Onko Peugeot Rifter hyvä auto?

peugeot rifter

Peugeot Rifter on MPV, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, ja se perustuu samaan alustaan kuin yhtä suosittu Citroen Berlingo ja monet muut vastaavat Stellantin omistamat mallit. Rifter on nyt toisessa sukupolvessa, joka on yllättävän moderni, sillä siitä on tarjolla myös sähköautoversio. Onko Peugeot Rifter siis hyvä auto?

Peugeot Rifter on todella hyvä auto, sillä se on moderni, käytännöllinen, mukava ajaa ja melko edullinen monikäyttöpakettiauto, jota käytetään yleisesti sekä yksityisesti että kaupallisesti. Peugeot on onnistunut myymään niitä vuosien varrella paljon, mikä korostaa sitä, että Rifter on todella hyvä auto siihen, mihin se on tehty.

Tarjolla on bensiini-, diesel- ja sähkömoottoreita, mikä tarkoittaa, että jokainen voi löytää Rifteristä sen, mitä haluaa. Muotoilu ei ole erityisen jännittävä tai vetovoimaa etsivä, mutta se on odotettavissa tällaiselta autolta. Toisaalta Rifterin sisätilat ovat itse asiassa todella hienot.

Ajokokemuksessa ei ole mitään kehuttavaa, mutta luotettavuus näyttää olevan melko hyvä. Arvoltaan Rifterin hinta on hyvä, ja käytännöllisyys on niin hyvä kuin se voi olla, koska Rifterin pääpaino on käytännöllisyydessä ja hyvässä tilankäytössä.

Peugeot Rifer – Voimansiirtojärjestelmä

Peugeot Rifter on saatavana muutamalla eri voimansiirtovaihtoehdolla, joihin kuuluvat bensiini-, diesel- ja sähköversiot. Ainoa saatavilla oleva bensiinimoottori on 1,2 litran PureTech-rivin 3-sylinterinen moottori, mutta se on saatavana kahdessa viritysvaiheessa, joihin kuuluvat 110 hv ja 130 hv muunnos tarpeidesi mukaan.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot e-208:sta

Rifteriin on saatavana myös 1,5 litran BlueHDi-dieselmoottori, ja sitäkin on saatavana kahdessa viritysvaiheessa, joihin kuuluvat 100 hv:n ja 130 hv:n malli. Lopuksi on mainittava myös e-Rifter, joka hyödyntää Stellantisin tuttua 50 kWh:n akkua, joka tarjoaa noin 180 kilometrin toimintasäteen ja 136 hv:n tehon 20-80 %:n pikalatauksella 100 kW:n tasavirralla, joka kestää noin 25 minuuttia.

Rifterin vakiovarusteena on manuaalivaihteisto ja etuveto, mutta voit halutessasi päivittää sen automaattivaihteistoon. Kaiken kaikkiaan Rifter on monipuolinen monikäyttöauto, jossa on todella laaja moottoripaletti, jonka pitäisi riittää useimmille.

Peugeot Rifter – muotoilu ja ajaminen

Voimme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että Rifter ei käännä päitä, kun se rullaa ohi, sillä se näyttää melko yksinkertaiselta ja vaatimattomalta, mikä on hieman outoa nykyaikaisille Peugeot-malleille, jotka näyttävät paljon rohkeammilta kuin tämä. Kyseessä on kuitenkin monikäyttöauto, eivätkä useimmat monikäyttöautojen ostajat osta niitä näyttääkseen. Toisaalta Rifterin sisätilat ovat todella miellyttävät.

Ajokokemus on varma ja vakaa, mutta mutkissa on melko paljon heiluntaa. Rifter ei ole liian urheilullinen, mikä on odotettavissa, sillä Peugeot ei ole koskaan tarkoittanut sitä sellaiseksi. Se on rauhallinen ja suhteellisen mukava pikku pakettiauto, ei sen kummempaa.

Peugeot Rifter – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Rifter näyttää pärjäävän ihan hyvin luotettavuusosastolla, sillä vakavia ongelmia ei ole liikaa, joista voisi puhua. Niitä on huollettava oikein aina tarvittaessa, muuten niissä ilmenee runsaasti ongelmia, joista osa voi olla haitallisia auton keskeisille järjestelmille.

  Peugeot Rifterin yleiset ongelmat

Yleisimpiä ongelmia ovat esimerkiksi viallisen käsijarrun ongelmat, joka voi joskus päästää irti. Myös ohjausjärjestelmä voi pettää ohjauspylvään ja rengastankojen ongelmien vuoksi. Polttoaine voi vuotaa polttoainepumpun ja letkujen kautta, kun taas turvavöissä ja moottorissa voi esiintyä myös ongelmia, jotka johtuvat pidätyskyvyn ja tehon puutteesta.

Peugeot Rifter – Arvo ja käytännöllisyys

Voit odottaa maksavasi Rifteristä 25 140 – 29 630 puntaa, mikä on hyvä hinta ottaen huomioon, kuinka paljon tilaa saat ja että siinä on sähköinen voimansiirto. Käytetyt esimerkit voivat usein laskea arvossaan, jos ne keräävät paljon kilometrejä kelloon liian nopeasti, mikä on odotettavissa, koska ne eivät välttämättä ole kovin haluttuja.

Rifterin käytännöllisyys on luultavasti yksi sen vahvuuksista, sillä siitä ei puutu mitään tilaa sekä istuin- että rahtitilojen osalta. Rifterin pitkässä versiossa voi istua jopa seitsemän ihmistä ilman ongelmia, ja näkyvyys on erinomainen lyhyen etuosan ylityksen ansiosta.

UKK-osio

Onko Peugeot RIfter ylellinen auto?

Jotkut ovat sitä mieltä, että vaikka Rifter tarjoaa mukavat sisätilat, siitä puuttuu hienostuneisuutta verrattuna joihinkin kilpailijoihinsa, kuten uuteen VW Caddyyn. Sinänsä Rifter on kaukana luksusautosta, mutta todellisuus on, että tätä segmenttiä ei ole kuitenkaan suunniteltu luksusautoja silmällä pitäen.

Sinänsä Rifter tarjoaa melko yhtenäisen ja vakuuttavan kokemuksen säästösegmentin autona, mutta se on kaukana luksusautosta.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot 5008:sta

Onko Peugeot e-Rifter parempi kuin Rifter?

Se riippuu erityisestä käyttöskenaariostasi. Jos olet henkilö, jolla on taipumus viettää suurimman osan ajasta kaupungissa kuorojen ja työmatkojen parissa ja sinulla on paikka pysäköidä ja ladata auto, e-Rifter on paljon parempi valinta, sillä se on halvempi asua, halvempi vakuuttaa, luotettavampi ja arvostat varmasti sitä, että saat 100 prosenttia voimasta heti oikean jalkasi alle.

Toisaalta, jos et ole sähköautojen ystävä ja jos sinulla ei ole infrastruktuuria, joka tukisi niitä, sinun on parempi valita tavallinen Rifter, joka tarjoaa huomattavasti pidemmän toimintasäteen täydellä diesel- tai bensiinisäiliöllä.

Milloin uusi Peugeot Rifter tulee markkinoille?

Peugeot Rifter on saanut päivityksen mallivuodelle 2022, mikä tarkoittaa, että se pysyy todennäköisesti samana seuraavat 2-4 vuotta. Sen jälkeen Peugeot tuo ulos uuden version Rifteristä, jos siinä on järkeä. Jos näin on, on todennäköistä, että seuraavan sukupolven Rifter tulee olemaan sähköauto ja bensiinihybridi ilman dieselmoottoreita enää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z