Onko Mercedes ML 270 hyvä auto?

Mercedes ML 270

Mercedes ML 270 CDI (W163) on ensimmäinen ML-luokka, joka on koskaan ilmestynyt, ja monet pitävät sitä myös ensimmäisenä todellisena keskikokoisena luksusmaasturina. ML 270 CDI on myös W163-mallin halvin ja vähiten tehokas versio, mikä tekee siitä myös halvimman ja vähiten tehokkaan Mercedes ML-mallin, joka on koskaan ilmestynyt. Onko Mercedes ML 270 siis hyvä auto?

ML 270 CDI on hyvä auto, eikä sitä voi kiistää. Se ei ehkä ole kaikkein uusin ja kyvykkäin maasturi, mutta kustannustensa puolesta se on varmasti hyvä vastine rahalle. Tämä on kuitenkin järkevää vain, jos pystyt löytämään sellaisen, joka on pidetty hyvässä kunnossa ja joka ei kuivata lompakkoasi huolto- ja ylläpitokustannuksilla.

Tässä ML-mallissa on 5-sylinterinen rividieselmoottori, jonka tiedetään kestävän pitkään. Se on myös yhdistetty 5-vaihteiseen automaattivaihteistoon ja 4MATIC AWD -vaihteistoon suoraan tehtaalta. W163-mallin muotoilu on vanhentunut, mutta se näyttää silti hyvältä. ML 270:n sisätilat ovat todella vanhentuneet, mutta jotkut rakastavat niiden räikeyttä.

Luotettavuuden kannalta ML 270:ssä on yksi kaikkien aikojen luotettavimmista MB-moottoreista, mutta se kärsii muista ongelmista, kuten jousitusongelmista, sähköongelmista, ruosteongelmista, vaihteistoongelmista ja ohjaustehostimen ongelmista. Näiden arvo on suuri, samoin käytännöllisyys.

Mercedes ML 270 CDI – Voimansiirtojärjestelmä

Mercedes ML 270 CDI:ssä on 2,7 litran dieselmoottorilla varustettu 5-sylinterinen rivimoottori, jossa on 163 hv ja 295 l/min vääntömomentti. Tämä riittää siihen, että ML 270 CDI spurttasi alle 12 sekunnissa nopeudesta 0 km/h nopeuteen 60 km/h, mikä ei ole missään nimessä todella nopea. ML 270 CDI on kuitenkin suunniteltu matkakäyttöön, ei kilpa-ajoon.

  Mercedes E350:n yleiset ongelmat

Moottori on yhdistetty 5-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka ei ole markkinoiden nopein eikä edistyksellisin automaattivaihteisto. Voima lähetetään pysyvästi kaikille neljälle pyörälle, mikä tekee ML 270 CDI:stä suhteellisen suorituskykyisen katumaasturin, vaikka moottori onkin suhteellisen heikko.

Hyötysuhde on suhteellisen huono 2,7 litran 5-sylinteriselle rividieselille, sillä 270 CDI pystyy tuottamaan noin 25MPG. Tämä johtuu siitä, että Mercedeksellä ei oltu 90-luvun lopulla kovasti pyritty tekemään tehokkaimpia moottoreita ja koska tekniikka ei myöskään mahdollistanut sitä.

Mercedes 270 CDI – muotoilu ja alusta

Mercedes 270 CDI W163 on nyt 25 vuotta vanha auto, mikä tarkoittaa, että se näyttää vanhentuneelta eikä siinä ole mitään nykyajan tekniikkaa. Tämä näkyy sekä sisältä että ulkoa, mutta jotkut ihmiset pitävät vanhemman auton ajamisesta, koska se tuntuu mekaanisemmalta ja enemmän sidotulta tiehen. Kaiken kaikkiaan W163 ei ole mikään klassinen maastoauto, mutta pelkkä ulkonäkö voisi varmasti oikeuttaa sen.

W163:n jousitus ja alustan viritys on viritetty mukavuutta silmällä pitäen, eikä sitä voi mitenkään kiertää. Kori rullaa mutkissa paljon ja auto kallistuu ja sukeltaa kiihdytyksissä ja kovissa jarrutuksissa. W163 tuntuu ajettavuudeltaan kuin veneeltä, koska se ei ole lainkaan dynaaminen.

Mercedes 270 CDI – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

W163 voi olla luotettava auto, mutta vain jos sitä on huollettu hyvin sen elinaikana. Näitä on liikkeellä paljon, jotka lähes kuolevat hoidon puutteeseen, mutta jos onnistut törmäämään hyvin hoidettuun yksilöön, se palvelee sinua todennäköisesti pitkään. Yleisimmät 270 CDI:n ongelmat liittyvät vaihteistoon, ruostekohtiin, sähköihin, ohjaustehostimeen ja jousitukseen.

  Mercedes AMG C43 Luotettavuus

Käytetyn ML 270 CDI:n ostaminen voi olla sekä todella miellyttävä kokemus että sellainen, joka estää sinua ostamasta käytettyä luksusautoa loppuelämäksesi. Ennen ostoa suoritettava katsastus on ehdoton edellytys, samoin kuin kattava huoltohistoria ja huoltotiedot.

Mercedes 270 CDI – Arvoa ja käytännöllisyyttä

Voit saada W163 270 CDI:n vähällä rahalla, sillä ne ovat menettäneet paljon arvoa ilmestymisensä jälkeen. Käyttökustannukset ovat kuitenkin edelleen verrattain korkeat, koska ML:ssä käytetään järeitä renkaita, vahvistettua jousitusta ja joskus jopa vaikeasti saatavia osia. Tämä tarkoittaa, että huolto- ja varaosien vaihtokustannukset ovat korkeat.

W163 on todella käytännöllinen auto, sillä siinä on riittävästi tilaa jopa viidelle henkilölle. Tavaratila on valtava, kuten kaikissa tämän segmentin autoissa. ML 270 CDI:hen on myös helppo nousta sisään ja ulos, ja näkyvyys on myös erinomainen.

FAQ-osio

Onko Mercedes ML270 CDI sen arvoinen?

Mercedes ML 270 CDI voi olla sen arvoinen, jos pystyt löytämään kunnossa olevan ja vuosien varrella hyvissä käsissä pidetyn auton. Koska nämä ovat halpoja, monet ostavat ne ja ajavat niillä, mutta eivät kunnosta niitä kunnolla, ja siksi käytettyjen autojen markkinat ovat täynnä romuttuneita autoja.

Yksi syy siihen, miksi ML 270 CDI on niin halpa, on se, että 25 vuotta vanhojen luksusmaastureiden ostamisesta ei ole kovin moni kiinnostunut.

  Onko käytetyn Mersun ostaminen huono ajatus?

Eikö Mercedes ML270 CDI ole tarpeeksi tehokas?

Elämme aikakautta, jolloin keskikokoiset perhemaasturit voivat tarjota jopa yli 700 hv, mikä on suorastaan hullua. ML 270 CDI:n tarjoama 163 hv on kuitenkin suurin piirtein sama, mutta toiselta puolelta. Siksi ML 270 CDI ei ole tarpeeksi tehokas, ja useimmat nykyaikaisia autoja ajavat ihmiset sanovat, että ML 270 CDI on todella hidas.

Jos kuitenkin haluat cruiserin etkä välitä nopeista kiihdytyksistä ja dynaamisesta ajamisesta yleensä, ML 270 CDI riittää.

Onko Mercedes ML 270 CDI turvallinen?

ML 270 CDI on 25 vuotta vanha auto, mikä tarkoittaa, että se ei pärjää nykyautoille turvallisuudessa. Mercedes on kuitenkin aina pyrkinyt tekemään turvallisia autoja, olivatpa ne kuinka vanhoja tahansa. Tämä tarkoittaa, että W163 on turvallinen, ja se osoittaa, että nimetty ja kokenut kuljettaja on paljon tärkeämpi kuin lukuisat ohjelmalliset aktiiviset turvavarusteet.

Kaiken kaikkiaan W163 on vankka ja rakennettu kuin tankki. Hyvä asia on, että se on myös raskas katumaasturi, mikä tarkoittaa, että törmäystestit ovat osoittaneet, että W163 on todellinen viiden tähden turvallisuusluokituksen saanut auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z