Onko Mercedes hyvä ensimmäinen auto?

Onko Mercedes hyvä ensimmäinen auto?

Mikään ei ole jännittävämpää kuin ensimmäisen auton ostaminen. Auton ostaminen on kuitenkin merkittävä investointi, ja se voi aluksi tuntua hieman pelottavalta. Vaihtoehtoja on niin paljon, ja on tärkeää, että valitset juuri sinulle ja tarpeisiisi sopivan auton.

Jos suunnittelet ostavasi Mersun ensimmäiseksi autoksesi, sinun on myös otettava huomioon monia eri tekijöitä. Mikä on budjettisi? Mihin tarvitset autoasi? Kuinka kauan aiot omistaa sen? Pitäisikö sinun ostaa uusi vai käytetty?

Budjetti

Ensinnäkin sinun on päätettävä budjetistasi ja pidettävä siitä kiinni. Mercedes-autot ovat yleensä kalliita sekä ostettaessa että käytettäessä, joten sinun on otettava kaikki huomioon, kun päätät budjetistasi. Bensan hinta, vakuutukset, käyttökustannukset ja huolto ovat melko merkittäviä, kun ostat Mersun.

Uuden Mercedeksen voi ostaa kolmella eri tavalla, jotka kaikki vaikuttavat budjettiisi eri tavalla. Voit joko vuokrata sen, rahoittaa sen tai ostaa sen suoraan. Muista kuitenkin, että leasing ei välttämättä ole ostamista.

Suoraan ostaminen

Jos päätät ostaa sen suoraan, budjettisi kärsii eniten, koska maksat kaiken kerralla. Toisaalta voit tehdä autolle mitä haluat. Voit muokata sitä, voit myydä sen, se on kokonaan sinun, eikä kukaan voi vaikuttaa sinuun ja siihen, miten omistat autosi.

Rahoitus tai leasing

Jos päätät rahoittaa tai liisata uuden Mercedes-autosi, sinulle saattaa tulla lisäkustannuksia, kuten korkoja. Rahoittaessasi tai liisatessasi et voi tehdä autolle mitä haluat. Sinun kannattaa tutkia monia eri rahoitusvaihtoehtoja ja yrittää löytää sinulle parhaiten sopiva tarjous.

Koska olet ostamassa ensimmäistä autoasi, olet todennäköisesti nuorempi kuljettaja. Siksi sinun kannattaa myös tarkistaa, kannattaako luottotietojesi perusteella leasing- tai rahoitusmahdollisuus verrattuna auton ostamiseen suoraan.

  Miksi Mercedes on huono auto

Mitkä ovat tarpeesi

Tarvitsetko todella kolmipistetähtäintä autosi konepellissä? Onko Mersu vähän ”liikaa” ensimmäiseksi autoksesi?

Oletko kaupunkiautoilija?

Jos vietät suurimman osan ajoajastasi ruuhkaisilla kaupunkikaduilla, muista, että iso Mersu ei välttämättä ole helpoin auto liikkua tai pysäköidä.
Tällöin sinun kannattaa harkita esimerkiksi A-luokkaa tai GLA-crossover-maasturia. Ne soveltuvat paljon paremmin kaupunkiajoon kuin vaikkapa S-luokka.

Matkustaminen kaupungin ulkopuolella

Jos vietät suurimman osan ajoajastasi pidemmillä matkoilla, joilla matkustat pidempiä matkoja, Mercedes on paljon järkevämpi. Siinä tilanteessa suurempi sedan tai SUV saattaa sopia sinulle paremmin.

Mieti aina, missä ajat ja kuinka paljon aikaa vietät auton sisällä. Pystytkö todella hyödyntämään kaiken, mitä Mersulla on tarjota? Jos näin on, Mersun ostaminen ensimmäiseksi autoksi ei ole huono ajatus.

Olosuhteet asuinpaikassasi

Kannattaa pitää mielessä myös asuinpaikkasi. Onko siellä esimerkiksi lunta tai kylmää? Silloin nelivetoinen Mercedes saattaa olla harkitsemisen arvoinen.
Sinun kannattaa aina miettiä tarpeitasi ja toiveitasi, sillä ne sisältävät vastauksen itse kysymykseen. Kun olet miettinyt asian läpi, ja se on edelleen järkevää, sinun kannattaa tehdä se.

Erilaiset mallit

Mercedes valmistaa kymmeniä erilaisia malleja, jotka vaihtelevat pienemmistä viistoperäisistä etuvetoisista kaupunkiautoista suurempiin, jopa viiden metrin pituisiin luksussedaneihin. Eikä tähän ole laskettu maastureita, ja Mercedes laajentaa maasturimallistoa jatkuvasti. Samaa voidaan sanoa Mercedeksen sähköautoista.

Kun astut Mercedeksen tarjonnan laajoihin ulottuvuuksiin, kannattaa pitää mielessä, että hinta nousee valikoiman kasvaessa.

A-luokka ei S-luokka

Valikoima käynnistyy A-luokalla ja GLA:lla. Nämä mallit ovat yleensä paljon järkevämpiä ensimmäisinä autoina kuin G Wagon tai S-luokka. Isommat autot vaativat enemmän aikaa ratin takana. Ja jos sinun ei ole välttämätöntä valita suurempia malleja, kannattaa harkita kompaktimpia malleja.

  Mercedes vs BMW luotettavuus, kumpi on luotettavampi?

C-luokka

C-luokka on yleensä suosituin valinta uudemmille kuljettajille, sillä siinä yhdistyy isompien sedanien vetovoima, mutta se on silti vaatimattoman kokoinen. Kannattaa tehdä ostoksia, selvittää, mikä sopii sinulle parhaiten, mutta pitää budjetti ja tarpeet kurissa.
Urheilullinen G-luokka
Saatat päätyä haluamaan urheilullisemman Mercedeksen tai G-luokan, sillä ne ovat halutuimpia malleja, lukuun ottamatta suurempia S-luokan ja GLS-malleja, joissa ei ole juuri mitään järkeä ensimmäisenä autona. Huomaa kuitenkin, että vaikka sinulla olisikin varaa lähtöhintaan, käyttökustannukset ovat sietämättömän korkeat.

Vakuutusten hinnat

Nuorempi kuljettaja ja kallis auto sopivat hyvin yhteen korkeiden vakuutusmaksujen kanssa. Ajohistoriasi on epämääräinen tai olematon, joten vakuutusyhtiö pitää sinua suurempana riskinä kuin vanhempaa kuljettajaa, jolla on edullisempi auto.
Edullisemman auton ostaminen laskee vakuutusmaksuja. Tämä saattaa olla syy harkita edullisempia automerkkejä. Mersu on loistava ensimmäinen auto. Se tarjoaa huippuluokan turva- ja turvatoimia, kauniit ajo-ominaisuudet, jotka kaikki perustuvat moniin eri osiin, jotka tikittävät synkronoidusti.
Mikä tahansa auto tai ominaisuus voi jossain vaiheessa rikkoutua, ja siksi vakuutusmaksut ovat niin korkeita.

Usein kysytyt kysymykset ensimmäisen Mercedeksen ostamisesta

### Onko edullisempi merkki parempi kuin Mercedes ensimmäiseksi autoksi?
Se tulee pelkistä kustannuksista pätevänä syynä harkita edullisempaa merkkiä. Mercedes-autot ovat paljon kalliimpia, ja sinun kannattaa miettiä pitkään ja hartaasti, onko sellaisen ostaminen järkevää sekä taloudellisesti että käytännössä.
Edullisempi merkki saattaa tarjota sinulle yhtä paljon kuin Mercedes, jos tarpeesi eivät vaadi Mercedestä. Jos metsästät vain merkkejä, ole valmis maksamaan siitä.

  Missä Mercedeksissä on ilmajousitus?

Onko käytetty Mersu parempi ensimmäinen auto kuin uusi?

Uudet autot menettävät yleensä huomattavasti arvoa jo varhaisessa vaiheessa käyttöikäänsä. Jos budjettisi on tiukka, kannattaa harkita käytetyn ostamista. Jos aiot rahoittaa ensimmäisen autosi, uuden auton ostaminen on paljon helpompaa, koska uuden auton arvo on konkreettisempi kuin käytetyn vaihtoehdon.
Kun ostat käytetyn, saat enemmän vastinetta rahoillesi. Vaikka vaatii enemmän tutkimustyötä ymmärtää kaikki käytetyn ostamiseen liittyvät yksityiskohdat, se auttaa myös ymmärtämään, miksi autoja arvostetaan juuri niin kuin ne arvostetaan. Ja se on hyödyllistä uudelle kuljettajalle, ja se auttaa sinua ymmärtämään automarkkinoita.

Mitä minun pitäisi tehdä, jotta ensimmäinen auton osto olisi mahdollisimman helppoa?

Ensinnäkin sinun tulisi ottaa huomioon kaikki uuden kuljettajan erityispiirteet autonostoskenaariossa, vakuutukset ovat ensimmäinen niistä. Sinun tulisi myös olla mahdollisimman kurinalainen budjetin suhteen. On paljon fiksumpaa ottaa liian suuri vakuutus kuin maksaa liikaa uudesta autosta.
Tee kotitehtäväsi, ota yhteyttä kokeneempaan autonostajaan, kerää mahdollisimman paljon tietoa ja käytä muiden kokemuksia omaksi hyödyksesi.
Tapa, jolla suhtaudut ensimmäisen autosi ostamiseen, saattaa heijastaa taloudellisia päätöksiäsi pitkällä aikavälillä, ja tästä syystä sinun on syytä tehdä huolellinen selvitys siitä, mikä on järkevää ja mikä ei.
Mersu voi olla paras ensimmäinen auto, jonka voi ostaa, mutta vasta sitten, kun olet harkinnut kaikki vaihtoehdot ja tehnyt kaikki tutkimukset. Jos se on edelleen järkevää, niin sitten kannattaa hankkia se.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z