Onko Polestar hyvä auto pitkälle henkilölle?

Pitkillä ihmisillä on aivan erilaiset prioriteetit, jotka heidän on otettava huomioon uutta autoa ostaessaan. Vaikka voisitkin olla kiinnostunut pienikokoisesta hatchback-autosta miettimättä, mahdutko sinne vai et, pitempi henkilö on lähes aina ahtaalla tällaisessa autossa.

Kun otetaan huomioon, että sähköautojen suosio on viime aikoina noussut huimasti, vaikka niitä ei ole markkinoilla kovinkaan paljon, on järkevää harkita Polestar 2:n ostamista sekä lyhyemmäksi että pidemmäksi kuljettajaksi. Loppujen lopuksi malli vaikuttaa melko Volvomaiselta, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi tarjota runsaasti tilaa aivan kuten useimmat Volvot.

Polestar 2:n kohdalla näin onkin, sillä siihen mahtuu helposti sekä pidempiä että lyhyempiä kuljettajia. Sisätilojen muotoilu on hieman raskas keskikonsolin osalta, joka on melko korkea ja lihaksikas, mikä saattaa haitata jalkojen mukavuutta pidemmillä matkoilla, mutta useimpien verkkofoorumien mukaan se ei ole ongelma.

Polestar 2:ssa on mukavat istuimet, jotka ovat ohjauspyörän tavoin monisuunnassa säädettävissä, mikä tarkoittaa, että voit muuttaa ajoasentoa itsellesi sopivaksi. Polestar 2:n muut tilat ovat myös suuret ja tilavat, joten sinun ei tarvitse huolehtia tilasta.

Polestar 2 – yleiskatsaus

Polestar 2 on kaikkien aikojen ensimmäinen todellinen Polestar-sarjatuotantomalli, mikä tarkoittaa, että Polestar on varmistanut, että heidän uraauurtava autonsa on kaikkea sitä, mitä kaikki ovat toivoneet sen olevan. Se näyttää hyvältä sekä sisältä että ulkoa, tarjoaa paljon tilaa, paljon älykkäitä ja edistyksellisiä vempaimia ja tekniikkaa ja on samalla myös kantamaltaan runsas.

  Polestar vs. Mercedes luotettavuus - kumpi on parempi?

Polestar 2 käyttää 75 kWh:n akkua pitkän kantaman mallissa, mutta halvempiin malleihin on saatavana myös pienempi 68 kWh:n akku. Tehokkaimmat mallit tarjoavat noin 300 kW:n tehon, kun taas tehottomimmat mallit liikkuvat 165-170 kW:n alueella.

Autossa on myös hieman korotettu ajoasento, joka suosii pidempiä kuljettajia, koska se tekee autosta hieman helpommin lähestyttävän ja polvia säästävän. Auton lähtöhinta on 38 400 dollaria, mikä asettaa sen suoraan Tesla Model 3:a vastaan.

Polestar 2 on hauska auto ajaa, koska se pakkaa suurimman osan painostaan alaspäin. Pitkän toimintasäteen Polestar 2 -mallilla pääsee yhdellä latauksella noin 270 kilometriä, ja sen lataaminen 10 prosentista 80 prosenttiin 140 kW:n pikalaturin avulla kestää noin puoli tuntia.

Polestar 2 – Tilaa ja mukavuutta

Jos olet pidempi kuljettaja, Polestar 2:n ajoasennon pitäisi olla melko mukava, sillä auton istuimet ja ohjauspyörä ovat hyvin säädettävissä. Ovet avautuvat leveästi, joten Polestar 2:een on helppo ja miellyttävä nousta.

Kaikki tarjolla olevat istuimet ovat yhtä suuria ja tilavia lukuun ottamatta takimmaista keskimmäistä istuinta, joka ei ole kovin miellyttävä pidemmille matkustajille. Tämä ei ole yllätys, sillä useimmat takimmaiset keskimmäiset istuimet ovat tällaisia. Auto on leveä, mutta ei liian leveä, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi olla helppo ajaa kaupungissa tai kapeilla kaduilla.

Polestar 2 on keskittynyt 100-prosenttisesti mukavuuteen, mikä tarkoittaa, että jousitus on tasainen ja johdonmukainen. Yleinen näkyvyys on myös erinomainen, koska ajoasento on hieman tavallista korkeammalla ja kaikki ikkunat ovat suuria ja kokonaismuoto on melko laatikkomainen.

  Vaatiiko Polestar paljon huoltoa?

Kilpailija – Tesla Model 3, Hyundai IONIQ, Kia EV6.

Polestar sijoitti Polestar 2:n kiistatta kaikkein kilpailluimpaan EV-segmenttiin, koska se kilpailee suoraan Tesla Model 3:n, Hyundai IONIQin ja tulevan Kia EV6:n kaltaisten autojen kanssa. Kaikki nämä kolme autoa tarjoavat hieman erilaisia ominaisuuksia, joita aiomme nyt vertailla.

Model 3 on joukon mukavin ja suosituin valinta, mutta samalla se on myös urheilullisin ajaa. Voit hyödyntää Teslan luotettavaa superlatausverkostoa, ja Performance-versio on erän tehokkain.

Hyundai IONIQ on erän urbaanein auto, kun taas Kia EV6 on urheilullisuuden ja jännityksen osalta jossain IONIQin ja Tesla Model 3:n välissä. Polestar 2 saattaa olla joukon mukavin auto, kun taas Model 3 on kokonaisuutena paras vaihtoehto, koska Teslan kanssa on niin helppo elää.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Polestar 2?

Jos olet kiinnostunut sähköauton ostamisesta yleensä ja pidät Volvo-autoista, Polestar 2 on täydellinen auto sinulle. Polestarilla on maksimissaan 270 mailin toimintasäde, ja se kestää pidempään kuin Model ja on samalla mukavampi.

Ulkomuotoilu saattaa olla joidenkin mielestä hieman laatikkomainen ja mielikuvitukseton, mutta se toimii varmasti suurimmaksi osaksi. Kaiken kaikkiaan sinun kannattaa ostaa Polestar 2, jos uskot, että se voisi tyydyttää päivittäiset tarpeesi ja jos pidät sisätilojen ja ulkoasun tyylistä ja tekniikasta.

  Onko Polestar hyvä auto lyhyelle henkilölle?

Mikä tekee hyvästä sähköautosta hyvän?

Kun lähes kaikki merkit tuovat markkinoille oman versionsa sähköautosta, on hyödyllistä keskustella siitä, mikä tekee hyvästä sähköautosta yleensä. Ensinnäkään se ei saa maksaa liikaa rahaa, koska sähköautot maksavat jo nyt huomattavasti enemmän kuin vastaava polttomoottoriauto.

Auton pitäisi myös olla hyvännäköinen sekä sisältä että ulkoa, koska EV-segmentti on täynnä mielenkiintoisia ja innovatiivisia suunnitteluratkaisuja. Sen pitäisi pystyä tarjoamaan sekä nopeat kiihdytysajat, nopeat latausajat että paljon toimintamatkaa ilman, että se tuntuu epämääräiseltä tai liian vaikealta ajaa.

Pitäisikö minun ostaa pistokehybridi EV:n sijaan?

Pistokehybridi on tarkoitettu niille, jotka eivät ole vielä valmiita siirtymään kokonaan sähköautoon, mikä tarkoittaa, että ne toimivat ponnahduslautana. Tästä huolimatta, jos et ole vielä valmis sähköautoon ja haluat testata vesiä, sinun kannattaa ostaa plug-in-hybridi sähköauton sijaan.

Toisaalta, jos olet jo tietoinen siitä, mitä sähköauton omistaminen vaatii, ja uskot pystyväsi ja haluavasi omistaa sen, sinun pitäisi siirtyä suoraan sähköautoon ja unohtaa pistokehybridi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z