Onko öljynvaihto jälleenmyyjäliikkeessä halvempaa?

Öljynvaihto jälleenmyyjäliikkeessä maksaa yleensä enemmän kuin itsenäisissä liikkeissä ja pikahuoltoliikkeissä, mutta hinnat voivat kuitenkin vaihdella sen mukaan, minkä tyyppistä palvelua saat jälleenmyyjäliikkeestä, koska jotkut jälleenmyyjät tarjoavat kuponkeja ja erikoistarjouksia, jotka tasoittavat kustannuksia tai jopa alentavat niitä.

Kätevyyden kannalta olisi helpompaa käydä pikavoiteluliikkeen kautta, jos sellaisia on saatavilla alueellasi. Tällaiset liikkeet suorittavat öljynvaihdon yleensä välittömästi, mikä tarkoittaa, että autosi pitäisi olla valmis ennen kuin juot kahvisi loppuun.

Toisaalta jälleenmyyjän on yleensä varattava autollesi aika etukäteen, mikä voi olla ristiriidassa henkilökohtaisten suunnitelmiesi kanssa, joten sinun on tehtävä muutoksia, jotta öljynvaihto voidaan suorittaa mahdollisimman nopeasti.

Riippumattomat korjaamot ovat jossain keskellä, mutta ne eroavat toisistaan eniten hinnan, laadun ja mukavuuden suhteen. Kaiken kaikkiaan jälleenmyyjän suorittama öljynvaihto on todennäköisesti paras vaihtoehtosi, jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää luotettavia riippumattomia korjaamoita.

Jälleenmyyjät – Jälleenmyyjällä tehtävän öljynvaihdon edut ja haitat

Jälleenmyyjäliike on erikoistunut tiettyyn merkkiin, mikä tarkoittaa, että heillä on todennäköisesti paras käsitys siitä, miten tietty auto toimii. Tämä tarkoittaa, että jälleenmyyjät tekevät harvoin virheitä parhaan öljyvaihtoehdon suhteen.

Ne ovat ensi silmäyksellä kalliimpia, mutta näin ei aina ole, jos kyseinen jälleenmyyjä tarjoaa erikoistarjouksia tai kuponkeja palveluihin, kuten öljynvaihtoon. On syytä mainita, että öljynvaihdon suorittamisen pitäisi olla helppo tehtävä jokaiselle mekaanikolle, joten on epätodennäköistä, että joku tekee virheen sitä suorittaessaan.

  Kumpi on parempi hybridi vai pistokehybridi?

Mukavuus on myös tärkeä tekijä, varsinkin jos omistat vain yhden auton. Useimmilla ihmisillä on taipumus valita jälleenmyyjän tapaamiset, mikä tarkoittaa, että nämä voivat kestää jonkin aikaa, ennen kuin pääset todella viemään autosi öljynvaihtoa varten.

Itsenäiset korjaamot – Edut ja haitat öljynvaihdosta itsenäisessä huoltoliikkeessä

On olemassa monia riippumattomia korjaamoja, ja lähes kaikki niistä tekevät myös auton säännöllisiä huoltotöitä, kuten öljynvaihdon. Riippumattoman reitin kautta kulkemisen etuja ovat se, että se maksaa yleensä vähemmän rahaa ja on kätevämpää.

Itsenäisten huoltoliikkeiden on kilpailtava merkkikohtaisten jälleenmyyjien kanssa, mikä tarkoittaa, että niiden on tarjottava jotain, mitä jälleenmyyjä ei voi tarjota, ja se on hinta. On melko loogista, että merkkikohtainen jälleenmyyjä on parempi työskentelemään tietyn merkkisten autojen parissa.

Näin ollen riippumattomat korjaamot tarjoavat yleensä alhaisemman hinnan, koska ilman sitä ei olisi mitään syytä valita riippumatonta korjaamoa. Lisäksi riippumattomat liikkeet eivät ole yhtä kiireisiä kuin jälleenmyyjät, koska riippumattomia liikkeitä on enemmän.

Tämä tarkoittaa, että saat autosi öljyn vaihdettua nopeammin, jos valitset riippumattoman liikkeen.

Quick lube – öljynvaihdon tekemisen edut ja haitat quick lube -liikkeessä

Quick lube -liike on erikoistunut auton nesteiden vaihtoon, mikä tarkoittaa, että ne tarjoavat nopeimman palvelun näistä kolmesta. Näin on kuitenkin vain, jos kyseinen auto on tarpeeksi suosittu. Jos näin ei ole, he eivät välttämättä edes pysty suorittamaan öljynvaihtoa, jos heillä ei ole kaikkea tarvittavaa etukäteen.

  Auttaako neliveto sateella?

Quick lube -liikkeissä tehdään vain määräaikaishuoltoja, kuten öljynvaihto, renkaiden tasapainotus ja vaihto, akkujen vaihto, tuulilasinpyyhkimien vaihto ja kaikenlaiset nesteiden tarkistukset ja vaihdot. Tämä tarkoittaa, että ne tekevät öljynvaihtoja koko päivän, minkä pitäisi varmistaa nopea läpimenoaika.

Toisaalta ne eroavat kustannuksiltaan eniten riippuen kyseisestä autosta ja osien saatavuudesta. Quick lube -liikkeiden tärkein myyntivaltti on ajoitus, joten jos haluat vaihtaa öljyt mahdollisimman nopeasti, kannattaa valita luotettava quick lube -liike läheltä.

FAQ-osio

Voinko suorittaa öljynvaihdon itse?

DIY-autokorjausten kulmakivi on öljynvaihdon suorittaminen itse. Sinun on kuitenkin varmistettava, että olet hyvin perillä siitä, miten tämä prosessi toimii, jotta et tee virhettä. Varmista ensinnäkin, että hankit kaikki työhön tarvittavat työkalut, joihin kuuluvat oikea öljy, oikea määrä öljyä, tyhjennyskauhat ja mahdollisesti autonostin.

Autonostin ei tietenkään ole välttämätön, mutta jos sinulla on mahdollisuus käyttää autonostinta, sen pitäisi helpottaa prosessia huomattavasti. Ensiksi sinun on tyhjennettävä kaikki vanha öljy avaamalla kaikki autosi öljyntyhjennystulpat, joten muista etsiä ne kaikki. Kun olet valuttanut kaiken öljyn pois, sulje tyhjennystulpat ja täytä auto uudella öljyllä. Tarkista lopuksi mittatikusta, oletko täyttänyt säiliön.

Mitä tapahtuu, jos öljyä ei vaihdeta vähään aikaan?

Jos et vaihda autosi öljyä valmistajan suositusten mukaisesti, on erittäin todennäköistä, että moottori vaurioituu. Moottoriöljy on olennainen osa moottorin asianmukaista voitelua, joka estää moottorin elintärkeiden osien ennenaikaisen kulumisen.

  Mikä on hyvä maasturi isolle ihmiselle?

Moottoriöljyä käytetään myös moottorin jäähdyttämiseen, joten jos moottorin öljy liettyy, on erittäin todennäköistä, että moottori ylikuumenee. Kaiken kaikkiaan, jos et vaihda öljyä pitkään aikaan, moottorisi todennäköisesti kuolee.

Kuinka paljon öljynvaihto maksaa?

Jos menet jälleenmyyjän kautta, laskusi on 35-150 dollaria riippuen kyseisestä autosta ja siitä, käytetäänkö autossa synteettistä öljyä vai ei. Toisaalta riippumattomat jälleenmyyjät saattavat useimmissa tapauksissa veloittaa 10 tai 20 dollaria vähemmän.

Quick lube -liikkeet ovat yleensä jossain keskellä, mutta kuten aiemmin mainittiin, ne eroavat toisistaan eniten. Oli miten oli, jos päätät vaihtaa öljyn itse, säästät todennäköisesti paljon rahaa tulevaisuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z