Onko Mercedes luksusauto Saksassa?

Onko Mercedes luksusauto Saksassa?

Mercedes yhdistetään maailmanlaajuisesti luksuksen olemukseen. Korkealuokkaista Mercedestä pidetään ylellisenä melkeinpä missä päin maailmaa tahansa. Saksa, Mercedeksen synnyinmaa, on täynnä erilaisia Mercedes-autoja. Olipa kyseessä sitten 200 mailia tunnissa ajava autobahn-kruisailija tai taksi Münchenissä, Mercedes-autoja on helppo löytää.

Erilaisia malleja

Kun otetaan huomioon, että niin monet saksalaiset kuljettajat ajavat yleensä Mercedes-autoilla, voisi kyseenalaistaa niiden ylellisyysviehätyksen. Yksinoikeus on kuitenkin olennainen osa luksuskokemusta. Otetaan esimerkiksi Münchenin taksit, joista suurin osa on dieselmoottorisia E-luokan malleja. E-luokkaa tuskin siis pidetään ylellisenä.

Huippuluokan E-luokka on E63 AMG, ja sitä pidetään jo varhain ylellisenä. A-luokan kaltaiset mallit eivät välttämättä tunnu ylellisiltä, mutta S-luokka kyllä. Sama pätee AMG GT -malleihin; ne ovat harvinaisia ja kalliita, joten niitä pidetään ylellisinä ja jopa eksoottisina.

Lisäksi autoteollisuuden viimeaikainen trendi on maastureiden suosio. Ne ovat tilavampia, tarjoavat hallitsevamman ajoasennon, ovat paljon käytännöllisempiä ja ovat hinnaltaan korkeampia kuin vastaava sedan-vaihtoehto.

Maybach-tunnusta kantavat autot ovat ylellisimpiä vaunuja, joita Mercedes voi tarjota. Ja ne ovat myynnissä olevien kalleimpien ja ylellisimpien autojen joukossa. Niitä valmistetaan myös rajoitettuja määriä, mikä lisää niiden yksinoikeutta. Maybachia pidetään ylellisenä kaikkialla. Olipa kyse Monacosta tai Oktoberfestistä, kaksiväriseksi maalattu Maybach huokuu ylellisyyttä.

Auton tekniset tiedot

Yksi asia, joka on kuitenkin syytä pitää mielessä, on se, että Saksassa on eri tavoin eriteltyjä malleja kuin muissa maissa. Kun Mercedes myy autoja maailmanlaajuisesti, he pyrkivät tekemään määrittelyprosessista mahdollisimman tehokkaan ja helpon.

  Onko Mercedes hyvä lumessa?

He kokoavat mieluummin erilaisia lisävarusteita paketeiksi kuin myyvät niitä yksitellen. Jos esimerkiksi valitset teknologiapaketin, saat Mersuusi kaikki teknologiaan liittyvät varusteet. Sama pätee mukavuuteen, kaikki mukavuuteen liittyvät lisävarusteet sisältyvät yhteen pakettiin, joten voit määrittää autosi helpommin.

Saksassa voit saada E-luokan kangasistuimilla ja erilaisilla rengasvaihtoehdoilla, joita ei olisi mahdollista ostaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä on kustannussäästötoimenpide, jota käytetään lähinnä takseissa ja työsuhdeautoissa, mikä puolestaan laskee luksusautoehdokkuutta.

Saavutettavuus

Toinen huomioon otettava tekijä on saavutettavuus. Esimerkiksi Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump uhkasi asettaa 25 prosentin veron saksalaisten automerkkien tuonnille Yhdysvaltoihin pahamaineisella 232-raportilla. Jos se olisi määrätty, se olisi vahingoittanut Mercedestä jopa 2 miljardia dollaria.

Eri autojen tuonnissa eri maihin on paljon erilaisia verojärjestelmiä. Siksi on usein edullisempaa ostaa kotimainen merkki. Niinpä Mersun ostaminen Saksasta maksaa paljon vähemmän kuin Saksassa. ja siksi niitä käytetään niin paljon työsuhdeautoina.

Yhdysvalloissa Mersua pidetään luksusautona koko mallistossaan, kun taas Saksassa Corvette on puoliksi eksoottinen auto, koska niitä ei ole paljon liikkeellä. Mustang on Saksassa harvinaisempi näky kuin Yhdysvalloissa, joten se on paljon ”ylellisempi” valtameren toisella puolella.

Ikätekijä

Ylellisyyden vetovoiman yhtälöön vaikuttaa myös se, että monilla saksalaisilla yrityksillä on tapana käyttää Mersuja työsuhdeautoina. Useimmat niistä ovat uudempia Mercedes-vaihtoehtoja, jotka vuokrataan 3 vuoden ajaksi.

Kun leasing-sopimus päättyy, ne ostavat yleensä uudempia malleja, mikä puolestaan tekee kaikkien näiden 3 vuotta vanhojen autojen ostamisesta halvempaa. S-luokan, GLS:n tai G-luokan kaltaiset mallit ovat paljon harvinaisempia, joten niitä pidetään ylellisinä parin vuoden jälkeenkin.

  Missä Mercedeksessä on maastopaketti

Mercedes-autot kestävät yleensä pitkään, jos niitä huolletaan oikein. Saksa on täynnä vanhempia Mercedes-malleja. Melkein jokaisella parkkipaikalla on muutama vanhempi Mercedes-malli, ja juuri siksi niitä ei pidetä yhtä ylellisinä kuin uudempia mallejaan.

Usein kysytyt kysymykset saksalaisista luksusautoista

### Pidetäänkö Audi- ja BMW-autoja luksusautoina Saksassa?
Näiden kahden kanssa on aika lailla sama juttu. Niitä pidetään premium-tarjoiluina, ei välttämättä luksuksena. Audi Sport RS -mallit ovat yleensä kalliimpia ja harvinaisempia, joten niillä saavutetaan luksustekijä enemmän. Sama pätee BMW:n Motorsport-divisioonaan, erityisesti huippuluokan M5- ja M8-malleihin.

Tärkeä tekijä on ajoneuvon ikä. Upouusi 7-sarja katsotaan ylelliseksi, mutta 7 vuotta vanha auto ei vain ole sitä. Sama pätee Audin A8-malliin. Jotkin autot, kuten R8 tai i8, ovat eksoottisia ja niitä pidetään ylellisinä, vaikka aika kuluu.

Mitä pidetään luksusautona Saksassa?

Luksusauton on oltava houkutteleva, sen on tarjottava valtava määrä ylellisiä mukavuuksia ja sen on oltava luonteeltaan yksinoikeudellinen. Saksa on Audin, BMW:n, Mercedeksen ja Porschen synnyinmaa, ja se tarjoaa valtavasti kotimaista luksusta. Bentleyn tai Rolls Roycen kaltaisia merkkejä pidetään kuitenkin aina ylellisinä paikasta ja ajasta riippumatta.
Sama pätee Ferrariin, Aston Martiniin tai Lamborghiniin. Nämä ovat eksklusiivisia autoja, joita valmistetaan rajoitettuja määriä tietylle ostajalle, eikä mikään saksalainen automerkki, ehkä Porschen lisäksi, pysty tarjoamaan samanlaista ylellisyyttä kuin nämä merkit. Tästä huolimatta uudempaa Porschea pidetään ehdottomasti luksusautona.

  Mitä Brabus on Mercedes-Benzille?

Tällaisia merkkejä pidetään ylellisinä lähes kaikkialla maailmassa. Se vain auttaa osoittamaan, kuinka paljon ylellisyyttä Mercedes-autot tarjoavat eri markkinoilla. Saksa on erilainen, mutta melko pitkälti kaikkialla muualla Mersua, BMW:tä tai Audia pidetään ensimmäisenä pysähdyspaikkana kohti luksusautoja.

Onko Mercedes luksusauto Saksan ulkopuolella?

Mercedes on paljon enemmän luksusauto Saksan ulkopuolella kuin Saksassa. Se on saksalainen kotimainen merkki, jossa on Saksan markkinoihin sidottuja erityispiirteitä, jotka eivät ole niin ilmeisiä eri maissa. Monikaan merkki ei ole niin ylellinen auto kuin Mercedes.

Monipuolinen ja ylellinen Mercedes-Benz

Mercedestä on kautta aikojen pidetty luksusautona. Yläluokkaiseen elämäntyyliin läheisesti liittyvää merkkiä, joka huokuu hienostuneisuutta ja rakentamisen laatua, ei ole helppo löytää, ennen kuin astutaan Bentleyn ja Rolls Roycen autojen 6-7-lukulaisiin sfääreihin.

Mercedes tarjoaa laajan valikoiman autoja, jotka ulottuvat markkinoiden jokaiseen segmenttiin. Joillakin markkinoilla suositaan katumaastureita, ja Mercedes tarjoaa 8 erilaista katumaasturia kaikkiin kuviteltavissa oleviin käyttötarkoituksiin. Joillakin markkinoilla suositaan avoautoja, ja Mercedes tarjoaa niitä useita.

On monia syitä, miksi Mercedestä pidetään ylellisenä. Mercedes hallitsee luksusautojen segmenttiä jo vuosia syystä. Vaikka Saksassa suhtaudutaan luksusautoihin eri tavalla, koska Mercedes on sidoksissa Saksaan, Benz on ja tulee aina olemaan luksusmerkki, ajasta ja paikasta riippumatta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z