Onko Porsche 718 Boxster hyvä auto?

Onko Porsche 718 Boxster hyvä auto?

Porsche 718 Boxster on Porschen uusin 2-paikkainen Boxster-malli, jossa pyritään yhdistämään tehokkuus ja urheilullisuus antamalla Boxsteriin ensimmäistä kertaa 4-sylinterinen moottori. Tämä herätti melkoista kapinaa Porsche-harrastajien keskuudessa, mutta onneksi Porsche säilytti korkeakierroksiset 6-sylinteriset moottorit 718-huippumalleissa.

Onko Porsche 718 Boxster siis hyvä auto? Kyllä, Porsche 718 Boxster on todella hyvä auto, ja sitä voidaan helposti pitää yhtenä, ellei jopa luokkansa parhaana autona. Ensinnäkin Boxster on saatavana muutamalla eri moottorilla, ja 911 GT3:sta peräisin oleva tasakuutosmoottori GTS- ja Spyder-malleissa on puhdasta autourheilua.

Auto näyttää upealta sekä sisältä että ulkoa, ja siinä on runsaasti laadukkaita materiaaleja. 718 Boxster ajaa paremmin kuin useimmat tämän segmentin autot, koska Porsche osaa tehdä laadukkaan urheiluauton. 718:ssa ei ehkä ole kiintokattoa, mutta se pysyy tasaisena mutkissa ilman merkittävää korin kallistelua.

Luotettavuus on myös kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Käytännöllisyys on myös hyvä 2-paikkaiseksi roadsteriksi sekä etu- että takatilan ansiosta. Auto saattaa olla hieman liian ahdas pisimmille ihmisille, mutta keskikokoisten kuljettajien pitäisi pärjätä ilman ongelmia.

Porsche 718 Boxster – Voimansiirtojärjestelmä

Porsche 718 Boxsterin moottorivalikoima alkaa tavallisella Boxsterilla, joka tarjoaa 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin, jossa on 299 hv. Boxster S on sarjan kakkonen, jossa on 2,5 litran Boxsterin 4-sylinterinen moottori, jossa on 350 hv. Myös 718 Boxster T saa 2,0 litran moottorin, kuten lähtötason Boxsterissa, mikä tarkoittaa 299 hv.

  Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Porsche 911:n moottorin numeron tarkistuksesta

Porsche 718 GTS on keskimmäinen malli ja saa 2,5 litran Boxster-4-moottorin, jossa on 365 hv, mutta syklin puolivälissä päivitetty GTS sai 4,0 litran GT3:sta peräisin olevan tasaisen 6-sylinterisen moottorin, jossa on 400 hv. Porsche 718 Boxsterin huippumalli on Boxster Spyder, jossa on myös 4,0 litran 6-sylinterinen tasomoottori, jossa on 420 hv ja joka on todennäköisesti yksi kaikkien aikojen parhaista Boxster-malleista.

Kaikki Boxster-mallit ovat takavetoisia ja keskimoottorilla varustettuja. Niitä on saatavana joko 6-vaihteisella manuaalisella lyhytvaihteisella vaihteistolla tai kaksoiskytkinvaihteistolla Porsche PDK -laatikolla, jossa on laukaisunhallinta. Nelisylinteriset Boxster-mallit ovat ylivoimaisesti tehokkaimpia malleja, mutta se on niiden ainoa etu kuusisylinterisiin verrattuna.

Porsche 718 Boxster – muotoilu ja alusta

718 Boxster näyttää samalta kuin kaikki aiemmat Boxster-mallit tunnistettavan siluetin ja hieman soikeiden ajovalojen ansiosta. Boxster saa pehmeän katon, jonka voi helposti vetää sisään, ja silloin auto näyttää vielä paremmalta. Sisätiloissa on runsaasti laadukkaita materiaaleja, kuten nahkaa, alumiinia, hiilikuitua ja Alcantaraa.

718 Boxsterin alusta on todennäköisesti yksi sen vahvuuksista, koska se on niin tasapainoinen auto. Kaikki 718:aa ajaneet sanoivat, että auto on yksi parhaiten tasapainotetuista autoista. Jousitus on jäykkä, mutta ei niin jäykkä, että päivittäinen ajaminen kärsisi.

Porsche 718 Boxster – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Porsche 718 Boxster on kohtuullisen luotettava auto, mutta se kärsii tietyistä mainitsemisen arvoisista ongelmista. Porschet ovat tunnetusti erittäin huoltovarmoja autoja, eikä 718 Boxster poikkea tästä. On kuitenkin myös totta, että Porschen varaosien käyttöikä on pidempi kuin useimpien merkkien, joten saat jotain vastinetta.

  Porsche 996 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Yleisimmät Porsche 718 Boxsterin ongelmat liittyvät vaihteistoon, varusteisiin, maalin laatuun, ylikuumenemiseen ja ilmastointiin. Muista huoltaa 718 Boxsterisi niin hyvin kuin voit, muuten se vikaantuu lopulta.

Porsche 718 Boxster – arvoa ja käytännöllisyyttä

Vuoden 2022 Boxster alkaa 62 200 dollarista, kun taas huippumalli Boxster Spyder maksaa 97 300 dollaria. Erikoispainos 25-vuotias Boxster GTS maksaa noin 1 000 dollaria enemmän kuin Boxster Spyder. Kaiken kaikkiaan nämä ovat kalliita autoja, ja jotkut saattavat väittää, että ne ovat liian kalliita kokoonsa nähden, mutta ne säilyttävät arvonsa todella hyvin, erityisesti 6-sylinteriset mallit.

Käytännöllisyys on sekä hyvä että huono asia, koska 718 on pienikokoinen auto, eikä siihen voi pakata paljon mitään. Tarjolla oleva tila on pieni, mikä tarkoittaa, että pidemmät kuljettajat voivat joutua kamppailemaan. Hyvä puoli on, että 718:ssa on sekä etu- että takatila, mikä tekee autosta entistä käytännöllisemmän.

UKK-osio

Mikä Porsche 718 Boxster on paras?

Vaikka rajoitettu 25-vuotisjuhlavuoden Boxster GTS on kallein GTS-malli, jonka voit ostaa, Boxster Spyder on kaikkein paras malli, sillä se tarjoaa eniten tehoa ja on hauskin auto ajaa. Lisäksi Boxster Spyder on muutenkin Boxsterin huippumalli, joten on järkevää, että se on kaikista paras malli.

Myös 25-vuotisjuhlamalli on hieno, mutta se ei eroa tavallisesta Boxster GTS:stä kovinkaan paljon. Oli miten oli, kaikki 6-sylinteriset 718 Boxster -mallit ovat upeita, ja tuskin kukaan voi kiistää sitä.

  Porschen ja Audin luotettavuus - kumpi on parempi?

Mitä eroa on Porsche Boxsterin ja Caymanin välillä?

Näiden kahden olennainen ero on se, että Cayman on kovakattoinen 2-paikkainen urheiluauto ja Boxster on 2-paikkainen avoauto. Tämä on olennaisesti tärkein mekaaninen ero näiden kahden välillä. Caymanin voi kuitenkin todeta olevan näistä kahdesta jäykempi vaihtoehto.

Siksi voit ostaa GT4 RS Caymanin, joka on markkinoiden suorituskykyisin 718-malli. GT4 RS:n lähtöhinta on 143 050 dollaria, mikä riittää kahden hyvin varustellun Boxsterin perustason mallin ostamiseen.

Onko Porsche Boxster turvallinen auto?

Vaikka useimmat luulevat, että Boxster ei ole turvallinen auto, se on. Törmäysorganisaatiot eivät usein testaa vähäpäästöisiä autoja, mutta IIHS toteaa, että Boxster ansaitsee erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen lähes kaikissa luokissa.

Kyllä, Boxster ei ehkä vaikuta tien turvallisimmalta autolta, mutta Porsche on tunnettu siitä, että se valmistaa maailman ylimitoitetuimpia autoja, jotka voivat helposti hämätä silmää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z