Onko olemassa 4-ovinen BMW-avoauto?

Tällä hetkellä ei ole tuotannossa 4-ovisia BMW-kabrioletteja, ja viimeistä BMW 335 2-türig Kabriolett -autoa valmistettiin vuosina 1939-1941.

Tärkein syy siihen, että 4-ovisia BMW-kabrioita ei ole, on se, että ajoneuvojen alusta on vastuussa auton kasassa pitämisestä. Ilman yläkattoa pidemmät ajoneuvot ovat yleensä epävakaita, joten useimmat valmistajat pyrkivät nykyään kaksiovisiin avoautoihin.

Suurin BMW-avoauto: M850i xDrive Cabrio.

Vaikka M850i ei olekaan neliovinen avoauto, se on BMW:n suurin tällä hetkellä tuotannossa oleva avoauto. 8-sarja on BMW:n tekniikan lippulaiva, joka saa aina ensimmäiset innovatiiviset ominaisuudet ensimmäisenä ennen kuin ne etenevät BMW-sarjan ketjussa alaspäin.

Kun konepellin alla on vaikuttavia 523 hevosvoimaa, hirvittävä vääntömomentti 553 lb-ft ja pituus 191 tuumaa, BMW M850i xDrive Cabrio on BMW:n suurin tällä hetkellä valmistama avoauto. Sen leveys on 53 tuumaa ja korkeus 111 tuumaa, joten se on varsin tilava ja tarjoaa riittävästi jalkatilaa kaikille matkustajille.

Tuulenohjain pitää tuulen erinomaisesti loitolla jopa moottoritienopeuksissa. Toinen hyvä yllätys on se, että auto on erittäin vakaa, vaikka siitä puuttuu suuri osa korista, verrattuna useimpiin muihin avoautoihin.

BMW M850i: M8508: Moottori ja voimansiirto

M850i Cabriolet on varustettu 4,4-litraisella V8-kaksoisturbobensiinimoottorilla, ja sen konepellin alla on 523 hevosvoimaa. Se kiihtyy 0-100 km/h vain 3,5 sekunnissa ja kulkee neljännesmailin 11,8 sekunnissa, mikä tekee siitä yhden nopeimmista BMW:istä.
Urheilutila on käytettävissä, ja yllätykseksemme ajo pysyy tasaisena, jopa kovimmissa mutkissa, kuoppien ja kuoppien kohdalla.

  Paras BMW pitkille kuljettajille

4,4-litraisen M850i:n lisäksi 8-sarjan avoauton moottorivaihtoehtoja on muitakin, kuten BMW 840i, 3,0 L B58 l6 ja 3,0 L B57 l6 dieselturbomoottori. Kaikki moottorivaihtoehdot on varustettu 8-vaihteisella automaattivaihteistolla.

BMW 850i: Sisätilat

BMW 850i:n sisätilat ovat odotetusti tyylikkäät ja tyylikkäät ja paljon vähemmän dramaattiset kuin auton terävä ulkokuori. Nahkainen kojelauta on tarkasti ommeltu ja sitä ympäröivät kauniit kromiset koristeosat, jotka sopivat kauniisti sisätilan tunnelmaan.

Infotainment-järjestelmä on upea vakiovarusteinen 10,3-tuumainen kosketusnäyttö, joka on viimeisimmän sukupolven iDrive. Se ei ole ainoastaan äärimmäisen intuitiivinen ja helppokäyttöinen, vaan siinä on myös mahdollisuus sallia ele- ja ääniohjaus. Näin voit hallita autosi toimintoja turvallisesti myös ajon aikana.

Apple CarPlay sisältyy vuoden mittaiseen tilaukseen oston jälkeen, mutta Android Auto ei ole vielä saatavilla.

BMW 850i:ssä on kuljettajan istuma-asento matalalla, mikä tekee ajamisesta varsin mukavaa nopeudesta riippumatta. Tämä tekee nopeasta ajamisesta erittäin miellyttävää, mutta rajoittaa näkökenttääsi useammallakin tavalla.

Pääntila ja jalkatila edessä ovat erittäin runsaat myös isommille ihmisille ja pitemmille aikuisille. Takapenkille mahtuu kaksi ihmistä, mutta se ei tarjoa heille sitä jalkatilaa, jota he todennäköisesti haluaisivat. Se sopii rehellisesti sanottuna paremmin parille matkalaukulle kuin matkustajille. Mutta eikö useimmat avoautot ole tällaisia?

BMW 850i:ssä on useimpia avoautoja suurempi tavaratila, johon mahtuu helposti pari pientä matkalaukkua, mutta sen on todennäköisesti vaikea kuljettaa mitään suurempaa.

  Porsche vs. BMW: Luotettavuus

BMW 850i Cabrio: Hinnoittelu ja lopullinen tuomio

Verrattuna kilpailevien merkkien malleihin suurten luksusluokan avoautojen segmentissä BMW 850i on suhteellisen edullisempi kuin Mercedes S-Class Cabriolet ja Bentley Continental GTC. Se on suunnilleen saman hintainen kuin Porsche 911.

Rehellinen tuomio olisi sijoittaa BMW keskikastiin. Se tarjoaa enemmän ajamisen iloa kuin Bentley ja Mercedes, mutta vähemmän kuin Porsche.

Ylellisyydestä puhuttaessa se jää jälkeen S-luokan ja Bentley Continentalin sisätiloista, mutta jotkut väittäisivät, että BMW 850i johtaa Porschea tässä suhteessa.

Se kulkee hieman jämäkästi luksusluokan avoautoksi, eikä se tarjoa tavallisesta autosta tuttua takatilaa, mutta se on laadultaan vankka ja tarjoaa maailmanluokan johtavan infotainment-järjestelmän.

Valmistetaanko tällä hetkellä 4-ovisia avoautoja?

Yhdysvalloissa viime vuosina eniten ostettu 4-ovinen avoauto on ollut Jeep Wrangler Unlimited, josta poistettiin muovikatto vuonna 2006. Hummer tarjoaa suurta katumaasturia, joka on saatavana ilman kattoa. Mutta jos etsit pienempää kuluttajatyyppistä autoa, Chrysler 300 C 2010 tuottaa hyvän neliovisen avoauton.

BMW Cabrio FAQ

Mikä on halvin BMW-avoauto?

Halvin BMW-avoauto uutena ostettavaksi on vuoden 2020 BMW 2-sarja, joka alkaa noin 40 000 dollarista. Toiseksi halvin on BMW 4-sarja, jota myydään noin 54 000 dollarin hintaan. Se jakaa toisen sijan BMW Z4:n kanssa, jonka hinta vaihtelee 48 000 ja 52 000 dollarin välillä.

  Parhaat BMW:n twin-turbomallit

Mitkä ovat luotettavimmat BMW:n avoautot?

Luotettavimpia BMW:n avoautoja, joita on koskaan valmistettu, ovat vuoden 2020 BMW 2-sarjan avoautot ja BMW 4-sarjan avoautot. Niissä käytetään sähköisesti sisäänvedettävää kovakattoa pehmeän katon sijasta, mikä tekee niistä erittäin luonnollisen näköisiä ja paljon luotettavampia kuin useimmat segmentin autot niiden vankemman korin ansiosta.

Mitkä ovat parhaat BMW:n avoautot, jotka voit ostaa?

Vuosien varrella monet arvostelijat ovat kertoneet, että BMW 507 ja BMW Z3 on varustettu luodinkestävillä moottoreilla, ja ne ovat kestäneet monta kilometriä takuun jälkeen. Lisäksi F12 BMW M3 ja E46 BMW M3 ovat molemmat hyvin usein kehuneet omistajiensa toimineen ilman suurempaa epävarmuutta. BMW Z8 Roadster on toinen harkitsemisen arvoinen auto, joka on saanut useita palkintoja vuoden komeimpana autona.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z