Onko Porsche rahan arvoinen

Jos etsit ylellistä autoa, jossa on urheilullisia piirteitä, Porsche on todennäköisesti hintansa arvoinen. Porsche on erittäin hyvämaineinen merkki, ja lähes kaikki Porschen mallit ovat luokan johtavia tietyssä segmentissä.

Jos haluat ylellisen sedanin, Porsche Panamera on loistava valinta. Panamera voidaan varustaa lukuisilla eri moottorivaihtoehdoilla, varustetasoilla ja kustomointivaihtoehdoilla, jotka täyttävät kaikki tarpeesi.

Jos haluat katumaasturin, valitsemalla Cayennen voit kokea, millainen urheilullisen luksusmaasturin pitäisi olla. Yli 600 hv:n moottorivaihtoehdot, muhkea nahka, moderni teknologia sekä ylivoimainen turvallisuus ja luotettavuus ovat vain muutamia sekä Porschen että Macanin katumaasturialustan etuja.

Jos haluat urheiluauton, 911- tai Cayman/Boxster-mallin pitäisi olla tutkassasi. 911 on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista urheiluautoista, eivätkä keskimoottoriset Cayman/Boxster-mallit ole kaukana perässä.

Porsche Panamera

Porsche Panamera on Porschen luksussedanien lippulaiva, ja lähtötason Panamera maksaa 87 000 dollaria. Jopa perusmallin Panamera tarjoaa 325 hv:n kaksoisturboahdetun 6-sylinterisen moottorin, 5,3 sekunnin ajan 0-100 km/h ja hyvin varustellun, nahkapintaisen sisätilan.

Jos maksat 4 000 dollaria enemmän, saat Panamera 4:n nelivetojärjestelmällä tai 7 000 dollaria enemmän pitkävetoisesta Executive-mallista. Malliston seuraava malli on 105 000 dollaria maksava Panamera 4S, jonka 6-sylinterinen kaksoisturbomoottori tuottaa 443 hv ja nopeus 0-100 km/h on 4,1 sekuntia.

Valittavana on myös muutama hybridimalli, urheilullisempi GTS-malli tai huipputason Turbo-malli. Panameraa tarjotaan sedanina tai farmari Gran Turismo -versiona, jos haluat vielä enemmän käytännöllisyyttä.

  Ovatko Porsche 996 Turbot luotettavia?

Lisävarusteet ovat kalliita, mutta niin on aina ollut Porschen kohdalla. Panameran luotettavuus on todellakin luokkansa johtava, moottorivaihtoehtoja on runsaasti, ja myös Panameran tarjoamat turvallisuus- ja ylellisyysvarusteet ovat alan huippuluokkaa.

Porschen katumaasturit

Porsche Cayenne -katumaasturi on melko suosittu, ja Porsche onnistuu myymään Cayenne-malleja tonneittain ympäri vuoden. Jos haluat pienemmän katumaasturin, voit valita myös Macan-mallin. Sekä Cayenne että Macan ovat harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja, ja ne ovat ehdottomasti sen arvoisia, jos sinulla on niihin varaa.

Porsche Cayennen lähtötason hinta on 67 000 dollaria, ja valittavana on monia eri moottorivaihtoehtoja, ja ne ovat melko lailla verrattavissa edellä mainittuun Panamera-sedaniin. Voit myös valita Cayenne SUV- tai Cayenne Coupe -katumaasturimuodon.

Macan taas on hieman hillitympi ja on halvin tapa päästä Porscheen. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Macan olisi aito Porsche, sillä muotokieli, luotettavuus ja suorituskykytiedot tekevät siitä varmasti Porschen.

Alkutason Porsche Macan maksaa 52 000 dollaria, ja siinä on turboahdettu nelisylinterinen moottori, 248 hv ja 6,3 sekunnin aika 0-100 km/h. Huippumalli Macan Turbo maksaa 84 000 dollaria, ja siinä on 6-sylinterinen kaksoisturbomoottori, 434 hv ja 4,3 sekunnin aika 0-100.

Porsche 911/Cayman/Boxster

Parhaat Porsche-mallit eivät kuitenkaan ole sedaneja eivätkä katumaastureita vaan urheiluautoja. Ja sekä 911- että Cayman/Boxster-mallit tarjoavat paljon vastinetta rahalle. 911 on ikoni, se lyö suorituskyvyltään aina yli oman painonsa, ja Cayman/Boxster-malleja on mahdoton kilpailla.

  Porsche vs. Range Rover: Luotettavuus

Alkutason 992 911 Carrera maksaa 101 000 dollaria, ja kalliimpien 911 Turbo -mallien hinnat voivat nousta aina 220 000 dollariin asti. Kaikki 911-vaihtoehdot ovat nopeita ja reagoivia, ja niissä kaikissa on taakse asennettu 6-sylinterinen moottori. On syytä mainita, että kaikki 992 911 -mallit ovat sertifioitu 0-100 km/h alle 4 sekunnissa.

Yli 60 000 dollaria maksava 718 Cayman/Boxster -alusta tarjoaa keskelle asennetun 4/6-sylinterisen moottorin, vaihtoehtoisesti PDK-kaksoiskytkinvaihteiston tai manuaalivaihteiston, pienen ketterän alustan, uskomattoman herkän ohjauksen ja hienostuneen muotoilun. Tuskin on yhtään kilpailijaa, joka voisi todella kilpailla Boxster/Cayman-alustan kanssa.

Mitä urheiluautoihin tulee, Porsche on ehdottomasti sen arvoinen, koska ei ole olemassa todellisia kilpailijoita sille, mitä 911 tai Boxster/Cayman edustavat. Suorituskyvyltään 500 hv:n 911 tekee yhtä paljon kuin joku muu 700 hv:n auto, ja sama pätee Cayman/Boxster-alustaan.

FAQ-osio

Onko Porsche Taycan rahan arvoinen?

Kun maailma kääntyy koko ajan kohti sähköistä tulevaisuutta, myös Porsche on hiljattain liittynyt juhliin Taycanin myötä. Alkutason Taycan maksaa vähittäismyynnissä 80 000 dollaria, ja hinnat voivat kaksinkertaistua huippumallin Turbo Cross Turismo -mallissa.

Taycan on vertaansa vailla, kun puhutaan neliovisista sähköisistä urheiluautoista. Vaikka Tesla Model S tarjoaa joiltakin osin enemmän, ajokokemuksen osalta Taycan vie voiton. Porsche Taycan on todellakin Porsche, ja Taycanin myyntitaulukot vahvistavat entisestään sitä, että Taycan on varmasti rahansa arvoinen.

  Porsche vs. Lexus: Luotettavuus

Kuinka paljon arvonalennusta Porsche-mallit kestävät?

Saksalaiset luksusautot ovat kalliita, mutta osa niistä myös menettää tonnin verran arvoaan 3-5 vuoden omistusajan jälkeen. Porschet siis arvonalentuvat, erityisesti Panamera, Macan, Cayenne -mallit, mutta arvonalentuminen ei silti ole niin liioiteltua kuin joillakin muilla vertailukelpoisen hintaisilla saksalaisilla merkeillä.

Porsche 911 -mallit taas voivat jopa arvostaa 3-5 vuoden jälkeen tai pitää arvonsa vakaana. Jos valitset rajoitetun erän 911:n, voit todennäköisesti myydä auton muutaman vuoden kuluttua menettämättä paljon rahaa. Cayman/Boxster-mallit ovat myös melko vakaita, ja rajoitetun painoksen mallit ovat arvoltaan verrattavissa rajoitettuihin 911-malleihin.

Onko jotain, mitä Porsche tarjoaa, mitä muut merkit eivät yksinkertaisesti tarjoa?

Valtava erottava tekijä on luotettavuus, sillä Porsche tarjoaa ylivoimaisen hyvän luotettavuuden verrattuna kaikkiin muihin saksalaisiin luksusautomerkkeihin. Porschet ovat myös paljon harvinaisempia ja yleensä nopeampia, jännittävämpiä ja haluttavampia.

Porsche on uskomattoman vahva brändi, jolla on itsevarma identiteetti, ja jos siihen yhdistetään luokkansa johtava tekniikka, upeat moottorit ja luotettavuus, on vaikea vastustaa Porschen ostamista, jos sinulla on siihen varaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z