Onko Mercedes GLA suurempi kuin A-Klasse?

Mercedes Benz GLA perustuu A-luokan alustaan, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi ovat identtisiä keskeisten tekijöiden, kuten moottoreiden, tekniikan, sisustuksen, tehokkuuden ja luotettavuuden osalta. GLA on kuitenkin todellakin isompi kuin A-Klasse useammalla tavalla.

GLA tarjoaa korotetun ajoasennon, ja se tuntuu A-Klasseen verrattuna tukevammalta ratin takana. GLA tarjoaa myös enemmän istumatilaa sekä ratin takana että kaikilla muilla istuimilla. Tavaratila ei ole läheskään luokkansa paras molemmissa, mutta GLA tarjoaa hieman enemmän.

GLA on myös muutama sata kiloa painavampi kuin A-Klasse, ja sen varmasti huomaa ratin takana, etenkin kaarreajossa. Sekä A-Classin että GLA:n polttoainetaloudelliset tulokset ovat samankaltaisia, mutta A-Classin pitäisi olla todellisuudessa hieman taloudellisempi.

Kuten mainittu, nämä kaksi ovat todella samanlaisia. Niin paljon, että paperilla ne tuntuvat lähes samalta autolta. Todellisuudessa ne ovat hyvin erilaisia, joten muista lukea tämä artikkeli, jotta saat selville, kumpi näistä kahdesta Mercedesin premium-luokan luksusautosta kannattaa hankkia.

Mercedes Benz GLA – Lisää Mercedeksestä

GLA:n edellinen sukupolvi ei saanut kovinkaan hyvää palautetta, koska se ei ollut todellinen SUV-versio A-luokasta. Uudella GLA:lla on kuitenkin tapana kerätä paljon enemmän kiinnostusta, ja useimmat ihmiset pitävät sitä täysin erilaisena autona kuin A-luokkaa.

Ensi silmäyksellä et ehkä edes usko, että nämä kaksi perustuvat todellakin samaan alustaan, koska toinen on SUV ja toinen on saatavilla joko viistoperänä tai sedanina. GLA tarjoaa enemmän tilaa joka puolella, se tarjoaa myös paremman näkyvyyden, hallitsevamman ajoasennon, lievemmät maasto-ominaisuudet ja on haluttavampi.

  Mercedes S63:n yleiset ongelmat

GLA:n hinnat alkavat 36 400 dollarista, ja se on saatavana aivan samoilla moottoreilla kuin A-luokka. GLA on parempi perheauto, sillä se tarjoaa helpomman sisään- ja ulosajon, ja korotetun ajoasennon ansiosta auto on helpompi sijoittaa ahtaille kaupunkikaduille ja ahtaille parkkipaikoille.

GLA:ta ei ole koskaan tarkoitettu vakavaan maastoajoon, mutta se on suorituskykyisempi kuin A-Klasse, joka ei todennäköisesti koskaan tule näkemään mutaa tai likaa. GLA täyttää useamman laatikon verrattuna A-Klasseen, ja siksi GLA myy paljon paremmin kuin A-Klasse.

Mercedes Benz A – Alkutason Mercedes.

A-luokan lähtöhinta on 33 950 dollaria, mikä on merkittävä alennus GLA:han verrattuna. Hintaeron hinnalla voit varustaa A-Klassin kaikilla tarvittavilla lisävarusteilla, mikä tarkoittaa, että hyvin varusteltu A-Klasse maksaa suunnilleen saman verran kuin GLA:n lähtötaso, joten miksi useammat ihmiset ostavat GLA:n?

Se johtuu siitä, että GLA on crossover/subcompact SUV, ja tämä segmentti on juuri nyt tulessa. Silti GLA:ta on vaikea valita A-Klassin sijaan, varsinkin kun A-Klass näyttää paremmalta, on dynaamisempi ja sitä on saatavana kahtena eri korimuotona.

Tosin Yhdysvalloissa saat vain sedan-version, kun taas muilla markkinoilla on saatavilla sekä sedan että hatchback. A-Class on hiljaisempi, parempi pitkän matkan ajamiseen ja mahdollisesti tehokkaampi.

Todellisuudessa A-Klasse tarjoaa enemmän vastinetta rahalle, mutta ihmiset pitävät silti GLA:ta parempana, koska se tarjoaa korotetun ajoasennon ja koska se tarjoaa enemmän tilaa ja käytännöllisyyttä.

  Mikä on suurin Mercedes-sedan?

Mercedes Benzin perustason autot

Yhdysvalloissa myydään tällä hetkellä neljää erilaista Mercedes Benzin perustason autoa: A-luokan sedania, CLA Coupea, GLA crossover-maasturia ja GLB:tä, joka on Mercedeksen pienin perhemaasturi. Joukon uusin, GLB maksaa 38 600 dollaria, kun taas tyylikkäin CLA maksaa 38 200 dollaria.

Kaikki neljä perustuvat samaan alustaan, mikä tarkoittaa, että ne sijoittuvat Mercedes Benz C-luokan ja Mercedes Benz GLC-luokan alle. Alkutason Mercedes oli käytännössä vitsi ennen viimeisimmän A-Class-mallin saapumista, koska vanhemmat A-Class-, GLA- ja CLA-mallit eivät olleet Mercedes-merkin arvoisia.

Tämä sukupolvi tarjoaa merkittävän askeleen ylöspäin sekä ylellisyydessä että laadussa, mikä tekee niistä yhdenmukaisia muun Mercedes-malliston kanssa. Kaikki neljä näistä tarjoavat sisältöä ja ovat todella haluttuja, niin paljon, että ne ovat myydyimpiä Mercedes-malleja.

FAQ-osio

Onko GLA turvallisempi kuin A-luokka?

Sekä A-luokka että GLA ovat yhtä turvallisia, koska ne on rakennettu samalle alustalle ja molemmissa on samat aktiiviset turvallisuusominaisuudet, kuten presense, automaattinen jarrutus, kaistavahti, kuolleen kulman valvonta ja mukautuva vakionopeudensäädin.

Kaikki alan johtavat törmäystestausorganisaatiot ovat myöntäneet molemmille erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen, mikä tarkoittaa, että turvallisuus ei pitäisi olla ongelma, jos valitset autot oikein.

Onko GLB isompi kuin GLA?

GLB on todellakin suurempi kuin GLA, mutta erot eivät ole valtavia. GLB hyödyntää klassisempaa laatikkomaasturin muotoa, ja Mercedes sanoo, että GLB on todellinen perhemaasturi. Kuten aiemmin todettiin, näiden kahden väliset kokoerot ovat kuitenkin suhteellisen marginaalisia.

  Onko Mercedeksellä vararenkaat?

GLB tarjoaa 40,7 tuumaa pääntilaa edessä, kun taas GLA tarjoaa 39 tuumaa. GLB tarjoaa myös 0,4 tuumaa enemmän jalkatilaa etumatkustajille. GLB:ssä on myös suurempi tavaratila, ja se on saatavana jopa kolmannella istuinrivillä, joka on varattu vain pienille lapsille.

Onko CLA urheilullisempi ajaa kuin A-Klasse?

CLA on tosiaan sijoitettu joukon kuljettajapainotteisemmaksi vaihtoehdoksi, etenkin AMG-muodossa. A-Klasseen ei ole saatavana edes täysimittaista AMG 35/45 -pakettia, koska kyseinen paketti on varattu CLA:lle. Kaiken kaikkiaan CLA on paljon dynaamisempi ja myös paremman näköinen.

CLA on myös alempana maasta ja siinä on hieman matalampi kattolinja. On melko ilmeistä, että Mercedes on asemoinut CLA:n dynaamisimman tuntuiseksi Mercedesin coupe-sedaniksi, kun taas A-luokka on enemmänkin tavallinen sedan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z