istuinten lisäksi on tärkeää tietää myös joitakin Mercedes-Benz C-luokan vakiovarusteisiin kuuluvia ominaisuuksia. Joitakin niistä ovat sähkösäätöiset etuistuimet, keinonahkaverhoilu, kaksivyöhykkeinen automaattinen ilmastointi, kattoluukku ja sähkötoiminen takaluukku.
Voit kuitenkin vielä päivittää Mercedeksen ja hankkia lisävarusteena esimerkiksi LED-älyvalojärjestelmän, aktiivisen kaistalla pysymisen avustimen, car-to-X-viestinnän, aktiivisen ohjausavustimen, aktiivisen kuolleen kulman, väistöavustimen, mukautuvan kaukovalo-avustimen ja aktiivisen etäisyysavustimen Distronicin. Nämä lisävarusteet maksavat kuitenkin enemmän, mutta tekevät autostasi paremman.

Istuinvalinnat

Mercedes-Benz C-luokan sedanissa on tilaa jopa viidelle matkustajalle. Sitä vastoin avoauto- ja coupe-malleissa on tilaa jopa 4 henkilölle. Kuten aiemmin todettiin, istuimet ovat nahkaa ja etuistuimet ovat lämmitettävät. Lisäksi etuistuimilla on enemmän jalkatilaa kuin takaistuimilla.
Vaikka keinonahkaverhoilu, lämmitettävät etuistuimet ja sähkösäätöiset etuistuimet ovat vakiovarusteita, tuuletetut istuimet eivät ole. Muita ominaisuuksia, jotka eivät ole vakiovarusteena, ovat lämmitetty ohjauspyörä, kaksi erikoista etuistuinvaihtoehtoa ja vaihtoehto kahden urheilullisen ohjauspyörän kanssa.

  Paras öljy Mercedes E350:lle

Sisätilojen ominaisuudet

Mercedes C-luokassa on edistyksellinen ja viihtyisä sisustus, johon monet rakastuvat. Se ei tietenkään ole samalla tasolla kuin E- tai S-luokka, mutta se on parempi kuin A- ja CLA-luokka. Joitakin Mercedes C-luokan sisätiloista löytyviä merkittäviä ominaisuuksia ovat muun muassa:
Ohjauspyörä, jossa on kosketusohjaimet
Kaukokäynnistys Mercedes me connect -mobiilisovelluksen kautta.
Kaksi USB-audioporttia
Elektroninen tavaratilan sulkija
Kaksivyöhykkeinen automaattinen ilmastointi
Apple CarPlay ja Android Auto
KEYLESS GO
Ikkunaruutuantenni
MB-Tex-verhoilu
HD Radio -vastaanotin
Kattoluukun ja ikkunoiden avaaminen ja sulkeminen etänä
Huomaa, että C-luokassa on myös joitakin poikkeuksellisia vakiovarusteita, kuten LED-jarruvalot, takasumuvalot, kevyesti sävytetty lasi, korinväriset ovenkahvat, kirkaslakkausmaali, kokokasvirenkaat, kiinteä takalasi huurteenpoistolla, ympärysvalot ja paljon muuta.

Suorituskyky

Suorituskyvyltään C-luokka on yksi luokkansa suorituskykyisimmistä autoista. Se on suorituskykyisempi kuin Audi A4 ja pärjää BMW:n 3-sarjalle. Tässä autossa on turboahdettu 2,0-litrainen 4-sylinterinen rivimoottori. Moottori tuottaa maksimissaan 255 hv ja 273 lb-ft vääntöä.

Lisäksi siinä on 9-vaihteinen automaattivaihteisto. Se on myös polttoainetaloudellinen, sillä sen yhdistetty EPA-luokitus on 28 mpg. Jos kuitenkin haluat tehokkaamman auton, voit valita sen AMG-version, joka on tehokkaampi ja myös kalliimpi.

Tavaratila

Suorituskyvyn lisäksi Mercedes-Benz C-luokassa on myös huomattava tavaratila, joka on kokoonsa nähden kunnossa. Sedanissa tavaratilaa on 12,6 kuutiometriä, coupessa 10,5 kuutiometriä ja avoautossa 8,8 kuutiometriä.

  Kuinka kauan Mercedes Benz -autot kestävät?

Turvallisuus

Kuten kaikki muutkin Mercedes-mallit, C-luokka on turvallinen ja siinä on monia huippuluokan turvallisuusvarusteita. Mercedes C-luokan vakioturvallisuusvarusteita ovat aktiivinen jarruavustin, sivutuuliavustin, huomioavustimet, kuolleen kulman avustin, jossa on poistumisvaroitusavustin, ja paljon muuta. Mercedes tarjoaa myös valinnaisia turvallisuusominaisuuksia, kuten aktiivista kaistanhallintaa.

FAQ

Ovatko Mercedeksen tuuletetut istuimet sen arvoiset?

Kyllä, Mercedes-Benzin tuuletetut istuimet ovat sen arvoiset. Mercedeksen tuuletetut istuimet eivät ainoastaan ole sen arvoisia, vaan ne ovat Audin tuuletettujen istuinten ohella markkinoiden parhaita tuuletettuja istuimia. Nämä istuimet pitävät sinut viileänä ja mukavana, kun sää muuttuu sietämättömäksi.

Onko Mersussa jäähdytettyjä istuimia?

Kyllä, monissa Mercedes-Benz-malleissa on jäähdytetyt, tuuletetut tai ilmastoidut istuimet. Joitakin Mercedes-Benz-malleja, joissa on jäähdytetyt istuimet, ovat Mercedes A-luokka, C-luokka, CLS-luokka, E-luokka, S-luokka, G-luokka ja monet muut. Lämpötila voi olla talvella ja kesällä äärimmäinen, ja tällainen ominaisuus voi auttaa sinua paljon.

Miksi on tärkeää, että Mercedes-Benzissä on tuuletetut istuimet?

Vaikka tuuletetuilla istuimilla varustetun Mercedes-Benzin hankkiminen ei olekaan välttämätöntä, se on tärkeää, jos haluat sujuvan ja ikimuistoisen ajokokemuksen näillä ylellisillä saksalaisilla koneilla. Tuuletetut istuimet auttavat pitämään sinut viileänä, kun auton sisällä on kosteaa tai kuumaa.

Vaikka Mercedeksen tuuletettujen istuinten tuottama ilma ei ole jäähdytettyä, siitä on silti hyötyä, sillä se pitää sinut viileänä ja mukavana kesällä. Ilman ilmankiertoa Mercedeksen istuimessa istuminen estää istuimen kanssa kosketuksissa olevia kehon osia säätelemästä lämpötilaa kunnolla ja voi saada sinut hikoilemaan tai jopa kuumenemaan.

  Tarvitseeko Mercedes erityistä öljyä?

Mitä ovat C-istuimet?

C-istuimet eivät tarkoita Mercedes C-luokan istuimia. Päinvastoin, se tarkoittaa ilmastoituja istuimia. Toisin kuin tuuletetut istuimet, ilmastoidut istuimet rajoittavat jäähdytetyn ilman suoraan sinne, missä kuljettaja tai matkustaja istuu. Lisäksi ilmastoidut istuimet käyttävät energiaa tehokkaammin kuin ilmastointilaitteet, jotka jäähdyttävät koko auton sisätiloja.

Millaisia ominaisuuksia Premium-paketin Mercedes C-luokassa on?

Premium-paketin Mercedes C-luokassa on joitakin huippuluokan varusteita, joita ovat muun muassa sisätilan 64-värinen tunnelmavalaistus, ovien etu- ja takapaneelit, takajalkatila, kuppiteline, takaovien kahvasyvennykset ja säilytyslokero. Nämä ominaisuudet ovat kuitenkin lisähintaisia.

Yhteenveto

Nyt kun tiedät, että Mercedes C-luokkaan saa lisävarusteena tuuletetut istuimet, voit ostaa tämän ominaisuuden ja nauttia mukavasta ja viileästä ajosta. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että lisävarusteena saatavat tuuletetut istuimet ovat saatavilla vain etuistuimiin, eivät takaistuimiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z