Onko Renault Koleos hyvä auto?

Renault Koleos

Renault Koleos on kompakti perhemaasturi, joka debytoi vuonna 2007. Koleosin toinen sukupolvi syntyi vuonna 2016, jolloin Koleos-merkki alkoi todella houkutella lisää ostajia ympäri maailmaa. Onko Renault Koleos siis hyvä auto?

Todellisuudessa Renault Koleos on kaikki mitä tarvitset, sillä se on suhteellisen kompakti, mutta riittävän tilava pienemmällekin perheelle. Se tarjoaa myös hyvät, tehokkaat ja melko kehittyneet moottorit, nelivedon ja on myös melkoisen hyvännäköinen. Sisätilat ovat melko hyvin varustetut, ja niissä on kaikki tavanomaiset tekniset ja turvallisuuteen liittyvät varusteet.

Luotettavuus on myös todella hyvä, erityisesti Koleosin 2. sukupolvi, joka on parantunut paljon 1. sukupolveen verrattuna, ja sitä kannattaa harkita, jos haluat ostaa sen käytettynä. Ajokokemus on varsin rentouttava ja rauhallinen, mikä on täydellistä tämäntyyppiselle autolle.

Taloudellisesti Koleos on suhteellisen helposti saavutettavissa, mikä tarkoittaa, että sen ostaminen tai käyttäminen ei maksa paljon. Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä molemmilla riveillä on paljon istuintilaa, ja tavaratila on luokkaansa nähden todella hyvä. Koleosiin on helppo nousta sisään ja ulos, samoin kuin näkyvyys, joka on luokkansa johtava.

Saatat olla kiinnostunut tietämään Renault Koleosin ongelmista.

Voimansiirto

Renault Koleos on saatavana dieselmoottoreilla, ja uusimmassa vuoden 2019 jälkeisessä Koleos-mallissa niitä on kaksi. Alkutason 1.7L dCi 4-sylinterinen 1.7L dCi tarjoaa 150hv ja pystyy tuottamaan noin 46MPG, kun taas isompi 2.0L 4-sylinterinen Blue dCi 190hv:llä on hyvä noin 41MPG. 2.0L-mallissa on myös neliveto, mikä heikentää hieman sen polttoainetehokkuutta.

  Onko Renault Talisman hyvä auto?

Molemmissa malleissa on useimmiten X-Tronic-automaattivaihteisto, joka on auton kokoon nähden melko pehmeä ja herkkä. Vanhempaan 2016 Koleosiin on saatavana vielä enemmän dieselmoottoreita, joista voi valita. Huipputason 2.5L dCi on varustettu myös nelivedolla, mutta se tarjoaa jopa 180 hv ja pystyy tuottamaan noin 34MPG.

Tästä moottorista luovuttiin päästömääräysten vuoksi, minkä vuoksi Koleosiin saa nyt vain edellä mainitun 2.0L-dieselin ja edellä mainitun 1.7L:n. Kaiken kaikkiaan Koleos kaipaisi hieman hienostuneempaa bensiinivaihtoehtoa, kun taas hybridiä odotetaan myös nykyaikaiselle crossover-maasturille.

Muotoilu ja ajokokemus

Renault Koleosin muotoilu on melko terävä ja linjassa muun Renault-malliston kanssa. Etupäätä hallitsevat suuret LED-ajovalot ja näkyvä Renault-merkki keskisäleikössä. Myös takana on ylisuuret LED-valot, ja katumaasturi näyttää melko laatikkomaiselta. Sisätilat alkavat jo hieman näyttää ikäänsä, mutta ne pystyvät silti toimittamaan helposti.

Ajokokemus on yksiselitteisesti maasturimainen, varsinkin kun tunnet nelivetojärjestelmän. Tämä tarkoittaa sitä, että Koleos nojaa mutkiin melkoisesti, eikä se oikein pidä nopeammista kaarreajoista. Muuten se on rentouttava auto matkustaa, sillä se on melko hiljainen ja melko pehmeä.

Luotettavuus ja yleiset ongelmat

Renault Koleosin luotettavuus on myös todella hyvä, sillä siinä ei ole liikaa vakavia ongelmia, joista voisi puhua. Useimmat omistajat ovat melko tyytyväisiä Koleosiin, sillä ei ole tiedossa, että kovinkaan moni asia rikkoutuisi, jos siitä huolehditaan kunnolla. Vaikka jokin rikkoutuisi, vaihtokustannukset eivät yleensä ole suuret, mikä on todella hyvä asia.

  Onko Renault Twingo hyvä auto?

Yleisimpiä Renault Koleosin ongelmia ovat mahdolliset polttoainevuodot, ovien lukkoihin liittyvät ongelmat, ilmastointilaitteeseen liittyvät ongelmat, etuvetovarsien rikkoutumiseen liittyvät ongelmat ja mahdolliset 4WD-ohjelmiston toimintahäiriöt.

Hinnoittelu ja käytännöllisyys

Koleosin hinta vaihtelee Yhdistyneessä kuningaskunnassa 27 610 ja 37 145 punnan välillä, kun taas Euroopassa hinnat liikkuvat yleensä 24 000 euron tuntumassa. Koleos on menettänyt vuosien varrella melkoisesti arvoaan, mikä tekee 3-5 vuotta vanhoista käytetyistä malleista todella houkuttelevia käytettyjä kevyesti käytettyjä autoja.

Käytännöllisyys on Koleosissa todella hyvä, sillä tilaa on enemmän kuin tarpeeksi kaikille ystäville ja matkatavaroille. Koleosiin on todella helppo nousta sisään ja ulos, ja myös näkyvyys on todella hyvä.

UKK-osio

Kuinka turvallinen Renault Koleos on?

Kuten arvata saattaa, Renault Koleos on viiden tähden turvallisuusluokituksella varustettu auto, joten turvallisuuden ei pitäisi olla yksi huolenaiheistasi, kun ostat tällaisen auton. Vaikuttavalla 90 %:n aikuisten suojausluokituksella Koleos on yksi segmenttinsä turvallisimmista autoista, kun taas 79 %:n lapsimatkustajien turvallisuus ei ole lähelläkään segmenttinsä kärkeä.

Myöskään 72 prosentin aktiivisten turva-avustimien tulos ei ole kovin vaikuttava, mutta se on järkevää, koska Koleos on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa. Jäämme odottamaan ja katsomaan, mitä Koleosin seuraava sukupolvi tarjoaa, mutta voimme odottaa, että se on todella turvallinen auto, sillä siihen on todennäköisesti tulossa useimmat Renaultin aktiiviset turvallisuusominaisuudet.

  Onko Renault Espace hyvä auto?

Lopettaako Renault Koleosin tuotannon?

Koleosin suhteen on ollut melko paljon epävarmuutta sekä Euroopassa että Australiassa, varsinkin kun Renault lopetti Koleosin tarjoamisen Isossa-Britanniassa vuoden 2020 jälkeen. Tämä johtui todella huonoista myyntiluvuista, jotka todella vaikuttivat Renaultin suunnitelmiin Koleosin suhteen. Auto on kuitenkin säilytetty Australiassa ja useimmilla muilla markkinoilla.

Etelä-Korean myynti on ollut nousussa viime vuosina, vaikka Koleos onkin jo hieman vanhahtava. Jotkut sanovat, että Renault aikoo pitää sen vuoteen 2025 asti ja korvata sen myöhemmin kolmirivisellä Kadjarilla, kun taas toiset uskovat, että Koleos poistuu lopullisesti joskus seuraavan kahden vuoden aikana.

Onko Renault Koleos luksusauto?

Jos näkee pitkälle spesifioidun Renault Koleosin liikkeellä, voi luulla, että se näyttää todelliselta luksusmaasturilta. Koleos ei kuitenkaan ole luksusmaasturi, mikä käy ilmi heti, kun astut sen sisälle.

Se on sisältä hieman liian muovinen, ja yleiset painikkeet ja hallintalaitteet ovat kaukana luksusautosta. Tämä on tietysti ymmärrettävää, sillä Koleos alittaa todelliset kompaktit luksusmaasturit reilusti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z