Onko Mercedes GLA hyvä auto?

Mercedes Benz GLA-luokka on Mercedeksen lähtötason katumaasturi, jonka toivotaan houkuttelevan sekä viistoperäisten autojen omistajia että niitä, jotka haluavat hyötyä korotetusta, maasturimaisesta ajoasennosta. GLA on periaatteessa A-Luokka puujaloilla, ja se on melko ilmeistä heti, kun GLA:n ulko- ja sisätiloihin tutustuu.

Tämä oli ongelma edellisessä mallissa, joka ei ollut kovinkaan maasturimainen, se näytti ja tuntui paisuneelta viistoperältä, mutta ei myöskään ollut samalla tasolla Audi Q3:n, BMW X1:n ja Volvo XC40:n kanssa. Uusi GLA on täysin eri juttu, sillä se on kilometrejä parempi kuin edellinen malli ja pärjää helposti Q3:n, X1:n ja XC40:n seurassa.

GLA on todellakin hyvä auto niille, jotka haluavat omistaa crossoverin/subcompact SUV:n, jossa on runsaasti ylellisiä ominaisuuksia ja kaikin puolin mukava ajaa. GLA tarjoaa kilpailijoista parhaat sisätilat, ja myös ajokokemus on huippuluokkaa.

Luotettavuudeltaan GLA on keskinkertainen, mutta meidän pitäisi odottaa muutama vuosi, ennen kuin voimme arvioida GLA:n täysin. Edellisestä GLA:sta poiketen uusi GLA on ehdottomasti Mercedes-palkintomerkkinsä arvoinen, sillä se tarjoaa todellisen 2000-luvun Mercedes Benz -kokemuksen.

Mercedes Benz GLA – Ylellisin pienikokoinen/crossover SUV.

Ylellisen pienikokoisten SUV:ien segmentissä GLA, Audi Q3, BMW X1 ja Volvo XC40 erottuvat joukosta ylellisimpinä vaihtoehtoina. GLA tarjoaa futuristisimman näköisen sisustuksen, jota ei voi verrata puhtaaseen estetiikkaan ja ulkonäköön.

Laadullisesti Q3 ja XC40 ovat enemmän tai vähemmän samantasoisia, kun taas X1 on todellakin paremmin rakennettu, mutta sen muotoilussa on puutteita. Jos kuitenkin haluat GLA:n näyttävän aidolta Mercedekseltä, joudut maksamaan siitä, sillä vain huippumallit näyttävät niin hyviltä kuin Mercedeksen kuuluukin.

  Mitkä Mercedekset valmistetaan Yhdysvalloissa?

GLA:han saa myös ihanan Mercedes MB UX-infotainment-järjestelmän, joka on sijoitettu suuren lasipaneelin taakse. Mukavat, sähkösäätöiset nahkaistuimet, huippuluokan äänentoistojärjestelmä, vaikuttava ambient-valaistus, alumiini, musta pianomuovi ja pannukatto ovat kaikki saatavana GLA:han, ja ne saavat auton näyttämään erikoisemmalta.

Missä GLA myös päihittää kilpailijansa, on sekä ulkoinen muotoilu että merkkihakuisuus. GLA näyttää hienostuneemmalta, Q3 näyttää hieman nuorekkaammalta, X1 alkaa olla jo vähän iäkkäämpi ja XC40 näyttää melko päättömältä.

Mercedes GLA – Arvo ja voimansiirtovaihtoehdot

GLA 250 on ainoa tavallinen Mercedes GLA -malli, jonka voi ostaa juuri nyt, ja se alkaa 36 230 dollarista ei-4MATIC-versiona, mutta jos haluat 4MATICin, joudut maksamaan 2 000 dollaria enemmän. GLA 250:ssä on 2,0 litran 4-sylinterinen turbomoottori, joka tuottaa 221 hv ja 258 l/min vääntömomentin.

Tämä moottori pystyy myös palauttamaan 20:n keskiarvon MPG:n, mutta tämä luku vaihtelee suuresti sen mukaan, miten autoa ajetaan. Tämän ansiosta GLA250 saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan noin 6,6 sekunnissa, jos se on varustettu 4MATIC-järjestelmällä, ja 6,8 sekunnissa ilman sitä.

Jos tämä ei riitä sinulle ja haluat käyttää isoja summia Mercedesin lähtötason katumaasturiin, GLA 35:een on tarjolla AMG:llä paranneltu 2,0 litran nelivetoturbomoottori, joka tarjoaa 302 hv ja 295 lb-ft vääntöä. Jos kuitenkin haluat suurimman ja pahimman, sinun on valittava GLA 45 AMG, joka tarjoaa käsityönä valmistetun 2,0 litran 4-sylinterisen AMG-moottorin, jossa on 382 hv ja 354 lb-ft vääntöä.

  Mikä on Mercedes-Benz Distronic?

GLA 35 -mallin hinnat alkavat 47 550 dollarista, kun taas huippumalli GLA 45 -mallin hinnat alkavat peräti 54 500 dollarista. Pohjimmiltaan kaikki GLA-mallit tarjoavat 2,0 litran moottorin, ja sinun kannattaa yksinkertaisesti pitäytyä 4MATIC GLA 250:ssä, jolla on 20 000 dollaria lisää taskussa.

Mercedes GLA – Käytännöllisyys ja turvallisuus

Kilpailijoihinsa verrattuna GLA jää jälkeen käytännöllisyydessä, sillä se tarjoaa pienimmän tavaratilan kaikista muista premium-luokan pienikokoisista SUV-malleista. Istuintilojen osalta GLA:ssa ei myöskään ole mitään kehuttavaa, sillä se tarjoaa vähemmän tilaa kuin kaikki muut premium-luokan pienikokoiset SUV:t.

Erot eivät kuitenkaan ole niin merkittäviä, joten tämän ei pitäisi vaikuttaa lopulliseen päätökseen kovinkaan paljon. Turvallisuuden osalta GLA tarjoaa vaikuttavia tuloksia sekä passiivisen että aktiivisen turvallisuuden luokissa, sillä kaikki törmäystestausorganisaatiot antoivat GLA:lle maksimissaan viiden tähden arvosanan.

On syytä mainita, että monet GLA:n tarjoamista turvajärjestelmistä ovat valinnaisia, mikä tarkoittaa, että joudut maksamaan enemmän rahaa ollaksesi mahdollisimman turvassa.

UKK-osio

Onko Mercedes GLA urheilullinen ajaa?

Mercedes GLA ajaa kuten mikä tahansa muu premium-luokan Executive Subcompact SUV, mutta se tarjoaa paremman jousitusasetelman kilpailijoihinsa verrattuna. Mitä tulee vauhdikkaaseen ajamiseen, GLA on riittävä perusmallissa, kun taas AMG-mallit nostavat sitä vielä paremmaksi.

Yli 60 000 dollarin kustannukset kohtuullisesti varustellusta GLA 45 AMG:stä ovat kuitenkin melko typeriä, sillä GLA on Mercedeksen lähtötason malli. Vertailun vuoksi mainittakoon, että upouusi keskikokoinen GLE 350 -katumaasturi alkaa 55 700 dollarista.

  2022 Mercedes G Wagon vs Range Rover

Onko Mercedes GLA haluttu auto?

Mikä tahansa auto, jossa on kolmikärkinen tähtikoriste, on haluttava, olipa kyseessä mikä tahansa segmentti. GLA ei kuitenkaan vedä vertoja muille isommille Mercedeksen katumaastureille haluttavuuden suhteen. Se on loppujen lopuksi pienikokoinen katumaasturi, joka ei käännä päätä.

Siitä huolimatta GLA on erittäin suosittu auto, koska crossover/pienten SUV:ien segmentti on nyt maailman suosituin autosegmentti.

Onko Mercedes GLA sen arvoinen?

Mercedes GLA on todellakin sen arvoinen, jos etsit pientä luksusmaasturia, joka pärjää sekä kaupungissa että maantiellä. GLA tarjoaa luokkansa komeimman sisustussuunnittelun, ja myös GLA:n ajo-ominaisuudet ovat luokkansa parhaita.

GLA maksaa enemmän kuin jotkin kilpailijansa, kun lisävarustelistaa kartutetaan, mutta GLA on Mercedes ja XC40 on Volvo, katsotpa asiaa miten tahansa. Q3 on luultavasti GLA:n lähin kilpailija, koska se on yhtä ylellinen ja haluttava, mutta merkkiuskollisuus todennäköisesti horjuttaa sinua suuntaan tai toiseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z