Onko Polestar yhtä hyvä kuin Tesla?

Sekä Polestar että Tesla keskittyvät suunnittelemaan luksusautoja, ja Polestar 2 on suora kilpailija keskikokoiselle Tesla Model 3 -sedaanille. Polestar aikoo julkaista tulevina vuosina ainakin kolme muuta mallia, joiden pitäisi kilpailla sekä Tesla Model S:n että Tesla Model Y:n kanssa.

Näiden kahden välillä Polestar tarjoaa paremmin valmistettuja autoja, jotka on pakattu korkealuokkaisemmilla materiaaleilla. Tesla puolestaan johtaa listaa kuljettajan innostuksen ja teknologian osalta. Toinen Teslan etu on mahdollisuus käyttää Teslan kehittynyttä superlatausverkostoa.

Kaiken kaikkiaan Polestar tekee varmasti jopa parempia autoja kuin useimmat Teslan mallit, mutta Tesla on parempi arvon, toimintasäteen, latauksen, suosion ja teknologian osalta. Jos asuinalueellasi on paljon pikalatureita, lataus- ja kantamaerot eivät ole niin liioiteltuja.

Toisaalta, jos et pysty lataamaan autoasi autotallissa tai jos asuinalueellasi ei ole liian monta luotettavaa ja helposti saatavilla olevaa laturia, Tesla on paljon parempi valinta. Joka tapauksessa Polestar on laadullisesti varmasti yhtä hyvä kuin Tesla, ellei jopa parempi, kun taas Tesla on useimmissa tapauksissa järkevämpi vaihtoehto.

Polestar – Merkki ja mallit

Polestar on vielä uusi tulokasmerkki, jolla on myynnissä vain yksi todellinen sarjatuotantomalli, ja se on Polestar 2. Polestar 2:n lähtöhinta ilman lisävarusteita on noin 45 900 dollaria, mutta realistinen maantiehinta, jonka maksat Polestar 2:sta, on jossain 50 000 ja 60 000 dollarin välillä.

Tällaiseen hintaan Polestar 2 ei tarjoa luokkansa johtavia ominaisuuksia toimintasäteen osalta, sillä pitkän toimintasäteen Polestar 2 pystyy parhaimmillaan ajamaan täydellä latauksella vain noin 220-270 mailia. Polestar 2:n maksimilatausteho on noin 140 kW, mikä tarkoittaa, että Polestar 2:n voi ladata 10 prosentista 80 prosenttiin noin 30 minuutissa.

  Hajoaako Tesla usein?

Kaiken kaikkiaan Polestar valmistaa luksusautoja, joissa on erinomainen rakentamisen laatu ja paljon laadukkaita materiaaleja. Polestar jakaa paljon osia Volvon kanssa, mikä tarkoittaa, että ne muistuttavat selvästi toisiaan sekä sisältä että ulkoa. Myös huollon ja luotettavuuden pitäisi olla hieman parempi kuin Teslalla, koska Teslan luotettavuus on keskimääräistä heikompi.

Kaiken kaikkiaan Polestar vaikuttaa jännittävältä uudelta merkiltä, joka voi varmasti kilpailla Teslan kanssa laadussa, muotoilussa, mukavuudessa, turvallisuudessa ja ajokokemuksessa.

Tesla – Merkki ja mallit

Tesla on nyt yksi maailman suosituimmista automerkeistä, mikä tarkoittaa myös sitä, että se on vakaasti EV-merkin vertailukohde. Tesla tarjoaa tällä hetkellä Model S:n, Model 3:n ja Model Y:n, ja kaikki kolme näistä ovat EV-listojen kärjessä monista syistä.

Tesla Model 3 on kiistatta markkinoiden paras EV tällä hetkellä, koska sen hinnat alkavat lähellä 40 000 dollaria, ja se tarjoaa enemmän kantamaa ja tehoa kuin Polestar 2. Tesla Model S Plaid on planeetan toiseksi nopein auto ja jää vain monimiljoonaisen kroatialaisen Rimac Nevera Hypercarin taakse.

Model Y on Teslan uusin malli, joka on suurin piirtein samassa markkina-asemassa kuin Model 3. Model Y tarjoaa kuitenkin hieman korotetun ajoasennon ja huomattavasti enemmän tilaa takamatkustajille.

Niin tai näin, Tesla tunnetaan lähinnä automaattisesta ajamisesta ja mahdollisuudesta käyttää Teslan Supercharger-verkostoa. Tesla on Polestaria parempi, kun kyse on arvosta, toimintasäteestä, haluttavuudesta, tekniikasta ja dynaamisemmasta ajosta.

  Polestar vs. Porschen luotettavuus - kumpi on parempi?

Maailman parhaat sähköautot

Sekä Tesla että Polestar valmistavat loistavia sähköautoja, mutta on monia merkkejä, jotka valmistavat kiistatta parempia sähköautoja, kuten Porsche, Mercedes, Lucid, Rivian ja Audi. Porsche Taycan Turbo S on markkinoiden jännittävin urheilu-EV, ja sitä seuraa tiiviisti Audi e-Tron RS GT.

Mercedes Benz EQS ja Lucid Air Dream ovat kaksi maailman ylellisintä ja mukavinta sähköautoa. Rivian on juuri julkaissut kaksi katumaasturimallia, jotka vaikuttavat parhailta sähkökäyttöisiltä katumaastureilta, joita voit ostaa juuri nyt.

Kaiken kaikkiaan sähköautojen maailmaa pommitetaan jatkuvasti uusilla malleilla, ja se todennäköisesti pysyy sellaisena vielä pitkään.

UKK-osio

Miksi minun pitäisi ostaa Tesla Polestarin sijaan?

Sinun kannattaa ostaa Tesla Polestarin sijaan, jos haluat maksimoida sähköautosi toimintasäteen ja nauttia mahdollisuudesta käyttää Teslan Supercharger-verkostoa. Tesla tarjoaa tällä hetkellä useampia malleja, joten voit tyydyttää tarpeesi helpommin riippuen siitä, minkä tyyppistä autoa haluat eniten.

Lisäksi Tesla tarjoaa enemmän suorituskykyyn suuntautuneita autoja, ja ne hyötyvät myös ylivoimaisista autonomisista ajotekniikoista. Tesla-autot ovat myös halutumpia, ja ne herättävät yleensä enemmän kiinnostusta toisen käden markkinoilla.

Miksi minun pitäisi ostaa Polestar Teslan sijaan?

Sinun kannattaa harkita Polestarin ostamista Teslan sijaan, jos olet kiinnostunut jostain hieman erilaisesta ja tutkan alla olevasta autosta. Koska Polestarilla on vahva Volvo-tuki, voit olla varma, että Polestar-autot ovat mukavia, tilavia ja kaikin puolin turvallisia.

  Onko Tesla parempi kuin Range Rover?

Sinun kannattaa myös valita Polestar Teslan sijaan, jos haluat laadukkaammin valmistetun tuotteen, joka tarjoaa paremman ulko- ja sisustussuunnittelun. Polestarin sisätilat ovat järkevämmin sisustetut, eivätkä ne ole yhtä pelkistetyt kuin useimmissa Tesla-malleissa.

Onko Tesla tehokkaampi kuin Polestar?

Tesla on todellakin tehokkaampi kuin Polestar, koska Tesla onnistuu tarjoamaan suuremman toimintasäteen pienemmällä akulla. Huippumalli Polestar 2:ssa on 78 kWh:n akku, kun taas lähtötason Tesla Model 3:ssa on 60 kWh:n akku.

Polestar sanoo, että 78 kWh:n akkumallin toimintasäde on 270 mailia latausten välillä, mutta useimmat reaalimaailman testit ovat osoittaneet, että Polestarin toimintasäde on lähempänä 200 mailia kuin 270 mailia. Toisaalta 60 kWh:n Teslan lähtötason mallin on väitetty saavuttavan 267 mailia täydellä latauksella, mutta todellisuudessa se pystyy 250 mailiin, mikä on paljon parempi kuin Polestar 2:n.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z