Onko Mercedes EQS:ssä tavaratila?

Upouusi 2022 Mercedes EQS on huippuluokan Mercedes-sähköauto, ja monet pitävät sitä maailman ylellisimpänä sähköautona. EQS on valtava sekä siksi, että se jättää valtavan jalanjäljen, että siksi, että se painaa kuin keskikokoinen vuori, mutta Mercedes ei ole koskaan tarkoittanut EQS:ää muuksi kuin ylelliseksi linnoitukseksi pyörien päällä.

Ylellisyydessä mikään muu markkinoilla oleva auto ei voi kilpailla EQS:n kanssa, ei edes Porsche Taycan tai Audi e-Tron GT. Näin suuren alustan ansiosta EQS tarjoaa valtavan tavaratilan, jossa on yli 22 kuutiometriä tilaa, mikä ylittää reilusti kaiken, mitä jopa mahtava S-luokka voi tarjota.

Sinänsä EQS:n ei juuri ole tarvetta tarjota myös etutakaluukkua, ja siksi EQS:ää ei ole saatavana etutakaluukulla. Kyse ei kuitenkaan ole klassisesta menetetystä tilaisuudesta, sillä Mercedes on sisällyttänyt EQS:ään futuristisen ilmanpuhdistusjärjestelmän, joka puhdistaa jatkuvasti sisäilman laatua.

Mercedes asemoi EQS:n täysiveriseksi luksusautoksi yrittämättä tehdä siitä urheilullista. AMG EQS on joukon urheilullinen valinta, mutta myös EQS AMG on raskas ja räätälöity lähinnä hillittömään mukavuuteen, hiljaisuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Mercedes EQS – Käytännöllisyys

Kuten alussa mainittiin, EQS:ssä ei ole etutakaluukkua, koska se paikka on varattu Mercedes Air Balance -järjestelmälle, joka parantaa jatkuvasti sisäilman laatua. EQS tarjoaa runsaasti pää- ja jalkatilaa sekä etu- että takamatkustajille. EQS:ään mahtuu helposti jopa viisi henkilöä, myös pidemmille matkoille.

  Mitä eroa on Mercedes E300:n ja E350:n välillä?

Tämä ei haittaa EQS:n käytännöllisyyttä liikaa, sillä tavaratilaa on jo 22 kuutiometriä. S-luokassa tavaratilaa on vertailun vuoksi enintään 14 kuutiometriä, mutta joissakin malleissa sitäkin vähemmän. Tesla Model tarjoaa 28 kuutiometriä säilytystilaa ottamatta huomioon etutakaluukkua.

Voit halutessasi laskea toisen istuinrivin alas EQS:ssä, jos haluat maksimoida EQS:n tavaratilan hämmästyttävään 68 kuutiometriin, kun taas Model S:n tarjoama maksimi takapenkit alas taitettuna on 58 kuutiometriä. Model S tarjoaa kuitenkin myös 5,3 kuutiometriä tavaratilaa edessä.

Kaiken kaikkiaan EQS tarjoaa riittävästi tavaratilaa 99 prosentille ihmisistä, ja useimmat ihmiset, jotka yleensä ostavat EQS:n kaltaisia autoja, eivät ole muutenkaan kovin kiinnostuneita tavaratilasta. EQS tarjoaa myös paljon tilaa kaikille matkustajille, mutta se ei ole samalla tasolla kuin S-luokassa.

Mercedes Air Balance – futuristinen ilmanpuhdistusjärjestelmä, joka sijaitsee EQS:n etutakakontissa.

EQS:n etutakakontin puuttuminen ei ole täydellistä, mutta huipputekninen ilmanpuhdistusjärjestelmä on kiistatta paljon parempi, varsinkin kun otetaan huomioon, että EQS tarjoaa jo lähtökohtaisesti paljon tilaa. Air Balance -järjestelmässä käytetään puuhiili- ja ionisaattoriyhdistelmää, joka vapauttaa sisätilat huonosta ilmanlaadusta.

Tämä järjestelmä lähettää myös jatkuvasti sähkövarauksen, joka poistaa huonot hajut. Järjestelmä toimii parhaiten, jos se yhdistetään Mercedeksen ilmantuoksujärjestelmään, joka säteilee jatkuvasti Mercedeksen valmistamia tuoksuja parantaakseen entisestään EQS:n sisätilojen tunnelmaa.

Järjestelmä sijaitsee siinä paikassa, missä muuten olisi etutakakontti, ja se on riittävän suuri, jotta Mercedes luopui kokonaan ajatuksesta sisällyttää EQS:ään etutakakontti. Kun kuitenkin otetaan huomioon, että EQS:ssä on jo nyt enemmän kuin tarpeeksi tilaa takana, etutakaluukkua ei tulla kaipaamaan.

  Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus - kumpi on parempi

Mercedes EQS – Maailman ylellisin sähköauto

Premium EV -markkinat ovat täynnä lukemattomia upeita vaihtoehtoja, kuten Porsche Taycan, uusi Model S, Audi e-Tron GT, uusi Lucid Air ja kaikki muut tulevat luksus EV:t. Vaikka kaikki nämä ovatkin todella vaikuttavia, ne eivät yksinkertaisesti pärjää EQS:lle ylellisyyden osalta.

EQS:ssä on ominaisuuksia, kuten hämmästyttävän näköinen Hyperscreen, jossa on 56 tuuman lasipaneeli, jossa on muutama eri näyttö, joilla ohjataan käytännössä kaikkea auton sisällä. EQS:ssä käytetyt materiaalit ovat vertaansa vailla, ja jousitus pystyy hallitsemaan auton valtavaa painoa.

Luultavasti EQS:n ylellisin osa on sähköisen käyttövoimajärjestelmän kalibrointi, sillä se on kalibroitu niin hyvin, että se tuntuu pehmeämmältä kuin tasaisin V12. Lähes kaikki kuviteltavissa olevat ominaisuudet löytyvät EQS:stä, eikä kilpailijoita todellakaan ole.

UKK-osio

Mikä on maailman käytännöllisin sähköauto?

Maailman käytännöllisin sähköauto on upouusi Rivian R1T, koska siinä on enemmän tavaratilaa kuin missään muussa sähköautossa. Tämä johtuu siitä, että Rivian tarjoaa todellisen kuorma-auton sängyn, joka voidaan lukita, se tarjoaa myös tavaratilan edessä samalla kun se tarjoaa erityisen säilytystilan toisen istuinrivin takana.

Uusi Ford F150 Lightning on myös melko käytännöllinen auto, samoin kuin Tesla Model X. Matkustajatilojen osalta Model X vie voiton, mutta EQS ei jää kauas taakse ainakaan kahden ensimmäisen rivin osalta.

  Kumpi on parempi - Quattro VS 4Matic?

Onko Mercedes EQS sen arvoinen?

Mercedes Benz EQS on todellakin sen arvoinen, jos olet etsimässä EV:tä, jolla voit mukavasti matkustaa pidempään kuin millään muulla EV:llä. EQS onnistui kulkemaan yli 400 mailia yhdellä latauksella, mikä teki siitä tuolloin ennätyksellisen EV:n.

EQS tarjoaa ylivoimaista mukavuutta, ylivoimaista tekniikkaa ja jopa ylivoimaista haluttavuutta. Joukon paras valinta on EQS 350, koska se maksaa vähemmän kuin isoveljensä EQS 580, mutta on samalla runsaasti tehokkaampi.

Miksi sähköautoissa on niin paljon säilytystilaa?

Sähköautoissa on vähemmän liikkuvia voimanlähteen osia, mikä tarkoittaa, että matkatavaroille on enemmän tilaa. Sähköautoissa ei käytetä suuria ja painavia moottoreita, koska sähkömoottorit ovat paljon pienempiä ja ne on yleensä sijoitettu suoraan pyörien päälle tai lähelle niitä.

Tämän vuoksi sähköajoneuvot sopivat erinomaisesti niille, jotka tarvitsevat paljon tilaa, sillä useimmissa sähköajoneuvoissa on paljon enemmän säilytystilaa kuin vastaavassa polttomoottoriautovaihtoehdossa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z