Onko Renault Megane hyvä auto?

Renault Megane

Renault Megane on todella suosittu perheperheen viistoperäauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 1995. Siitä lähtien Megane on jatkuvasti ollut segmenttinsä myyntilistan kärjessä, sillä eurooppalaiset todella rakastavat keskikokoisia perheautoja. Megane RS on saatavana lukuisissa eri varustetasoissa ja kaikenlaisilla moottoreilla pienistä Megane RS Trophy -suorituskykyversioihin.

Onko Renault Megane siis hyvä auto? No, kyllä, se on varmasti. Kukaan ei voi kiistää, etteikö Megane olisi hyvä auto, sillä sen myynti on ainoa tarvittava vastaus. Jotkut eivät kuitenkaan ehkä pidä Meganea mieluisana, koska se ei ole liian ylellinen. Siitä huolimatta maksamallasi hinnalla saat todella vastinetta rahoillesi Renault Meganella.

Megane on ollut markkinoilla jo lähes 30 vuotta, mikä tarkoittaa, että sen kanssa on paljon valinnanvaraa. Voit valita useista moottoreista, vaihteistoista, korimalleista, varustetasoista ja hintaryhmistä. Käytetyt Megane-mallit ovat todella houkuttelevia, etenkin vuoden 2016 jälkeen valmistetut.

Kaiken kaikkiaan Megane on todella hyvä auto niille, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan suhteellisen edullisen keskikokoisen eurooppalaisen hatchbackin, joka ei riko pankkia. Jos huollat sitä tarpeeksi hyvin, se kestää todella pitkään.

Lue muutamista ongelmista, joita Renault Megane voi aiheuttaa.

Voimansiirto

Renault Megane luottaa enimmäkseen 4-sylinterisiin moottoreihin, mutta myös muutama 3-sylinterinen löytyy. 1,2 litran 4-sylinterinen on edellisen sukupolven bensiinimoottorisen Meganen kultainen vakio, sillä se tarjoaa 100-132 hv ja on samalla joukon taloudellisin. 1,4 litran 4-sylinterinen bensiinimoottori tuottaa 140-160 hv, kun taas Megane RS -huippumalleissa on 1,8 litran 4-sylinterinen moottori, joka tuottaa jopa 300 hv.

Aivan uusimmat Megane-mallit on varustettu kahdella bensiinimoottorilla, pienemmällä 1,0 litran 3-sylinterisellä 114 hv:llä tai suuremmalla 1,4 litran 4-sylinterisellä jopa 160 hv:n moottorilla.

Kaikki Megane-mallit ovat etuvetoisia, mutta voit valita manuaalivaihteiston tai automaattivaihteiston sen mukaan, mitä haluat enemmän. Kaiken kaikkiaan dieselmoottoreilla päästään jopa 60MPG:hen, kun taas pienemmillä bensiinimoottoreilla päästään 40-45MPG:hen, mikä on myös todella hyvä luku.

  Yleisiä ongelmia Renault Kadjarissa

Suunnittelu ja ajokokemus

Ulkopuolelta Megane näyttää todella houkuttelevalta, varsinkin uusimmissa malleissa, joissa on suuri Renault-merkki keskellä ja suuret ja futuristiset ledit sekä edessä että takana. RS-malli näyttää kaikkein houkuttelevimmalta siistin näköisten maalivärien, suurempien pakoputkien, tummien kontrastipaneelien ja paljon paremman näköisten vanteiden ansiosta.

Myös sisätilat ovat melko mukavat, mutta monet kilpailijat ovat parempia. Ajokokemus tavallisella Meganella on leppoisa ja mukava, kun taas RS-mallilla ajaminen tuntuu hurjalta. Se on todellinen kuuma viistoperä, minkä vuoksi monet pitävät siitä enemmän kuin esimerkiksi Focus RS:stä, Audi S3:sta tai Golf GTI:stä.

Luotettavuus ja yleiset ongelmat

Uudempi Megane onnistuu olemaan kohtuullisen luotettava auto, mikä tarkoittaa, että se pärjää paljon paremmin kuin aiemmat sukupolvet. Se kärsii ongelmista moottorin, vaihteiston, ohjaustehostimen, jousituksen ja elektroniikan kanssa.

Jos huolehdit siitä kunnolla, sen pitäisi kestää todella pitkään jättämättä sinua pulaan. Todellisuudessa monia käytettyjä Megane-malleja on käytetty väärin eikä niitä ole huollettu kunnolla vuosien varrella, minkä vuoksi ne ovat niin ongelmallisia vuosikymmenen käytön jälkeen.

Hinnoittelu ja käytännöllisyys

Euroopassa Megane-viistoperä alkaa noin 20 000 eurosta perusmallin osalta, kun taas korkeamman hintaluokan mallit voivat maksaa jopa 35 000 euroa. Megane sedan voi olla hinnoiteltu hieman viistoperää kalliimmaksi, markkinoista riippuen. Käytetyt mallit ovat paljon edullisempia, sillä ne menettävät arvonsa melko nopeasti.

Käytännöllisyys on enemmän kuin tarpeeksi hyvä tavalliseen perhekäyttöön, mikä tarkoittaa, että Megane tarjoaa riittävästi tilaa nelihenkiselle perheelle. Se tarjoaa myös kunnollisen näkyvyyden, säilytystilat ja mukavan ja hyvin järjestetyn tavaratilan.

  Yleiset ongelmat Renault Megane -mallissa

FAQ-osio

Mitkä autot kilpailevat Renault Meganen kanssa?

Renault Megane on keskiluokan pikkuauto, joka kilpailee useiden muiden luokkansa suosittujen mallien kanssa. Meganen tärkeimpiä kilpailijoita ovat muun muassa VW Golf, Ford Focus, Peugeot 308, Mazda 3, Honda Civic ja Citroen C3.

Golf on ehkä se, jolla on enemmän vetovoimaa, Focus tarjoaa parhaat bensiinimoottorit, Peugeot on todennäköisesti tyylikkäin ja futuristisin, Mazda on luotettavin, kun taas Civic on käytännöllisin, mutta ei parhaimman näköinen.

Kuinka turvallinen Renault Megane on?

Euro NCAP:n turvallisuusluokituksissa Renault Megane on saanut jatkuvasti hyviä arvosanoja aikuisten matkustajien, lasten, jalankulkijoiden ja turva-avustimien suojauksesta. Viimeisimmässä Euro NCAP:n turvallisuusluokituksessa, joka myönnettiin Meganelle vuonna 2015, auto sai viiden tähden kokonaisturvallisuusluokituksen, ja erityistä kiitosta saivat sen turva-avustimet.

Mallista ja markkinoista riippuen Meganeen voi sisältyä muun muassa elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, lukkiutumattomat jarrut, luistonesto, turvatyynyt, kaistavahti, kuolleen kulman valvonta ja peruutuskamerat.

Onko Renault Megane tulossa sähkökäyttöiseksi?

Kyllä, tuleva Renault Megane tulee olemaan 100-prosenttisesti sähköauto, mitä useimmat ihmiset toivoivat, sillä sähköautot ja pienet perheautot ovat kuin taivaassa tehty pari. Vielä ei ole selvää, tuleeko uusi Megane olemaan pelkästään sähköauto vai tuleeko se saataville hybridinä tai jopa täysin bensiinikäyttöisenä mallina.

Jäämme odottamaan ja katsomaan, mutta olisi yllätys, jos Meganesta tulisi 100-prosenttinen sähköauto, sillä monet ihmiset eivät ole vielä valmiita ostamaan sähköautoa latausrajoitusten ja pitkän matkan mukavuuden puutteen vuoksi.

Renault Meganea muistuttavat autot:

  1. Volkswagen Golf: Volkswagen Golf on suosittu pikkuauto, joka tunnetaan vankasta rakennuslaadustaan, mukavasta ajettavuudestaan ja monipuolisuudestaan. Se tarjoaa erilaisia moottoreita, kuten bensiini-, diesel- ja hybridivaihtoehtoja.
  2. Ford Focus: Ford Focus on toinen tunnettu pikkuauto, joka tarjoaa hyvän tasapainon mukavuuden, suorituskyvyn ja polttoainetehokkuuden välillä. Sitä on saatavana eri korimalleina, mukaan lukien viistoperä ja sedan.
  3. Peugeot 308: Peugeot 308 on tyylikäs pikkuauto, jossa on tyylikäs muotoilu ja mukavat sisätilat. Siinä on valikoima tehokkaita moottoreita, ja se tarjoaa tasaisen ja hienostuneen ajokokemuksen.
  4. Opel Astra: Opel Astra on kompakti auto, joka tarjoaa tilavat ja hyvin varustellut sisätilat. Siinä on useita moottorivaihtoehtoja, mukaan lukien bensiini-, diesel- ja hybridivaihtoehdot.
  5. Hyundai i30: Hyundai i30 on pienikokoinen auto, joka tarjoaa hyvän yhdistelmän tyyliä, mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Siinä on useita ominaisuuksia, ja se on saatavana eri korimalleina, mukaan lukien viistoperä ja farmari.
  6. Kia Ceed: Kia Ceed on pienikokoinen auto, joka tarjoaa runsaasti sisätilaa ja mukavan ajomukavuuden. Se on saatavana useilla eri moottoreilla ja tarjoaa hyvän vastineen rahalle.
  7. Toyota Corolla: Toyota Corolla on vakiintunut pikkuauto, joka tunnetaan luotettavuudestaan ja polttoainetehokkuudestaan. Se tarjoaa mukavat ja käytännölliset sisätilat, ja siinä on useita turvallisuusominaisuuksia.
  8. Honda Civic: Honda Civic on pienikokoinen auto, jossa yhdistyvät urheilullinen muotoilu ja käytännöllisyys. Se tarjoaa valikoiman moottoreita, myös turboahdettuja vaihtoehtoja, ja tarjoaa mukavan ja mukaansatempaavan ajokokemuksen.
  9. Mazda3: Mazda3 on pienikokoinen auto, joka erottuu edukseen tyylikkäällä muotoilullaan ja ensiluokkaisilla sisätiloillaan. Se tarjoaa erinomaisen käsiteltävyyden, useita moottorivaihtoehtoja ja edistyksellisiä turvallisuusominaisuuksia.
  10. Seat Leon: Seat Leon on pienikokoinen auto, joka tarjoaa tyylikkään muotoilun, hyvän suorituskyvyn ja hyvin varustellut sisätilat. Se tarjoaa mukavan ajomukavuuden ja on saatavana useilla moottorivaihtoehdoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z