Onko Porsche 718 Boxster S hyvä auto?

Onko Porsche 718 Boxster S hyvä auto?

Porsche 718 Boxster S on 2-paikkainen pienikokoinen urheiluauto, joka on tehty niille, jotka haluavat tuntea tuulen hiuksissaan maksamatta kalliista Porsche-rahoista. 718 Boxster S saa keskivaiheen 2,5 litran turboahdetun 4-sylinterisen 350 hv:n moottorin, joka on saatavana vain Cayman S- ja Boxster S -malleihin. Onko Porsche 718 Boxster S siis hyvä auto?

Kyllä, Porsche 718 Boxster S on hyvä auto niille, jotka haluavat pienikokoisen 2-paikkaisen urheiluauton, jossa on pehmeä katto. Se ei ehkä ole paras auto pidemmille kuljettajille, sillä Boxster S:n sisätilat ovat lievästi sanottuna rajalliset. Moottori on vahva, tehokas ja todella sopiva auton alustaan ja kokoon nähden.

718 Boxster S:n muotoilu on hieman kauniimpi kuin 718 Boxsterin lähtötason malli. Sisätilat alkavat hieman näyttää ikäänsä, mutta ne ovat täynnä laadukkaita materiaaleja. Boxster S ajaa todella keskittyneesti, mutta kyyti ei ole rangaistavaa kuten korkeamman hintaluokan litteissä 6-sylinterisissä Boxster- ja Cayman-malleissa.

Luotettavuuden osalta 718 Boxster on kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Näiden arvot ovat vahvat, sillä ne onnistuvat säilyttämään arvonsa todella hyvin. Käytännöllisyys on niin hyvä kuin se voi olla tämän kokoiselle autolle, mikä tarkoittaa, että se saa kaksi erillistä säilytystilaa.

Porsche 718 Boxster S – Voimansiirtojärjestelmä

718 Boxster S:n voimanlähteenä on 2,5 litran 4-sylinterinen turbomoottori, jossa on 350 hv ja 309 hv vääntöä. Tämä riittää kuljettamaan Boxster S:n nopeudesta 0-100 km/h noin 4,5 sekunnissa, ja huippunopeudeksi on ilmoitettu 177 km/h. Nämä luvut ovat melko voimakkaita autolle, jossa on vain 4-sylinterinen moottori.

  Onko Porsche 718 Boxster T hyvä auto?

Auto on saatavana myös joko manuaalisella lyhytvaihteisella vaihteistolla tai 7-vaihteisella Porsche PDK -kaksoiskytkinvaihteistolla. Kaikki 718-mallit ovat tiukasti takavetoisia. Mitä tulee tehokkuuteen, 718 Boxster S:n yhdistetty kulutus on noin 30MPG, mikä on myös hyvä luku autolle, joka pystyy nopeuteen 0-100 km/h vain 4,5 sekunnissa.

Kaiken kaikkiaan 718 Boxster S:n voimansiirto ei ehkä ole kaikkein jännittävin voimansiirto, jonka voit ostaa, mutta se tekee varmasti tehtävänsä kiihtyvyyden ja huippunopeuden osalta.

Porsche 718 Boxster S – muotoilu ja alusta

Porsche 718 Boxster S näyttää hieman erilaiselta kuin lähtötason Boxster, koska se kulkee matalammalla, saa paremman näköiset vanteet ja siinä on muutamia muotoilun parannuksia siellä täällä. Boxster S:n sisätiloissa on runsaasti laadukkaita materiaaleja, kuten nahkaa, alumiinia, Alcantaraa tai jopa hiilikuitua, jos olet valmis maksamaan siitä.

718 Boxster S:n jousitus ja alustan viritys on mukava, mutta kuitenkin tarpeeksi jäykkä, jotta auto ei kallistu mutkiin. Keskimoottorirakenne auttaa varmasti painotasapainossa, sillä Boxster S:n käsiteltävyys on todella hyvä. Kaiken kaikkiaan Boxster S ajaa paremmin kuin tavallinen Boxster, mutta ei yhtä hyvin kuin Boxster Spyder tai Boxster GTS.

Porsche 718 Boxster S – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta 718 Boxster S on kunnollinen, mutta sitä on huollettava riittävästi. Tämä ei tule yllätyksenä, sillä kaikki Porschen mallit on suunniteltu näin. Porschen varaosat maksavat huomattavasti enemmän kuin muissa autoissa, mutta ne tarjoavat 50 % pidemmän huollettavan käyttöiän kuin useimmissa autoissa.

  Tesla VS Porsche - Kumpi on parempi?

Yleisimmät 718 Boxster S:n ongelmat liittyvät turboahtimeen, vaihteistoon, varusteisiin, ylikuumenemiseen ja ilmastointijärjestelmään.

Porsche 718 Boxster S – Arvo ja käytännöllisyys

Porsche 718 Boxster S:n lähtöhinta on 74 600 dollaria, mikä on noin 12 000 dollaria enemmän kuin lähtötason 718 Boxster. Tämä 12 000 dollarin ero on se, mitä maksat paremmasta moottoripäivityksestä, mutta vain, jos olet todella kiinnostunut suorituskykyisestä ajamisesta. Joka tapauksessa 718 S säilyttää hyvin arvonsa käytettyjen autojen markkinoilla, joten sellaisen ostaminen on järkevää, jos olet kiinnostunut tämäntyyppisistä autoista.

Käytännöllisyys on niin hyvä kuin se voi olla tämän kokoisessa autossa. Tämä tarkoittaa sitä, että autoon saa kaksi erillistä säilytystilaa sekä eteen että taakse. Sisätilojen istuintilat ovat suhteellisen pienet, mikä tarkoittaa, että pidemmät kuljettajat joutuvat todennäköisesti kamppailemaan tilasta.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Porsche 718 Boxster S?

Jos olet kiinnostunut pienikokoisista 2-paikkaisista urheiluautojen avoautoista, tulet todennäköisesti pitämään 718 Boxster S:stä. Useimmat ihmiset kiinnostuvat siitä heti premium-luokan Porsche-merkin ansiosta. 718 Boxster S ajaa todella mukavasti, sillä se on hyvin käsiteltävä ja se on myös todella hyvä cruiser-auto.

Toisaalta, jos pidät 718 Boxster S:ää liian ahtaana, et tule nauttimaan siitä yhtään. Lisäksi 718 Boxster S on tiukasti 2-ovinen 2-paikkainen auto, mikä tarkoittaa, että et voi käyttää sitä kaikkeen. Jos omistat useita autoja, 718 Boxster S on hyvä lisä, mutta jos omistat vain yhden, sen ei kannata olla 718 Boxster S.

  Pitäisikö minun ostaa Porsche Cayman

Onko Porsche 718 Boxster S turvallinen?

Kun katsot 718 Boxster S:n kokoa, luultavasti ajattelet, että se ei ole turvallisin auto, jonka voit ostaa, koska se on niin pieni ja kevyt. Olisit kuitenkin iloinen, jos tietäisit, että 718 Boxster S:n turvallisuusluokitus on lähes kaikissa kategorioissa erinomainen, 5 tähteä.

Sinun on kuitenkin edelleen tiedostettava, että kyseessä on kompakti kevytauto, eikä se kestä yhtä paljon väärinkäytöksiä kuin suurempi maasturi.

Onko Porsche 718 Boxster S urheiluauto?

Porsche 718 Boxster S on urheiluauto, eikä kukaan voi sanoa muuta. On totta, että pehmeä katto ei ole paras vaihtoehto suorituskykyiselle autolle, mutta Boxster-mallisto täyttää kuilun kevyiden urheiluautojen ja mukavien cruisereiden välillä.

Näin ollen 718 pystyy pitämään pintansa kilparadalla ja samalla tuntemaan olonsa miljoona dollaria rantatietä pitkin ajellessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z