Onko Mercedes GLA perheauto?

Vanhempi Mercedes GLA ei ollut perheauto, koska se oli kokoonsa ja markkina-asemaansa nähden melko epäkäytännöllinen. GLA:n uusi sukupolvi on paljon parempi, sillä se hyödyntää perheystävällisempää lähestymistapaa. Mercedes asemoi GLB-maasturin Mercedeksen lähtötason katumaasturiksi, mutta todellisuudessa GLA ja GLB ovat uskomattoman samanlaisia.

Näin ollen on turvallista sanoa, että GLA on enemmän kuin pätevä hyvin suunniteltu ja turvallinen perheauto. GLA on tosiaan Mercedeksen katumaasturimalliston pienin SUV, ja useimmat pitävät sitä liian pienenä todelliseksi perheautoksi, mutta silti niin monet lähinnä nuoremmat perheet ostavat GLA:n.

Todellisen perheauton on loistettava muutamassa erittäin tärkeässä kategoriassa, kuten turvallisuudessa, käytännöllisyydessä, hiljaisuudessa, mukavuudessa ja tekniikassa. Sen on myös oltava luotettava ja kyettävä kuljettamaan ihmisiä ja tavaraa suhteellisen helposti. Tämä tarkoittaa sitä, että valtava katumaasturi ei ole aivan aina oikea valinta, varsinkaan jos et tarvitse 7-paikkaista autoa.

GLA on todellakin turvallinen ja hienostunut. Se on suhteellisen käytännöllinen, koska se ei tarjoa läheskään luokkansa parasta tilaa sekä matkustajille että kuormatilalle, mutta jos omistat nuoremman perheen, GLA on enemmän kuin riittävä.

Mercedes Benz GLA – arvoa, kilpailua ja ylellisyyttä

Perheen kasvattaminen maksaa paljon rahaa, ja siksi monet perheet tuolla ulkona ovat rahasta tietoisia autoa ostaessaan. GLA:n lähtöhinta on 36 400 dollaria, mikä on suhteellisen edullinen hinta ottaen huomioon, että GLA tarjoaa aidon Mercedes-kokemuksen ja tarjoaa samalla muutamia luokkansa johtavia etuja kilpailijoihinsa verrattuna.

  Kumpi on parempi - S- vai E-luokka?

GLA:n ensimmäinen etu Audi Q3:een, BMW X1:een ja Volvo XC40:een verrattuna on haluttavuus, sillä useimmat ihmiset pitävät eniten GLA:sta. Tämä johtuu siitä, että GLA tarjoaa hienostuneen ulkoisen muotoilun ja näyttävän sisustuksen, joka on yksinkertaisesti ylitse muiden.

Arvoltaan hyvin varustellun GLA:n arvo nousee yleensä paljon enemmän kuin vastaavanlaisen Q3:n, XC40:n ja X1:n, mutta hyvin varusteltu GLA voittaa hyvin varustellun Q3:n minä päivänä tahansa. Q3 voittaa GLA:n käytännöllisyydessä, sillä se tarjoaa enemmän istuin- ja tavaratilaa, ja Q3:n sisätilat ovat yhtä hyvännäköiset ja luultavasti jopa paremmin valmistetut.

GLA:n ostajat haluavat luksusta, ja se on todellisuutta, ja siinä GLA näyttää myös loistavan. Kyseessä on kuitenkin Mercedes, ja me kaikki tiedämme, että Mercedes osaa luksuksen loistavasti.

Mercedes Benz GLA – Käytännöllisyys ja perheystävällisyys

Käytännöllisyys ei ole GLA:n vahvuus, sillä Q3, XC40 ja BMW X1 tarjoavat siihen verrattuna enemmän tavaratilaa. Tämä ei kuitenkaan ole ratkaiseva tekijä, jos olet tyytyväinen GLA:n tarjoamiin tiloihin, ja useimmat GLA:n ostajat ovat tyytyväisiä.

Tällaiset erot vaikuttavat paperilla valtavilta, mutta todellisuudessa ne eivät ole niin tärkeitä. Jos omistat nuoremman perheen, takapenkkien osalta ei ole juuri mitään eroa, mutta jos omistat vanhemman perheen, joka koostuu täysikasvuisista aikuisista, GLA ei ole sinua varten.

  Yleisiä ongelmia Mercedes 190E (W201) -mallissa?

Lastenistuimen asentaminen GLA:han on melko helppoa, koska ISOFIX-kiinnityspisteisiin pääsee helposti käsiksi ja takaovet avautuvat riittävän leveiksi. GLA:han mahtuvat helposti sekä tilaa vievät taaksepäin suunnatut istuimet että tavallisemmat eteen suunnatut lastenistuimet.

GLA:n sisätilat ovat suhteellisen perheystävälliset, ja niissä on paljon näppäriä lokeroita ja suuret takaikkunat. Tämä saa GLA:n tuntumaan ilmavalta eikä takapenkillä ole ahtautta, mikä on tietenkin hyvä asia.

Mercedes GLA – Turvallisuus

Turvallisuus on kiistatta tärkein näkökohta perheautoja ostettaessa, ja siitä ei kannata koskaan tinkiä. Hyvä uutinen on se, että GLA on ihailtavan turvallinen auto, sillä monet johtavat törmäystestausorganisaatiot antoivat GLA:lle erinomaisen viiden tähden arvosanan.

Huono uutinen on se, että testattavat autot on varustettu kaikilla Mercedesin tarjoamilla turvajärjestelmillä. Tämä tarkoittaa, että ilman näitä järjestelmiä auto ei ole niin turvallinen kuin mainostetaan, mutta niiden kanssa auto maksaa yleensä paljon enemmän rahaa kuin mitä alun perin odotit.

On kuitenkin järkevää varustaa GLA-auto kaikilla turvakelloilla ja pilleillä, jotta perheesi olisi turvassa. Näillä järjestelmillä on joskus todella suuri merkitys, ja ne voivat pelastaa sinut onnettomuuksilta ja lisätä tietoisuuttasi.

UKK-osio

Onko GLA hiljainen auto matkustaa?

Hiljaisuus on myös tärkeä osa todellista perheautoa, varsinkin jos pidät perheesi mukana pidemmillä matkoilla. Kaupungin ja avoimen tien äänet voivat usein tuntua pienistä lapsista liian voimakkailta, mikä voi mahdollisesti heikentää ympäristön huomioimista ajon aikana.

  Mercedes W126 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jos kyseinen auto on kuitenkin hiljainen ja mukava ilman hermostunutta ajoa, se tarkoittaa, että lapsesi nukahtavat paljon helpommin. GLA:ssa ei ole kaksoisikkunoita, mutta se on melko hyvin äänieristetty ja samalla mukava matkustaa.

Onko GLA luotettava auto?

Muutaman verkkolähteen mukaan GLA näyttää tarjoavan keskimääräistä paremman ennustetun luotettavuuden. GLA on kuitenkin vielä suhteellisen uusi auto, joten pitkän aikavälin luotettavuuden asianmukainen arviointi on vaikeaa.

Kaiken kaikkiaan uusi GLA on paljon parempi kuin vanha GLA, ja näyttää siltä, että se kestää pitkään, kuten mikä tahansa muukin Mercedes, jos siitä pidetään hyvää huolta.

Onko Mercedes GLA haluttu auto?

Mercedes GLA on todellakin erittäin suosittu auto, mutta se maksaa paljon rahaa ottaen huomioon, että se on vain pienikokoinen SUV/Crossover. Tämän ansiosta GLA myy silti todella hyvin sekä uutena että käytettyjen autojen markkinoilla.

GLA on halutumpi kuin Audi Q3, X1 ja XC40. GLA on myös uudempi auto kuin kaikki kolme edellä mainittua, mikä tarkoittaa, että se herättää eniten huomiota myös autoharrastajien keskuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z