Onko Renault Zoe hyvä auto?

Renault Zoe

Renault Zoe on yksi markkinoiden suosituimmista sähköautoista, joka tarjoaa mukavan ajokokemuksen, vaikuttavan toimintasäteen ja edullisen hinnan. Zoe esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuodeksi 2012, kun taas konsepti tuli jo vuonna 2005. Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää siitä. Onko Renault Zoe siis hyvä auto?

Kyllä, Renault Zoe on todella hyvä auto markkinasegmentissään. Kun huoli ilmastonmuutoksesta kasvaa ja tietoisuus fossiilisten polttoaineiden ympäristövaikutuksista lisääntyy, yhä useammat ihmiset kääntyvät sähköajoneuvojen puoleen kannattavana vaihtoehtona perinteisille bensiini- ja dieselautoille. Zoe on lähtökohta kohti sähköautojen maailmaa, ja niitä on myyty jo muutama sata tuhatta kappaletta.

Zoe on saatavana muutamalla eri akkukokoonpanolla budjetin ja mieltymysten mukaan. Se on pieni kaupunkiauto, joka keräsi massiivisen myynnin Ranskassa vuosina 2013-2020, jossa se oli markkinoiden suosituin sähköauto.

Käymme nyt perusteellisesti läpi kaikki Zoen tarjoamat erityispiirteet. Tähän sisältyy puhuminen voimansiirrosta, muotoilusta, ajokokemuksesta, luotettavuudesta, käytännöllisyydestä ja hinnoittelusta. Jos olet siis kiinnostunut Zoe-mallista, pysy täällä!

Tässä on ongelmia, joita Renault Zoe on.

Voimansiirto

Zoen alkuperäiset mallit olivat saatavilla 22 kWh:n akulla tai 44,1 kWh:n akulla. Pienemmän 22 kWh:n mallin voimanlähteenä on yksi sähkömoottori, jonka teho on 88 hv ja toimintasäde täydellä latauksella noin 130 kilometriä. Suuremmassa 44,1 kWh:n akkumallissa on myös 88 hv, mutta sen toimintasäde on paljon suurempi, noin 230 mailia.

  Renault Koleos - yleiset ongelmat

Uusimmat mallit ovat saatavilla vain 55 kWh:n akulla, mutta kahdella tehokokoonpanolla. Ensimmäisessä on 108 hv, ja se riittää noin 240 mailiin, kun taas 135 hv:n malli voi kestää hieman vähemmän. Zoessa on myös 22 kW:n DC-pikalatausnopeus, joka voi täyttää akun yhdessä tunnissa, kun taas hidas 11 kWh:n latausnopeus lataa akun kahdessa tunnissa.

Kaiken kaikkiaan Renault Zoe on viritetty mukavaksi kaupunkiautoksi, mikä tarkoittaa, että se ei tunnu erityisen nopealta. Vaikka auto näyttää melko pieneltä, se painaa yli 3300 kiloa, mikä ei ole pieni luku pienelle kaupunkiautolle.

Muotoilu ja ajokokemus

Auton etuosassa on erottuva Renault-logo, joka istuu mustan säleikön päällä, ja terävät ajovalot antavat autolle urheilullisen tunnelman. Auton takaosa on kompakti ja pyöreä, ja siihen on integroitu spoileri, joka antaa autolle omaleimaisen ja futuristisen ilmeen. Sisätiloja on saatavana useissa eri väreissä ja materiaaleissa, joten ostajat voivat räätälöidä autonsa mieleisekseen.

Renault Zoe tunnetaan sujuvasta ja mukavasta ajokokemuksestaan. Se on sähköauto, joten se tarjoaa välittömän kiihtyvyyden ja hiljaisen, tärinättömän ajon. Auton käsiteltävyys on herkkä ja helppo, joten sillä on vaivatonta liikkua kaupunkien kaduilla tai mutkaisilla teillä.

Luotettavuus ja yleiset ongelmat

Auton sähköinen voimansiirto tunnetaan luotettavuudestaan ja kestävyydestään, ja raportoituja ongelmia tai rikkoutumisia on vain vähän. Zoe on myös menestynyt hyvin riippumattomissa luotettavuustutkimuksissa, ja sen asiakastyytyväisyys ja luotettavuus ovat saaneet korkeat pisteet.

  Onko Renault Kadjar hyvä auto?

Yleisimpiä ongelmia ovat latausjärjestelmään, lämmitysyksikköön ja infotainment-järjestelmään liittyvät ongelmat sekä mahdolliset ongelmat, jotka liittyvät kantaman puutteeseen kylmällä säällä.

Käytännöllisyys ja hinnoittelu

Kuten johdannossa mainittiin, Renault Zoe on pieni kaupunkiauto, mikä tarkoittaa, että sitä ei ole suunniteltu kuljettamaan useita matkustajia koko ajan. Jos olet pitkä, sinun pitäisi voida istua mukavasti ratin takana, mutta jos haluat kuljettaa usein matkustajia, tunnet olosi hieman ahtaaksi. Autoon nouseminen ja sieltä poistuminen on helppoa, ja näkyvyys on todella hyvä.

Euroopassa uuden Renault Zoen lähtöhinta vaihtelee noin 25 000 ja 35 000 euron välillä, kun taas Yhdistyneessä kuningaskunnassa hinnat vaihtelevat 23 000 ja 32 000 punnan välillä, riippuen mallista ja valituista ominaisuuksista. Tämä hinta voi vaihdella maasta ja sähköautoille saatavilla olevista valtion kannustimista tai tuista riippuen.

UKK-osio

Onko Renault Zoe turvallinen?

Renault Zoe on suoriutunut hyvin riippumattomissa törmäystesteissä, mukaan lukien Euro NCAP. Auto sai Euro NCAP:lta viiden tähden turvallisuusluokituksen, ja sekä aikuisten että lasten matkustajansuojan tulokset olivat korkeat. Auton turvallisuusominaisuudet, kuten kehittynyt turvatyynyjärjestelmä ja vahvistettu korirakenne, auttoivat suojaamaan matkustajia onnettomuustilanteessa.

Renault Zoessa on vakiovarusteena useita turvavarusteita, kuten etu- ja sivuturvatyynyt, lukkiutumaton jarrujärjestelmä (ABS), elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) ja mäkilähtöavustin. Korkeamman varustetason malleissa on myös muita turvallisuusominaisuuksia, kuten kaistavahti, automaattinen hätäjarrutus ja pysäköintianturit.

  Onko Renault Twingo hyvä auto?

Mitkä autot kilpailevat Renault Zoen kanssa?

Renault Zoe kilpailee Nissan Leafin, Volkswagen ID.3:n, BMW i3:n, Peugeot e-208:n ja Hyundai Kona Electricin kanssa. ID.3 on todennäköisesti näistä autoista edistynein, sillä se on uusin ja sen sisätiloissa on nykyaikaisin tekniikka.

Peugeot e-208 on myös todella suosittu auto tässä segmentissä, sillä se näyttää todella näyttävältä sisältä ja ulkoa. Hyundai Kona on enemmän crossoverien/maastureiden puolella, mikä tekee siitä houkuttelevamman, sillä useimmat ihmiset pitävät nykyään enemmän crossovereista kuin kaupunkiluukusta.

Lopettaako Renault Zoen tuotannon?

Renault ei ole virallisesti ilmoittanut lopettavansa Zoe-sähköauton valmistusta. Itse asiassa Renault Zoe -mallia valmistetaan ja myydään edelleen eri puolilla maailmaa, muun muassa Euroopassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Renault on kuitenkin hiljattain esitellyt uuden sähköauton alustan nimeltä CMF-EV, joka on autonvalmistajan uusien sähköautojen, kuten tulevan Renault 5 EV:n, perustana. Tämä on johtanut spekulaatioihin siitä, että Renault saattaa lopulta korvata Zoen uudella CMF-EV-alustaan perustuvalla sähköautolla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z