Onko Renault Fluence hyvä auto?

Renault Fluence

Vuoden 2009 lopussa Renault esitteli Renault Fluence – pienikokoisen perhesedan, jonka tavoitteena oli löytää tasapaino kustannusten, ominaisuuksien, suorituskyvyn ja luotettavuuden välillä. Renaultin mielestä Eurooppa rakasti edelleen sedaneja, ja Fluence saattoi varastaa myyntiä näillä erittäin kilpailluilla markkinoilla. Onko Renault Fluence hyvä auto?

Renault Fluence on varmasti houkutteleva tarjous, sillä se on nyt muutaman vuoden vanha, mikä tarkoittaa, että se on menettänyt paljon alkuperäisestä arvostaan. Tämä tarkoittaa, että voit saada melko hyvän auton hyvin pienellä rahalla. Tämä tekee Fluencesta kaiken kaikkiaan hyvän auton, mutta se ei ole sellainen auto, josta pidät, etenkään jos olet autoharrastaja.

Syynä tähän on se, että Renault on yrittänyt pelata varman päälle ja tehdä Fluencesta monipuolisen auton. Tämä ei saa sitä erottumaan missään tietyssä luokassa, ja se tuntuu ajettaessa erittäin tavalliselta. Tarjolla olevat moottorit ovat kaikki tehokkaita ja hiljaisia, muotoilu on harmoninen, tilat ovat hyvät ja luotettavuus on myös hyvä, jos sitä huolletaan oikein.

Kaiken kaikkiaan käytetyllä Renault Fluence -mallilla on tällä hetkellä monia etuja, jotka johtuvat pääasiassa sen hinnasta.

Lue lisää mahdollisista Renault Fluence -ongelmista.

Voimansiirto

Renault Fluencea voi ostaa useilla diesel- ja bensiinimoottoreilla. Bensiinimoottorivalikoima alkaa 1,6-litraisella 4-sylinterisellä moottorilla, joka tarjoaa 110 hv, kun taas bensiinin huippumalli on 2,0-litrainen 4-sylinterinen 140 hv. Dieselmoottoreiden osalta valikoima on hieman monipuolisempi, sillä vaihtoehtoja on enemmän.

  Onko Renault Zoe hyvä auto?

Ne vaihtelevat 1,5-litraisesta 4-sylinterisestä moottorista, jossa on 90 hv, 95 hv tai 110 hv, suurempaan 1,6-litraiseen 4-sylinteriseen moottoriin, jossa on 131 hv. Kaikki Fluence-mallit on varustettu tehtaalta lähtien etuvetoisella voimansiirrolla, ja voit valita tavallisen 5-vaihteisen manuaalivaihteiston tai lisävarusteena saatavan 6-vaihteisen automaattivaihteiston välillä.

Bensiinimalleissa voit odottaa noin 30-35MPG, kun taas dieselvaihtoehdoilla voit saavuttaa jopa 50MPG kohtuullisella ajolla. Kaiken kaikkiaan nämä moottorit ovat hienostuneita, hiljaisia ja tasaisia kaikissa ympäristöissä, joten ne pärjäävät myös nykypäivänä.

Muotoilu ja käsittely

Muotoilultaan Renault Fluence ei tee vaikutusta, mutta se ei myöskään loukkaa ketään. Se näyttää samalta kuin useimmat muutkin puolimodernit Renault-mallit, mikä tarkoittaa, että siinä on mielenkiintoiset linjat ja korin muodot, mutta se ei herätä liikaa huomiota. Sisätiloissa alkaa jo näkyä ikää melkoisesti, mutta se on odotettavissa vanhemmalta autolta.

Myös ajokokemus on keskinkertainen eikä kovin jännittävä. Yleinen istuvuus ja viimeistely ovat kunnossa, mutta sisätilat kuluvat tunnetusti melko nopeasti, varsinkin kirkkaat sisustusvaihtoehdot osoittavat kulumisen merkkejä vielä nopeammin.

Luotettavuus ja tyypilliset viat

Luotettavuuden osalta Renault Fluence kestää aikaa, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Ongelmana on se, että monet näistä autoista ovat ajaneet elinkaarensa aikana, joten ne eivät ole niin luotettavia kuin voisi odottaa.

Yleisiä ongelmia ovat muun muassa vaihteiston, joidenkin sähköjärjestelmien, jousituksen, moottorin ja ilmastoinnin ongelmat. Pahimpia ongelmia ovat mahdolliset vaihdelaatikkoviat, sytytysongelmat ja holkkiongelmat, jotka voivat aiheuttaa onnettomuuksia.

  Hyundai i20 vs. Renault Clio - kumpi on parempi?

Hinta ja käytännöllisyys

Renault Fluence ei ole koskaan ollut kallis auto, mutta käytettyjä yksiköitä voi nykyään ostaa jo muutamalla tuhannella eurolla, mutta tällaisia autoja kannattaa välttää ja valita paremmin huolletut yksiköt, joilla on kunnollinen huoltohistoria. Kummassakaan tapauksessa Fluencesta ei maksa paljon rahaa, eikä sitä voi enää ostaa uutena, koska Renault lopetti niiden valmistuksen muutama vuosi sitten.

Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin useimmissa muissa tämän segmentin autoissa, eli siinä on kohtuullisesti tilaa perheelle, mutta ei aikuisten kuljettamiseen. Tavaratila on tilava ja helppokäyttöinen, mikä on sen etu. Yleinen näkyvyys ja helppokäyttöisyys ovat erinomaiset, jopa paljon uudempiin autoihin verrattuna.

UKK-osio

Kuinka turvallinen Renault Fluence on?

Fluence on varustettu kaikilla olennaisilla varusteilla, kuten turvatyynyillä, ABS:llä, ESC:llä, jarruavustimella ja jopa peruutuskameralla. Yleisen törmäyssuojauksen osalta turvallisuusluokitus on 4 tähteä 5:stä, mikä tarkoittaa, että Fluence on hyvin suojattu, varsinkin vuoden 2009 malliksi.

Missä Fluence jää jälkeen useimmista autoista, on erilaisten apujärjestelmien saatavuus, joita ei yksinkertaisesti ollut saatavilla, kun Fluence tuli markkinoille. Sinänsä sinun ei pitäisi olla kovin huolissasi, jos et ole liian tiukka sellaisten asioiden kuin kuolleen kulman avustimen, kaistalla pysymisen avustimen tai mukautuvan vakionopeudensäätimen suhteen.

Mitkä autot kilpailevat Renault Fluencen kanssa?

Renault Fluencen tunnetuimmat kilpailijat ovat Toyota Corolla, joka on nykyään nykyaikaisempi ja paremmin varusteltu, mutta kalliimpi. Honda Civic on melkein sama juttu, mutta Civiciä pidetään yleisesti hieman miellyttävämpänä ajaa kuin kaikkia edellä mainittuja.

  Onko Renault Scenic hyvä auto?

Hyundai Elantra on malliston luotettavin, Nissan Sentra on melko tilava ja taloudellinen, kun taas Mazda 3 on tyylikkäin, eikä se ole ajamisen ilon suhteen liian kaukana Civicistä.

Miksi Renault lopetti Fluence-mallin tuotannon?

Renault lopetti Fluence-mallin valmistuksen heikon myynnin ja crossoverien ja maastureiden suosion kasvun vuoksi. Markkinat muuttuvat nopeasti, ja suurin muutos on katumaastureiden ja crossoverien suosion kasvu, joka käytännössä iski viimeisen naulan Renault Fluence -mallin arkkuun.

Renault ei näytä olevan kovin innokas tuomaan Fluencea takaisin lähiaikoina, ainakaan polttomoottoriautona. Sähköautojen maailma on yhä tärkeämpi, ja jotkut uskovat, että Fluence palaa lopulta takaisin, mutta vain sähköautona.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z