Onko Skoda Enyaq hyvä auto?

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq on yksi harvoista Skodan valmistamista täyssähköautoista. Tämä akkusähköinen kompakti crossover-maasturi on paitsi tyylikäs myös moderni. Mutta onko Skoda Enyaq hyvä auto?

Skoda Enyaq on hyvä auto, jos etsit kompaktia ja luotettavaa sähköistä crossover SUV:tä. Auto on myös tyylikäs, moderni ja sillä on erinomainen toimintasäde. Toisaalta tämä auto ei sovi sinulle, jos etsit suorituskykyä, tilavuutta ja nopeutta. Siitä huolimatta se on edelleen yksi markkinoiden parhaista kompaktista sähköisestä SUV:sta.

Skoda Enyaqin historia

Skoda Enyaq on Skoda Auton valmistama akkusähköinen kompakti crossover SUV. Tämä auto kootaan tällä hetkellä Mlada Boleslavissa, Tšekissä. Lisäksi se esiteltiin syyskuussa 2020, kun taas massatuotanto alkoi marraskuussa 2020.

Skoda Enyaq on ensimmäinen Skoda-malli, jossa käytetään Volkswagen-konsernin MEB-alustaa, joka löytyy myös Volkswagen ID.4:stä ja Volkswagen ID.6:sta. On myös syytä huomata, että nimi Enyaq, on johdettu irlantilaisesta nimestä Enya. Lisäksi se on johdettu gaelin kielen sanasta ”eithne”, joka tarkoittaa ”olemusta, henkeä tai periaatetta”.

Skoda Enyaqin ominaisuudet

Ulkonäkö

Kauneudeltaan Skoda Enyaq on yksi markkinoiden tyylikkäimmistä kompakteista crossover-maastureista. Se ylpeilee muun muassa 19-tuumaisilla Proteus-kevytmetallivanteilla, kromatuilla kattokaiteilla, lämmitettävällä kaksipyöräisellä ohjauspyörällä, LED-ajovaloilla, virtuaalisella ohjaamolla, liukuvalla tavaratilan kannella, lämpöä eristävällä lasituulilasilla ja monilla muilla ominaisuuksilla.

Suorituskyky

Skoda Enyaq ei ehkä ole markkinoiden suorituskykyisin kompakti crossover-maasturi, mutta se on parhaiden joukossa. Kiitos erilaisten varustevaihtoehtojen, joiden avulla käyttäjä voi valita tarpeisiinsa sopivan auton. Skoda Enyaq vRS -mallin huippunopeus on 111 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 100 kilometriin tunnissa vain 6,5 sekunnissa.

  Skoda Yeti -mallin yleiset ongelmat

Kaiken lisäksi vRS-variantissa on kaksoismoottorit nelivedolla ja 299 hv.

Mukavuus ja tavaratila

Mitä tulee mukavuuteen ja tilavuuteen, Skoda Enyaq on täydellinen auto perheelle. Tämä johtuu siitä, että siinä on tilava matkustamo, johon mahtuu jopa viisi henkilöä. Sen lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, johon mahtuu useita reppuja tai matkatavaroita.

Turvallisuus

Huolimatta siitä, että useimmat sähköautot raportoivat, että niillä on riski syttyä tuleen, Skoda Enyaqin kohdalla tällaisia raportteja ei ole ollut. Sitä paitsi sillä on erinomainen maine turvallisena ja luotettavana. Lisäksi valmistaja tarjoaa vakiovarusteena turvapaketin, joka sisältää kaista-avustimen, vakionopeudensäätimen nopeudenrajoittimella varustetun etunopeudensäätimen, jossa on hätäjarrutustoiminto ja takapysäköintianturit.

Akku ja teho

Skoda Enyaq saattaa olla vielä uusi sähköinen katumaasturi markkinoilla, mutta se on erittäin tehokas ja pitää virtaa pitkään. Kiitos kolmen akkuvaihtoehdon, joita siinä on. Siinä on 50, 60 ja 80 kWh:n litiumioniakut. 80 kWh:n akku tarjoaa parhaan toimintasäteen, jopa 311 mailia, sen jälkeen 60 kWh:n akku tarjoaa 242 mailia ja 50 kWh:n akku jopa 211 mailia.

Kantama

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka on otettava huomioon täyssähköautoa valittaessa, on toimintasäde. Yllättäen Skoda Enyaqin kantama on poikkeuksellisen suuri. Huomaa, että kantama vaihtelee Skoda Enyaqin eri varustetasojen välillä. Skoda Enyaq iV 50 -versiossa kantama on pienin, jopa 210 mailia, kun taas huippuluokan Skoda Enyaq iV80 -versiossa kantama on jopa 320 mailia. Sen sijaan sen suorituskykyisen version toimintasäde on jopa 331 mailia.

  Skoda Fabian yleiset ongelmat

Hinta

Skoda Enyaq ei ole halpa. Kun sitä kuitenkin verrataan sen kilpailijoihin, kuten Volkswagen ID.4:ään ja Audi Q4 e-troniin, se on hieman halvempi. Skoda Enyaqin perushinta on 47355 dollaria. Huomaa, että tämä hinta koskee Skoda Enyaq iV60 -perusmallia. Toisaalta Skoda Enyaq iV 80x:n kaltaiset huippumallit maksavat noin 61740 dollaria.

FAQ

Onko Skoda Enyaq ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit luotettavaa, tyylikästä ja mukavaa täyssähköistä kompaktia crossover-maasturia, Skoda Enyaq on juuri sinulle sopiva auto. Jos taas etsit sähköistä katumaasturia, jossa on parempi toimintasäde ja korkealuokkaiset ominaisuudet, kannattaa katsoa muualle.

Kaiken kaikkiaan Skoda Enyaq on mukava auto, jossa on erinomaiset ominaisuudet ja suorituskyky.

Mitkä ovat Skoda Enyaqin yleiset ongelmat?

Jos aiot hankkia Skoda Enyaqin, sinun on oltava valmis kohtaamaan joitakin yleisiä ongelmia. Skoda Enyaq voi olla kohtuullisen luotettava auto, mutta siihen liittyy myös useita ongelmia. Näitä ovat muun muassa kotilatausongelmat, vialliset infotainment-järjestelmät, 12 V:n akkuongelmat ja huono sovellus.

Kuinka nopea Skoda Enyaq on?

Tavallisen Skoda Enyaq -mallin huippunopeus on 111 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 6,5 sekunnissa. Mutta jos haluat markkinoiden nopeimman Skoda Enyaqin, Skoda Enyaq RS iV on malliston nopein auto. Sen huippunopeus on 227 mailia tunnissa, mikä on poikkeuksellinen ja yksi parhaista sähköautoista.

  Skoda Enyaqin yleiset ongelmat

Onko Skoda Enyaq hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Skoda Enyaq on loistava päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että tämä auto on kompakti crossover-maasturi, mikä tarkoittaa, että se liikkuu helposti liikenteessä. Lisäksi, koska Skoda Enyaq on täyssähköauto, se ei tarvitse polttoainetta toimiakseen, mikä on paljon kalliimpaa kuin niiden lataaminen mukavasti kotona.

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin Skoda Enyaq?

Skoda Enyaq saattaa olla uusi auto markkinoilla, mutta sillä on jo nyt kovaa kilpailua. Tämän auton lähimpiä kilpailijoita ovat Volkswagen ID.4, Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.6, Audi Q4 e-tron, Volvo XC40 Recharge ja Audi Q5 e-tron.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Skoda Enyaq on yksi markkinoiden luotettavimmista ja tyylikkäimmistä kompakteista crossover-maastureista. Tämä auto on myös tilava, käytännöllinen ja ympäristöystävällinen. Sillä on myös maine turvallisena ja luotettavana. Mutta kuten tavallista, minulla on myös muutama ongelma, jotka kiinnostuneiden käyttäjien tulisi tietää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z