Onko Mercedes W218 hyvä auto?

Mercedes W218

Mercedes W218 on neliovinen tyylikäs coupe, joka perustuu W212-alustaan ja oli tuotannossa vuosina 2011-2018. CLS-luokka (W218) oli edelläkävijä tässä segmentissä, mutta nyt se kilpailee BMW 6-sarjan ja Audi A7 Sportbackin kaltaisten autojen kanssa.

Tämä segmentti on olemassa niille, jotka haluavat ensiluokkaisen keskikokoisen saksalaisen luksussedanin, mutta haluavat, että tällaiset sedanit ovat tyylikkäämpiä ja huomiota herättävämpiä. Tämä tarkoittaa, että W218 on W212 kalliissa verkkareissa, mutta Onko Mercedes W218 hyvä auto?

W218 on ehdottomasti hyvä auto monestakin syystä. Ensinnäkin siinä on runsaasti tehokkaita ja hienostuneita kaasu- ja dieselmoottoreita. Se näyttää upealta sekä sisältä että ulkoa, erityisesti faceliftin jälkeinen malli, joka näyttää edelleen siltä kuin se olisi syntynyt eilen.

W218 on myös kohtuullisen luotettava, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Arvoaspekti on vahva tämän kanssa, erityisesti faceliftia edeltävä W218. Käytännöllisyys on myös kunnollinen, mutta autoa jarruttaa hieman sen kalteva kattolinja, joka syö tilaa takapäätyyn ja näkyvyyttä kaikkialle.

Mercedes W218 – Voimansiirtojärjestelmä

Mercedes W218-mallisto alkaa CLS350/CLS400 BlueEfficiency -mallilla, joka tarjoaa 3,5 litran V6-moottorin 306 hv:llä. CLS500 saa 4.7L V8:n, jossa on 410hv. Huippuluokan kaasu-W218-vaihtoehto on CLS 63 AMG, jossa on 5.5L BiTurbo V8, jossa on 585hv. Kaikki nämä ovat hienostuneita, mutta eivät parhaita polttoainetaloudellisuuden suhteen.

Diesel-W218-paletti alkaa CLS250d:stä, joka saa 2,5 litran 4-sylinterisen turbomoottorin, jossa on 204 hv, ja seuraavana vuorossa on CLS350, joka on vahvin diesel-W218-voimanlähde, sillä se tarjoaa vahvimmillaan yli 300 hv. Nämä eivät ole yhtä tehokkaita kuin W218-bensiinimoottorit, mutta ovat paljon tehokkaampia.

  BMW 328i VS Mercedes C300 - kumpi on parempi?

W218 on ensisijaisesti nelivetoauto, mutta joihinkin versioihin on saatavana lisävarusteena 4MATIC AWD. Lisäksi aikaisemmissa W218-malleissa on 7-vaihteinen automaattivaihteisto, kun taas uudemmissa faceliftin jälkeisissä malleissa on uudempi ja kehittyneempi 9-vaihteinen automaattivaihteisto.

Mercedes W218 – muotoilu ja alusta

Mercedes W218 on tyylikäs coupe-versio W212-mallista, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa riittävästi tilaa ja coupeen kuuluvaa tyyliä. Siksi W218:ssa on kehyksettömät ikkunat ja viisto kattolinja, joka tekee autosta erittäin tyylikkään näköisen. Faceliftin jälkeinen W218 on entistäkin paremman näköinen ja päihittää kiistatta nykyisen CLS-luokan.

Ajokokemuksen osalta W218 ajaa kuten näyttääkin. Se on siis luksuslimusiini, johon on lisätty coupe-urheiluauton piirteitä. Dynaamisin W218-malli on epäilemättä CLS 63 AMG. Myös W218:n sisätilat ovat samat kuin W212:ssa, mutta CLS:ssä on paremmat varusteet suoraan tehtaalta.

Mercedes W218 – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

W218 Mercedes CLS on luotettavuudeltaan suurin piirtein samanlainen kuin W212 E-luokka. Tämä tarkoittaa, että sen pitäisi kestää pitkään, varsinkin jos huollat sitä riittävän hyvin. Yleisimmät W218-ongelmat liittyvät ilmajousitukseen, moottoriin, vaihteistoon, elektroniikkaan ja erilaisiin jäähdytysjärjestelmän vuotoihin tai öljyvuotoihin.

Avain nautinnolliseen W218-omistamiseen on huoltaa se aina, kun suositukset niin vaativat. Jos teet näin, auton pitäisi helposti kestää satoja tuhansia kilometrejä. Niin tai näin, W218 on luotettava auto, mutta muista harkita sellaista vain, jos kaikki huolto- ja kunnossapitotiedot ovat tallella.

  Mercedes B200 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes W218 – Arvo ja käytännöllisyys

W218-malli ennen facelift-mallia on nykyään edullinen ottaen huomioon, mitä se tarjoaa. Tyylikkään, ajattoman 4-tuumaisen coupén, jossa on vahvat ja luotettavat moottorit, ei kannata odottaa maksavan yhtä paljon kuin pelkän upouuden japanilaisen säästöauton. Kustannuksia aiheutuu kuitenkin ylläpidosta, joten jos harkitset sellaisen ostamista, sinun on oltava tietoinen siitä, että nämä eivät ole halpoja käyttää.

Käytännöllisyydeltään W218 on yhtä aikaa hyvä ja huono. Hyviä puolia ovat se, että siinä voi istua mukavasti jopa neljä henkilöä ja että siinä on suuri tavaratila. Huonoja puolia ovat se, että viisi ihmistä ei voi istua W218:ssa, ja se, että kalteva kattolinja syö takapään tilaa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W218?

Mercedes W218 on nykyään hyvä tarjous, mutta sen virittäminen maksaa melkoisesti. CLS350 on paras ostettava bensiiniosastolla, kun taas CLS350d on paras hankittava diesel-kuvastossa. Etsi aina esimerkkejä, joissa on kaikki huoltohistoriatiedot tallella, sillä ne ovat tärkeämpiä kuin itse ajokilometrit.

Sinänsä kannattaa harkita W218:n ostamista, mutta myös Audi A7 ja BMW 6-sarja tältä aikakaudelta kannattaa tarkistaa. Nämä kolme ovat erittäin hyvin yhteen sovitettuja, mikä tarkoittaa, että ne voivat käydä kauppaa lyönneistä päiväkausia.

Kuinka kauan Mercedes W218 kestää?

Mercedes W218 pystyy kestämään muutamia satoja tuhansia kilometrejä tarvitsematta suurempia peruskorjauksia. Ainoa tapa saavuttaa tämä mukavasti on huoltaa auto aina tarvittaessa. Siksi yli 200 000 kilometriä kellossa on ehdottomasti mahdollista.

  Paras vanha Mercedes ostettavaksi

On myös syytä mainita, että faceliftin jälkeinen W218 on kaiken kaikkiaan parempi vaihtoehto, sekä siksi, että se on uudempi että siksi, että se ei kärsi yhtä monista ongelmista kuin faceliftiä edeltävä W218. Kaiken kaikkiaan W218 on rakennettu kestämään, mutta vain jos teet siitä sellaisen.

Onko Mercedes CLS parempi kuin Audi A7?

Audi A7 ja Mercedes CLS ovat kovia kilpailijoita, sillä ne tarjoavat enemmän tai vähemmän saman kokemuksen erilaisella lähestymistavalla. Myös BMW 6-sarja kuului aiemmin tähän ryhmään, mutta BMW päätti luopua siitä BMW 8-sarjan hyväksi, joka on sekä kalliimpi että tehokkaampi kuin nämä kaksi.

Kaiken kaikkiaan A7 ja CLS ovat todella lähellä toisiaan. A7 on hieman kalliimpi, koska se on hieman uudempi. CLS on mukavampi auto, ja vanhemmat ihmiset pitävät siitä enemmän kuin A7:stä. A7 on hieman nuorekkaampi ja dynaamisempi, mutta se ei pärjää CLS:lle mukavuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z