Onko Mercedes GLB 250 hyvä auto?

Mercedes GLB 250

Vuonna 2020 Mercedes esitteli GLB-maasturin, jota kukaan ei osannut odottaa, koska sen luvattiin olevan 7-paikkainen perhemaasturi, joka jakaa kompaktin GLA-katumaasturin alustan. GLB tarjoaa kuitenkin todellakin paljon enemmän tilaa ja yleistä mukavuutta kuin GLA, vaikka se ei olekaan ”oikea” seitsenpaikkainen katumaasturi. Onko Mercedes GLB 250 siis hyvä auto?

Mercedes Benz GLB-luokka on todellakin todella hyvä auto, sillä se tarjoaa todella käytännöllisen kokemuksen kokoisekseen autoksi. GLB jakaa suurimman osan osistaan GLA:n kanssa, mutta tarjoaa samalla paljon enemmän tilaa. GLB ei oikeastaan nauti kovaa kilpailua saksalaisten kanssa, koska se on enemmän tai vähemmän ensimmäinen laatuaan.

GLB 250:ssä on sama moottori kuin GLA 250:ssä, joka on saatavana Mercedeksen omalla 4MATIC AWD -järjestelmällä. GLB:n muotoilu muistuttaa enemmän GLE:tä kuin GLA:ta, sillä se näyttää laatikkomaiselta katumaasturilta, kun taas GLA näyttää virtaviivaiselta modernilta crossover-maasturilta.

Luotettavuuden suhteen GLB on kunnollinen, mutta meidän on odotettava ja katsottava, miten auto käyttäytyy muutaman vuoden jälkeen tien päällä. GLB250:n arvo on vahva, sillä se maksaa hieman enemmän kuin GLA250, mutta tarjoaa samalla käytännöllisyyden osalta melko paljon enemmän.

Mercedes Benz GLB 250 – Voimansiirtojärjestelmä

Mercedes Benz GLB 250:ssä on 2,0-litrainen rivinelos-sylinterinen turbomoottori, jossa on 224 hv ja 258 l/min vääntömomentti, mikä riittää GLB 250:n spurttaamaan nopeudesta 0 km/h nopeuteen noin 6,6 sekunnissa. Moottori on yhdistetty Mercedeksen luotettavaan 8-vaihteiseen kaksoiskytkinautomaattiin, joka sopii auton luonteeseen täydellisesti.

  Mikä on paras Mercedes perheelle?

Vaihteisto on pehmeä ja se vaihtaa saumattomasti, niin että on jotenkin vaikea huomata, että auto on vaihtanut vaihteita ollenkaan. GLB 250 lähtee liikkeelle FWD-autona, mutta voit maksaa noin 2 000-2 500 dollaria lisää, jos haluat 4MATIC AWD -järjestelmän.

Tehokkuus on myös vahva tämän moottorin kanssa, sillä GLB 250:n kulutus voi olla jopa 35MPG, jos kaasupoljinta painetaan kevyesti. Kaiken kaikkiaan GLB 250:n voimansiirtojärjestelmä on todella hyvä, varsinkin jos valitset 4MATIC AWD -järjestelmän.

Mercedes Benz GLB 250 – muotoilu ja alusta

Mercedes Benz GLB 250 näyttää ja tuntuu pikemminkin pienemmältä GLE:ltä kuin suuremmalta GLA:lta, vaikka GLA ja GLB ovatkin pohjimmiltaan samoja autoja. Syy tähän on se, että GLB hyödyntää laatikkomaisempaa klassista SUV-muotoa, kun taas GLA on enemmän crossover kuin SUV. GLB:n sisätilat ovat hämmästyttävät, kuten kaikissa Mercedeksen katumaastureissa nykyään.

Ajokokemuksen osalta GLB 250 on kiireetön perhemaasturi, mikä tarkoittaa, että se on mukava, rento eikä lainkaan dynaaminen. Mercedes viritti GLB:n mukavaksi ja helpoksi autoksi ajaa, ja se näkyy heti, kun istut ratin taakse.

Mercedes Benz GLB 250 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

GLB 250 on vielä uusi, mutta näyttää siltä, että se kestää tähän asti kunnolla. On vaikea sanoa, onko auto luotettava vai ei, koska sen myynti alkoi vasta alle kaksi vuotta sitten. Joka tapauksessa yleisimmät GLB 250:n ongelmat liittyvät jousitukseen ja ohjaukseen, turvatyynyihin, sähkökomponentteihin ja polttoainejärjestelmään.

  Onko Mercedes GLA suurempi kuin A-Klasse?

Varmaa on, että kaikki Mercedes-mallit vaativat oikea-aikaista ja perusteellista huoltoa, jos haluat niiden kestävän pitkään. GLB ei eroa GLA:sta tai mistään muusta Mercedes-maasturista. Ne ovat suhteellisen kalliita ajaa, kun takuu päättyy.

Mercedes Benz GLB 250 – Arvoa ja käytännöllisyyttä

Voit odottaa maksavasi GLB 250:stä noin muutaman tuhat dollaria enemmän kuin GLA 250:stä. Nämä kaksi ovat hinnaltaan niin lähellä toisiaan, että 4MATIC GLA 250 on lähes yhtä kallis kuin GLB 250:n lähtötason malli. On paljon järkeä päivittää GLB:hen, varsinkin jos sinulla on tapana kuljettaa usein ihmisiä takaistuimilla.

Käytännöllisyydeltään GLB 250 on luokkansa ykkönen, sillä mikään muu auto segmentissään ei pysty kuljettamaan kerralla jopa seitsemää henkilöä. Autoon on helppo nousta sisään ja ulos, näkyvyys on erinomainen, ja auton matkustamossa on monia perheystävällisiä ominaisuuksia.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes GLB 250?

Jos etsit nykyaikaista käytännöllistä perhetason katumaasturia, jossa on premium-merkki, GLB saattaa olla juuri sopiva valinta. Olemme kaikki tietoisia siitä, että GLA myy nykyään hullun lailla, koska se on sarjatasoa vanhan GLA:n yläpuolella, joka ei ollut mitään muuta kuin merkkinsä ansainnut.

Siksi on järkevää valita nykyinen GLB, koska se tarjoaa todella paljon vastinetta rahalle. Jos haluat jännittävämmän GLB:n, voit myös valita AMG-osaston kautta.

  Mercedes Benz A-Class Luotettavuus

Mahtuuko Mercedes GLB:hen seitsemän ihmistä?

GLB:hen mahtuu helposti seitsemän matkustajaa, jos näillä matkustajilla on vain vähän tai ei lainkaan matkatavaroita ja jos kolmannella rivillä istuvat eivät ole erityisen pitkiä. GLB on pienikokoinen auto, siitä ei ole epäilystäkään, mutta se antaa sinulle mahdollisuuden valita kolmannen istuinrivin tai kunnon tavaratilan välillä.

GLB on hyvä valinta, jos et usein kuljeta seitsemää ihmistä, jos kuljetat satunnaisesti, on hyvä, että sinulla on tämä vaihtoehto. Älä kuitenkaan mene ajattelemaan, että GLB pärjää GLE:lle tai GLS:lle tilankäytössä, sillä se ei pärjää, ei lähellekään.

Onko Mercedes GLB maastoauto?

Mercedes GLB-luokka voidaan luokitella maasturiksi, mutta se ei ole maasturi. GLB:ssä on tavalliseen henkilöautoon verrattuna suurempi maavara, mikä tarkoittaa, että sillä voi liikkua lievässä maastossa, jos se varustetaan oikeilla paketeilla ja renkailla.

GLB ei kuitenkaan pärjää todellisille maastoautoille, ja todellisuudessa kukaan ei osta GLB:tä ja odota sen olevan todellinen maastoauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z