Onko Porsche 718 Boxster T hyvä auto?

Onko Porsche 718 Boxster T hyvä auto?

Porsche 718 Boxster T on 2-paikkainen avoauto, joka on tehty niille, jotka haluavat nauttia tuulesta hiuksissaan ja samalla kokea, mihin todellinen Porsche-urheiluauto pystyy. Boxster T eroaa tavallisesta Boxsterista muutaman päivityksen ansiosta, joiden tarkoituksena on tehdä autosta ketterämpi ja kuljettajakeskeisempi.

Jotkut sanovat, että Boxster T on pelkkä tavallinen Boxster ja että päivittämiseen ei ole mitään syytä. Toiset taas pitävät 718 Boxster T:tä parhaana nelisylinterisenä Boxsterina, koska se on huomattavasti keskittyneempi ja hauskempi ajaa. Onko Porsche 718 Boxster T siis hyvä auto? Kyllä, 718 Boxster T on todellakin todella hyvä auto.

Boxster T:ssä on pienempi 4-sylinterinen moottori, joka tuottaa saman verran tehoa kuin tavallisessa Boxsterissa, mutta muotoilu on hieman houkuttelevampi ja auto ajaa paremmin. T-malli on matalammalla ja saa tehtaalta Porschen aktiivisen jousituksen hallintajärjestelmän, joka tekee autosta paljon jännittävämmän ajaa.

Luotettavuus on yhtä hyvä kuin tavallisessa Boxsterissa, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Arvo on myös kunnollinen, koska rahalle saa enemmän vastinetta, ja T säilyttää arvonsa hieman paremmin kuin tavallinen Boxster. Käytännöllisyys on auton kokoon nähden kohtuullinen, mikä tarkoittaa, että saat kaksi säilytystilaa, mutta sisätilojen istuintilat ovat rajalliset.

Porsche 718 Boxster T – Voimansiirtojärjestelmä

Porsche 718 Boxster T:ssä on 2,0 litran turbomoottori, joka tuottaa 299 hv:n tehon ja 280 hv:n väännön. Tämä riittää siihen, että Boxster T saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan noin 5,1 sekunnissa. Huippunopeus on rajoitettu 171 km/h:iin, mikä on melko hurja luku 2,0 litran nelisylinterisellä moottorilla varustetulle autolle. Tämä moottori ei ehkä ole kaikkein jännittävin Porsche-moottori, mutta se hoitaa varmasti tehtävänsä.

  Porsche Cayenne Turbo / Turbo S Luotettavuus

Useimmat Porsche-harrastajat valitsevat aina 6-sylinterisen moottorin 4-sylinterisen sijaan, koska 6-sylinterinen moottori on se, mistä Porschet on tehty, mutta 2,0 litran 4-sylinterinen moottori tarjoaa riittävästi tehoa ja on samalla hienostunut, reagoiva ja suhteellisen tehokas, mistä johtuu yhdistetty 30MPG.

Kaikki Porsche 718 Boxster -mallit on varustettu takavetojärjestelmällä, mutta voit valita Porschen lyhytvaihteisen manuaalivaihteiston tai 7-vaihteisen PDK-kaksoiskytkinvaihteiston sen mukaan, mitä haluat. Tämä voimansiirto on hyvä, mutta se ei todellakaan ole yhtä jännittävä kuin tasainen 6-sylinterinen.

Porsche 718 Boxster T – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta 718 Boxster T näyttää hieman erilaiselta kuin tavallinen Boxster-malli, ja vain Porsche-harrastajat osaavat dell eron. Paremman näköiset vanteet, enemmän vakiovarusteita ja muutama merkki siellä täällä kertovat, että kyseessä ei ole tavallinen 718 Boxster. Sisätilat alkavat näyttää jo hieman vanhoilta, mutta ne on pakattu hienoimmilla materiaaleilla, joita voi löytää.

718 Boxster T on matalammalla kuin tavallinen Boxster, ja siinä on tehtaalta lähtien Porschen aktiivinen jousituksen hallintajärjestelmä, joka tekee auton ajamisesta paljon keskittyneempää. Se on jäykkä, mutta ei liian rankaiseva, kun taas alustan tasapaino on kohdallaan. T-mallin takapyörät ovat myös leveämmät, mikä helpottaa voiman kohdistamista.

Porsche 718 Boxster T – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

718 Boxster T on kohtuullisen luotettava auto, mutta sen ylläpito maksaa hieman enemmän kuin muiden tämän segmentin autojen. Tämä ei ole yllätys, sillä Boxster on kuitenkin Porsche. Yleisimmät Boxster T:tä vaivaavat ongelmat liittyvät vaihteistoon, ilmastointiin, varusteisiin, polttoainejärjestelmään ja turvatyynyihin.

  Onko Porsche Boxster nopea?

Kaiken kaikkiaan Boxster T on luotettava auto, mutta muista huoltaa se, muuten se aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.

Porsche 718 Boxster T – Arvo ja käytännöllisyys

Tavallinen 718 Boxster maksaa noin 64 000 dollaria, kun taas Boxster T maksaa noin 6 000 dollaria enemmän. Tuohon hintaan saat lisävarusteita tehtaalta ja muutamia yksityiskohtia, jotka ovat yksinoikeudella T-mallissa. Hyvä uutinen on se, että Boxster T, vaikka se on kallis, säilyttää arvonsa todella hyvin, mikä on usein tyypillistä Porschen malleille.

Käytännöllisyys on niin hyvä kuin se voi olla tämän kokoisessa autossa, mikä tarkoittaa, että saat kaksi erillistä säilytystilaa edestä taakse. Sisätilojen istuintilat ovat rajalliset pidemmille kuljettajille, mutta keskikokoiset kuljettajat voivat viihtyä melko helposti.

UKK-osio

Onko Porsche 718 Boxster T suorituskykyinen auto?

Porsche 718 Boxster T on suorituskykyinen auto, mutta se ei ole yhtä keskittynyt kuin Cayman 718 T. Boxster T:ssä on kokoontaitettava pehmeä katto, mikä tarkoittaa, että se ei ole yhtä jäykkä kuin Cayman. Siksi Cayman on vielä ketterämpi ja hieman kevyempi, mikä auttaa kaarreajossa.

Jos haluat tosissasi suorituskykyä, on järkevämpää valita Cayman T, mutta jos haluat cruiserin, joka pärjää myös kilparadalla, 718 Boxster T on enemmän kuin riittävä.

Onko järkevää vaihtaa Porsche Boxsterista Boxster T:hen?

Riippuu siitä, mitä arvostat enemmän, Porsche Boxsteria vai Porsche Boxsteria, joka on hieman enemmän kuljettajan osallistumista varten säädetty. Todellisuudessa nämä eivät eroa toisistaan kovinkaan paljon, ja paras tapa tarkastella asiaa on kysyä itseltäsi, onko T:n tarjoamat lisävarusteet mielestäsi järkeviä.

  Porsche Taycan Luotettavuus

T-malli on pohjimmiltaan vain tavallinen Boxster, johon on lisätty lisävarusteita, ja jos uskot, että nämä lisäominaisuudet ovat jotain, jota haluaisit joka tapauksessa, päivittäminen on järkevää.

Kuinka nopea Porsche 718 Boxster T on?

Sanoimme jo, että Boxster T:n nopeus 0-100 km/h on 5,1 sekuntia, mutta jotkut riippumattomat toimittajat onnistuivat ajamaan 100 km/h alle 5 sekunnissa. Huippunopeus 171mph on varmasti nopea, kun taas 13 sekunnin neljännesmailiaika on myös melko nopea.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z