Onko Porsche Boxster tyttöjen auto

Vain muutama auto on historian aikana tehty erityisesti naisille, eikä yksikään niistä ole menestynyt kovin hyvin. Porsche Boxster on 2-paikkainen urheiluauto, ja jotkut ihmiset todella uskovat, että Boxster on ”tyttöjen auto”.

Monet ihmiset uskovat, että lähes kaikki pienemmät avoautot ovat tyttöjen autoja. Se on valtava määrä hämmästyttäviä autoja autojen historian aikana, ja 250 California tai 300SL Roadster eivät ole mies- tai naiskohtaisia autoja.

Autoharrastuksen maailma on enimmäkseen miesten asuttama, se on fakta. Ja autoharrastajat rakastavat palkitsevasti ajettavia autoja, sekin on tosiasia. Porsche Caymanin/Boxsterin alusta on aina ollut uskomattoman kyvykäs urheiluautojen alustana, sekin on tosiasia.

On melko ilmeistä, että henkilökohtainen mielipide on, noh, henkilökohtainen. Mutta objektiivisesti katsottuna Porsche Boxster on uskomattoman kyvykäs kompakti keskimoottorinen urheiluauto. Se ei ole tyttöjen auto, ei miesten auto, vaan 2-paikkainen urheiluauto, jolla on erinomaiset ajo-ominaisuudet.

Tyttöjen autot

Autoharrastuksen maailmassa asuu paljon stereotypioita, ja ”mimmiautoja” on paljon. Ne ovat useimmiten kompakteja, pienen pyörän kokoisia hatchbackeja tai avoautoja. Jotkut niistä ovat järkevämpiä ”mimmiautoja”, toiset eivät pärjää niin hyvin.

Kun mieleesi juolahtaa ”mimmiauto”, ajattelet todennäköisesti VW Beetle Convertiblea tai Fiat 500:aa. Joitakin muita malleja, kuten Audi TT:tä, pidettiin aikoinaan tyttöjen autoina, mutta uudemmat TT-mallit ovat hieman testosteronipitoisia.

Myös Mazda MX-5 Miataa pidetään joskus ”tyttöjen autona”, ja Miata on köyhän miehen Porsche Boxster, vaikka jotkut saattavat väittää MX-5:n olevan hauskempi ajaa kuin Boxster. Oli miten oli, MX-5 on myös uskomattoman suorituskykyinen auto, ja sillä on myös suuri miespuolinen fanijoukko.

  Mikä on 7-vaihteinen Porsche Doppelkupplung?

Mercedes Benz G-luokka on uskomattoman suosittu naisten keskuudessa, mutta kukaan ei koskaan kutsuisi G-luokkaa tyttöjen autoksi, koska se näyttää laatikkomaiselta, ”miehekkäältä” ja karulta. Tyttöjen autoja ei arvioida autojen perusteella, joita naiset yleensä ostavat, vaan lähinnä ”tyttömäisen” ulkomuodon perusteella.

Porsche Boxster

Kuten aiemmin mainittiin, Porsche Boxster on 2-paikkainen keskimoottorinen urheiluauto, joka pystyy vakavaan vauhtiin ja käsiteltävyyteen. Boxster on ollut myynnissä jo kolmen sukupolven ajan, ja uudet Boxster/Cayman-mallit ovat aivan nurkan takana. Caymanin ja Boxsterin välillä ei ole muita eroja kuin muotoilu.

Porsche Boxster/Caymanin alustaa kehuttiin usein paremmaksi kuin 911:n alustaa. Joissakin autopalkintosarjassa Cayman valittiin usein 911:n edelle. Ja olipa kyseessä mikä tahansa auto, jos se pystyy seisomaan 911:n rinnalla, saati päihittämään sen, se on oletusarvoisesti uskomaton auto.

Porsche Boxsterin keskimoottorinen kokoonpano tarjoaa ainutlaatuisen ajokokemuksen koko segmentissä, sillä Audi TT on etumoottorinen, samoin Miata ja BMW Z4. Porschen mallistossa on Cayman/Boxsterin lisäksi vain muutama keskimoottorinen auto, ja ne kaikki maksavat lähes tai yli miljoona dollaria.

Vaikka jotkut saattavat pitää Boxsterin muotoilua hieman ”tyttöystävällisenä”, Cayman/Boxster-alustan suorituskyky on niin edistyksellinen, että Boxster-alustaan liittyvän ”mimmiauto-retoriikan” ei pitäisi olla niin tärkeää kuin se joskus on.

Miesten autojen perikuva.

Se, miten typerää on kutsua autoa miesten tai naisten autoksi, käy selvimmin ilmi, jos otetaan tarkasteltavaksi muutamat miesten autojen perikuva. Esimerkiksi Hummer H1 on uskomattoman kolossaalinen 4×4-maasturi, jonka on valmistanut kuollut merkki.

  Mitä vikaa Porsche Boxsterissa on?

Monet uskoivat sen olevan miehisin auto, ja myynti oli olematonta. Ehkä vain harvat miehet ovat H1:n arvoisia, niin paljon, että se tappoi merkin. Kompensoivan Hummer H1:n lisäksi myös Ford Mustangia pidetään usein ”todellisen miehen autona”.

Tosiasia on kuitenkin se, että Ford Mustangia ajavien tai ostamaan haluavien naisten osuus on paljon suurempi kuin niiden naisten osuus, jotka haluavat ostaa Porsche Boxsterin tai ajavat Boxsterilla.

Monet uskovat myös, että Range Rover on todellinen miesten auto, mutta naiset rakastavat Range Roveria. Useimmiten suuri auto on miesten auto ja pienempi auto on naisten auto. Tämä saattaa joissakin tapauksissa vaikuttaa uskottavalta, mutta yleisesti ottaen se on vain stereotypia.

FAQ-osio

Mikä on kaikkien aikojen tyttömäisin auto ja miksi?

Vaikka yleinen mielipide ”mimmiautoista” on kyseenalainen, jotkut tietyt mallit ovat tyttömäisempiä kuin toiset, mutta hyvästä syystä. Yksi näistä malleista on WV Beetle Convertible. Ensinnäkin Beetle WV:n myyntiä hallitsivat naiset.

Myyntinäkökulman lisäksi WV Beetleen oli tehtaalta saatavana jopa kukkamaljakko. WV:n mukaan kukkamaljakko tarjottiin ”ilman raikastamiseksi”, mutta suuri yleisö piti WV:n kukkamaljakkoa aina kaikkien aikojen tyttömäisimpänä tehdaslisävarusteena.

Mitä autoja naiset vihaavat?

On paljon autoja, jotka eivät pärjää naisille. Naiset eivät yleensä pidä matalista, äänekkäistä ja epämukavista urheilu- ja superautoista. He eivät myöskään yleensä pidä farmariautoista, mikä johtuu lähinnä Ford Country Squire -tyyppisistä autoista eli maailman daddimaisimmista autoista.

  Paras pyöräteline Porsche Cayenneen

Naiset myös vihaavat väärää mainontaa. Chrysler 300C:tä on siis syytä välttää, jos haluat tehdä vaikutuksen tyttöön. 300C näyttää miljoonan dollarin hintaiselta, mutta se maksaa uutena vain 30 000 dollaria. Kun yhtälöön lisätään vielä surkea luotettavuus, 300C:n tilanne ei näytä hyvältä.

Pitäisikö minun välttää ostamasta autoa, jota pidetään ”tyttöjen” tai ”jätkien” autona?

Ei, kannattaa ostaa mitä haluaa ostaa. Nämä ovat vain stereotypioita, ja joskus ne tosiaan karkottavat sinua ostamasta autoa. Chrysler 300C:n ja Hummer H1:n tapauksessa stereotypiat ovat oikeassa, ja näitä autoja kannattaa välttää.
Toisaalta Porsche Boxster tai Mazda Miata ovat molemmat upeita, ostivatpa ne kuka tahansa. Tällaiset stereotypiat vain rajoittavat sitä, kuinka hauskaa tällaisten autojen omistaminen voisi olla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z