Onko Porsche Cayenne hybrid luotettava?

Porsche kuuluu maailman johtaviin luksusautomerkkeihin. Bensiinikäyttöisten autojen lisäksi Porsche tarjoaa myös hybridi- ja täyssähköautoja. Onko Porsche Cayenne hybrid kuitenkin luotettava auto?

Kyllä, Porsche Cayenne on yksi markkinoiden luotettavimmista luksushybridimaastureista. J.D. Powerin mukaan Porsche Cayennen ennustettu luotettavuuspistemäärä oli 81 pistettä 100:sta, mikä on fantastinen. Kun sitä verrataan muihin keskikokoisiin luksus-SUV-hybridiautoihin, kuten Jaguar I-Paceen ja Audi Q5:een, Porsche Cayenne nousee kärkeen.

Huolimatta hyvästä luotettavuusarvostelusta Porsche Cayenne on silti kallis ylläpitää. Tämä on normaalia, koska auto on ylellinen ja siinä on uusinta teknologiaa. Niinpä monet asiat menevät helpommin pieleen. Tämän seurauksena tämän auton ylläpito ja korjaaminen on kallista.

Porsche Cayenne hybridin ominaisuudet

Ulkonäkö

Porsche valmistaa joitakin markkinoiden kauneimmista autoista. Porsche Cayenne ei ole poikkeus, sillä se näyttää upealta ja houkuttelevalta. Ei ole väliä, valitsetko Porsche Cayenne SUV:n vai Coupén, molemmat näyttävät upeilta ja voivat kilpailla ulkonäöltään minkä tahansa luksusauton kanssa.

Porsche Cayenne ylpeilee LED-valaistuksella joka puolella. Siinä on myös suuret 19-tuumaiset pyörät, jotka tekevät siitä entistäkin upeamman näköisen. Muita merkittäviä ominaisuuksia ovat muun muassa kaksoisputkiset yhden putken pakoputket, takalasi, automaattinen takaluukku ja paljon muuta. Jos haluat panoraamakattoluukun, sinun on valittava Turbo-malli.

Henkeäsalpaavan ulkomuodon lisäksi Porsche Cayenne hybridin sisätilat ovat myös uskomattomat. Autossa on vakiona nahkapenkit. Kyseessä on 100 % aitoa nahkaa eikä keinonahkaa. Autossa on myös tyylikäs leveä 12-tuumainen kosketusnäyttö, jossa on intuitiivinen valikko.

  Porsche 911 kupinpidinratkaisu

Lisäksi sisätilat on suunniteltu ergonomisesti, jotta sinun ei tarvitse luottaa pelkästään kosketusnäyttöön. Keskipinossa ja ohjauspyörässä on niin, että voit käyttää niitä vaihtoehtona kosketusnäytölle. Muita merkittäviä ominaisuuksia ovat muun muassa kaksialueinen automaattinen ilmastointi, navigointi ja avaimeton kauko-ohjaus.

Kaiken kaikkiaan Porsche Cayenne -hybridiauto huokuu ylellisyyttä ja mukavuutta sekä sisältä että ulkoa. Perusmallin hinta on noin 83 300 dollaria, ja se on jokaisen kolikon arvoinen. Mutta jos haluat turboversion, jossa on useita lisälaitteita, sinun on maksettava noin 165 000 dollaria.

Suorituskyky

Kuten edellä todettiin, Porsche Cayenne hybridiä on saatavana kahta mallia: Porsche Cayenne 3,0-litrainen V-6 Plug-in-hybridimoottori ja 4,0-litrainen Twin-Turbo V-8 Plug-in-hybridimoottori. Molemmissa malleissa on nelivetojärjestelmä, joka on elintärkeä maastoajossa.

Perusmalli on tehokas, sillä se tuottaa polttomoottorillaan 335 hevosvoimaa, mutta tämä nousee vielä pykälän verran korkeammaksi, kun se yhdistetään hybridisähköjärjestelmään, jolloin se tuottaa 455 hevosvoimaa. Vastaavasti Turbo-mallin teho on 455 hevosvoimaa, mutta se nousee 670 hevosvoimaan, kun se yhdistetään myös hybridisähköjärjestelmään.

Nopeuden osalta Porsche Cayenne kiihtyy nopeudesta 100:een 4,7 sekunnissa, kun taas Porsche Cayenne Turbo on vielä nopeampi, 3,6 sekuntia. Tähän nopeuteen pääsee kuitenkin vain, kun vaihtaa sport-tilaan. Lisäksi näiden autojen huippunopeus on 157 km/h ja 183 km/h.

Käsittely

Yksi niistä alueista, joilla Porsche kukoistaa, on käsiteltävyys. Myöskään Porsche Cayenne ei ole poikkeus, sillä tämä auto leikkaa mutkat helposti ja näppärästi. Niinpä mutkien navigointi ei ole ongelma Porsche Cayenne -hybridiautolle.

  Onko Jaguar F-Type luotettava auto?

Mukavuus

Vaikka Porsche Cayenne loistaa suorituskyvyssä ja käsiteltävyydessä, se jää jälkeen matkustamon mukavuudessa. Kyllä, Porsche Cayennen sisätilat ovat ylelliset ja tyylikkäät, mutta ne eivät ole kovin mukavat. Kilpailijoihinsa verrattuna Porsche Cayenne hybrid on hieman ahdas kattolinjastonsa vuoksi.

Range

Hybridiauton omistamisen suurin etu on se, että sinun ei tarvitse luottaa pelkästään bensiiniin. Joillakin hybridiautoilla on kuitenkin parempi toimintasäde kuin toisilla. Toisin kuin useimpien hybridiautojen, Porsche Cayennen toimintasäde on lyhyempi, enintään 16 mailia pelkällä akkuvirralla.

Turvallisuus

Porsche on paitsi ylellinen myös yksi markkinoiden turvallisimmista autoista. Autossa on erilaisia turvallisuusominaisuuksia, kuten head-up-näyttö, etutörmäysvaroitin, mukautuva vakionopeudensäädin, kuolleen kulman valvonta ja takana tapahtuvan risteävän liikenteen varoitus, liikennemerkkien tunnistus, mukautuvat ajovalot ja paljon muuta.

FAQ

Kuinka kauan Porsche Cayenne hybridin akku kestää?

Keskimäärin Porsche Cayennen hybridiakun pitäisi kestää 3-5 vuotta. Tämä voi kuitenkin muuttua ajotottumuksista, säästä ja akkutyypistä riippuen. Jos ajotottumuksesi ovat huonot, tämä akku kestää alle 3 vuotta.

Mitkä ovat Porsche Cayennen yleisimmät ongelmat?

Porsche Cayennessa on useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää ennen auton ostamista. Jotkin ongelmat ovat kuitenkin yleisempiä kuin toiset. Joitakin Porsche Cayennen yleisimpiä ongelmia ovat sähköongelmat, moottoriviat ja rikkoutuneet muoviset jäähdytysnesteletkut.

Onko Porsche Cayenne kallis ylläpitää?

Totta kai. Porsche on kallis ylläpitää, sillä sen varaosat ovat varsin kalliita verrattuna valtavirta-autoihin. Kaiken lisäksi Porsche vaatii erikoishoitoa, joka on myös kallista. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, Porsche ei ole kovin luotettava, mikä tarkoittaa, että käyt mekaanikolla tavallista useammin.

  Kia K5 Luotettavuus

Kuinka monta henkilöä Porsche Cayenne hybridissä on tilaa?

Se riippuu siitä, ostatko Porsche Cayenne SUV:n vai Coupén. Porsche Cayenne SUV:hen mahtuu 5 henkilöä, kun taas Porsche Cayenne Coupeen mahtuu 4 henkilöä. Molemmat autot toimivat kuitenkin erinomaisesti ja niissä on runsaasti ylellisiä ominaisuuksia.

Kumpi auto on parempi – Porsche Cayenne vai BMW X5?

Molemmat autot ovat erinomaisia, ja se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat suorituskykyä, poikkeuksellista käsiteltävyyttä ja ylellisyyttä, Porsche Cayenne on sinulle sopiva auto. Mutta jos haluat polttoainetaloudellisemman ja käytännöllisemmän auton, BMW X5 on oikea valinta.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Porsche Cayenne hybrid on luotettava auto. Se on yksi markkinoiden luotettavimmista luksushybridimaastureista. J.D. Power ja muut huippuluokan luotettavuuslaitokset luokittelevat sen markkinoiden luotettavimpien hybridiautojen joukkoon. Sen lisäksi, että tämä auto on luotettava, se on tehokas ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Se on kuitenkin myös kallis ja polttoainetaloudeltaan heikko.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z