Onko olemassa 7-paikkainen Renault?

renault espace 2023

Seitsemänpaikkaiset autot ovat yleensä kalliimpia ja suurempia kuin tavalliset viisipaikkaiset autot, minkä vuoksi useimmat 7-paikkaisia autoja valmistavat merkit kuuluvat segmentin luksusluokkaan. Yleisimmät seitsenpaikkaiset autot kuuluvat täysikokoisten katumaastureiden segmenttiin, mutta seitsenpaikkaisia autoja löytyy myös tila-autojen segmentistä, keskikokoisten katumaastureiden segmentistä tai jopa muutamista pienikokoisista katumaastureista, joissa on seitsemän istuinta.

Renaultin tapauksessa se ei todellakaan ole luksusmerkki eikä sitä tunneta suurten perheautojen valmistajana, sillä useimmat Renault-mallit ovat kompakteja, mutta onko olemassa 7-paikkaista Renaultia? Kyllä, on olemassa muutama seitsemänpaikkainen Renault-malli, kuten Renault Espace, Renault Grand Scenic ja tuleva Renault Grand Austral, joka korvaa Renault Kadjarin.

Renault Escape on suuri viisiovinen MPV (monikäyttöauto), joka on suunniteltu ensisijaisesti perhekäyttöön. Sellaisena se tarjoaa todella suuret sisätilat ja paljon tilaa. Sen ansiosta siihen mahtuu mukavasti jopa seitsemän matkustajaa. Grand Scenic on myös suuri monikäyttöauto, jossa on jopa seitsemän istumapaikkaa, mutta se on hieman pienempi kuin Espace.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, tuleva uusi Renault Astral on saatavana lisävarusteena seitsemällä istuimella. Siitä ei tule suurta katumaasturia, vaan pikemminkin kompaktimpi. Sen pitäisi kuitenkin olla riittävän tilava seitsenhenkiselle perheelle.

Renault Espace

Renault Espace esiteltiin ensimmäisen kerran 1980-luvun puolivälissä suurena viisiovisena monikäyttöautona, ja myöhemmin sitä seurasi neljä uutta sukupolvea tähän päivään asti. Espacea on saatavana kahtena versiona, tavallisena viisipaikkaisena Espacena ja Grand Espace -mallina, jossa on pidempi akseliväli, jotta istuintilaa olisi enemmän ja siihen mahtuisi seitsemän henkilöä.

  Yleisiä ongelmia Renault Arkana -mallissa

Espacen uusin sukupolvi on crossoverin, sedanin ja maasturin sekoitus, mutta Renaultin mukaan seuraava sukupolvi on täysiverinen maasturi. Espacessa on kaksi bensiinimoottoria, 1,6 litran rivinelosylinteri tai 1,8 litran rivinelosylinteri, jossa on 200 hv tai 225 hv suuremmassa yksikössä.

Espace on saatavana myös kolmella dieselmoottorilla, pienellä 1,6 litran 4-sylinterisellä 1,6 litran nelisylinterisellä joko yksi- tai kaksoisturbolla tai 2,0 litran 4-sylinterisellä. Moottorin teho on 130hv ja 200hv välillä. Kaiken kaikkiaan Espace on suunniteltu ensisijaisesti mukavuuden vuoksi, mikä tarkoittaa, että se ei yritä olla dynaaminen.
Siinä on melko pitkä lista aktiivisia turvallisuusominaisuuksia, mikä on odotettavissa, sillä Espace on yksi kalliimmista Renault-malleista, joita voi ostaa. Luotettavuus näyttää olevan kunnossa Espacen kahdessa viimeisimmässä sukupolvessa, kun taas aiemmat sukupolvet ovat hieman hankalia.

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic on pieni monikäyttöauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Vuonna 2016 Scenicin viimeinen sukupolvi tuli markkinoille, ja sitä on edelleen saatavilla uutena kaikissa Renaultin jälleenmyyjissä ympäri Eurooppaa. Renault päätti luopua ”tavallisesta” Scenicistä, jotta se voitaisiin sähköistää kokonaan mallivuodeksi 2024.

Espacen tapaan Scenic on saatavana myös tavallisena Scenicinä tai Grand Scenicinä, jossa on suurempi kori, enemmän tilaa ja seitsemän istuinta. Grand Scenic sopii hyvin nuoremmille perheille, mutta se ei ole yhtä tilava kuin Espace, joka on alusta alkaen suunniteltu seitsemänpaikkaiseksi.

  Onko Renault Twingo hyvä auto?

Muotoilullisesti Grand Scenic näyttää melko samalta kuin Espace, mutta pienemmältä. Sisätilat ovat melko pitkälti samat kuin Espacessa, mikä tarkoittaa, että se näyttää parhaimmillaan ihan hyvältä. Moottoreina on tarjolla 1,2-litrainen nelisylinterinen bensiinimoottori 114-130 hv tai 1,3-litrainen nelisylinterinen turbomoottori 150 hv.

Voit myös valita kolmesta dieselmoottorista, 1,5 litran 4-sylinterisestä, 1,6 litran 4-sylinterisestä tai 1,7 litran 4-sylinterisestä, jossa on jopa 160 hv. Luotettavuus on Grand Scenicissä kunnossa, ei enempää eikä vähempää.

Renault Austral

Siitä lähtien kun Renault lopetti Kadjarin, odotamme Australin putoamista, jonka luultiin aluksi olevan viisipaikkainen, mutta näyttää siltä, että Renault aikoo tarjota sitä myös seitsenpaikkaisena. Australin luvataan olevan suurempi kuin Kadjar, mikä tarkoittaa, että siitä tulee todennäköisesti Renaultin malliston mukavin ja tilavin katumaasturi.

Australista ei tiedetä paljon muuta kuin se, että se tulee olemaan suurempi, pidempi ja korkeampi. Voidaan myös luottaa muutamaan hybridimalliin, kun taas dieselmoottoreista todennäköisesti luovutaan kokonaan.

UKK-osio

Tekeekö Renault mukavia autoja?

Kyllä, Renault tekee mukavia autoja, vaikka niitä ei voi missään nimessä pitää luksusautoina. Renault on yksi niistä merkeistä, jotka yrittävät pakata mahdollisimman paljon etuja suhteellisen edulliseen pakettiin. Tämä tekee koko merkkifilosofiasta varsin järkevän ja suositun sekä nuorempien perheiden että yksityishenkilöiden keskuudessa.

Renaultin sisältä ei löydy tempputekniikkaa, kuten aktiivijousitusta, aitoja hierovia istuimia, korkealaatuista ommeltua ja pidennettyä nahkaa tai puuverhoilua, mutta Renault ei yritä olla luksusmerkki, mikä tarkoittaa sitä, että se tarjoaa sinulle hyvän ja mukavan kokemuksen, joka on täysin hinnan mukainen.

  Yleisiä ongelmia Renault Capturissa

Milloin Renault Austral tulee markkinoille?

Renault Austral on tulossa useimmille markkinoille ympäri maailmaa vuonna 2023, mikä tarkoittaa, että Austral on parhaillaan tulossa markkinoille. Renault toivoo myyvänsä näitä tonneittain, koska Australin pitäisi edustaa seuraavan sukupolven Renaultia, jossa on futuristinen muotoilu, paljon tekniikkaa ja tehokkaat hybridimoottorit.

Tämä tarkoittaa, että Austral tulee todennäköisesti olemaan segmenttinsä kehittynein katumaasturi, joten voimme odottaa sen myyvän aluksi todella hyvin.

Miksi Renault luopui Scenicistä?

Renault lopetti Scenicin valmistuksen, koska se haluaa suunnitella Scenicin alusta alkaen uudelleen. Sinänsä Scenic tekee paluun vuonna 2024, mutta vain täyssähköautona, sillä Renault toivoo myös järjestävänsä koko mallistonsa uudelleen niin, että CO2-päästöt olisivat mahdollisimman pienet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z