Onko Porsche Boxster luotettava auto?

Porschea merkkinä on aina arvostettu suuresti sen keskimääräistä parempien luotettavuustulosten vuoksi verrattuna kaikkiin muihin saksalaisiin premium-valmistajiin. Ja Boxster on hyvin pitkälti sama tarina.

Ennen kuin Porsche esitteli Cayenne- ja Macan-katumaasturit, Boxster-mallisto johti myyntilukuja. Varhaisen sukupolven 986- ja 987-mallit voi nyt ostaa halvalla, ja ne ovat edelleen melko luotettavia, jos niitä on huollettu asianmukaisesti.

Vaikka Porschet ovatkin yleensä melko luotettavia, ne vaativat aina enemmän rahaa huoltoon, jotta luotettavuus säilyy. Boxster ei kuitenkaan koskaan jätä sinua pulaan, mikä ei päde moniin muihin super- ja urheiluautoihin.

Porsche 986:n luotettavuus

Aivan ensimmäinen uraauurtava Boxster-malli oli vuoden 1996 986 Boxster, joka pysyi tuotannossa vuoteen 2004 asti. 986 on vähintään 25 vuotta vanha, joten sinun ei kannata odottaa ongelmattomia omistuskokemuksia. Mutta brittiläisten MOT-tulosten mukaan 986:n läpäisyprosentti on 78 %, mikä on paljon korkeampi verrattuna useimpiin tuon aikakauden autoihin.

986-autot tunnetaan muutamista mahdollisista mekaanisista ongelmista, jotka voivat johtaa kalliisiin laskuihin ja jopa moottorin täydelliseen uusimiseen, jos niitä ei pidetä kurissa. Kun otetaan huomioon 986-mallien hinnat, moottorin uusiminen saattaa maksaa enemmän kuin itse auto.

Ongelmat, kuten halkeillut rei’itysvaipat tai kuluneet ajoketjun kiristimet, on dokumentoitu laajasti verkossa, ja ne on pidettävä kurissa, jos haluat 986:n ongelmattoman omistajuuden. Muita mahdollisia vikoja liittyy surullisen kuuluisaan IMS-laakerin (väliakselin) vikaan. Myös RMS-viat (takimmaiset pääöljyntiivisteet) ovat melko yleisiä useissa 986-malleissa.
Kaikki nämä ongelmat eivät kuitenkaan ole kovin yleisiä, ja ne voi havaita jo kaukaa. Jos nämä asiat pidetään kurissa ostoa edeltävän tarkastuksen avulla, 986 voi olla luotettava vaihtoehto.

  Onko Porsche superauto

Porsche 987/981:n luotettavuus

987-sukupolven Boxster-mallit tarjoavat huomattavan laadun ja suorituskyvyn lisäyksen 986-sukupolveen verrattuna. On myös syytä mainita, että 987-sukupolven katsastustulosprosentti on 82-91 %, mikä tarkoittaa, että 987 on todella luotettava Boxster-sukupolvi.

IMS- ja RMS-viat ovat myös joskus ongelma 987-sukupolvessa. Jotkin ongelmat, kuten kierrejousiongelmat, ovat yksi 987-sukupolven yleisimmistä ongelmista, mutta tämä ongelma on myös helposti havaittavissa, jos auto kallistuu puolelta toiselle.

981-sukupolvi on kiistatta yksi, ellei jopa kaikkien aikojen parhaista Boxster-sukupolvista. Luotettavuuden osalta 981 on niin luotettava kuin Porscheissa vain voi olla. On kuitenkin raportoitu ajoittaisista korroosio-ongelmista korin alla. Onneksi ne ovat melko harvinaisia ja johtuvat useimmiten huonosta huollosta.

Tärkeintä on se, että kaikki raportoidut ongelmat ovat melko pieniä ja helposti korjattavissa. Boxsterit ovat yleensä todella luotettavia, mutta ne eivät ole luotettavia. Asianmukainen huolto on ehdoton edellytys kaikille autoille, ja erityisesti ominaisuuksiltaan monipuolisille urheiluautoille.

Porsche 718:n luotettavuus

718 Boxster/Cayman-sukupolvi oli melko kiistanalainen tavallisen nelisylinterisen turbon käyttöönoton vuoksi, eivätkä monet Porsche-harrastajat olleet tyytyväisiä. Tyhjäkäyntinen kuusimoottorinen imumoottori oli varattu vain aivan huippumalleihin.

718 on yleisesti ottaen luotettava auto, mutta joitakin pieniä moottorin ylikuumenemisongelmia on raportoitu hitaassa kaupunkiliikenteessä. Lisäksi ajoittain esiintyy joitakin jäähdytysnesteongelmia, mutta ei mitään sellaista, joka aiheuttaisi vakavia ongelmia.

  Paras Porsche 911 kattoteline kuljetusjärjestelmä

Vesipumppuongelmat ja kylmempinä päivinä tapahtuva halkeilu ovat myös satunnaisia ongelmia, mutta eivät mitään, mitä muutamalla dollarilla voisi korjata. On turvallista sanoa, että myös 718-sukupolvi on uskomattoman luotettava alusta, aivan kuten kaikki muutkin Boxster-sukupolvet.

FAQ

Miksi minun pitäisi ostaa Porsche Boxster?

Jos etsit kompaktia kaksipaikkaista urheiluautoa, joka ei vaadi sinua myymään molempia munuaisiasi, Porsche Boxster on todennäköisesti yksi, ellei jopa koko segmentin parhaista vaihtoehdoista.

Tuskin millään muulla tämän segmentin vaihtoehdolla on yhtä hyvät suorituskykyominaisuudet kuin Boxsterilla. Lisäksi Porsche-merkki vaatii varmasti enemmän huomiota kuin monet muut saksalaiset premium-luokan autonvalmistajat.

Jos valitset luonnollisesti imusarjan GTS/Boxster Spyder -mallin, sinulla on todennäköisesti elämäsi paras aika. Monet 911:n omistajat pitävät Boxster Spyderia itse asiassa parempana kuin kalliimpaa 911 GT -mallia. Nykyään Boxster Spyder on kuitenkin yhtä kallis kuin monet 911-mallit.

Onko 911 parempi auto kuin Boxster?

Porsche 911 on suurempi, tehokkaampi, ylellisempi ja kalliimpi kuin Boxster. Suurin ero on siinä, että 911 tarjoaa takamoottorilla varustetun kokoonpanon, ja Boxster on keskimoottorinen auto. Nämä kaksi ajoneuvoa tarjoavat täysin erilaisen ajokokemuksen, ja niiden vertailu on kuin vertaisi omenoita ja appelsiineja.

911 on ehdottomasti suositumpi, ja monet ihmiset myös uskovat, että se on luonnollinen päivitys Boxsterin/Caymanin alustasta on 911. Molemmat ajoneuvot ovat kuitenkin hämmästyttäviä, ja toisen valitseminen toisesta riippuu lähinnä siitä, mitä haluat urheiluautolta.

  Onko Porsche 944 luotettava?

Kuinka paljon Porsche Boxsterin ylläpito maksaa?

Joidenkin raporttien mukaan Boxsterin vuosittainen huoltolaskutus on keskimäärin 400-500 dollaria. Toiset arvioivat, että se on lähempänä 1000 dollaria. Varhaiset 986- ja 987 Boxster-mallit ovat paljon halvempia ja yksinkertaisempia rakenteeltaan.

Niiden huolto on myös edullisempaa. Myöhemmät 981 ja 718 Boxster-sukupolvet ovat kuitenkin lähempänä 1000 dollarin rajaa. Tämä on odotettavissa useimpien Porsche-mallien kohdalla. Mahdolliset korjaukset voivat pahimmassa tapauksessa kasvattaa vuotuiset kulut yli 2000 dollariin.

Nämä huoltokulut ovat melko kohtuulliset 2-paikkaiselle urheiluautolle, jolla on Porschen merkki, varsinkin jos otetaan huomioon keskimääräistä paremmat luotettavuustulokset. Varhaisia 986- ja 987-sukupolvia voi ostaa halvalla, ja tällaisilla hinnoilla on vaikea väittää, että Boxster olisi jotain muuta kuin urheiluautohinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z