Onko Porsche Cayenne sama kuin VW Touareg?

Porsche Cayenne ja VW Touareg ovat molemmat saman yrityksen ja saman tehtaan valmistamia. Niillä on siis monia yhtäläisyyksiä. Onko Porsche Cayenne ja VW Touareg kuitenkin samanlaisia?

Ei, Porsche Cayennessa voi olla useita VW Touaregin kaltaisia ominaisuuksia, mutta se ei ole sama kuin VW Touareg. Tämä johtuu siitä, että Porsche Cayenne on hieman ylellisempi ja suorituskykyisempi kuin VW Touareg. Lisäksi Porsche Cayenne on yksi Volkswagenin suorituskykyisistä merkeistä, kun taas VW Touareg on valtavirtamerkki.

Porsche Cayenne ja VW Touareg on kehitetty yhdessä. Tämän seurauksena ne on rakennettu samalle alustalle ja niillä on monia yhteisiä osia. Mutta aivan kuten Audi, Porsche Cayenne on suorituskykyauto, kun taas VW Touareg on valtavirta-auto. Cayennessa on siis hienostuneemmat ominaisuudet ja parempi suorituskyky kuin Touaregissa.

Porsche Cayenne on myös yksi markkinoiden myydyimmistä luksusmaastureista. Tämä johtuu pääasiassa sen poikkeuksellisesta suorituskyvystä. Ajamisen laadussa Volkswagen Touareg saattaa kuitenkin olla veljensä edellä. Lisäksi VW Touareg tarjoaa paremman maastokelpoisuuden kuin Porsche Cayenne.

Mitä yhtäläisyyksiä Porsche Cayennen ja VW Touaregin välillä on?

Kuten aiemmin todettiin, sekä Porsche Cayenne että Volkswagen Touareg on rakennettu samalle alustalle ja niillä on paljon yhteisiä osia ja ominaisuuksia. Näillä autoilla on samanlaiset ulkomitat, vaikka Porsche Cayenne onkin hieman suurempi.

Molemmissa autoissa on kuitenkin samanlainen ulkoasu ja hallintalaitteiden sijoittelu. Esimerkiksi näiden autojen keskikonsoleita hallitsee televisioruutu, jossa on audio- ja satelliittinavigointijärjestelmät. Lisäksi molemmissa kompakteissa katumaastureissa on mukitelineet ja valtava säilytyslaatikko vaihdevivun takana.

  Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Porsche 911:n moottorin numeron tarkistuksesta

Lisäksi molemmissa autoissa on nahkaistuimet, vaikka Volkswagen Touaregissa oikea nahka on lisävaruste ja Cayennessa vakiovaruste. Volkswagen Touaregissa on keinonahka, joka ei ole aitoa nahkaa mutta näyttää tyylikkäältä.

Mitä eroja Porsche Cayennen ja VW Touaregin välillä on?

Ulkonäkö

Volkswagen Touareg ja Porsche Cayenne valmistetaan ehkä samassa tehtaassa, mutta niissä on paljon eroja. Ensimmäinen ero on niiden koko. Porsche Cayennen akseliväli on 114 tuumaa, pituus 193 tuumaa, leveys 78,1 tuumaa ja korkeus 66,8 tuumaa.

Volkswagen Touaregin akseliväli on 113,9 tuumaa, pituus 188,8 tuumaa, leveys 76,4 tuumaa ja korkeus 68,2 tuumaa. Näiden mittojen perusteella Porsche Cayenne on hieman pidempi, kun taas VW Touareg on melko korkeampi.

Sisustus

Sisätilojen osalta VW Touareg on varsin suurempi, koska sen korityyppi suosii sitä. Toisaalta Porsche Cayenne on hieman pienempi, koska sen korirakenne vie paljon tilaa. Touaregin muotoilu on perinteisempi SUV, kun taas Cayenne näyttää enemmän isommalta viistoperältä.

Porsche Cayennen sisätilat ovat ahtaat, sillä sen pyöristetty kattolinja ja kalteva takaosa vievät paljon tilaa. Molempiin autoihin mahtuu kuitenkin jopa 5 matkustajaa, mikä sopii täydellisesti perheelle. Tavaratilan osalta VW Touareg on edelleen voittaja.

Mukavuus

Kuten monet luksusautot, Porsche Cayenne ja VW Touareg ovat kaksi erinomaista luksusautoa, joissa on mukavat istuimet ja yleisesti ottaen mukavat sisätilat. Vaikka näissä kahdessa autossa on jopa viisi istumapaikkaa, VW Touareg tarjoaa kuitenkin eniten mukavuutta. Sen tilavan sisätilan ansiosta.

  Porsche VS Lamborghini luotettavuus

Lisäksi tässä autossa on enemmän vakiovarusteita kuin Porsche Cayennessa. Siinä on esimerkiksi lämmitettävät etuistuimet, lämmitettävä ohjauspyörä, takasuojalasi ja handsfree-nostoluukku vakiovarusteina. Sitä vastoin Porsche Cayennessa on lisävarusteena lämmitettävät etuistuimet ja lämmitettävä ohjauspyörä.

Suorituskyky

Suorituskyvyltään Porsche Cayenne on paljon parempi kuin Volkswagen Touareg. Tässä autossa on 3,0-litrainen V6-moottori, joka tuottaa jopa 335 hevosvoimaa ja 332 lb-ft vääntöä. Toisaalta VW Touaregissa on 3,6-litrainen moottori, joka tuottaa jopa 280 hevosvoimaa ja 266 lb-ft vääntöä.

Lisäksi Porsche Cayenne on VW Touaregia nopeampi, sillä se kiihtyy 0-100:een 5,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 152 kilometriä tunnissa. VW Touareg kiihtyy 0-100:een 7,4 sekunnissa ja sen huippunopeus on 143 km/h.

Tekniset ominaisuudet

Molemmat maastoautot ovat täynnä huippuluokan teknisiä ominaisuuksia, mutta VW Touaregissa on enemmän huippuluokan vakiovarusteita. Esimerkiksi VW Touaregin perusmallissa on 8-tuumainen näyttö, infotainment-järjestelmä, 60 GB:n kiintolevy ja 3D-käännösohjeet.

Autosta löytyviä lisäominaisuuksia ovat muun muassa autonominen pysäköintiavustin, SiriusXM-radio, HomeLink-yleisvaraston ovenavaaja ja ParkPilot. Huomaa, että useimmat näistä ominaisuuksista ovat vakiona VW Touaregissa, kun taas osa niistä on valinnaisia Porsche Cayennessa.

Turvallisuus

Volkswagen asettaa yrityksenä turvallisuuden etusijalle, ja sen autot ovat tunnetusti erittäin turvallisia. Tämä koskee VW:tä, Audia ja Porschea. Siitä huolimatta Volkswagen Touaregissa on vakiona paljon turvallisuusominaisuuksia, kun taas Porsche Cayennessa monet ominaisuudet ovat valinnaisia.

Joitakin yleisiä turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa kuolleen kulman valvonta, aktiivinen vakionopeudensäädin, etutörmäysvaroitin ja puoliautonominen kaistanvaihto.

  4MATIC vs 4MOTION - ero, edut ja haitat

FAQ

Rakennetaanko Porsche Cayenne ja VW Touareg samassa paikassa?

Kyllä, Porsche Cayenne ja Volkswagen Touareg valmistetaan samassa paikassa. Molemmat autot valmistetaan Bratislavassa, Slovakiassa, Audi Q7:n ohella. Siksi niillä on niin paljon yhtäläisyyksiä. Muut Porschen mallit valmistetaan kuitenkin Leipzigissa, Saksassa.

Mihin autoihin VW Touareg perustuu?

VW Touareg perustuu huippuluokan autoihin, kuten Porsche Cayenneen, Lamborghini Urukseen ja Bentley Bentaygaan. Se on siis erittäin tehokas ja mukava auto. Jos haluat parhaan kokemuksen, valitse korkeampi varustelu, jotta voit nauttia huippuluokan ominaisuuksista ja suorituskyvystä.

Onko Porsche Cayenne hyvä auto?

Kyllä, Porsche Cayenne on hyvä auto henkilöille, jotka etsivät suorituskykyistä ja ylellistä keskikokoista katumaasturia. Tässä katumaasturissa on ylelliset sisätilat, kaunis muotoilu ja tehokas moottori. Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen maastoajoon.

Yhteenveto

Edellä esitetyistä tiedoista on selvää, että Porsche Cayenne ja VW Touareg ovat veljeksiä, mutta ne eivät ole samoja autoja. Porsche Cayenne on ylellisempi ja suorituskyvyltään erinomainen, kun taas VW Touaregissa on tasaisempi ajo ja tilava matkustamo ja tavaratila. Kaiken lisäksi Porsche Cayenne on hieman kalliimpi kuin VW Touareg.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z