Onko Renault Kangoo hyvä auto?

Renault Kangoo

1990-luvun lopulla Renault toi markkinoille Kangoon, pienen monikäyttöisen 4/5-ovisen pakettiauton, joka on suunniteltu monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Renault on valmistanut Kangoota jatkuvasti sen perustamisesta lähtien, ja se on nyt kolmannessa versiossaan. Renault esitteli hiljattain myös sähkökäyttöisen Kangoo Z.E.:n, mikä viittaa siihen, että Renault aikoo säilyttää Kangoon.

Onko Renault Kangoo siis hyvä auto? Lyhyesti sanottuna kyllä, Renault Kangoo on hyvä auto, koska se onnistuu yhdistämään monenlaisia etuja yhteen pakettiin. Ensinnäkin se tarjoaa laajan valikoiman kaupalliseen käyttöön soveltuvia voimansiirtoja, mukaan lukien sähköinen versio, joka ei ole vielä kovin yleinen tässä markkinasegmentissä.

Uusimman, kolmannen sukupolven Kangoon muotoilu on päivitetty sekä sisältä että ulkoa, ja se on siten yksi markkinoiden houkuttelevimmista. Ajokokemus on niin tavanomainen kuin se vain voi olla, mikä on odotettavissa monikäyttöiseltä pakettiautolta. Luotettavuus vaikuttaa todella hyvältä, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua tarkemmin.

Hinnoittelu on houkutteleva koko mallistossa, ja tarjolla on myös laaja valikoima käytettyjä malleja. Käytännöllisyys on yhtä hyvä kuin kaikilla muillakin tämän segmentin monikäyttöisillä pakettiautoilla, mutta Kangoo päihittää useimmat niistä, sillä se on saatavana miehistö-, pakettiauto- ja henkilökuljetusversiona.

Renault Kangoon ongelmat.

Voimansiirto

Renault Kangoo on saatavana monenlaisilla bensiini- ja dieselmoottoreilla, mutta Renault toi muutama vuosi sitten markkinoille myös Z.E. EV:n. Aluksi Kangoo oli saatavana joko 1,2 litran 4-sylinterisellä bensiinimoottorilla, jossa oli 60, 75 tai 112 hv, mutta myöhemmin valikoimaa laajennettiin 1,5 litran 1,5 litran 106 hv:llä ja viimeksi 1,4 litran 4-sylinterisellä joko 100 tai 130 hv:llä.

  Yleisiä ongelmia Renault Modus -mallissa

Dieselmoottoreita on vieläkin enemmän, ja niihin kuuluu 1,5 litran dieselmoottori noin 75-115 hv:n teholla, 1,9 litran 4-sylinterinen 80 hv:n teholla tai uusi 1,5 litran 4-sylinterinen 75 hv:n, 95 hv:n tai 115 hv:n teholla. Kangoon EV-versiossa on 33 kWh:n akku, jonka toimintasäde on jopa 89 kilometriä.

Tehokkuuden kannalta uusimmat bensiinimallit kulkevat noin 35MPG, kun taas dieselmallit voivat kulkea jopa 45MPG. Kaiken kaikkiaan Kangoo tarjoaa voimansiirto-osastolla enemmän valinnanvaraa kuin useimmat monikäyttöautot, mikä on varmasti hyvä asia.

Muotoilu ja ajokokemus

Etupäässä on suuri Renault-logo mustassa säleikössä, jota reunustavat suorakulmaiset ajovalot. Takaovet liukuvat auki, jotta tavaratilaan pääsee helposti. Kangoon sisätilat ovat käytännölliset ja tilavat, ja niissä on tilaa jopa viidelle matkustajalle matkustajaversiossa ja runsaasti kuormatilaa rahtiversiossa.

Jousitus on suunniteltu vaimentamaan kuoppia ja epätasaisia teitä, mikä tekee ajosta pehmeämpää sekä kuljettajalle että matkustajille. Älä kuitenkaan odota, että Kangoo olisi liian dynaaminen, koska se ei ole urheilullinen monikäyttöauto, jos sellaista edes on olemassa.

Luotettavuus ja yleiset ongelmat

Renault Kangoo onnistuu olemaan suhteellisen vikasietoinen, jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä kaikki tavanomaiset asiat, kuten öljynvaihdot ja vastaavat. Uudemmat Kangoo-mallit ovat myös paljon parempia kuin kaksi ensimmäistä sukupolvea, erityisesti ensimmäinen, joka tunnetusti hajosi melko helposti ja usein.

  Onko Renault Espace hyvä auto?

Kangoon yleisimmät ongelmat liittyvät sähköongelmiin, kuten vialliseen kojelautaan tai virtalukkojen pettämiseen. Muita ongelmia ovat muun muassa hammashihnan kiristimen hauraus, ovien ongelmat, ohjaustehostimen ongelmat ja lämmityslaitteen ongelmat.

Hinnoittelu ja käytännöllisyys

Renault Kangoon kaksi ensimmäistä sukupolvea saa nyt kirjaimellisesti pikkurahalla, kun taas 3. sukupolven Kangoo maksaa uutena noin 16 000-23 000 puntaa. Tähän hintaan saat todella hyvän tarjouksen, sillä Kangoo tarjoaa kaiken, mitä nykyaikaiselta kompaktilta monikäyttöautolta vaaditaan.

Kangoo tarjoaa suuren ja monipuolisen tavaratilan, joten se on ihanteellinen erilaisten tavaroiden kuljettamiseen. Kun takaistuimet on taitettu alas, tavaratilassa on jopa 2800 litraa tilaa, mikä tekee siitä yhden luokkansa tilavimmista ajoneuvoista.

UKK-osio

Mitkä autot kilpailevat Renault Kangoon kanssa?

Merkittävimmät Renault Kangoon kilpailijat ovat Citroen Berlingo, joka on todella samanlainen kuin Kangoo, ja Mercedes Benz Citan, joka on premium-luokan pakettiauto. Fiat Doblo on toinen kompakti pakettiauto, joka tarjoaa käytännölliset ja tilavat sisätilat, tehokkaat moottorit ja kehittyneet turvallisuusominaisuudet, kun taas Volkswagen Caddy on yksi tämän segmentin suosituimmista pakettiautoista.

Nämä ovat vain joitakin Renault Kangoon tärkeimmistä kilpailijoista kompaktipakettiautojen segmentissä, ja valinta riippuu ostajan tarpeista ja mieltymyksistä, mukaan lukien hinnan, polttoainetehokkuuden, rahtikapasiteetin ja ajosuoritusten kaltaiset tekijät.

Onko Renault Kangoo lakkautettu?

Renault on hiljattain tuonut markkinoille uuden version Kangoo-mallista, joten sen valmistus ei ole lopetettu. Edellisen sukupolven Kangoo lopetettiin kuitenkin vuonna 2020 sen jälkeen, kun se oli ollut tuotannossa 12 vuotta. Uusi versio, joka lanseerattiin vuonna 2021, on täysin uusi malli ja perustuu eri alustaan kuin edellinen sukupolvi.

  Onko Renault Arkana hyvä auto?

Uudessa Kangoossa on tuore muotoilu, parannettu tekniikka ja tehokkaammat moottorit edelliseen malliin verrattuna. Uusi Kangoo on saatavana sekä henkilö- että hyötyajoneuvoversiona, ja se pyrkii jatkamaan edeltäjänsä menestystä käytännöllisenä ja monipuolisena ajoneuvona niin yrityksille kuin perheillekin.

Voiko Renault Kangoossa nukkua?

Kyllä, Renault Kangoossa voi nukkua, erityisesti matkustajaversiossa, jossa on tilavat sisätilat. Joillakin muutoksilla Kangoo voidaan muuttaa mukavaksi retkeilyajoneuvoksi, johon mahtuu sänky ja muut tarvittavat mukavuudet.

Kangoon takaistuimet voidaan irrottaa tai taittaa alas tasaisen ja mukavan nukkumapaikan luomiseksi. Lisäksi ajoneuvon molemmilla sivuilla olevat liukuovet mahdollistavat helpon sisäänpääsyn ja tuuletuksen. Verhojen tai ikkunaluukkujen avulla Kangoon sisätiloista voidaan tehdä yksityiset ja viihtyisät nukkumista varten.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z